- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
válasz
plömplöm #96378 üzenetére
Esetleg ez? Az értékelésben dícsérik. Synology RT6600AX
-
woodworm
veterán
válasz
Nem, ez egy önszabályozó algoritmus, nincs semmi központi vezérlés. Ha kezd eldugulni a forgalom, akkor a kliens automatikusan visszább veszi a sebességet. Lehet sarkalatos az elvárásod, csak ez nem fog menni. Vagy költesz rá (akár anyagiakban, akár időben), vagy elfogadod a kompromisszumokat. Szerintem soho kategóriában nincs olyan soc, ami erőben bírná az általad szabott feltételeket. Talán a mikrotik saját offloading megoldása működik a qos mellett, erre a saját topikjában tudnak válaszolni. Ha nem, akkor az x86 vonal a megoldás.
-
Multibit
nagyúr
válasz
hanem esetleges workaroundot
Ha visszaolvasol, láthatod, hogy - érthetően - "bolti" home routereket ajánlanak ebben a topikban. Ami már kevésbé érthető, hogy sok fórumtárs természetesnek találja, hogy simogatni kell a routere buksiját, nehogy bizonyos terhelés elgáncsolja szegényt - értsd bukik a hw nat. Azaz, magától értetődik, hogy te vagy a routerért (pedig fordítva lenne normális). Ezért jönnek csípőből a javaslatok, hogy kapcsold ki a QoS-t, a szülői felügyeletet, vagy éppen az intrusion prevention-t. Vagyis, a router szoftverébe épített - egyébként hasznos - funkciókat ne használd, mert akkor kiderül, hogy nem is annyira gigabites az a gigás router -
osonte
őstag
válasz
plömplöm #96360 üzenetére
Szerintem ha valaki letesztelne Neked egy Asus RT-AX58U V2-t, akinek 1000-es netje van, hogy mit bír bekapcsolt QOS-el, akkor az lehet a legolcsóbb megoldás lenne (4x1.7GHz processzor és 512MB memória). Megtenném én is, de nekem csak 100-as netem van, ezért értelmetlen lenne a tesztem...
-
-
-
-
And
veterán
válasz
plömplöm #4442 üzenetére
Én is hasonlót értettem többportos kliens alatt. Ha ismered a szükséges beállításokat, nyugodtan kicserélheted azt az Avaya-t (ami ezek szerint nem más, mint egy koaxcsatlakozóval ellátott 'mezei' USB-s kliens) egy normális antennacsatlakozós routerre. Olyat kell keresni, amely támogatja a kliens- (vagy inkább címfordítós kliens, WISP-) módot, ill. 3rd-party firmware-rel képessé tehető erre. Ha a szolgáltató MAC alapján azonosítja a klienst, akkor az sem baj, ha a WLAN-oldali MAC-címét meg lehet változtatni. Az okos fw-ek erre is biztosítanak lehetőséget.
-
And
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Linux kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged