- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jackal2
senior tag
válasz
Doky586 #35149 üzenetére
Persze, kerek. Azért a "fillérekért"-el vitatkoznék. Általában utána szoktam nézni a dolgoknak, mielőtt feldobok ide kérdést, és pl. találtam olyan oldalt, ahol a merevlemezeket 6K/darab áron semmisítették volna meg, ami azért szerintem elég sok, hogy ha az új ára 15-20K.
A másik dolog és ezzel ugyan nincsen tapasztalatom, de szívesen meghallgatnám a véleményét annak, akinek van, hogy amikor én átadom ezeket az adathordozókat egy erre szakosodott cégnek, akkor ott hogyan garantálják azt, hogy a megsemmisítés előtt ezek nem lesznek kiolvasva? mert ebben az esetben szerintem egy "garancia" papír kicsit kevés.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Kernel #35147 üzenetére
Logikusnak tűnik, akkor viszont egyszerűbb levenni az elektronikát és ketté törni mint mikrózni, illetve marad a fúrás, vagy újra felhasználás esetén a szoftveres többszöri újra írás.
Igazából a szívem egy jó kis shredderért dobog, de nem hinném, hogy a munkahelyem kifizetne 1-1.5 millát ezért
-
Jackal2
senior tag
válasz
Doky586 #35127 üzenetére
Igen, én is ezzel szemezek
Doky: na igen, ezt csináltam az elmúlt 5 évben
Csak amikor 40 kilogrammot kell, amiben van vagy 100 db, akkor az eléggé időigényes/fárasztó/unalmas/még mindig elveszi az időt az értelmes munka elől
De elkezdtem nézni a fúróállványokat Conradban, 10K-ért már van olyan, ami alá beférne egy 4-5 db merevlemez, akkor egyet átfúrsz, lelököd, átfúrsz még egyet, etc etc.
A fizikai Shreddert néztem, a legolcsóbb asszem 700.000 volt, de voltak másfél millásak is. Volt egy, ami azt hazudta magáról hogy "portable", 350 kiló volt és kereken gurult
szóval végül is az
De lehet kiöntöm a Király utcai megállóban a villamos sínekre, az is megteszi
-
Jackal2
senior tag
Igen, ez sem hülye ötlet, régebben alkalmaztuk is, amíg bele nem tört a fúrószár az öntvénybe
Ebben az esetben azonban nem lehet őket újra felhasználni és ha nem semmisítjük meg őket, csak átdobjuk egy másik gépbe, akkor nem baj, ha működőképes marad
Persze ebben az esetben az elektronika fogóval kettétörésének kéjes érzéséről le kell mondani
-
Jackal2
senior tag
Sziasztok, meg kellene a munkahelyemen semmisítenem pár tucat merevlemezt, de már unom a fizikai szétszerelgetésüket, mert az értelmes munka elől veszik el az időmet és folyamatosan ott kell ülni és molyolni vele. Ezért arra gondoltam, hogy építek a régebbi alkatrészekből egy gépet és rárakok valamilyen szoftveres shredder programot, amivel lezúzom a merevlemezek tartalmát, illetve pluszban még leveszem a merevlemezek vezérlő elektronikáját, szerintem ez már elég védelmet biztosít ahhoz, hogy ne érje meg az adatok visszaállításával való vacakolás.
A fentiekhez keresnék valami szoftvert (az lenne a jó, ha ingyenes lenne, de nem feltétel, jók a fizetős verziók, ha megérik az árukat). Jó néhányat megnéztem, de igazából mindegyikkel van valami baj.
Amilyen funkciókat elvárok a programtól:
- egyszerre tudjon több merevlemezt törölni (beledobok a házba 4-5 db SATA vinyót, akkor egyszerre zúzza le őket)
- tudja a többszörös felülírást, valami normális törlési eljárás alapján pl. US DOD 5220-22.M (7 passes)
- legyen bootdisk funkciója, a fenti funkciók megtartása mellett, hogy minél több merevlemez csatolóra tudjak tenni driveot a tömeges lezúzás végett
+ 1: nem feltétel, de jó lenne, ha tudna SSD-ket is törölni, illetve RAID tömböt is, gondolva a jövőreIgazából egy programot találtam, ami tetszett, ez az Active Kill Disk, de ennek a free verziója csak egyszeres újraírást tud, illetve a bootos verzióban úgy láttam, nem tudja a merevlemezek párhuzamos törlését.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Metal topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- One mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged