- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaster
junior tag
válasz
liszi70 #54344 üzenetére
Nem vészes most már, sokat javult a Win 11 az utóbbi 1-2 évben. A tálcán már gyárilag vissza lehet állítani a start menüt szépen bal oldalra. Érdemes Rufus-szal kiírni pendrive-ra, hogy ki tudd kapcsolni a fölösleges online fiókot és társait.
Pár javasolt program, amivel a hülyeségein lehet finomítani:
O&O ShutUp++ - ez a szokásos cucc, amivel a fölösleges modulok letilthatók (az ajánlott beállításokat lehet alkalmazni, egyedül a Windows Phone-t kell visszaengedélyezni, ha esetleg azt használnád)
Windhawk - pluginokkal bővíthető alapprogram mindenféle felületi tweak-kel, pl. hangerőállítás scrollozással a tálcán, a tálca oldalra helyezése stb.
Windows 11 Classic Context Menu - az ócska Win 11 skint tiltja le a jobbklikkes menükről (ha használod a Windhawk-kot, akkor ez már fölösleges, mert abban is van ilyen plugin)
-
Blaster
junior tag
válasz
liszi70 #54342 üzenetére
Ez lehet a GPU használat is, vagy az ócska fos realtek hangchip esetéb kb. bármi. Ezt így nehéz megfejteni. Tesztelni sem olyan egyszerű, mert az első lépés egy tiszta rendszer és a lehető legújabb driverek. Bónuszként nem árt ellenőrizni, hogy a legújabb BIOS van-e fent.
De ha az előzmények alapján kompatibilitás módban felszenvedett meghajtóprogramokkal próbálkozol (nem olvastam el tüzetesen, lehet hogy erről nincs szó), akkor valóban a gép a hibás és hardvercsere lesz a megoldás.
-
válasz
liszi70 #54335 üzenetére
A hiba amit említettem a vokoscreen-el kapcsolatban, úgy tűnik nem a progin, hanem a gépen múlik. A másik PC-men hibátlanul rögzít, képet is, hangot is. A nagy gépemen pedig szakadozik a hang, és a kép is mintha rángatna időnként.
Gondoltam, hátha maxon van a procihasználat, és az okozza, de nem, 60-80% között van a CPU. Van ötletetek, mi okozhatja?
-
bebeago
tag
válasz
liszi70 #54287 üzenetére
TrafficMonitor
A lebegő ablak kikapcsolható, és akkor csak a tálcán írja a kiválasztott adatokat, adott esetben csak a processzorhasználatot. -
Cs1csó
titán
válasz
liszi70 #54180 üzenetére
Ezt nem én találtam ki olvastam róla, a 7 menetes felülírással már "maxibiztonság" van:
Ez a kép a CCleaner-ből van (a 35x-ös talán már tényleg túlzás)
(és ez csak a sokak által szidott CCleaner nem egy "profibb" vagy specializáltabb prgogram mint a Recuva vagy az Ereaser)
Ha NAGYON szenzitív tartalom volt rajta akkor én nem is vesződnék (már ha nem egy laptopban van az a háttértár) és nem adnám el, le, oda valakinek.Abban igazad van, hogy ha legalább 1 menetes teljes felülírással is sokat teszel az adatok védelméért de azok az adatok ettől még MINDIG ott vannak. Ezért ajánljották egy cikkben anno a 7x-est persze ez HDD-re vonatkozik a régi fajtára ezt az "SMR" vagy hogy hívják nem is nagyon ismerem. Egy ideje nem követem ezt a részét a technológiának, igazán nem is érdekel: nekem ha kell még HDD akkor az sima adattárolásra bőven elég arra meg mindegy milyen, főleg ha valamiért a gyártók nagyon nyomják az SMR-t tehát előbb utóbb nem lesz másfajta vagy ha lesz az DRÁGA lesz az SMR-hez képest.
Nem hiszem, hogy fejlődött a mentési technológia hanem a HDD-s adattárolás technológiájából adódik hogy:
- ha kiadod a "törlés" parancsot a gépen akkor azt már mindenki tudja, hogy NEM törli csak átcímkézi az adott területet "szabad, írható" - ra, de ameddig NEM írunk oda az eredeti adat teljes egészében hiánytalanul megvan.
Amint írunk oda sérülhet az "alatta" lévő adat de még így is visszanyerhető. Az egyik trükk, hogy a "táblát" "eltolják" és úgy olvassák vissza az adatokt mert így jobban elkülöníthetőek a rétege mikor mint írtak stb. de ez már-már művészet (ahogy látjuk a Kürt is "híres" erről nyilván az eszközeik és a szoftvereik és jók de a lényeg a "know-how"
Úgy tudom a lényeg röviden az, hogy egy pormentes helyen szétszedik a HDD-t kiveszik a tányérokat és egy SAJÁT olvasó HARDVERBE teszik bele (saját olvasó fej saját motor stb. és így próbálják az adatokat visszanyerni, hiszen az alap, hogy legtöbbször vagy az olvasó fej vagy a motor hal meg vagy a HDD házban van valami gond ami miatt nem tud felpörögni vagy a fej nem tud mozogni olvasni, de lehet, hogy csak a csatikkal van gond, rozsdás törött, kontakthibás stb. -
törölt tag
válasz
liszi70 #53819 üzenetére
Próbád ki ezzel !
https://www.telekom.hu/webshop/termek/Huawei-B535-232A-router?skuId=jsku1754644913&processType=listPrice&paymentType=onetimehttps://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/keszulekbeallitasok/halozati-eszkozok/huawei/huawei-ha35-11#hasznalat-es-beallitasok
Modjuk a Huawei setup page nem olyan mint amit küldtél
-
törölt tag
válasz
liszi70 #53819 üzenetére
Digi-s vagyok de voltam régen Telekomos is
...itt volt a szerelő is leolvasta a routerről amikor kicserélt egy jó routert másik jóra
a bolond ! az jó lesz ...csak éppen mint régen a Telekomnál sem ...jó hogy ideraktad a login képet, de be is tudsz jelentkezni ? a gyári router alján lévő adatokkal ?...mert pl: a családban van Telekomos még most is ...ő neki régen ment de már nem
arra panszkodott...=offtopic
kinek igen, kinek nem valakinél meg lehet ...
-
bebeago
tag
válasz
liszi70 #53225 üzenetére
Esetleg ez, tud magyarul is:
Sweet Home 3D -
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52909 üzenetére
Ez csak a program mappájába kerül kitömörítésre és csak akkor van használatban, amikor a progi is fut. Magyarán semmit sem befolyásol vagy lassít, hogy ott ülnek ezek a fájlok, egyedül a szabad tárhelyedből vesz el.
Szokásos tévhit az, hogy ha egy program nagy méretű, akkor az lassú, vagy lassítja a jelenléte magát a rendszert is. A méretnek nincsen semmi jelentősége SSD-ről futtatva. HDD-n is csak annyi lehet, hogy kicsit lassabban indulhat, mint egy kevesebb / kisebb fájlokkal operáló szoftver.
-
válasz
liszi70 #52894 üzenetére
"kivágtam egy részt egy filmből, bekapcsolt "Keyframe cut mode" mellett, mégis kiírta az exportálás végén, hogy a vágási pontok pontatlanok lehetnek."
Ezt a "pontatlanságot" félreértettem, azt gondoltam elsőre, hogy a nem kulcsképkocka mentén történő vágás esetén fellépő hibákra gondol, de leesett, hogy nem.
Pont a "Keyframe cut mode", tehát a kulcsképkockák kényszerített megkeresése miatt, eltérhet a ténylegesen kivágott rész kezdő- és végpontja attól, amit az user megadott. Így érti a pontatlanságot, úgyhogy korrekt a kiírás.
-
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52882 üzenetére
Nem megy, mert egy múlt századi katyvasz, és a legtöbb funkciót pótolja az említett LosslessCut és a Shutter Encoder úgy, hogy azok elsőre is használhatóak. Az, hogy 2023-ban valami nem magyar nyelvű, az meg nem szempont. Kevesebben nem beszélnek angolul, mint ahány embernek valamilyen avidemux-os funkcióra lenne szüksége.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
liszi70 #52880 üzenetére
Amikor beolvastam a video fájlt, akkor a csúszkát elhúztam a kezdő időpontra, s nem volt ez a kék színű csík.
Vagy csak a gombokkal lehet léptetni a kívánt időpontig?
Illetve alul, ahol az idők vannak, nem lehet beirni az A időpontot, majd átváltani B időpontra, s azt is beírni? -
válasz
liszi70 #52665 üzenetére
"Van videóra is képernyőfelvevő a winben?"
Igen, van. Bekerült a Képmetszőbe. Ha nem jelenne meg az ikon, akkor ez a megoldás. -
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52597 üzenetére
Általános, hogy háromszor kell leírnom mindent, aztán pont most nem esett jól, mikor a hülyeügyfél nyaggat. De valójában nem feladatom mindenkinek minden problémáját megoldani, és több eszközt is biztosítottam neki, úgyhogy elengedtem. Éhesen meg valóban nem írkálok legközelebb.
-
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52370 üzenetére
A gagyi wines helyett:
Simple Sticky Notes
A weboldala alapján nem látszik, mennyire profi, jól beállítható jegyzetelő alapvetően cetli alapon, de anélkül is használható, jó kezelőfelülete van. Van csoportokba rendezés, témázás, szövegformázás, átlátszóság stb. Itt van hozzá egy normálisabb hangcsomag is az értesítéseknek.
-
-
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52345 üzenetére
Bármennyire hiánypótló volt az egyszerű felvevőprogik közt, összességében gázos volt a weboldalával együtt, és nem fejlődött semerre. Helyette ott van a
vokoscreenNG, az egy az egyben cserélte az oCam-et. Ugyanolyan egyszerű, mégis többet tud, a fejlesztője egyből reagál és nem malware-ekkel együtt tudod letölteni – már csak azért sem, mert open source..
Ha valamit lecserélek, arra jó ok van, és biztos találsz jobb helyettesítőprogramot.
-
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52342 üzenetére
A méretet nem kell számolni, az egy adott információ. A foglalt méret pedig mindig nagyobb, de ezt a Windows is jelzi, ezért van 2 érték a mappák és fájlok tulajdonságainál.
Az összehasonlító programok ezt max kiindulási alapként használják, hogy eldöntsék, melyikeket kell komolyabban, hash alapon is összevetni, ezzel spórolva a számítási procedúrán. De ezt szerintem már nem itt kellene kitárgyalni, illetve már túl vagyunk rajta.
-
BitRider
senior tag
-
válasz
liszi70 #52337 üzenetére
"amikor méret alapján keresés van beállítva, akkor milyen szintig megy le? Bit vagy bájt?"
Már meg is válaszoltam magamnak. Készítettem egy másolatot az egyik .xls-ből, és DuplicateCleanerFree-n átfuttattam hash-módszerrel, tehát tartalomban kereséssel. Természetesen írta is, hogy talált egy duplikátumot. Utána beleírtam 1 db pontot az egyik .xls fájlba, és onnantól kezdve nem talált duplikátumot méretre kereséssel sem. Bájtra pont egyforma volt a két fájl, bitre nyilván nem, és ezt lekövette a progi is, szóval lemegy bit szintre az összehasonlításban. Legalábbis a DuplicateCleanerFree. Na, már ezt is tudjuk.
-
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52333 üzenetére
Ezt így nem tudom, de nem is vezet semmire. Ha fájlokat akarsz összehasonlítani, arra megírtam a megfelelő progit. Ha kifejezetten dokumentum tartalmakat akarsz összevetni, arra van még pár, pl. Beyond Compare (30 napos trial).
-
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52330 üzenetére
Öööö... a bit a legkisebb (az meg ugye lehet 1 vagy 0), 8 bit pedig = 1 byte... A biteket ki sem írja a Win. Amúgy is, a méret sokszor nem jelent semmit. A hash alapú vagy a bitről bitre történő összehasonlítás az, ami ér is valamit.
Az, hogy egy program mekkora részegységenként meg hogyan csomagol egy-egy összetettebb szerkezetű dokumentumot, az megint egyedi lehet. Egy TXT-nél valóban egyszerű a dolog, minél több karakter van benne, annál nagyobb lesz (persze ott is számít az alkalmazott karaktertábla és a speciális karakterek összefüggése).
-
-
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #52177 üzenetére
Pont ezt tudja egy normális felület is, csak nem kell parancssort illesztgetni. Semmi nem múlik rajta persze, csak furcsa.
csferke: A fa-struktúra nem is igazán használható. Én pl. több egymás mellé nyitott ablakról beszéltem, úgy pakolászok köztük. Fa-struktúrában böngésszen az, aki parancssoros applikációkat használ.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
liszi70 #52000 üzenetére
Videó konvertáló topicban sokan ajánlották a ShutterEncoder -t. Keyfreme-eken tud ez is vágni enkódolás nélkül. Hogy pont m2t-vel megy-e azt pontosan nem tudom. Csak tipp.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
-
Dr.NX
addikt
válasz
liszi70 #51992 üzenetére
Én a Lossless Cut-ot szoktam használni veszteségmentes vágásra.
https://github.com/mifi/lossless-cut/releases -
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #51954 üzenetére
Manuálisan futtatható, nem élő szinkronról van szó, tehát jó. Elsőre is megértettem, hogy mit szeretnél. Én ezzel pakolom a pendrive-jaimra a frissített szoftver-kollekciómat, ezzel mentem az appjaim beállításait stb. Azok is csak egyszeri alkalmak különféle meghajtókra. Ha kicsit is átmegy a logikája a beállításoknak, szeretni fogod.
Ha felrakok valamit a pendrive-omra az ügyfélnél, akkor a legközelebbi szinkronizációnál rá is kérdez, hogy azzal a fájllal / mappával mi legyen, miközben a tükrözést elvégzi. Ezt nem sok free app fogja megtenni.
-
BitRider
senior tag
válasz
liszi70 #51951 üzenetére
SyncBackFree valóban. Az összefoglalóban is ott van ezer éve. Minden egyes ütközés-típus egyedileg lekezelhető. Meg ebben van megoldva az normálisan, hogy ha nem akarod, hogy az újabb mappákat, vagy fájlokat magában foglalja a szinkronizáció, akkor ezeket a fájlok kijelölésénél jelezheted (pl. egy portable program mentésekor a cache folder tartalma). Messze a legjobb ilyen jellegű program ingyenesen.
-
kivlov
aktív tag
válasz
liszi70 #51948 üzenetére
Olvass utánna a szinkronizálási folyamatoknak...
Tükrözés A-ból B-be azaz a tükrözni kívánt adatokról készít tükör másolatot.
Egyetlen szinkronizáló sem fogja neked összeszedni azt amit te összevissza szétdobtál egy másik hdd-re, ennek nincs is értelme, mert nem erre találták ki a szinkronizálást.
Amit a neve is mondja adott egy eszköz tartalmát amit más további eszközökre szeretnél szinkronizálni, hogy ott is ugyanabban a formában legyen tárolva, na ha ez megvan utánna az azonos mappastruktúrából már tud oda vissza szinkronizálni.A program honnan tudná kitalálni neked melyik fájl hol legyen éppen ami a A meghajtón a gipszjakab mappában van vagy a B meghajtó mézga mappában van éppen jó helyen? illetve lehetne ilyet de akkor minden egyes fájlnál meg kellene kérdezni most neked melyik a szimpi helye itt vagy ott?
a szinkronizálás lényege hogy egyszer létrehozott mappastruktúrát tudj hatékonyan használni több helyen is akár munkafolyamatként hogy ha hol itt hol ott dolgozol mindig mindenhol meglegyen a változás követése de ehhez rendszer kell, nem esztelenül összevissza pakolni itt is ott aztán reménykedni hogy majd valaki szétválogatja.
A képen is látható balról jobbra akarsz tükrözni ergó ami nincs meg a jobb oldalon azt oda kell másolni, azt meg honnan tudhatná hogy neked egy 23. almappában már ott van talán?
Rendezd össze a fájlokat ami elsőre sok meló lesz de ha már megvan egy helyen minden azonos mappastruktúrában akkor már könnyen fog menni....
-
kivlov
aktív tag
válasz
liszi70 #51946 üzenetére
Mint a program neve is utal rá szinkronizál nem pedig két teljesen más mappastruktúrát összefésül.
A program lényege hogy egyik hhd tartalmát tükrözi a másikra és nem nézi hogy te ott más mappastruktúrát használsz abban nem fog rendet tenni.
Sőt erre tudtommal nincs is lehetőség hiszen honnan tudja mi merre leledzik a másik hdd-n. -
-=MrLF=-
senior tag
válasz
liszi70 #51603 üzenetére
PDF témához tudom ajánlani ezt: [https://pdfsam.org/]
ingyenes tud magyarul, csak 64 MB a portable:
[https://github.com/torakiki/pdfsam/releases/download/v5.0.3/pdfsam-5.0.3-windows.zip] -
detroitrw
addikt
-
sisi22
aktív tag
válasz
liszi70 #50795 üzenetére
Egy anyák napi műsor az oviban senkinek nem fog fájni.
Egy szoval se irt ovodarol, honnan tudod latatlanban?
Amugy egyetertek tothbe-vel, nagyon eles a hatar a "megnezem es telorlom" es "nyilvanos eloadas" kozott,
csak, ugye, a tipikus magyar beidegzodes, hogy mindenki a szabalyok kijatszasara van szocializalva.
-
tpeter77
addikt
-
tothbe
addikt
válasz
liszi70 #50795 üzenetére
Nem én vagyok szigorú, én csak megemlítettem az ide vonatkozót. Magán célra ugyanis letölthetsz és használhatsz bármit, de egy óvodai ünnepségen hivatalosan már jogdíjat kell fizetni érte, mert az már közönség előtti bemutatás. És ehhez nem kell, hogy jegyért lehessen csak bemenni. És ahogy említi, egy kb 40 éves magyar számról van szó, tehát az vszleg jogdíjas még. De nem akarok én lenni a kötekedős, szóval egyetértek azzal, amit te ajánlottál. Mármint az MP3 és a kb. bármilyen videó editor verzióval. Az lehet a legkönnyebb megoldás.
De akár még PPT alá is be lehet tenni MP3-at és azt kivetíteni miközben szól a zene. -
Dr.NX
addikt
válasz
liszi70 #50747 üzenetére
A magyar cikkekből csak a lényeg maradt ki, az Index kivétel:
"A Symantec szakembereinek adatai szerint a támadók a Microsoft Exchange szerver biztonsági hibáinak egyikét kihasználva egy rosszindulatú DLL-fájlt juttattak a VLC exportfunkcióit tartalmazó könyvtárba, ahonnan úgynevezett side-loading során indult el és került be a rendes folyamatok közé."There is evidence that some initial access to some of the breached networks was through a Microsoft Exchange server, indicating that the actor exploited a known vulnerability on unpatched machines. ...
found that after gaining access to the target machine the attacker deployed a custom loader on compromised systems with the help of the popular VLC media player.https://forum.videolan.org/viewtopic.php?f=14&t=159611
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/chinese-hackers-abuse-vlc-media-player-to-launch-malware-loader/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest