- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kordában fogja tartani az S25 a Snapdragon 8 Elite őserejét
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Apple iPhone SE januárban? Lassan a testtel!
- Redmi Note 13 4G
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz Top cat #53618 üzenetére
A tecső a spacéval szünetelteti a videót.
Itt nem., bár új a fiókom, van pár új feature. Van, de nem mindegy milyen könnyű elérni és ott mi módon működik, hányat kell kattintani, nem véletlen a Youtube-párhuzam, az lenne a legjobb a lenyomás idejére gyorsít, felengedésre alapállapot. A C-X sem rossz már, de nem az igazi.(#53619) BiP, hehe, tudtam, hogy valaki... Csak olvasd össze a topik címével.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Lejátszószoftver, ami tud instant gyorsítást, mint a Youtube a szóközzel.
-
totron
addikt
-
totron
addikt
válasz Krystal_s #52011 üzenetére
Köszi a választ. Körültekintő vagy, ami jó jó. Ami eszembe jut a vázolt programok működéséről az az álműködés: látszólag a kezedbe adja az irányítást, megnyugtat, hogy a kezedben az az irányítás, szól ekkor és akkor, vannak kapcsolók, de persze nem túl sok kapcsoló, épp a hatáshoz elegendő csak, mindez viszont a hatékonyságáról nem feltétlenül árulkodik.
-
totron
addikt
Mintha ki tudná, dereng ilyen, de nem tuti.
(#52002) dqdb, csak épp nem látja át milyen kapcsolódást vesz ki/összefonódásba nyúl bele adott esetben, így ez egy Jenga-játék.
(#52006) Krystal_s, a normális kifejezést te használtad, kire utalsz? Fontos és a normálisság része szerintem, hogy rezidens mivoltában se lassítsa szarrá a védelmezett rendszert, de bármilyen észrevehető lassulást sem tartok elfogadhatónak és nem csak betallózásnál, hanem bármilyen mozzanat esetén. Megfejthetetlen azon emberek metodikája is akik egymásra pakolnak 2-3 rezidenst, a használhatóság nullához közelire esik le, rejtély hogy nem vágják ki az ablakon az ilyet, egy részük menthetetlenül lassúnak minősíti és vesz új PC-t. Nem régen is találkoztam ilyen géppel. Vásárolni sem 40 kilós páncélban ugrunk le.
(#52007) Cs1csó, tud jó lenni a hibrid mód, de a legtöbben akik vírusírtóra szorulnak nem gondolnak át semmit vagy kattintanak vagy ha mégis nekidurálják magukat elfáradnak az utánanézésben, mert túl száraznak találják.
-
totron
addikt
válasz Mr.Mercury #51842 üzenetére
JDownloader is jó ilyenre, érdemes tanulmányozni a programot.
-
totron
addikt
Szeretnék kérni egy pakkot, ha lehet egy csokorban említve/linkelve, gondolok itt video stream letöltési böngészői addonokra, főleg asztali célprogramokra, cli is játszik, de legyen GUI. Ide értve még a magukat nehezebben adó tartalmakra irányuló megoldásokat is, YT letöltésére kihegyezetteket is, android/iOS app-ajánlás is jól jön. Fontos lenne a lehetőleg változatlan minőség, a konvertáló site-ok pocsék eredményt adnak. Ugyanakkor az is jó lenne, ha nem nagy lokális CPU terheléssel jönne létre a végeredmény mert valamiért mindig konvertálni kell(?). Nem tudom a 2 között van-e igazság (megoldás). Nincs annyi idő és energia kitesztelnem ezeket, mint szeretném.
A yt-dlp bizonyára ügyes kis jószág, nem tudom mennyire kellenek mellé más programok, jelenlegi formájában szintén kitesztelésre vár. Cél szűkös időkeret alatt való minél több stream offline-osítása, a már említett minőségi kitétel mellett. -
totron
addikt
Megkapják a sávokat.. Általános tévhit, hogy ilyen szűrők léteznek. Ahogy egy időben az is terjedt, hogy szinkronos film esetén számítógéppel mozgatják az adott célnyelvre a szereplők száját. Vagy csak van egy szinkrondramaturg, aki kialakítja az ütemet (beszédhosszokat).
(#51754) arfer, saját nyelvre is létezik szinkron, idétlen is eléggé. Mi magyarok egyébként el vagyunk szokva az eredeti hangsávoktól. Máshogy hat egy közelmikrofonozott hang steril környezetben (diffúzorokkal kibélelt szinkronfülkében), mint egy fejek fölé lógatott megoldás. Ezen a ponton előttem sem világos amit találgatsz. Lehet a karakterisztika, mint irányítottság a kulcs. Valaki megírja.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz cirkus #51692 üzenetére
VideoHelper, mint Firefox-beépülő múltkor még ment - filmes oldal esetén működéséhez igényli a saját kliens letöltését, ami egy parancssoros történet, ugyanúgy a beépülőből vezérled a műveleteket - de legutóbb már nem (online-filmek). Más oldalon működhet még. Nyilvánvalóan ezeknek az oldalaknak nem érdekük a letöltés megkönnyítése. Video streamek letöltése topikban próbáld.
-
totron
addikt
válasz ro_bert17 #51664 üzenetére
Én értettem félre, elnézést. Felmerül a kérdés, hogy miért szűnik meg; technikai ok, esetleg személyes okból. Nem turkálandusz, csak sokszor van, hogy eleve az elképzelés zsákutca és azirányban fogalmazódik meg a segítségkérés is, így érdemes a gyökereknél kezdeni. Ha hozzáférsz az addigi levelezéshez és mentette minden levélváltásoddal a partnercímeket a rendszer, akkor abból a címlistából indulj ki. Küldj értesítést ami kétirányú volt, hogy mostantól mi várható. Ha nincs kilistáztatható partnerlista, akkor rendezd feladók szerint a leveleket és görgesd-nyálazd át, kik-mik vannak. Az átregisztrálás a különféle oldalakon az meg tényleg sziszifuszi-manuális. Érdemes akkurátusan, mert ha elfelejtesz egy jelszót megszűnt fiókba bajosan érkezik meg emlékeztető.
-
totron
addikt
válasz Fr@nkieWilde #51505 üzenetére
Jó meglátás. Ehhez ember kell.
-
totron
addikt
válasz Fr@nkieWilde #51501 üzenetére
2x annyi melód lesz vele a félrehallások-szoftveres félreütések miatt végül. Nem tudom gyártófüggő-e, de Samsung telefonba való diktálás kellemes csalódást hozott. Normális, értelmes, tagolt szöveghez viszont te kellesz úgyis. Lehet tudni, hogy mitől annyira nehéz?
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Új OS, a régiből Chrome alól migrálandó viszonylag nagy számú jelszó, a gazdája nem akar pepecselni vele. Milyen program ami..? Ezt tudja.
-
totron
addikt
válasz Lalikiraly #51362 üzenetére
File X-plorer.
-
totron
addikt
Screensavert/screen off-ot egérkurzorral sarokba tolással vagy más módon aktiváló programot keresek, ami aztán egérmozgásra nem, csak kattintásra/leütésre jön ki a vizuális altatásból.
-
totron
addikt
Ezt az energiát amit az uninstallerek fürkészésébe fektetsz inkább az eltávolítani kívánt szoftverek könyvtárainak és esetleges registry-bejegyzéseinek megismerésébe fektesd, jobban célodnál vagy. Minek köztest beiktatni? Sima uninstall miért nem jó egyébként? Nem sok hasznuk van ezeknek.
-
totron
addikt
válasz Dluinet #51191 üzenetére
Értem. Arra gondoltam, hogy tv-hez HDMI-n csatolt célhardveren bejelentkezni, rendszerint van a szolgáltatóknak az androidos lejátszókra kliensük és már is ott van a kívánt eredmény - Voda tv-t emlegetett a kérdező. Vagy amit SteveS írt, wireless egérrel, billentyűvel. Vagy AppleTV-nél van telefonra tehető távirányító, androidos vonalon is biztos van ilyen megoldás.
-
totron
addikt
válasz Dluinet #51091 üzenetére
Ilyen is van, hogy:
FastStone Image Viewer -
totron
addikt
válasz sisi22 #50806 üzenetére
Ez egy digitális metronóm vagy analóg? Ha digitális: zene fronton ha nem is mindenkinél, de könnyen kibukik, hogy nem pontos egy átlag gép, ami lehet PC vagy nem csilliókért vesztegetett, digitális jelgenerátor. Speciálisan épített eszköz, PC kell, hogy érdemben tudj mérni vagy szépen zenét hallgatni. Félmillió feletti történetek. A jitter fogalmának kell utánanézni. Ha átlagPC-vel, ne adja az ég, telefonnal méred a hibaintervallumot értelemszerűen ugyanazon az intervallumon belül tapogatózol vagyis nem leszel előbbre, sőt csak felszorozzák egymást a mérőtechnikai környezet pontatlanságok (az egymással még véletlenül sem szinkronban lévő szórások, azaz időbeliségek) és nem a füled csal. A különbség, a frusztráció így megmarad, ez a jó hírem van számodra. A mintavételezés során elkövetett kvantálási pontatlanságok, ami akár konkrét ütemkésésben is jelentkezhet durva esetben, rendszerint meghaladják az emberi hallás finomságait*, tehát van mit meghallani, igen. Van, amiben még nem mutat túl a technika rajtunk. Digitális szkópokkal lehet próbálkozni még, érdemi kivitelben szintén nem két fillér.
*azt ne firtassuk, hogy mennyire egyértelműen, mert ebben nagy eltérések tudnak lenni egyénenkéntAnalóg, fizikai metronóm esetén 1 káoszfaktorral kevesebb, de ott is átlagos mérési eszközöd lesz, de még az átlag feletti sem biztos, hogy segít neked. Itt is lesz különbség aközött amit hallasz és aközött, amit hallanod kellene, itt sem valószínű, hogy a füled csal, de olyan is van, hogy de. Bízz magadban, de mégis élj a gyanúperrel, hogy becsapható vagy, a vizualitásban is vannak csalóka képek, együttállások, egymásutániságok. Ebben az esetben azt hiszem füled a legjobb műszer, az agyad a legjobb szoftver. Ha más nem hallja, nem is fogja, nem érdemes túlzottan feszegetni, ettől te még nem képzelődsz. Egyértelműen döglődő metronómot meg nyugdíjazni kell, illetve aki annak egyenetlenségeit sem hallja, az messzire kerülje el a zenebonát.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz enginev3.0 #48518 üzenetére
Memóriamodulok portalanítása, ki-be esetleg még.
access violation - Win98-as időket idézi
-
totron
addikt
Láttál te már gépi fordítóval kiadott könyvet? Google fordítónál valamivel jobb szint, de röhejes. Nem tudom kikkel gondoltad így a konferenciát, de nem járható út. Kivéve, ha a totális önelkomolytalanítás a cél. Miért nem jó hangban a másik félnek? Vázolhatnád a szitut. A youtube hangfelismerése egyébként 60%-nál jobb.
-
totron
addikt
Eredeti tördelést felismerő, illetve azt jól lekezelő .pcr olvasót keresek. Az L-alakban beszúrt képek esetén különösen gond ez a tört történet, de alapjáraton is tudnak lenni galibák.
Epubor Reader: fos, nagyon.
Mobipocket Reader, SumatraPDF: jobb, de az elvárttól elmaradnak, vannak ügyetlenségeik. -
totron
addikt
válasz Kempetlen #47639 üzenetére
Hát attól tartok, ha ilyen a hangnem, engem sem érdekel a te sértettséged. A vélelmeidet meg privátban is megírhattad volna, persze a nagyközönség előtt kell, hátha valaki automatikusan átveszi a te véleményed. Valamilyen szinten biztosan jó problémamegoldó vagy és ezt a szervizelésben tudod is kamatoztatni, de ezen a betanított munkás szinten túl nem látsz. Nem személyeskedés, csak ennek tudom be, hogy sehova nem sikerült jutni, órák alatt sem. De legyen ez. Nem hatalmaz fel viszont arra, hogy kérdés nélkül told rám a véleményed rólam. Ami nyilván fix, hogy ne kelljen semmit összefésülni, nem tudod máshogy feloldani a szembenállást, elég statikus vagy így. Ha valami meghaladja az említett kvalitásaidat, akkor rögtön nyűg, meg rögtön a másik a hülye? Az ügyfeleknek is ezt adod be? Szép. Klasszikus IT-s arrogancia. Nem sikerült nem elbeszélni egymás mellett sem, gondolom ez is erény. Hát, ez jobb nem lesz. Továbbra is van rálátásom, továbbra is képtelen vagy kezelni az akár árnyalataiban eltérő tapasztalatokat vagy szöveget értelmezni vagy én nem tudom, de nagyon ragaszkodsz. Tedd.
Szerk.: mégis csak bosszantó azaz ultraprimitív gyerekattitűd amivel élsz. Messze nem csak a saját tapasztalataimról írtam, hagyjuk már ezt a belém vetített minden azért van, mert védem az igazam sarkítást. Te hoztad ki erre. Hiába írom ezt is. Soha ne kérdőjelezd meg magad, csak ügyesen és magabiztosan, előre. Szevasz.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz King Unique #47633 üzenetére
Ja, a hivatalos rendszerkövetelmények. Meg van mellé a valóság. Srácok, leírom ide is: nem milliós karórákról vagy Ferrárikról beszélgetünk, nem gondolom, hogy annyira hihetetlen lenne egy saját tapasztalat. Meg az úgy teljesen szokatlan, hogy adott hardveren egy újabb oprendszer az lassabb (ja, vannak mikroellenpéldák). És komolyan erről pötyögünk..
A gyorsindítás egy funkció és elterjedt a használata, nem is hülyeség nyilván, de bootot boottal illik összevetni. A többire meg mit írjak? A barátod vitte el abba az irányba a témát amibe. A polemizálás nem is ezen ment. Nyilván szerintetek meg de. Ah.
Az megvan, hogy elbeszélünk egymás mellett? Ne, ne legyen meg, minek.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Kempetlen #47631 üzenetére
Nem, te a remegést hasonlítottad össze. Kell a gondviselős frissítés, meg a saját világ védése. Kérdéseimre nem kaptam választ. De mindegy is.
Szerkimerki.: sajnálom, hogy ilyen szinten nem értesz. Azt mondom az egyéni esettel - éspedig ezt érezni illene - hogy nem vizsgálod meg az emberi tényezőt, a valószerűségét az egésznek, hanem csak hajtod, hogy dea Win10 éshogy az jobb. Jó, ÉRTEM. Mindenki érti. Jelenkori egyéni szívásokra gondoltam, még akkor is, ha szerinted ez "nincs". Maradjunk annyiban, hogy megesik azért, szépen. Nekik mit mondasz? Dögöljenek meg? Nem, nem érvelek ezzel burkoltan a 7 mellett. Van mondókád erre is? Jó a Win10, DE. Hibátlan a haladás, DE. De de de. Naugye. Sonar meg.. A DE faktor mindent elbír: aggassunk külső eszközöket, térjünk át asztali gépre, DE a Win10 jó. Legyen mondókád arra is, aki szív és ne pedig elhantolni való károgókként tarts őket számon. Valahonnan eltanultad ezt a mentalitást és azt hiszed, hogy jó. Emberileg is, meg logikailag is. De nem, egyik esetben sem.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Az egyéni esetek sem elvetendők egyébként. ANNAK a usernek probléma, adott esetben nagy probléma. Meg sincsen történve mert nem tömeges? Becsületbeli ügyet csinálsz ebből a Win témából, de fókusztévesztés van: az embert kell kiszolgálnia. Gombhoz is lehet keresni a kabátot, de az egyszeri júzer annyit fog látni, hogy az addig jól bevált hardvereivel - nem őskoriakkal - jól ment minden, most meg már nem. Ez a fejlődés, hogy kivettek támogatásokat? El nem ítélhető módon fog arra a következtetésre jutni, hogy bizony nem a pár éve - talán nem is fillérekért és nem is találomra kiválasztott - kártyái nem mennek és csak a rendszer cserélődött, tehát nem önmagát vagy a vast fogja okolni.
És tételezzük fel azt is, hogy nem síkhülye és bár érti, hogy új oprendszer, meg változás, akkor sem fog bologatni a dolohoz. A haladás nem ilyen. Ezt most nevezhted kiragadottnak és nem szembemenve írom az alaphelyzettel, hogy a változás az van és nem mindig áldozatuk nélküli, de olyan természetess pökhendiséggel lendültél túl ezen az egyéni előfordulás intézményén, hogy nehéz szó nélkül hagyni. Nem érdemes már használhatatlan hardverekhez ragaszkodni, de ez a mentalitás sem kell a fejlődés címszava mögé bújtatva, amit te képviseltél ezzel az imént. Gondolom ezt sem látod. -
totron
addikt
válasz Kempetlen #47627 üzenetére
Már nem annyira élvezem, de te még csak igen.
Nincsenek tesztelt szoftverek - megint a megszűnés kategóriája. Annyi éven keresztül kitesztelt, lepróbált szoftvercsomagok és egyéni fejlesztők által is megírt progik ezrei, tízezrei nincsenek már - okké.. Miért divat keverni a tényeket/mindent is a fogyasztóiságra oly' szépen ráültetett beparáztatással? Effektíve működik a Win7-es gép is, sőt, a Nokia 3210-es is, igen, egyikre sincs szájbatekert frissítés. Hjajj. Nagyon fontos ez a gondviselés. Mondom ezt úgy, hogy a világból kikergetnek a gyenge jelszavakat használók és alapvetően gépüket felelőtlenül használók, minimális tanulásra sem hajlandók. A másik véglet sem szerencsés, mikor a dogmák környezeti változók nélkül vannak szajkózva, szemellenzőben, ezt csinálod most te. Nézd meg az egészet, honnan indult. Mármint honnan indult, nem te minek vetted. Mert te arra reagáltál aminek te vetted. A gyengébbek kedvéért csakis.Jobban bánik.. a földet érés is jobb? Miben jobb a frissítés-bánásmód?
Könnyebb használni: marketinges droid-e vagy? MIBEN könnyebb? Te látod magad ilyenkor?Az egyik legnagyobb differencia a telepített méretben van. Ne égesd már magad, de komolyan. Persze az is "ugyanannyi". Messze lassabb a Win10. Jó, neked nem. Meg bemagyarázod a környezetednek, hogy ami úgy van, az nem is úgy van és fordítva, azokkal visszaigazolod magad és kész is a lista.
Biztos akad eset, melyben extra large méretű Win7 nagyobb, mint egy gyakran karcsúsított Win10, de ugye érzed, hogy fals összevetés?Ez a baj, hogy neked ennyire egyszerű. Nyilvánvalóan eddig is az tűnt ki, hogy egyéni eset egyéni rossz szajízét húztam én is rá az egész Win-univerzumra. Sanszos. Csúsztatsz megint.
-
totron
addikt
válasz Kempetlen #47623 üzenetére
Nem, te megbeszélted magaddal, hogy ugyanoda akarsz kilyukadni. Valamiért nagyon fontos ez neked. És egyáltalán nem az jön le, hogy vitába küldhető érvként lenne jelen benned a meggyőződés, sokkal inkább a személyedre veszed, talán ez az életed, nem tudom. Érveknek azért nincs helye, mert.. hát most írtam le, megint. Magadat nem látod ebben, ki tudja hány évig nem is fogod még, talán soha.
Már azzal is próbálkoztál, hogy én minden gépre lassúnak állítottam volna a Win10-et és hasonló. Kiforgatsz mindent, a dogmákat mellé rakod és kész is a tuti. Nem felemelő ez így. Majd pár év múlva visszatérünk erre, ha érdemes lesz.
-
totron
addikt
válasz Kempetlen #47621 üzenetére
Mert vállalhatatlan amit nyomatsz és messzemenően rossz irányba vitted? Lehetett volna ezt másképp is. 22-nek gondollak max. Zárjuk le.
Már megint saját berken belül akarod igazolni az igazolást. Elolvastam őt is, nem mondok ellent. Nem azzal van bajom. Össze is lehet fésülni a tapasztalatokat, nem háborúvá érlelni. Na de ezt hiába mondom.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Kempetlen #47619 üzenetére
Vitakultúrád mindenesetre reménytelen. Nem a másikat látod, hanem a feldolgozhatatlan (tényszerűtlenségnek minősített) másvéleményt, de szigorúan a magad érzései, képletei mentén. Így alakulnak, olyanok, hogy én mindenkinek adagolnám. Nincs bennem térítési szándék. Aktívan kiakadtál, mikor eltérés mutatkozott a bejáratott univerzumodban, arra reflektáltam. Na de mostmár elég a csúszkálásokból. Élj a világodban a beplántált dogmák szerint. Nem azt állítom, hogy hülyeség Win10-et használni, azt állítom, hogy nem tudod kezelni a helyzetet. Azt viszont nagyon nem. A többire meg felesleges sokadszorra is visszakanyarodni. Majd egyszer talán megérsz egy ilyen diskurzushoz is. Csakhogy nem biztos, hogy a szervizelt gépek számával egyenesen arányos lesz a közelebbjutás. Keress valamit, ami humán téren is fejleszt - és ez nem személyeskedés. Hány éves vagy egyébként?
Szerk.: és nem, nem a fogást keresem, te kapcsolod össze, mert összegabalyodott a tények és érzések síkja benned.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Kempetlen #47613 üzenetére
Én értem, hogy nagyon büszke vagy az elért telepítős eredményeidre, de önigazolással önigazolást igazolni nem ér. További jó szervizelést kívánok és persze felnövést. Fürdetés tekintetében ne magadból indulj ki. A többváltozós gondolkodást tudnám megint csak említeni. Azért ironikus, hogy pont a nemsérülést emlegeted, valahogy nekem meg te tűnsz pont ilyennek.
Függ a telepített programoktól, ebben egyetértünk. Minimális, már használható apparát sebességéről írtam. Persze nem értek az informatikához, ez már csak így van.
Win 7-et sem kell telepíteni muszájból. Bullshithalom növekszik. Másik felnagyított divatérv, hogy nem fejlesztenek Win7-re - amivel azt sugallod, hogy nem használható effektíve, de úgy semmire. Esetleg még írd be, hogy megszűnt a Win7, mármint hogy az összes valaha feltelepített bitje eltűnt a világegyetemből. Majdnem ilyen szintű ez a szüntelenül idecitált érv is.
Különben neked honnan a fenéből van ekkora önbizalmad? TE elmagyaráztad. Már elmagyaráztad. Minek fórumozol ilyen habitussal? Notepad.exe, de tényleg vagy zárt csoport, ahol nem érhet ellenvélemény vagy ami még rosszabb, ami végképp lekezelhetetlen: ugyanannak a véleménynek egy más árnyalata.
Az érdekes mód tekintetében a hardverkörnyezetet emlegesd, ne saját magadat. Nárcizmus power.
Szerk.: gondolom a használt Win10-es gépek is régi gépek - arról ment ugyanis a pofázás. Ja nem, keresztérvelés kell, hogy igazad lehessen. Ne csússzunk már félre csúsztatásokon.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Kempetlen #47604 üzenetére
A használatról, használhatóságról (sebességről) utóéletről beszélj, az, hogy felmegy rá, egy dolog. Gondolom kifejezetten gyorsabb a Win10, mint a Win7, régi hardveren... A lemezkezelés meg egyenesen pazar lesz, az ám. Persze mit tudhatom én, ezt te tudhatod. Csakis te.
Nem registry-hízással való belassulásról beszélek, hanem az eleve használhatóságról. Sem nem verzióugrásbeli hanganomáliáról beszéltem. Értem, hogy megérveled minden fronton a kizárólagos hasznosságát, de ez nem azt jelenti, hogy rajtad kívül más ne szívhatna vele. Nem tudom ez így mennyire tiszta. A hang nem ment el. Olvass pontosan.Én is kifejtettem, hogy miért marad meg egyes esetekben és ha tetszik, ha nem, vannak ilyen userek. Nem túl nyerő ez a haverom kifejtette és jól megvan mondva a minden is vitakultúra, de nyilván ez benned nem fog változni, ezzel kell gazdálkodni - ez így önmagában is vita tárgya lehetne.
A 10 többet eszik.
A frissítésekkel - végponton - van, ahol gond van, van, ahol nincs. Összességében a legtöbb gépen már valamikor volt gond belőle. A frissítés, mint olyan önmaga meglétével nincs gond. De a zuhanással sincs gond, csak a földet éréssel..Lehetne ezt ismételgetni napestig. Ezt a legenda-dolgot nem tudod elengedni, látom. Valami nagyon kétségbeesett saját kerekvilág-védés van itt a háttérben. Millió féle hardveren futó OS-ekről beszélünk, te meg egypár különbségtől látványosan bacrashelsz. Mert hát az elképzelhetetlen, hogy többnemű árnyalata létezzen egy termék felhasználásának, futásának. Gondolkodni tanulj meg előbb.
-
totron
addikt
válasz Kempetlen #47596 üzenetére
Azok közé tartozol sajnos, akik személyeskedéssel próbálják meg az érveket helyettesíteni. Ezzel társul az, hogy a saját kis buborékodból ki nem látsz. Úgyhogy sajnálattal, de részemről is meddővé tetted a vitát. Gondolom teljesen elképzelhetetlen az, hogy más is elsőkézbőli tapasztalásait írja meg. Ha pedig nincs tökéletes átfedésben a 2 beszámoló, akkor jön a "valaki hazudik" kiművelt intézménye. Ha bejárnád a világot, akkor is csak a szűkre szabott látómeződből begyűjtött "tények" maradnának meg. Gratulálok. Remélem kinövöd ezt a felesleges arroganciát és belátás, körültekintés, de főleg: többváltozós gondolkodás kerül a helyére.
Semmi legenda nincs abban, ha egyik napról a másikra lehal a hang, pattogóssá lesz, mint a 486-osok korában, átáll a létező legszarabb touchpad driverre a rendszer, mindezt kéretlenül plusz és felesleges bosszúságot okozva, időt elvéve. De hosszú és változatos a lista, egészen jelenideji előfordulása. Nekem ez nem kell (másoknak sem, igazából). A Firefox lassabb gépeken meg egyértelműen szarabbul teljesít, mint a Chrome, főleg az utolsó 3-4 verziófrissülés óta.
Szervizes is lehet hülye. Sufni verziós méginkább.(#47599) cigam, jól van. Mi nem értem miért beszélgetünk egyébként, mindvégig egyet mondunk. Persze nincs kifogásom ellene.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Nem értem a 2GB-os-tapasztalatos részt. Azért feltételezem, mert azt sem érti, miért szenved még valaki nemWin10-zel. Hát azért. Ez a távolba mondós hát akkor vegyen jobb gépet, meg ne használja ezt meg azt - ezeknek nem vagyok barátja. Nem ismered az élethelyzetét, szokásait. Nem mondom, hogy nincs ráció az ezekben az ajánlásokban, de túltolásba szokott kerülni igen szépen (nemszépen). Főleg, ha ki is van jelentve mellé, hogy nem ördögtől való úgy, ahogy van. Aztán mégis, mert érezze mindenki szarul magát, aki nem a hype vonaton ül vagy nem felel meg az iparági (userági) sztenderdnek, ami szintén egy felesleges presszió. Kivétel ezalól, ha botnet tagjává válik, egyébként a saját adatait úgy veszélyezteti, ahogy akarja, de ez sem igaz, mert ésszel élve egy oprendszer vagy azon futó zsarolóvírusok nem jelenthetnek veszélyt személyes adatra. Szóval ő csak használni szeretné a "szarját", nem kell mindig a hegyibeszéd.
Nem baj, ha megeszi. Az a baj, hogy rendszerint együtt jár az ablakon kivágni akarós belassulással. Linuxajánlásba én személy szerint bele fáradtam. Különben sem tesz csodát, a weboldalak közel ugyanúgy megkérik az árát a működésüknek. Tudom, a linuxalapi filozófiát mondod most ezzel, hogy azért van a RAM - de nem az optimalizálatlan és belassulásba forduló kihasználás miatt van azért - nem lehet áthallásba hozni a hedonista Chrome-korszakkal, jelenideji problémákkal.
Az sem frankó, hogy szinte mindig egy egykomponenses, démonizálható képletre fut ki a történet. Tud szűk keresztmetszet lenni a Win7, de közel sem annyira, mint amennyire itt kitalálták a gyerekek. Ettől függetlenül nem lehet a végtelenségig eldöcögni rajta.A kérdésre a válasz pedig szerintem is a korlátokhoz való igazodás. Jó lenne még tudni mely weblapok fektetik meg. Alternatív böngészők próbálgatása - hardvergyorsítás kérdése.
-
totron
addikt
válasz SunMount3r #47586 üzenetére
Biztos, hogy a memória fogy el? Sokan összekeverik a CPU elégtelenségével. Win7-re alkalmas gépnél sokszor a processzor a szűk keresztmetszet. 64 bites rendszer helyett 32 ajánlottabb ilyen esetben. A Chrome jobban tekeri a procit, a Firefox viszont sokkal bénább videós weboldalakban, könnyebben akad. Ütős weboldalak esetén kimaxolhatja a 6 tab is a 4GB memóriát, de nem jellemző. Az irreális memóriazabálás persze létezik, de nem a mindennapokban, inkább hardvert fejlessz, úgy sem úszod meg hosszú távon.
Tehát a Firefox forkok sem feltétlenül megoldás.(#47587) Kempetlen: próbálj használni régebbi gépen Win10-et. Mármint te magad, ne hallomásból és marketingszövegekből vett gyorsabb lett a mostani kiadás, kevesebb erőforrást kér duma mentén. Az elcseszett frissülgetésekbe meg ne is menjünk bele talán.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
válasz Kempetlen #47122 üzenetére
Közelebb vannak egymáshoz a billentyűk, sok billentyűzet elérhető, testre szabható. Próbáld ki és meglátod. Ha nem mélyülsz bele, érdemben nem használod, nem folyamatosan, mert nincs szükséged rá, akkor nem fognak kibukni a ránézésre nem létező vagy minimális eltérések, de biztosíthatlak, hogy nagy a különbség.
-
totron
addikt
Comfort On-Screen Keyboard Pro ingyenesen is használható alternatíváját keresem. Ez egy képernyőbillentyűzet. A Windows beépítettnél fényévekkel jobb.
-
totron
addikt
válasz Kezdő vagyok #46881 üzenetére
Semennyire. Van valami konkrét kérdésed is ezen belül? Nekem úgy tűnik. Kerülgetéssel nem vagyun közelebb.
-
totron
addikt
Videószerkesztőt keresek, ahol látni a hangsávot, kiszámíthatatlanul jövő nagyamplitúdókat nyesnék még a meghallásuk előtt.. Export-import nélkül, ha van ilyen.
-
totron
addikt
válasz gabor128 #46499 üzenetére
Felesleges kerülő ehhez a PC. Tűzd össze a palástokat tűkkel, valóságban, úgy látod 3D-ben és módosítani is tudod, átrajzolod a szabásvonalat még összetűzött állapotban. Bevett szokás, minden otthoni projekt legdirektebb alapeljárása. Alakításba tett energiát és időt rutinnal tudsz lefaragni. Elég hamar lehet érezni egyébként.
Ajánlom a Gyilkos Robotok c. dokumentumfilmet via HBO, a gépek általi önelhülyítésünk krónikáját nagyon szépen levezeti.
-
totron
addikt
válasz Zenebohoc #46495 üzenetére
Közelítőértéknek, de csak annak jó a számok nézegetése, kiegészítve azzal, hogy CBR vagy VBR kódolásról beszélünk, de a valós minőséghez viszont nem sok köze van a kiragadott bitrátának. Konkrétumot nem tudok, lejátszói listanézet bitrátaoszloppal pl., de rendre tompa a felhozatal linux oldalon ilyen téren, sajna.
-
totron
addikt
Levezetheted az előnyeit.. Értelmetlen ezen izmozni. Tinicsapatok egymás közti felkapottsága tette slágerré szubközösségeken belül, terjed a mantra, nulla megindoklással. Tételesen vezess le egy összehasonlítást a 2000-rel vagy bármely, más, normális, nagy névvel szemben és megkövetlek. Addig viszont. Köszi.
-
totron
addikt
válasz E.Kaufmann #46301 üzenetére
Nem, de majd próbálkozom nála, köszi a burkolt ajánlást. NE szennyezd a jóérzésű olvasókat, kérlek. Van egy idétlenségi szint, amit már nem lehet szó nélkül hagyni. Szívesen a kiigazítást. Béke van ettől függetlenül.
-
totron
addikt
válasz E.Kaufmann #46297 üzenetére
Pendrive-ra.
-
totron
addikt
válasz Wolfskin #46289 üzenetére
vagy at jobb kilkk+görgetőre tabulátor váltás... mintha tiltva lenne
Ctrl+Tab nem jó? Beállítva persze, hogy a soron következőhöz ugorjon, ne az utoljára használthoz, Firefoxban is kikapcsolható a felugró-lassító, "bejáró" ablak. Firefoxban továbbá újabban van egy jobboldali lenyíló, amiben átláthatóbban, vertikálisan láthatod a tabokat. Nekem sokszor jött már jól, hiába lehet szuperül görgetni a tabhalmot felül, sok úgy. Bátorkodom a probléma mellé biggyeszteni, hogy a fejekben (tabokban) is kell rendet kell tenni, korlátlan problémakezelést rajtunk kívül eső addonoktől nem szabad várni.
-
totron
addikt
Screenshoton való szövegelmosás tudományát hozó szoftver. Extra: mindent mosson, ki lehessen jelölni azt, amit nem. Melyik lehet ez.
-
totron
addikt
Keresem: képernyő sarkába víve az egérkurzort képernyővédőt aktivál, volt régen ilyen. Az sem baj, ha a képernyő kikapcsolását is tudja.
Meg még: torrentkliens, mellyel előkalkulálható a majdan elfoglalt terület. Tehát nem előre lefoglalás, hanem a letöltemények összméretét előzetesen kijelzi a betöltött vagy kijelölt torrentek alapján (utóbbi lenne a legjobb).
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Online lehetőséget keresek, ahol a dokumentumfájlok is online tárolódnak és biztonságos is. Notepad/excel.
-
totron
addikt
YT downloadert keresek, melynél beállítható alacsonyabb felbontás is, 240p, 144p és stabilan, egymenetben képes letölteni videót, nem ijed meg esetenként megnyúló pingértékektől sem. Linuxra, Winre is.
-
totron
addikt
Hm. Az, hogy hosszas silabizálás után kivehető valami, még nem legitimizálja azt, hogy átolvasás nélkül idebasszon valamit, már elnézést. Ettől az újmagyartól is kiver a víz, mikor toldalékot, ragot nem ismer. Oda vigye ezt a nyelvezetet, ahol nyerő. Lehet, hogy én vagyok ettől a szarfej, de olyan értelemben nem foglalkoztat a dolog, hogy ha megragad pár, átbillenthető fejben az igény, meg hogy gáz igénytelenül írni és máshogy csinálja, akkor már jobbá lesz a digitális világ. Nem vagyok próféta, de mindet, korlátlan ideig én sem nyelek le, van egy határ, egyedül sem vagyok vele, csak belefáradtak/nem mernek szólni a jobb érzésűek. Próbálom a szebblét felé terelni a folyamokat, néha kitör. Remélem mindenki tudja építőleg hasznosítani.
-
totron
addikt
válasz Oxy.kiraly #40881 üzenetére
Pofátlan vagy, hogy nem tiszteled meg annyival az olvasó (segítő)közönséget, hogy normális magyarsággal, odafigyelve viszed képernyőre a kérésedet. Nem olyan nehéz.
-
totron
addikt
-
totron
addikt
válasz bluemirage #40871 üzenetére
Szerkesztőknél valóban. Kompakt rekordereknél viszont előre állítod be. "Exportálás", "megtanulja". Gyerekek, egy nő számára kellene.
-
totron
addikt
Változtatható bitrátájú és mintavételezésű hangrögzítő programra lenne szükség. Ne legyen túl bonyolult.
-
totron
addikt
A dolog pikanteriaja, hogy a tobbi is ezt allitja magarol. Mindig lesz egy kovetkezo, egy jobb. Mosopor effektus. Registry, tovabbra is ezt tudom ajanlani mindenkinek. Ehhez persze kis hajlandosag kell es a rendszer megismerese, ami ad annyit vegul, hogy sajatunknak erezzuk az operacios szisztemet, jobban, mintha orokosen all in one, meg megoldoprogramokon keresztul hadakoznank. Jobb atirni egy erteket vagy nekiulni, feltarni par perc alatt, hogy adott program hova is ette be magat. Nem akarom masra eroltetni a szemleletemet, csak rossz nezni, ahogy orokke korbe forognak a felhasznalok. Az ilyen kisprogik is ugyanugy ertekeket allitanak, torolnek, mintha manualisan tenne az ember ami altal legkozelebb tudni is fogod mit miert hogyan es mas esetre is tudod alkalmazni, mig ha "felfogadsz" mindig valamit, azzal nem tanulsz semmit (marad a totalis kiszolgaltatottsag es a virusoktol valo retteges, rendszerben gondolkodas es atlatas helyett). Ettol meg biztosan jo amit ajanlottal, mint emlitettem, a szemleletmod ami mas, ami kivezet(het). Dehogyisnem valtoztat.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
xrandr windowsos megfelelojet keresem (videojel-feszultseg szabalyozasa), illetve barmit, amivel elerheto fenyero-csokkenes PWM (villodzas) nelkul.
-
totron
addikt
Azonos oldalon állunk hozzáállásilag, hívjuk így. Jól csokorba szedted a jelenséget. Nálam egy kitérő volt ez, de bejött. Milyen bloatware volt konkrétan benne? Mert habár tényleg sokszor igaz amiket írsz, illik leírni a nevezett problémát az adott szoftverre vonatkoztatva. Még az is lehet, hogy az a portéka épp kívül esett akkoriba az effajta szóráson. A szimpátiát/antipátiát ne mossuk bele (mert az konkrétum nélkül skatulyázás). Hátrány tehåt ha nincs vele, nem gondolom, hogy akkora eretnekség lenne mondjuk GUI alapjån dönteni a 100+1 közül. A ló tulsó oldala pedig rendre arról szól, hogy felületes pistike a hype-hírek mentén ontja magából az észt, miszerint az jó, amiről hallotta, hogy az, ami a havernak van, de hogy miért is az, mitől is annyira, arra már nincs érdemi válasz. A csordával ész nélkül haladni (preferálni) sokkal rosszabb szerintem, mint választani egy eldugottabb valamit akár. Vannak joggal népszerű alkalmazások, méltán nagy nevek, de sokszor csak épp jó hullámot jó időben és jó marketinggel lovagolt meg az aktuális szoft/terjesztő, a népek meg hype-alapon felkarolták, sokkal jobban, mint arra érdemes lenne. Na ez a halálom.
-
totron
addikt
...vagy meg lehetne tanulni ha nem is full vakon, 10 ujjal, de legalább annyira géopelni, hogy ne _folyamatosan_ és mindvégig a billencset nézze emberünk. 2016-ot írunk, minden évvel egyre kínosabb a digitális analfabétizmus - és igazán nem kell kockának lenni egy hétköznapi szövegbevitelhez. Ékes példa most is, hogy kicsit sem venne erőt magán, kicsit sem fejlődne, inkább még +1 agykiváltó mankóval bástyázná magát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest