- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Doky586 #53050 üzenetére
Nincs ilyen (CRT WINPE10/11 minden herélve, parancssorral kb. 293 MB)
Linux természetesen van (igen UEFI/NVME meg egyéb)...Winpe-be (ez kb. 500MB és lát mindent(most nem néztem a legújabbat)), az ez https://www.ubackup.com/pe-builder.html
-
SpaceJam
aktív tag
válasz
Doky586 #50027 üzenetére
Szerintem itt próbáld meg!
-
válasz
Doky586 #48049 üzenetére
Én naponta veszek részt konferenciabeszélgetéseken, mindenféle náció tagjával. Némelyiknek olyan az akcentusa, hogy egy automata hangfelismerő hatékonysága valszeg nem lenne jobb 20-50%-osnál. És ezt még magyarra kéne fordítani, hasonlóan rossz hatásfokkal. Amíg nem létezik igazi AI (plusz mindenki számára elérhetően), addig kénytelen leszünk megtanulni egymás nyelvét, ha kommunikálni is akarunk.
-
válasz
Doky586 #47905 üzenetére
Mert a képet nem egy 2Mpixeles (~fHD) monitoron fogja nézegetni? Hiába 20Mpixeles a kép, ha nézegetés közben a nézegető program röptében átméretezi a monitor felbontására. Plusz ő csak egy(-két) képet szeretne elküldeni kis méretben. Szó nem volt arról, hogy milyen célból, de sanszos hogy levelező méretkorlátja miatt. Nem mellesleg a pixelek számossága a sokadik paraméter ami egy kép minőségét meghatározza.
-
Totyika
újonc
válasz
Doky586 #41468 üzenetére
Igen azt tudom,hogy nem érné meg.Nem is állt szándékomba.Csak amiket kiprobáltam eddig mind konvertálni akarta 😕 Azért kérdeztem ,hogy létezik -e ilyesmi program amivel ezt meg lehetne oldani talán
És esetleg olyan progiamivel a videofájloknak (pl:mkv.avi.) lehetne "jelenet választós"menût készíteni konvertálás nélkül!? Azaz nem mindegyik filmnek külön!?
-
-
wolfman
veterán
válasz
Doky586 #41285 üzenetére
Ja persze. Windows 10-et tettem most egy gépre, mondom megvárom míg teljesen lefrissül, ne a tulajnak keljen ezt megtenni meg mert jó fej vagyok. Eleve HDD van a gépben, nincs SSD, de 3 napig csináltam, napi 2 óra ráfordítással a frissítést, olyan sebes volt a microsoft szerver, hiába állítottam be hogy mások gépéről is leszedheti a frissítést. Egyszerűbb letölteni a legfrissebbet, majd felrakni és jónapot kívánok.
-
Kékes525
félisten
válasz
Doky586 #41207 üzenetére
"Hol írta, hogy nem azokra kell? ...pontosabban hogy azokon olvashatatlan legyen az eBook..?"
Milyen e-book? Írta, hogy e-bookra kell?
Igaz, de akkor kvantum-számítógépeken is olvasható legyen? Azt sem írta... És még sorolhatnám, hogy mit nem írt.
Ilyenkor neked mi a bajod? Hogy udvarias legyek...
-
ALFA
senior tag
válasz
Doky586 #41200 üzenetére
Könyvet írnak többen, minden fejezet külön html fájlban van, hogy ne kelljen bajlódniuk a méretekkel, mindenki a saját témáján dolgozik.
Időnként meg kell mutatniuk, hogy néz ki az egész.
Amíg kicsi volt, bemásolták word-be és kimentették pdf-be, de most már szenvednek vele. -
pc360
addikt
válasz
Doky586 #40235 üzenetére
1. Nem torrent letöltést kérdezett, hanem egy videó lementését.
2. Nem ajánlanék torrent kliensnek egy instabil reklámhalmazt... Az adware-eknek itt nincs helye. A qBittorrent viszont egy normális, tiszta (nyílt forráskódú) torrent kliens.
Nerazim: Honnan?
-
gyulank
addikt
válasz
Doky586 #40196 üzenetére
Ki mondta, hogy nem? Ha ezt érted, akkor azt is tudnod kell, hogy a témában nem mindegy, hogy milyen sztereó. Nem azon vitázunk, hogy hány csatornát hívunk sztereónak. Ez a 2 csatorna nem egyenlő a sztereó hanggal, mert ez a sztereó hang, plusz másik két csatorna. Nem a csatornaszámtól függ. Te se fogod fel, hogy nem ugyanaz van rajta, vagy csak kötekedsz?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Doky586 #40015 üzenetére
És ha csoportos művelet alatt azt értem, hogy az ADF tetőben beszkennelt 100 oldalas doksi minden egyes oldalán ugyanazt a műveletet akarom végrehajtani, például a kontraszt azonos mértékű módosítását? Esetleg csoportos átnevezést értek alatta, ne adj Isten, csoportos átméretezést?
-
BullZeye
veterán
válasz
Doky586 #39587 üzenetére
Milyen mentő program ami megjegyzi, hogy 2 futtatás között milyen fájlokat töröltem, és előre beállítottan eldönti, hogy mit kell tenni? Mert nekem mind1 minek hívják a módszert, ha nem kell programozni megtanulni ahhoz, hogy ezt az egyszerűnek tűnő feladatot megoldjam.
Freesync jó lenne, csak nem jegyzi a törléseket, így visszamásolja amit nem kéne neki.
-
spe88
senior tag
válasz
Doky586 #39542 üzenetére
köszi, rápróbálok!
pc360: arra gondoltam, hogy a fontosabb felhőszolgáltatásoknak (Drive, DB stb.) van-e valami ilyen funkciója? Mint ahogy egy Excel filet is meg tud nyitni a Drive így ez is mehetne neki. Szerintem igény is volna rá. User titkosítja a fájlt a gépen és a Drive felismerné, hogy titkosított az adott szofverrel és ott helyben kérné a jelszót, így nem kell telepíteni szoftvert, hanem bárhonnan meg tudod nyitni, ha tudod a jelszót, így viszont minden gépre telepíteni kéne az adott szoftvert, ami nem az igazi.
-
pc360
addikt
-
Márton
nagyúr
válasz
Doky586 #35876 üzenetére
Igen, képzeld nekem kb 3 évente egyszer van szükségem a dologra, akkor is csak rendszerpartíciót klónozok. (nagyobbra meghajtóra költözés vagy biztonsági rendszer létrehozása miatt..)
Emiatt nekem az a kényelmes, ha elindítok a rendszer alól egy progit, mely pár perc alatt átklónozza a C-t a megadott új meghajtóra, beállítja a boot sectort, mbr-t, minden szükséges dolgot, ami ahhoz kell, hogy a művelet után a C meghajtót fizikailag kivéve, tökéletesen ugyanazt a rendszert kapjam, fusson minden program. Igen: fusson minden program, ahogy az ment az xp-s xxclone időkben!Nem akarok vacakolni boot eszköz létrehozásával, file-ba menteni, stb.
Majd ha egyszer erre lesz igényem...köszi mindenkinek!
-
qwertly
addikt
válasz
Doky586 #35804 üzenetére
Szia!
Elég hülye neve van rá fogok azért nézni,de mondjuk ilyenre gondoltam Evvel csak az a gond,hogy összes csatlakozást mutatta. -
Dorian
félisten
válasz
Doky586 #35645 üzenetére
Azon a HDD-n most nincs semmi. Tehát ha a rendszer az SSD-n van, akkor is müxik?
Ill.az oprendszer Server 2012 r2 Gondolom a parancssoros megoldás itt is áll, ha már 8-alapú.
Amúgy a Win telepítőlemezével próbáltam a particionálást, azzal nem jött össze ez a 300MB-os rész beolvasztása. Látta, de nem volt hajlandó semmit csinálni vele. -
-
Jackal2
senior tag
válasz
Doky586 #35149 üzenetére
Persze, kerek. Azért a "fillérekért"-el vitatkoznék. Általában utána szoktam nézni a dolgoknak, mielőtt feldobok ide kérdést, és pl. találtam olyan oldalt, ahol a merevlemezeket 6K/darab áron semmisítették volna meg, ami azért szerintem elég sok, hogy ha az új ára 15-20K.
A másik dolog és ezzel ugyan nincsen tapasztalatom, de szívesen meghallgatnám a véleményét annak, akinek van, hogy amikor én átadom ezeket az adathordozókat egy erre szakosodott cégnek, akkor ott hogyan garantálják azt, hogy a megsemmisítés előtt ezek nem lesznek kiolvasva? mert ebben az esetben szerintem egy "garancia" papír kicsit kevés.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Doky586 #35141 üzenetére
Leteszek egy deszkát, rá a HDD, két lábbal taposva megtámasztom, B&D kézifúrómmal alulról megfúrom és ennyi, állvány sem kell.
Alján az alumínium öntvénybe jobban beleszalad a fúró, a felső lemezen könnyebben elcsúszik, ennyi csak a különbség. Meg persze kell egy normális fúrószár, mert az olcsó készletek semmit nem érnek. Nincs éle, puha, mintha egy szöggel akarnék fúrni.
Vagy: [link] De pár tucat HDD-hez szerintem felesleges.
-
Jackal2
senior tag
válasz
Doky586 #35127 üzenetére
Igen, én is ezzel szemezek
Doky: na igen, ezt csináltam az elmúlt 5 évben
Csak amikor 40 kilogrammot kell, amiben van vagy 100 db, akkor az eléggé időigényes/fárasztó/unalmas/még mindig elveszi az időt az értelmes munka elől
De elkezdtem nézni a fúróállványokat Conradban, 10K-ért már van olyan, ami alá beférne egy 4-5 db merevlemez, akkor egyet átfúrsz, lelököd, átfúrsz még egyet, etc etc.
A fizikai Shreddert néztem, a legolcsóbb asszem 700.000 volt, de voltak másfél millásak is. Volt egy, ami azt hazudta magáról hogy "portable", 350 kiló volt és kereken gurult
szóval végül is az
De lehet kiöntöm a Király utcai megállóban a villamos sínekre, az is megteszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged