- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Yettel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ulefone Power Armor 18T - látod, milyen meleg van?
- Két nap múlva itt a Xiaomi 17, van egy pár hivatalos fotó is róla
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
tibaimp #54645 üzenetére
Nem, értettem mit szerettél volna írni.
Csak valamiért az volt bennem, hogy Win7 alatt máshol vannak ezek, nem a C:\Users, hanem C:\Userdata.
De lehet, hogy csak nálunk a céges gépeken volt ez megtrükközve. Ahogy nézem, már Win7 alatt is Users volt. (csak nem emlékeztem fejből) -
BiP
nagyúr
válasz
tibaimp #54640 üzenetére
9 év után vált gépet. Nem hiszem, hogy Win11 volt rajta
Amúgy ha relatív friss az oprendszer (pl, valami Win10 azért még esélyes lehet egy 9éves gépnél) a legegyszerűbb/legkényelmesebb betenni az új gépbe a régi meghajtót, és frissíteni + hagyni, hogy feltegyen magának minden drivert.
Persze a tiszta telepítés a legtutibb, csak mindent újra kell pakolni.
#54642 tibaimp : Én is FF-os vagyok, elmentem az Appdata Local és Roamingból a profiladatokat, és akkor visssza lehet másolni.
De a legújabb FF-okban elkezdték nyomatni a csinálj online profilt és lépj be dolgot, és gondolom azzal át lehet vinni könnyen.
(mint pl. az Edge-nél is ez teljesen automatikus, online őrzi, és amint belépsz az új gépen, leszinkronizál mindent. bookmarkok, jelszavak) -
válasz
tibaimp #54554 üzenetére
Dedikált TPM chip NINCS az alaplapon, de TPM header van. (TPM tüskesor), amelyhez külön vásárolható dedikált hardveres TPM modul (pl. GC-TPM2.0 SPI) csatlakoztatható.
A BIOS-ban aktiválható az Intel PTT, amely TPM 2.0-kompatibilis.
Ez a funkció teljesen megfelel a Windows 10/11 TPM 2.0 követelményeinek—ehhez nem kell külön modult vásárolni. -
válasz
tibaimp #54552 üzenetére
Nyomd meg a Windows + R billentyűkombinációt
Írd be: tpm.msc
Itt láthatod a TPM státuszát, gyártó információkat és a specifikáció verzióját
Vagy
Beállítások → Frissítés és biztonság → Windows biztonság → Eszközbiztonság
Ha van TPM, itt megjelenik a Biztonsági processzor részletei opció
Vagy: AIDA64
-
válasz
tibaimp #53523 üzenetére
FanControl by Rem0o
(Video kari ventit felnyomattam vele most 100%-ra, el akart repülni) -
bacus
őstag
válasz
tibaimp #51595 üzenetére
pdfcreator évek óta bevállt. Kinyitod a meglévőt nyomtat, majd ott várólistára kerül, mikor mind ott van, akkor összefűzés.
Mindenképpen fel akarja tenni a pdf architect-t, ami lehet jó, de nekem az bloatware, viszont le lehet szedni, meg ha figyelsz a telepítésnél, akkor is ki lehet hagyni...
-
genndy
addikt
válasz
tibaimp #50257 üzenetére
Dokumentu\Képek\Screenshots
A Képek mappa meg nyilván az, amit te beállítottál, vagy ha alapértelmezetten hagytad, akkor az.SpaceJam: bizony, pont azért ajánlottam, mert veszteségmentes, de mégis tömörített, tehát az eredeti kérésben szereplő jpg-nél jobb minőségű, de annyival azért nem nagyobb.
-
SpaceJam
aktív tag
-
King Unique
titán
válasz
tibaimp #49888 üzenetére
Akkor lehet valamit nem jól csináltál a képfájl kiírásánál (mivel, ImageUSB?), nem jól állítottál be BIOS/UEFI szinten a bootolásnál, mert nyilván annak (Memtest86) is bootolnia kellene pendrive-ról.
Alap tesztelésre jó a Windows beépített memóriadiagnosztikája is, utólag visszanézhető az eredménye eseménynaplóban, stb. -
King Unique
titán
válasz
tibaimp #49876 üzenetére
Tud ilyet többek között a Rufus, HP USB Disk Storage Format Tool, stb.
De az nem teljesen világos minek ehhez külön program, amikor pl. a MemTest86 esetében eleve adott az USB-s telepítő, eleve mellékelik az ImageUSB programot a képfájl pendrive-ra írásához, stb. + Magában a Windowsban is van lehetőség a memóriát tesztelni és pendrive sem feltétlen kell hozzá.
"nem boot-ol"
Olyan dolgok nem tudom megvannak-e, hogy legacy BIOS, UEFI BIOS, legacy (CSM) és UEFI bootolási beállítások, POST után F12/egyéb billentyűvel előhívható menüben legacy (CSM) és UEFI bootoláshoz az annak megfelelő pendrive kiválasztása, aztán pl. MemTest86 esetében a régebbi verziók csak a legacy BIOS illetve legacy (CSM) mód szerint bootolást támogatják ellenben az UEFI-set nem, stb.
-
King Unique
titán
válasz
tibaimp #49865 üzenetére
Azért, mert az védett partíció, az EFI-rendszerpartíció (ESP), amit a grafikus lemezkezelő biztonsági okból nem enged törölni. De parancssorban megoldható és még külső program (pl. Rufus) sem feltétlen kell hozzá, lásd a téma topikjában leírtakat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- EAFC 26
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Google Pixel topik
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S22+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest