- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
genndy
addikt
válasz
Héraklész #54462 üzenetére
Nem kell program, Windows beépített batch nyelve elintézi:
@echo off
chcp 65001
cd /d "%~dp0"
for %%f in (*.*) do (
>nul 2>&1 mkdir "%%~nf"
move /y "%%~f" "%%~nf\%%~nxf"
)
pauseEzt másold be egy txt-be, UTF-8 formátumban mentsd le, legyen a neve Movefiles.bat, és tedd abba a könyvtárba ahol az ömlesztett fájljaid vannak.
FONTOS! Előtte próbáld ki egy másik tesztkönyvtárban, csak pár fájllal. Nem néztem, nem teszteltem, csak bedobtam a google találatot. Ránézésre egyébként jónak tűnik.Forrás:
https://www.reddit.com/r/Batch/comments/s5kihb/batch_move_files_into_folders_with_same_name/ -
BiP
nagyúr
válasz
Héraklész #54459 üzenetére
Pl.van 500 file-od, és szeretnél 500 mappát, mindegyikben 1-1 file?
Vagy hogy kell elképzelni ezt a "van sok fileom és azonos nevű mappákba akarom tenni" dolgot?Én amúgy ilyesmi esetnél azt szoktam csinálni, hogy .bat fileokkal intézem el + excelben mókolok.
dir /b >lista.txt
-vel létrehozom a filelistát, aztán excelben kiegészítgetem a megfelelő parancsokkal.
Pl. A2 mezőbe ="md "&A1
És ha lehúzom, akkor lesz egy parancslistám arról, hogy csináljon minden filenévvel egy mappát.
(De Text to column-nel vagy =Left(a1;len(a1)-4) függvénnyel leválaszthatod a 3jegyű kiterjesztést is a végéről például.
Aztán a végén ezt bedobva egy .bat fileba mehet is a dolog.Aztán ha megvannak a könyvtárak, akkor hasonló módon megcsinálhatod az átpakolást is. Move filenév mappanév. (Ugye mindkettő ott van az exceles listában, amit úgy tudsz alakítani, ahogy szeretnéd)
Új hozzászólás Aktív témák
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest