- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
-
Sonja
nagyúr
-
w.miki
veterán
válasz
w.miki #28679 üzenetére
Proccessing > Convert mono to stereo. Így végre sikerült
-
-
LonGleY
veterán
válasz
w.miki #28669 üzenetére
Akkor nagyíts rá! Ctrl + scroll gomb. A nézet menüben is ott vagy a nagyítás/kicsinyítés, és a toolbarra is rápakolták ezeket. Akár hangrezgésenként vagdoshatsz, olyan pontos.
andorra: Erről a "merge" dologról elfelejtkeztem. A convertert használom pedig rendszeresen a profiljaimmal.
-
LonGleY
veterán
válasz
w.miki #28664 üzenetére
Akkor fogod és az egyik hangsávból a másik végére másolod a kijelölt részt (ugyanúgy ctrl + x, c és v). Végül törlöd a nemkívánatos hangsávot és jöhet a file menü / export.. Lehet, hogy van erre kifinomultabb eljárás is, de innentől fogva te is ki tudod tapasztalni a programot, főleg, hogy 5 perce még én sem ismertem a dolgot, most néztem meg élőben, hogy hogyan megoldható a kérdés benne.
-
LonGleY
veterán
válasz
w.miki #28662 üzenetére
Honnan jött ez az 1.3b? Ilyen verziószám nem is volt (csak olyan, hogy 1.3.0, egészen 1.3.14-ig), ráadásul a "b" itt bétát jelöl, és alsóhangon 2 éves release-t jelent. Természetesen a legújabb, a 2.0.5. Kellően egyszerű.. Az oldalon van portable (zip) formában is.
Fogod a hangsávokat, és behúzod őket a fleületre. Mindegy, hogy milyen sorrendben, vagy hogy egyszerre-e. Ezek két külön (pontosabban a sztereó miatt 4) hangsávban jelennek majd meg egymás alatt. Szimpla kijelöléssel kiválaszthatod a nemkívánatos részeket és törölheted őket, vagy akár be is illeszheted a másik sávok kijelöl pontjára. Annyit kell tudni, hogy az exportnál minden hangsávot figyelembe vesz a timeline-on. Tehát, ha zenéket passzintanál össze, egymás alatt ne legyen semmi (csak mikor átmosnád az egyiket a másikba).
-
LonGleY
veterán
válasz
w.miki #28660 üzenetére
Újratömörítés nélkül szerintem nem tudod. Azt esetleg mp3-al tudod megcsinálni (mp3DirectCut), de akkor sem az összeolvasztást, csak az alapvető nyiszatolást és hangerőállítást. Újratömörítéssel viszont azt csinálsz, amit akarsz (Audacity), de a lossy-ból lossy enkódolása mindenképp mindőségromlással jár. És akkor meg már mindegy, hogy ogg-e vagy sem.
-
cigam
titán
válasz
w.miki #28200 üzenetére
Ha pl. a B oszlopban vannak a domain nevek, a c1-be beírod ezt:
=darabteli(B:B;B1)
Megfogod, és lemásolod amíg a B oszlopban tartanak az adatok. Ezután autószűrővel a 0-nál nagyobb értéket jeleníted meg. Vagy az autószűrő helyett a C oszlop szerinti sorbarendezés is megoldja. -
cigam
titán
válasz
w.miki #28195 üzenetére
Mert unix/linux alatt futó program/parancs. talán benne van a unixutilsban is. http://unxutils.sourceforge.net
De van windows-portja GUI-val.A domain-t pl úgy is kiszűrheted, hogy beimportálod táblázatkezelőbe, és elválasztó karakternek a @-ot adod meg.
Vagy módosítod a keresést, és a kukac elötti részt eldobod. -
cigam
titán
válasz
w.miki #28186 üzenetére
EmailAddressExtractor
Mail-Hunter
Email Extractor Pro
de van online kereső, sőt parancs is:egrep -o "\b[a-zA-Z0-9.-]+@[a-zA-Z0-9.-]+\.[a-zA-Z0-9.-]+\b" filename.txt
bepken
Nem lenne egyszerübb visszatenni a régi, működő verziót?! -
zone
őstag
válasz
w.miki #27942 üzenetére
EaseUS ALL-IN-ONE Partition Manager Software, otthoni használatra ingyenes.
-
Visormail
addikt
válasz
w.miki #27942 üzenetére
Van egy ilyen pl SD Formatter
-
LonGleY
veterán
válasz
w.miki #27707 üzenetére
Láttam azt a kérdést is, de nem tudok olyat, ami kifejezetten egy program kapcsán logolna. Viszont a monitorozáshoz legközelebb a
Process Explorer és
Process Monitor páros állhat. Előbbi a CPU/RAM tevékenységekhez, utóbbi a fájl/registry műveletekhez. Esetleg itt tudsz még körbenézni az alternatívák közt.
Most nézem, hogy a Process Explorer a kiválasztott folyamatok tulajdonságaiban jelzi, hogy mennyit harapdált indítása óta az erőforrásokból, és van grafikon is:
-
Eternitys
aktív tag
válasz
w.miki #27177 üzenetére
AzAny GIF Animator]-t tudnám most hirtelen. Webes és helyi lemezes videókhoz is jó.
-
Csontikka
aktív tag
válasz
w.miki #27099 üzenetére
Szia,
nyitsz egy cmd-t, benavigálsz a gyökérkönyvtárba, vagy ahonnan listázni szeretnél, majd
dir /AD /S >konyvtaraim.txt
Ezzel kilistáztad az összes könyvtárat és alkönyvtárat egy konyvtaraim.txt nevű file-ba
Ezután nyitsz egy excel, megynyitod ezt a a filet
Szövegből oszlopok és autószűrővel pedig egy perc alatt kiszeded ami kell.
-
zone
őstag
-
zone
őstag
válasz
w.miki #25240 üzenetére
Task List Guru, ebben van drag-n-drop.
Még az is eszembe jutott, hogy készíthetsz üres txt fájlokat, amiket átnevezel mp3-nak és az összeset behúzod pl. Winamp-be és így elmentheted a listát m3u fájlba is.
-
andorra
őstag
-
Visormail
addikt
válasz
w.miki #24073 üzenetére
Vannak bőven ingyenesek, lehet válogatni pl:
Comodo Programs Manager monitorozott telepítést lehet vele úgy is indítani hogy a telepítőfájlra jobb gomb/telepítés comodoval, ez elég kényelmes.
Advanced Uninstaller PRO A monitorozása úgy működik, hogy telepítés előtt leltároz egyet a fájlok és bejegyzések közt, a telepítés után megint, szóval ez nem annyira fejlett de egyébként elég gyors nem tart túl sokáig. A nem monitorozottan telepített programnál lefuttatja a program saját eltávolítóját, utána rákeres a maradék fájlokra és registry bejegyzésekre amikből lehet válogatni hogy mit akarunk törölni. Ez se rossz szerintem.
IObit Uninstaller ezt nem próbáltam.
Wise Program Uninstaller ha lapozol lefelé megtalálod, egyelőre még béta én nem próbáltam.Ja a Revo-ból meg eddig is volt fizetős változat, de most is megvan az ingyenes [link]
-
AtHoS
nagyúr
válasz
w.miki #23501 üzenetére
- Esetleg kilopod 2 részletben, majd utána összeilleszted a képeket?
- olyan meg nincs, hogy nem fér ki egy képernyőre, legfeljebb nem lehet olvasni megfelelően a a szöveget
- el lehet forgatni 90 fokkal az oldalt és így SS, majd a képet visszaforgatodAmúgy meg van tucatnyi program ami pdf-ből JPG-t készít
Remélem sikerült segítenem
-
cigam
titán
válasz
w.miki #22652 üzenetére
gugli a barátod....
Amúgy meg a divx plus converter tud úgy grabbelni, hogy választhatóvá teszi a feliratokat, hangsávokat.
-
Visormail
addikt
válasz
w.miki #22648 üzenetére
Írták a CloneDVD-t, szerintem is az a legjobb.
Egyébként most mind ingyenes valameddig:
WinX HD Video Converter Deluxe
WinX DVD Ripper Platinum
MacX DVD Ripper Pro
uRex DVD Ripper Platinum -
Mercutio_
félisten
válasz
w.miki #22640 üzenetére
CloneDVD-t próbáld ki, 30 napig teljes funkció használható.
Kérdés: WinXP-t telepítek egy IDE-vinyó első partíciójára, és persze minden "szükséges" programot is (skype, outlook, office, stb., valamint a szükséges beállításokat is megcsinálom az ősök 1000 éves gépén. Ahogy a tempóját nézem rá fog menni néhány délutánom, kellene egy olyan program amivel ezt a belőtt rendszert le tudom menteni és valami bootolós CD/DVD-ről indítva ezt a mentést (mondjuk a vinyó egy másik partíciójáról) vissza tudom állítani, ha megint elb*rmolják
+ Ugyanez mivel oldható meg SSD-s s-atás mai Win7-es rendszeren? -
dosailord
tag
válasz
w.miki #22473 üzenetére
Winamp Agent kikapcs, java és a flash frissítését tedd never-re vezérlőpultban, skype, picasa ne induljon automatikusan a windowssal, (csak akkor indítsd/indítsa el a gazdája ha használja).
Továbbá tedd a swapfájl méretét fixre, kapcsold ki hibajelentés szolgáltatást (Vezérlőpult/Rendszer), titlsd le az indexelő szolgáltatást, (bár nyilván nem ezek miatt terheli a gépet folyamatosan, de gyorsíthatják a rendszert).
Amúgy épp most jut eszembe, Feladatkezelőben meg nézd meg mi terheli a procit üresjáraton (ha semmi más nem fut). Ami mellett a cpu idő nem nulla, hanem 10-20-as értéket vagy nagyobban is felvesz, az lesz a hunyó.
Még lehet hogy valami buherált XP-t tettél fel, NE ilyet használj. Rendes, SP3-as, érintetlen telepítőt használj, ha a mostani rendszer nem úgy lett feltéve.
Továbbá ne Ninite-tel rakd fel a progikat, tedd fel egyenként, mert a legtöbb free progi feltesz alapból mindenféle toolbarokat, meg driverscannereket, azok is okozhatják a lassulást. Csak a legszükségesebb összetevőket rakd fel, és ha rákérdez olyanra hogy valamilyen toolbar, scanner, stb. ott megfelel a "No, thanks" opció...Én évekig 256MB rammal használtam egy másik gépet, teljesen jól lehet használni alap dolgokra. 512-vel meg főleg. Csak jól kell megválogatni, mit tesz fel az ember.
SP2 és SP3 között nincs érzékelhető sebesség különbség. (Főleg a fenti beállítások elvégzése ill. a nem kellő futó programok kilövése után).
-
AtHoS
nagyúr
válasz
w.miki #22473 üzenetére
Szerintem csak nézz szét az automatikusan indulgató dolgok között és ami nem fontos azt szedd ki onnan. pl. qtime nem kell, hogy automatikusan induljon, elég, ha telepítve van. A többinél is ilyetén módon kell eljárni. Qtime-ból, ha jól emlékszem van valami lite csomag, ami pl. elegendő a lejátszáshoz
-
válasz
w.miki #22467 üzenetére
Az SP2 elboldogul csak egy csomó biztonsági rést marad.
Vizsgáld felül hogy valóban kell-e ennyi program.
Gondolom ebből egy csomó automatikusan indul ami azért szépen megfogja a gépet, és a felére nincs is szükséged hogy automatikusan induljon. Ezeket is nézd át és kapcsold ki az auto indítást. -
bugizozi
őstag
válasz
w.miki #22459 üzenetére
Biosban gondolom átállítottad a boot sorrendet?!
Én legutóbb az IUNetBootin progival csináltam boot pendrivet. -
-
BullZeye
veterán
válasz
w.miki #22452 üzenetére
http://www.techtipsgeek.com/create-multiboot-usb-drive-install-windows-7-xp-from-same-usb-drive/13085/
Annyi, hogy egy ISO fájlt adsz meg neki, a Hirens BOOT CD-t. És bepipálod a 4. sor-t aminek a végén ott van a .ISO.
Ennél van egy egyszerűbb megoldás is:
http://pomiweb.com/?p=1018Itt csak kijelölöd a listából, ad linket, és letölti magától. Vagy betallózod.
Grub4Dos azért kell, hogy egyáltalán bootolható legyen a pendrive. Anélkül hibaüzenetet írna ki a bootoláskor.
-
w.miki
veterán
válasz
w.miki #22451 üzenetére
nem egészen értem, hogy miért kell installálni ezt a grub4dos.zip -et, ha utána csak átmásolni kell a fájlokat
-
válasz
w.miki #21636 üzenetére
Easy Watermark Studio Lite Free
(árnyékolni tud a free is, de csak pár képformátumot kezel az ingyenes...)Ashampoo Photo Commander Free
emlékeim szerint ez is tudja. -
Psychonaut
veterán
válasz
w.miki #21535 üzenetére
Pedig komolyan irtam, szerintem abbol lehet a legjobban tanulni (foleg kisgyerekeknek). De ha ragaszkodsz a szotarhoz, gyors Google kereses utan EZT talaltam.
De ha beirod, hogy "interactive english dictionary for kids", rengeteg talalatod lesz, es biztosan lesz ezen kivul is jopar relevans.
-
válasz
w.miki #21481 üzenetére
Rosetta Stone
A Rosetta egy kicsit primitív talán, minden szavakon alapul, és bonyolultabb nyelvtant mar nehezen magyaráz. A Tell Me More meg talán túl nehéz egyéb segédlet nélkül. Szerintem kiegészítésként jók ezek a szarok, de nem pótoljak a rendes nyelvtanárt, aki magyaráz, normális interaktív helyzeteket teremt, mert ugye az önálló mondatalkotás nem ugyanaz, mint 4 válasz közül kiválasztani a helyeset, valamint egy ilyen program a fogalmazásodat sem javítja ki sem nyelvtani, se stilisztikai szempontból, illetve kérdezni sem tudsz rendesen. -
AtHoS
nagyúr
válasz
w.miki #21090 üzenetére
Gondolom pár cellában elfér a hasznos adatod, így nem is teljes sort kell húzogatni.
tfh. fentebb szeretnél tenni egy sort (ez persze csak pár cella), akkor
- kijelölöd a cél hely alatti sortól a tábla aljáig a tartományt
- a kijelölés vonalára húzva az egeret 4 irányú nyíllá változik a kurzor, ezzel jelezve, hogy mozgatható a kijelölt terület
- ekkor bal klikk és egy sorral lentebb húzod a kijelölt tartományt
- kijelölöd a fentebb mozgatandó cellasort és az előbbi módon felhúzod az üressé tett sorba
- végül pedig kitörlöd az elmozgatott és üresen maradt sortDe én pl. inkább a kivágást használnám
- ki kell jelölni a sort amit mozgatni szeretnél a sorszámra kattintva
- majd jobb klikk és kivágás (vagy egyéb módon)
- ezután jobb klikk azon a soron ami fölé szeretnéd helyezni, majd kivágott cellák beszúrása -
AtHoS
nagyúr
válasz
w.miki #21079 üzenetére
Igen, lehet húzogatni, meg kivágni, másolni, beszúrni a kivágottat/másoltat, stb...
Ráadásul
- tudod rendezgetni is ha akarod különböző feltétek szerint
- elrejteni sorokat, oszlopokat, hogy ne látszódjanak ha nincs rá szükség
- egyéni betűméret, betűtípus, szöveg/háttérszín cellánként
- szépen lehet keretezgetni is
- pár kattintással nyomtathatod, ha szükségesNem tudom pontosan mit is szeretnél, de amit írtál: "TV csatornák sorrendjét cserélgetni.." dologra megfelelő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest