- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lekorszke
tag
Az elektromos vezetékekre is megéri vetni egy pillantást, ha hozzaér a kültéri deknijének burkolatához az is nagyon csúnyán betud rezonálni.
A csöveket óvatosan ha tudod húzd egybe kötegelővel.
A kitömités alap mindenképpen csináld meg, ha a szél minimálisan befúj rajta annak is tud hangja lenni.
Olyan tömitőt,habot nézz ami nem dagad úgy mint pl a sima purhab,
Ha gégével csinálták a vizelvezetést simán eltudja nyomni mikor tágul. -
Sumi
aktív tag
Ugyanez a gondom a Mitsubishivel. Kint tökjó hangja van, bent a szobában (másik szoba falán van a kültéri, mint a beltéri) meg szörnyen zörög, rezegteti a falat, egyszerűen a konzol beviszi a hangot - tehát nem lehet a cső, lévén másik szoba. Azt hiszem nálam az lesz a megoldás, hogy lerakom a kültérit a földre (és kifizetek újabb 100 ezret szerelésre..) - mert azt olvastam, hogy ez az egyedüli 100%-os megoldás, de panelban ez nem opció nyilván
Az már csak hab a tortán, hogy a két szobával arrébb lévő, ezer éves Gree-nek bár hangosabb a kültérije ha alá álok, de bent a házban semmit nem hallani belőle. Nekem valahogy mindig sikerül beleválasztanom a szar típusokba
-
vinczepeter2
csendes tag
Nálam nem rég került le a falról egy rosszul felszerelt Comfora. Folyton búgott, zúgott és büdösödött. A fal nálam sem volt először kitömve és a szigetelésbe volt befeszítve a kültéri, tartókonzol helyett. A rezgést nálam ez okozta. Az új gumitalpak és a szigetelés nálam nem volt elég. Aztán erre jött még a nem lejtésben rakott és ívelődő gégecső, plusz a beltériben a folyadék elvezetés hibája ami büdösödést okozott. Remélem a te kiviteleződ nem olyan lesz, mint az enyém, hogy mindre ráfogja, hogy azt pont úgy kell, és kérésedre sem javít semmit.
Nekem a Daikinnal végül “szerencsém” volt, de ha csak a kivitelezővel kellett volna küzdeni még mindig ott bűzölögne a falon.Azóta már ózonos fertőtlenítés is volt, mert a szag ki se ment...
-
mrmft
senior tag
-
rígel
őstag
Értem, csakhogy ez egy társasház, nem családi, amiben egyedül te laksz, és csak te vagy a tulajdonosa. Az alattad lakót telibe fogod verni. Ilyen magasságból nem lehet vékony csőben elvezetni, mert belefagy, és megint felvetődik a kérdés, hogy a saját érdekedben az osztatlan közös falat szétfurkálod, becsövezed.
Az hogy nem szeretnél lyukat fúrni, (ami egyébként csak egy 20-as, nem 50-es) hogy visszavezesd magadhoz a saját vizedet, az egyéni probléma. A szomszédod meg nem szeretne jeges vizet az arcába.
Már az is véleményes a társasházi klímáknál, hogy a kültérit a lakóközösség engedélye nélkül rakják fel sokan... -
RudY
addikt
Némi adalék még ahhoz, amit a többiek is írtak. Fűtés esetén - használattól függően - átlag napi 5-10 liter vízre lehet számítani, de ez akár 2-3 óránként is összejöhet, főleg taknyos, párás időben, szára hidegben valamivel kevesebb. Szélcsendes időben - elvileg - csak a talajra csöpög, viszont már gyengébb szélmozgásban is remekül beteríti a ház falát, illetve az alattad lakók ablakait is, úgyhogy a vödrözés egy szerencsés átmeneti megoldás lehet. A tálcafűtés egy bizonyos csőhosszig és bizonyos hőmérsékletig nyilván fagymentesen tudja tartani a kivezetést, de hogy meddig, azt megsaccolni se könnyű ilyen távolságnál. Ugyanakkor hiába a 60, vagy akár a 160 cm-es cső, megint ott van az, hogy a kicsapódó vizet hova fogja verni a szél és mennyire.
Javasolnék valamilyen épkézláb megoldást a negatívumok után, de nem igazán jut eszembe. -
rígel
őstag
-
PROTRON
addikt
Amúgy ez a lakás nem valami házközponti vagy távfűtéses rendszerről kapja a meleget?
Mert azoknál senki sem feltételezi hogy ilyen időben bekapcsolják fűtésre a klímát.Az hogy a többit nem szereltették le jegyzővel+büntetéssel, az egyáltalán nem jelenti azt hogy a Tiedet nem fogják megtámadni.
A többinél is illett volna rendesen eljárni.A 60-70 cm már a járdára fog csepegni? Mert az megint nem jó. Ha kertbe akkor persze, jó megoldás lehet, csak az alattad lakóhoz ne fújja be a szellő.
Amúgy télen rendesen fűteni is terveztek vele?
Ebben az esetben én arra a távolságra már valamilyen csőfűtést belerakatnék, mert szerintem simán befagyhat szép apránként a cső végénél, aztán szép lassan felgyűlik a jég és problémát okozhat... -
PROTRON
addikt
A visszakérdéssel nem lenne igazad, szal jó hogy nem tetted meg.
Ezt a telepítővel kellett volna előre leegyeztetni hogy oldják meg a téli üzemhez tartozó cseppvíz elvezetést(persze + költségért), mert különben simán leszereltetheti a TH közössége veled arra hivatkozva hogy negatív hatással vagy a ház szekezetére. Tök mind1 milyen mértékű a hatás, jelen van. Továbbá a többiek számára aránytalan kellemetlenséget okozol a szabad csöpögéssel.
Társasházaknál mindig körülményesebb a klíma helyzet.Ebből a magasságból nehéz jó megoldást javaoslni.
-
PROTRON
addikt
Amikor majd bejönnek a nagy mínuszok(udvaron -2 vagy alatta) én megpróbálnám azt hogy a hordozható termosztátot egy olyan helyiségbe rakni ahol 18 fok alakul ki és arra beállítani a radiátoros fűtést, így az egész lakásra annak megfelelő hőmennyiséget fog küldeni, mert azt hiszi a logikája 18 fokot akarsz tartani.
Míg ahol vagytok ott klímával feltolni a "maradékot", tehát beállítani pl a kényelmes 22 fokra automata ventivel hogy szinten tartsa.
Ekkor a hőmennyiség nagyrészét a nagyhidegben gazdaságosabban üzemeltethető gáz rendszer adja, így alacsony venti sebességen fog pörögni a klíma beltéri és nem lesz hangos. Továbbá a tapasztalatom hogy ha saját magától automatán áll be alacsony venti sebességre a beltéri, akkor a kültérit gazdaságosabban tudja járatni annál mint ha a tényleges üzemállapottól és előállítandó hőmennyiségtől függetlenül én magam erőszakolom rá a csendes fokozatot.De lehet rosszul képzelem el a cirkó lehetőségeit.
-
atirag
őstag
Erre én is kíváncsi lennék . Nálunk kb 25nm nappali a fő élettér és egy 20nm-es gyerekszoba ahol a lányom van. Vettem klímát vész esetére, de ezzel lehet e bármennyit is csökkenteni a gázfogyasztáson azt azért kétlem. Vagyis még nem látom a "hogyant".
Gyors meleg érzetnek jó lehet esetleg és mikor hazajövünk csak akkor kezd fűteni a kazán és mire felfűt addig a klíma talán kiszolgál.
Kíváncsi lennék esetleg ilyen tapasztalatra. Csak 1db klíma lesz a nappaliban amiből két szoba is nyílik de szembe lesz felrakva a lányom szobájával így közvetlenül oda is tud fújni. -
PROTRON
addikt
Valamit hasonlót sejtettem.
Sajna ez most egy ilyen időjáráselőrejelzős figyelgetős időszak lesz.
Szóval akik itt a totyikban rendelkeznek mind a két rendszerrel, azt nézték korábban hogy amíg ilyen átmeneti szeptember-októberi időszakban, nappal +7 fok feletti hőmérséklet van addig nappal mindenképp a klímát gazdaságosabb üzemeltetni, még ilyen rossz szigetelésű házak esetén is.
Éjjel azért kellene a gázcirkót esetleg már most is beröffenteni, mert azt a részét már nem látom, hogy mennyire problémás a falak kihűlése hosszabb távon, már pedig a házközponti fűtés esetén a falak kevésbé hűlnek ki mint klímás fűtés esetén.
Ugye jól vettem ki hogy radiátoros fűtést jelent a házközponti?
Tehát hogy a falaknál a csövekben ott áramlik a forró víz a radiátorokhoz.Azért a teljes képhez hozzátartozik hogy kellene a cirkóról is meg a radiátoroknak legalább a típusáról infó, tehát hogy lemez radi, vagy régi vastag vas...a cirkó is mikor, mennyire modern, mennyire volt odafigyelve rá.
De ezek már annyira a részletekbe belemenés, hogy biztosabb egy energetikus ismerőst hívni az adott házhoz aki kiszámolja a pontosat hogy mekkora külső hőmérsékletnél jön el a gazdaságossági határ, figyelembe veszi a konkrét egységárakat és a terhelési görbét.
-
PROTRON
addikt
Amennyire én látom saját laikus használat alapján:
ha csak klímával akarnál fűteni, akkor a komfort érzethez éjjel-nappal mennie kell, már fűtési időszak előtt is, mert ha lehűlnek a falak a levegő fűtése nem mindenkinek elegendő a komfortérzethez.
Ez nagy különbség a központi cirkós fűtéshez képest, ott van sugárzásos hőenergia is, ami segít a hőérzeten, továbbá a falak hőmérsékletén is.Általános igazságot a Te esetedre nehéz mondani, mert nem ismerünk elég adatot, a korábbi évek tapasztalatai alapján kell kitalálni hogy milyen arány éri meg, tehát hogy mennyi volt a fűtési gáz használat, mennyire érezte kellemetlen hőmérsékletűnek a levegőt a felhasználó.
Talán most még átmeneti időszakban gazdaságosabb ha éjjel nappal megy a klíma, már ha tud tőle aludni az ember.
Van "H" tarifa a klímák számára? Mert az éves keretet is nézzétek azért. -
seolwon
tag
Fujitsu klíma powerful mód. 53-55 fok között.
#40811 atosi: Sokan írják, hogy hangos. Én ezért mondtam le a gree klímáról, meg az állandóan működő tálcafűtés is zavart.
De milyen a hangja egyébként? Az egyenletes szélzaj elviselhetőbb még ha hangosabb is, mint pl. halk pattogás vagy kerregés. -
SeLe
tag
Ma kiváncsiságból rámértem én is a hőmérsékletre.
A céleszköz hasonló mint amivel Te mértél.
Reggelre nyitott ablakoknál 20.2°C volt a mérési ponton. A mérési pont 5m-re van a beltéritől.
Klímát fűtésre kapcsoltam, legkisebb ventilátor fordulaton, 25°C-ot beállítva. 23.6°C vol a mérési ponton amikor rámértem a kifújt levegőre.
53°C-ot mértem úgy, hogy az érzékelőt a terelő lapátok közé helyeztem. A ventilátor fordulatot automata állásba kapcsolva a kifújt levegő hőmérséklete visszaesett 47°C-ra.
A klíma típusa: Gree Amber 3.5kW -
windy
tag
Nem a kifújt levegő hőmérséklete számít, hanem a deltaT. Gondolj bele, hogy ha 22 °C-os levegőt szív be fölül a beltéri egység, akkor egy ugyanolyan hőmérsékletű hőcserélőn áthaladva, jóval magasabb lesz a kifújt levegő hőmérséklete, mintha mondjuk csak 10 °C-os levegőt szívott volna be. Ez az egyik összetevője a kifújt levegő hőmérsékletének. A másik fontos eleme a légmennyiség. Ha kétszer nagyobb mennyiségű levegőt szállítasz át az ugyanolyan hőmérsékletű hőcserélőn, akkor biztos lehetsz benne, hogy kisebb lesz a deltaT, azaz alacsonyabb lesz a kifújt levegő hőmérséklete. A hőcserélő felületét nem tudod változtatni, tehát az nem érdekes adat a szempontunkból, mert nagyjából konstans, feltételezve, hogy tiszta állapotú. Még némileg a levegő páratartalma is befolyásolhat, de az szerintem nem az egyszerűen mérhető tartományban. Nagyjából ezért nincs sok értelme az olyan megállapításoknak, hogy egyik vagy másik klíma mondjuk 50°C-os levegőt tud kifújni, vagy többet, vagy kevesebbet. A körülmények és egyéb adatok ismeretének hiányában ez teljesen érdektelen adat.
-
11szerelő
csendes tag
Minden infrás távirányítóval kezelhető készüléket (klíma, tv, kávéfőzőgép, lámpa, stb.) lehet interneten keresztül vezérelni, pl broadlink rm3 mini-vel.
Az rm pro-val már van visszajelzés is.
Ez nem gyári app, hanem vagy felajánlja típus szerint a kezelési felületet,
vagy egyenként meg kell tanítani a jelsorozatokat.https://www.emag.hu/broadlink-rm-pro-okos-vezerloegyseg-sh242090/pd/DR5DMFBBM/
-
windy
tag
Kifutott széria, még R410A gázzal működött. Ennek az utódja, ami talán még kapható (de még ez is R410A gázos) az LMCE tipus. Én azért már inkább vennék R32-es gázos gépet, az a Fujitsuból az alapkészülék az ASYG12KPCA/AOYG12KPCA.
-
LanyUs
őstag
Abban a szűkített műanyag derékszögű idomban már plusz 6 fok esetén elkezdődött a jégkása kialakulása. Tavaly sokat tesztelgettem a gépeket. Idén már le...om.
Tehát a telepítők esetében pár dolgot nem értek.1. Miért nem alapból a pár ezer forintos gumibakra szerelik a kültériket a gyári, vékony szart sem érő tömítés helyett?
2. Miért nem szedik ki ezt a műanyag lefolyó idomot telepítéskor?
3. A kültéri típusokból magoljon már be 10-et és ajánlja nyugodtan halk/hangos kültéri egységként. Ne egy fórumból kelljen érdeklődni, mert az erősen szubjektív.A fentiek nem a fórumon jelen levő telepítőkre vonatkoznak
-
Male
nagyúr
Ahogy Tigerclaw írja, van vagy 5% a kettő gép között (és ez sem garantált, hogy valóban ennyi lesz a számlán is)... vagy másfél millós villanyszámla esetén jönne be a szerelés költsége ebből, és gondolom nem ingyen hoznák a Daikint a Fujitsu helyett, szóval ez egy soha meg nem térülő befektetés lenne. Persze ha a hangjával van bajod, az más.... vagy ha a H-tarifa miatt kell, de akkor is érdemes utánaszámolnod.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az SCOP-je alig jobb (3.8 vs 4.06, de ha sokkal jobb lenne, akkor is csak úgy érné meg, ha a leszereltért jó pénzt kapsz.
Az szokott számítani, hogy igazolt 4.1 SCOP felett kérhetsz H tarifát az áramszolgáltatótól fűtésre. Viszont ehhez lehet hogy új mérő kell, sőt talán át kell építeni a mérőhelyet ha régi, aminek költsége van.
-
Male
nagyúr
Igen, már 4 telet végig fűtött nálam, szépen csendben (kültéri is csendben, ennek a szomszéd örül, és egy boldog szomszédtól az ember élete is boldogabb
), takarékosan.
-
lacy027
tag
Kicsi a szoba, hamar befűti a klíma, aztán csak ki-be kapcsolgatna, emiatt terveim szerint enyhe időben csak akkor fog menni, ha otthon vagyok, illetve 1-2 órával hazaérés előtt fogom bekapcsolni távolról. Enyhe időben is érezni, hogy bekapcsolás után nem sokkal a levegő már meleg, de a tárgyak sugározzák a hideget, ezért kapcsolom be hamarabb, így mire hazaérek, kellemes lesz a hőérzet. Ideális az lenne, ha folyamatosan menne, de ez nálam nehezen kivitelezhető +10 fok felett.
Programot nem akarok és nem is tudnék beállítani, mivel minden nap más időpontban érek haza. Hűtéskor nappal folyamatosan ment nyitott szobaajtóval, így kapott a lakás többi része is a hűvösből. Ha becsuktam az ajtót, vagy kapcsolgatott, vagy meg lehetett fagyni. Ide sok a Daikin minimum 1.3 kW teljesítménye, de ez fűtéskor kevesebb problémét okoz, mivel bizonyos hőfok alatt csukott ajtónál sem, vagy csak ritkán kapcsolgat, mert van ekkora hőigénye a szobának. Hűtéskor 16m²-re 35 fokban is sok az 1.3 kW. A hőfokot nem piszkálom, eddig a 23 vált be hűtéskor és fűtéskor is. Szellőztetéshez sem kapcsolom le, a hőfokon sem állítok. -
Male
nagyúr
Ősszel bekapcsolom fix hőfokra, tavasszal lekapcsolom.
Első évben még állítgattam, volt heti program, de már nem.... nem vettem észre, hogy megnőtt volna a fogyasztás (persze különbözőek a telek, így nehéz egyértelműen megállapítani), viszont komfortra ez a legjobb. (esetleg éjjelre 1-2 fokkal visszavenni programozással, és reggel meg feljebb... mert van aki jobban alszik, ha hűvösebb van) -
LanyUs
őstag
Ha osztályoznom kellene fűtés üzemmódban:
Fujitsu 4 kw lmca kültéri: üvöltő szelek ( csövezés 11m ), brutálisan morog, cserébe brutálisan fűt is
( társasházban szerintem megalapozott a leszereltetése )
Gree gwh 3,5 kw ( 1m csövezés ): közepesen morog, közepesen fűt
Daikin ftxf 3,5 kw ( 13m csövezés ): a hangtalan művész, minimális morgás, közepes/jó fűtés -
netpok2
csendes tag
A Daikin FTX35J3-am 21 fokra állítva (ez 23-24 fokot eredményez bent) 23 fokos levegőnél 30-32 fokos levegőt ad ki magából 170W felvett teljesítmény mellett kb a második ventillátorfokozatban. Powerful módban ~50 fokos levegőt koksz ventillátorral 1280W felvett teljesítménnyel.
Itt mértem: kép
-
Doki16
addikt
Én egy Infrás hőmérőt szoktam közvetlenül bedugni a levegőkifújón és úgy nagyon pontosan meg tudtam mérni vele. Amikor nyáron használtam akkor gond nélkül stabilan tartotta az 5-6 fokos kiáramló levegőt.
-
Csabroncka
addikt
Azt hiszem ebben olvastam >>>
-
Olvasd el az erről szóló ismertetőt: [link]
Egyrészt a tíz év csak kellékszavatosság, ami azt jelenti, hogy
A kellékszavatosság lényegében azt jelenti, hogy bármilyen termék eladásáról is legyen szó, a kötelezett (a termék eladója, a szolgáltatásnyújtást teljesítő fél) a termék hibájáért(pontosabban: a vásárláskor a termékben már meglévő hiba-ok miatt bekövetkező hibáért) kellékszavatossági felelősséggel tartozik. [link]. Tehát csak arra vállal javítást, ami már a vásárláskor megvolt hiba a termékben.
Másrészt a fűtésre is használt klímákra eleve nem is vonatkozik a kiterjesztett "garancia".
-
Chaser
legenda
kályhát el is fogod felejteni, 1,5kw-ból kb be fog fűteni a klíma, a ráírt értékek nem a felvettet jelentik, hanem a hűtő/fűtő értéket, energia felvételt leginkább specekből lehet megtalálni, mai klímák fűtésre 400% hatásfok alatt ritkán vannak - ez persze nem igaz már -15-nél vagy alatta, ha csak nem spéci és drága fűtő klíma -, tehát 1kw-ból csinál 4kw fűtőteljesítményt, én az enyémet 1kw felett még nem láttam, ha marad ez az idő mérek majd, és nálam benne van egy 160w-os fűtőszál is az értékben, úgy számoltam -10 alatt csőgázon max 1,5kw-ot tud megenni
szerk: Ed_007
valószínűleg több érték van feltüntetve, tipikus, maximum, fujiknál elég jó adatlapok vannak, néztem párat mikor szemezgettem velük
biztos h nem kamuznak, ezekre már jogszabályok vannak, ha nem stimmelne valami eu-ba be se jöhetne
fentebb mondtam, a hatásfok egy dolog, az meg van határozva milyen tartományban mérik - ebből a szempontból kamu, de egyébként minden foknál lehetne külön megadni - -
Male
nagyúr
kb 50-től a végtelenig vannak ajánlatok rá... nagyban függ a helytől és a szerelőtől.
A klíma elromlik fűtés idényben vitához csak annyit fűznék hozzá, hogy a gáz éves alapdíja több, mint 10.000 Ft (+ a gázműszaki szivatás ha még lesz + a kéményseprő-féle szivatás, stb.), ha bejönne az elromlás esete fűtési idényben, akkor random boltban egész télen kapható 10.000-es elektromos konvektorral is ki lehet húzni amíg jön a szerelő. ( plusz a konvektor is elromolhat, és azért sem fog 10 percen belül rohanni a szerelő télen, és az sem 1000 Ft-os tétel lesz )
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest