Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• waveson

tag

válasz rmihaly #50787 üzenetére

Teljesen egyetértek veled. Csak próbálom kitesztelni a dolgot, de nincs egyszerű dolgom, mivel a szoba ahol az artic van, kb napi 19-20 órán át nyitott ajtóval van jelenleg..Articot akkor fogom tudni kitesztelni, ha nem vagyunk itthon 1 napig, és becsukom az ajtót, arctic 22 fokra állít, papá.
    Én úgy gondolom hogy ahogy jönnek a hidegek újra, ha mázlim van, fogok tudni tesztelni kicsit.
    A Daikin Comfora amúgy nem tudom 650W körül mit művel, mert ahogy eddig észleltem, kimondottan ragaszkodik a lehető legkisebb teljesítményen való üzemelésre. Azaz 200W körül. 250w teljesítményen (oké, ha kint 4 fok van, nem -10!) már szabályosan f0ssa a meleget a szobába. Akkor kezdi drasztikusan megemelni a kompresszor teljesítményet ha ilyen 27-30fokra állítom, ezt 1x próbáltam ki, sikeresen eltűnt 2 óra alatt 1.7kWh. De az a meleg, ami jött ki belőle, full ventifokozaton, brutál volt.
    Gyanítom amit te is mondtál, hogy ez a nagyszerű fogyasztás ennek az alacsony teljesítményen való működésnek (is) köszönhető.
    (Azért remélem nem lesz hideg telünk, nem kevés lóvéba kerül a fűtés abban az esetben ha ilyen -15ök repkednek. De az jó lenne ha lenne egy hét ahol elég konstans az éjjeli-nappali hőfok, mert ami most van az megint egy vicc, 10 fok volt nappal, 5 éjjel, pár napja meg egész nap 4 fok volt. Nálam itt már akár ilyen 20-30%-os különbségek alakulnak gáz-áramfogyasztás terén, szerintem a szigetelés rovására írható..)

Új hozzászólás Aktív témák