- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Szép? Ha nem tudnám, hogy új és drága, tuti, hogy vinném is a bolhapiacra.
Fél oldalt pazarolt az eq-ra. Mondja el nekem vki, hogy egy pl jazz számot miért kellene eq-val középmagasban kiemelni. Ha kellett, akkor megcsinálták már a,stúdióban, ha meg úgy szarul szólt, akkor...
Oké, hogy egy 5ezer forintos lejátszóba raknak eq-t, hogy a mellékelt 500ft-os fülesből kijöjjön a hang, de mit keres egy 200ezer forintosban?
-
ntomka
nagyúr
Az a baj, hogy a fejpántot nem tudod elkerülni, hogy legalább minimálisan ne legyen hajtogatva, mert ugye a fejméretek eltérnek, felvételkor pedig mindenki széthúzza picit. Műanyagból pántot egyszerűen nem lenne szabad csinálni fejhallgatóhoz, ennyi. Ami ezt illeti a K500/K601 mellé téve a HD580-at elég nevetségesnek hat anyaghasználatilag, pedig az AKG-s csuklómechanikáról is meg van a véleményem.
-
bigmasterg
addikt
A festék lepergés általános hiba Senn 580/600/650nél.
Olyan rossz festésük van, hogy a fejpánt oldalán előbb-utóbb normál használattal is elkezd 'leperegni'. (Mondjuk lehet, hogy kell hozzá 5-10év is, de akkor is széria hiba.)Szerk.: mint itt
600ról mondjuk nem tudok nyilatkozni, de 580nál és HD650nél tuti, hogy elő szokott jönni. -
p_adam
addikt
Jah nem is létezik, nem tudom miről hadováltam itt össze vissza a nálam lévő Sony-val sincs semmilyen kapcsolatban
Nah benéztem ebay-re egy dolgot azért sikerült találnom ha a HD25 felkeltette valaki érdeklődését (megfontolandó ha valaki ilyen hangzást keres mivel sokaknak valószínű nem kényelmetlen és könnyebb hajtani is). Ha egy régi verziós és még eredeti a kábel akkor ezüstözött a jack és nem aranyozott, ez utalhat egy másik szériára mert a HD250II-nél is van ilyen ezüst jack-es verzió.
-
p_adam
addikt
Csak 10 évet tévedtél, 1988 lesz az három évvel a Linear II előtt
tehát 23 éves is lehet egy darab bár ezekből biztosan iszonyat kevés van még.
Itt is egy rövid írás róla ugyanaz a "fun" faktor benne mint a HD250II-ben csak sokkal kisebb térrel ami nekem sokat számít.
-
bigmasterg
addikt
Nem azt mondja.
1:50től nézd.
Így kezdi:"While listening to Music, or televison through loudspeakers "
Szóval gyártó szerint az lenne a teszt, hogy ha ezek hallgatása közben kezedet az arcodra teszed és változik vele a hang, akkor jó lehet neked ez a kis kék sípolós nyalóka.
(De itt még nem megy ez az izé, csak elvileg olyasmi lenne a hatása, mintha elvennéd a kezed az arcod elől.) -
bigmasterg
addikt
Pont ez az, hogy semmit.
Ha nem zártad volna be előtte, akkor hallhattad volna, hogy mondja is, hogy semmilyen különbséget nem hallott vele.
Amúgy meg a második felében szereplő szörnyszülött miatt linkeltem a videót.Szerk.: 3:40től mondja, hogy nem csinált semmit. (illetve nem hallott különbséget)
4:40től meg a környezettudatos fejhallgató. -
Ugyanez a különbség xbmc és a foobar között.
baluka
Szerintem ebben a kategóriában már nincs számottevő minőségi különbség a fülesek között, a különbség inkább a tónusban van.
Jelentős hangminőségi különbség a felső és a csúcskategória között van, Staxok, HD800, K1000, Tesla, na ezek tényleg lényeges minőségi ugrást jelentenek.Ettől függetlenül valakinek az egyik, vagy másik sokkal jobban tetszhet, de ez megint más tészta.
-
Johnny Cage
addikt
idézet a foobar saját FAQ-jából:
"Does foobar2000 sound better than other players?
No. Most of “sound quality differences” people “hear” are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of the other mainstream players are capable of doing the same by now."
-
Pedig tulajdonképpen az XBMC nem szól rosszul, csak nála nem szól optimálisan. Lehet, hogy nálad éppen ez kell a rendszerbe, hogy jobb legyen az összkép.
Full screenből ALT+Enterrel kiléphetsz. Érdemes okostelefonnal távvezérelni, nagyon jó távvezérlő programja van, jobb, mint a foobarnak, és van rajta hangerőállítás. A rendszerezési logika is egyszerű. A könyvtárakat hozzáadod, ami lehet olyan is, hogy alkönyvtárakban tartalmazza a zenét, majd még könyvtár módban jobb gomb a könyvtár nevén, és hozzáadás médiatárhoz. Ekkor bescanneli a könyvtárat és az alkönyvtárait, és médiatár módban lejátszhatóvá válik album, előadó, meg minden egyéb szempont alapján. WASAPI kimeneten bitpontos lejátszást nyújt.
-
Jó, de én abban bíztam, hogy 1 év, jobb rendszer és talán gyakorlottabb fül segíteni fog. De nem, semmit.
Lesújtó, végem
De az az érdekes, hogy jittert simán kihallom, a lejátszószoftverek közötti különbséget simán kihallom. Sőt, a múltkor testvéremnek a saját rendszerén feltelepítettem az XBMC-t, és azzal indítottam el neki a lejátszást, és anélkül, hogy tudta volna, hogy bármit is trükköztem, 10 mp után azt kérdezte, hogy "Mi ez a szar, mit csináltál".
-
Ennyi sok duma után most kb egy évvel a múltkori mp3 vs flac ABX tesztem után rászántam magam, és csináltam még egyet, hátha azóta javult a fülem, vagy valami egyéb csoda történt. Akkor fejhallgatóval, most hifivel teszteltem.
Eredmény: mint eddig. Semmi különbséget nem hallok egy 256kbps mp3 és egy flac között. Semmit.
-
p_adam
addikt
Ahhoz képest én se, csakis a lejátszók között.
Egyébként van még a Fidelizer nevű program ami ebben javallott segédkezni és elvileg valamelyest lassítja a gépet de én lassulást nem érzek (core i5 750). Hogy jobban szól-e azt nem tudom mert nem is igazán lehet letesztelni úgy mint a lejátszó programokat ezért hol használom hol nem. Mondjuk azt nem próbáltam hogy így előjön e az akadás a sima foobar-on, most ez a másik ajánlott lejátszó program amit majd kipróbálok valamikor.
Jah igen a DAC mindenek előtt
-
Shufny
őstag
A legjobb, ha a háttereddel játszod le a zenét.
-
p_adam
addikt
Kb. 1 éves asztali gép és nem előlapi csatlakozó.
Szerintem nem áram probléma mert olyanom volt korábban egy régi MSI Wind-el (nem tudott megfelelően áramot adni Gamma-1 USB DAC-nak) és ott állandóan patogott nem pedig ez az enyhe akadás volt ami megy tovább ugyanúgy, ez szerintem csak az adatfolyammal van összefüggésben. -
p_adam
addikt
Egyelőre még nem, nem az enyém
Majd egy DT770-et is valószínű kipróbálok nemsokára, legutóbb amikor rövid időre hallottam akkor nekem a HD250II jobban tetszett de mostmár mindent a CEC-vel kell kipróbálnom mert annyira más.
Ha minden igaz elindult a kábelem is, valakinek egy 1.7m Gotham XLR esetleg? Jobb ha eladom előtte, aztán nehogy kiderüljön hogy a Gotham jobban tetszik... -
bigmasterg
addikt
Én meg Beyer DT 1350-et, vagy Senn HD25-1 II-t (ha már fejhallgatókról van szó.
).
Ráadásul mindkettő olcsóbb.Meg mondjuk én valahogy nehezebben adnék ki ~100ezret fülhallgatóra, mint fejhallgatóra.
Mondjuk egy Custom iem-re kíváncsi lennék, hogy milyen, de azt sem most fogok venni.
Egy az, hogy nem is lehet itthon venni (meg külföldről sem tudom hogy lehetne a fülforma vétel miatt), meg annyi pénzből hamarabb vennék erősítőt/dac-ot/LCD-2-t/T1-et/vagy komplett hordozható rendszert (100ezer alatti fülest, hordozható erősítőt és line out-os lejátszót) Vagy mennyibe is kerülnek az 'olcsóbb' Custom-ok? -
dudika10
veterán
Sensitivity:93±3dB
Cable:About3MJó, hogy ilyen magabiztosak.
bigmasterg: van ott még egy-két ismerős darab. Egyik-másik meglepően hasonlít egy-egy AKG vagy AT modellre.
(#23697) Marci93: "vezeték nélküli headsetet" ... "komolyabb minőségű legyen"
Hát én is szeretnék sok mindent. -
Shufny
őstag
Ha van elfekvőben pár ezer dollárod, akkor vehetsz nekünk egy érdekes Grado -t.
Én is gondolkoztam a T50RP -n, de nincs minden sarkon.
-
p_adam
addikt
Ezeket egy vintage integrált erősítőről érdemes hajtani akár direktben is mert képesek elviselni. A Yahamákat is úgy használtam hogy direktben arra voltak kötve mivel bírják (a specifikáció szerint is) persze azért túlságosan nem tekertem fel a hangerőt.
A jelenlegi Grado-knál igen ezért is van hogy azok egyáltalán nem tartják az árukat a rég csúcsmodellek meg igen. A GS/PS1000-nek van nagy tere viszont rengeteg (bántó) a magas és mély és alig van közép meg alig van.
-
p_adam
addikt
A Pro4AA-t kerüld el, jelenleg a legtűrhetőbb Koss valószínűleg a Pro DJ 100.
Az ESP950-en kívül ami elég jó ha Stax erősítőről van hajtva de a konstrukció miatt inkább csak akkor vennék ilyet ha az USA-ban élnék mert bár valóban élettartam garancia jár hozzá kérdezés nélkül de rettentő sokáig tart az ügyintézés, ezért is adtam el.
A Fostex T50RP valószínűleg elég alulértékelt de rendesen meg kell hajtani mint bármilyen ortodinamikust.
Grado-t én nem vennék (na jó a ritkaságok mindenből érdekelnék), a HD250II jobb rockzenére szerintem és sokkal kényelmesebb és nyitottabb is (hiába zárt...).
-
fi:zi'k
nagyúr
"Hihetetlen, hogy pl. a Beyer is ilyeneket elnéz, és nem pereli bucira őket. (A Sluxon is csodálkozom.)
Máshol egy picit is hasonlító logó esetén meg azonnal betegre perelik a másikat."Ez a két véglet: USA vs Kína.
Az USA jogrendszere egy kalap f*s, Kína meg lesz@rja a többieket.#23304
Lehet rendelek egyet. -
szabolcs1975
aktív tag
Csak egy picit át kell gondolni az egészet.
Ha pontosan ugyanazzal a hanghullámmal rezegteted meg a dobhártyád, mint ahogy azt az élő zene teszi, akkor ugyanazt fogod hallani, mint az élőzene..ezt szerintem vehetjük axiómának.
Ennek következménye, ha pontosan ugyanazt a hanghullámot sikerül rögzítened, ami a dobhártyádat az adott időben rezegteti, és ezzel a hanggal később megrezegteted a dobhártyádat, akkor ugyanazt fogod hallani, mintha az adott pillanatban ott lennél.
A kérdés, hogy hogyan tudod pontosan azt rögzíteni, ami az adott időben megrezegtette a dobhártyádat. A válasz egyszerű: a dobhártyád helyére kell tenni a mikrofonokat. Lefordítva, a mikrofonoknak egy a halljáratodhoz és a fülkagylódhoz hasonló akusztikai közeget kell létrehozni. Na most ha ez megvan, akkor a reprodukálásnál már csak arra kell vigyázni, hogy a létrehozott hangba lehetőleg semmi se szóljon bele. Persze ez csak elmélet, hiszen mindenkinek más a fülkagylója, de tegyük fel, hogy nincs durva eltérés közöttük akusztikailag.
Ebben a legjobb egyértelműen a fülhallgató, amit csak a hallójáratod modifikál. De ha mondjuk az emberek hallójáratot nagyjából egyforma akusztikai tulajdonságúnak tekintjük, akkor bizony a mikrofont nem fontos felvételkor közvetlenül a dobhártyád elé tenni, elég a hallójáratod elé. A lényeg, hogy az a hang-forrás y illetve z (x a bal jobb, y a magasság, z a mélység információ) pozíciójával kapcsolatos információkat a fülkagylód akusztikája teszi hozzá a hanghoz, ami még ekkor szerepel a felvételben, tehát a reprodukció is ok lesz.
A következő körben nem egy fülkagyló után tesszük a mikrofont, hanem egyszerűen csak felvesszük a hangot, két különböző mikrofon pozícióból. A hang iránya akkor bal és jobb oldalra ok lesz(azaz a x irányú információ benne lesz), de az énekhang a fejedben fog szólni, hiszen a fülkagylód által hozzá adott mélység információ már felvételkor elveszlik.
A legrosszabb produkciót ebből a szempontból a hangfalak nyújtják, de valahogy mégis ők adják a legjobb színpadot. Miért is? Valójában a mikrofonozással kivesszük a hangból a fülkagylód által hozzáadott z irányú információk nagy részét, viszont a hangfalak elhelyezésével pótoljuk ezt(egészen pontosan feltételezzük, hogy előttünk van a színpad).
ui: Hasonló érzést kelt az olyan fejhallgató, amelyben a hangszórók nem oldalról, hanem kicsit elölről sugározzák a hangot. Ha jól tudom a AKG K1000es pont ilyen
-
szakibá...
senior tag
Az igazság az, hogy hangszóróval sokkal nehezebb reprodukálni az eredeti akusztikát, mint fülessel. Kell hozzá egy jó hangszóró, ami valószínűleg sokkal drágább, mint egy jó fejhallgató. De a legjobb hangszóró hangját is el lehet rontani, ha nem megfelelő a lehallgató helyiség, vagy rosszul van elhelyezve a sugárzó. Ehhez igazából már szakember is kéne, aki mérni is tud és ért az akusztikához, így már jó sokba kerül a dolog. (Nem beszélve az eredmény feleségtűrő képességéről!) Ha a szoba utózengési ideje közel van a felvételen hallhatóéhoz, egy nagy katyvasz lesz belőle. Szerencsére általában jóval kisebb a szobáé, mint egy koncertteremé, ezt a fül jól szét tudja választani, de így is módosul. Gondolhatnánk, hogy akkor inkább fejhallgató. Viszont a fejhallgatóval mindíg beköltözik a zenekar a két fülem közé a fejembe, számomra ezért kényszermegoldás a fejhallgató. Most lehet hivatkozni a binaurális felvételekre, de ezekből kevés van és jót még nem hallottam. (Ezúton is köszönöm Balukának a linkeket.) Pedig én éppen a műfejes technika miatt kezdtem a fejhallgatókkal foglalkozni. A különböző crossfeed-es megoldásokat még nem volt módom kipróbálni, a dolby headphonest meg nem szeretem, mert a magasvágásával kiöli az életet a hangból.
-
greenfairy
tag
Ahogy írtam is a fülesekkel kapcsolatban nincsenek túl nagy kételyeim, hogy sok fejhallgatót aláznának, sőt akár a legjobbakkal is pariban lennének. Technikailag olyan dolgokat említesz, aminek a felét sem értem, de nem is baj. Kicsit a fórumhoz nem illően engem szinte csak a zene érdekel. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem akarok ehhez is érteni, úgysem fogok fülhallgatót gyártani.
Egyszer szívesen megfülelném majd azért a csecsebecséidet. mondjuk egy találkozón majd.Az R10 természetesen csak poén volt hordozhatónak. Amúgy van egy a HF-en 3800 dodóért, egy másik is volt mostanság 4500 környékén, persze ezeket jól meg kell nézni vásárlás előtt. Meg meg is kéne hallgatni, amire szintén kicsi az esély, de mint írtam ez fél éven belül úgysem nagyon foglalkoztat.
Nincs olyan hit bennem, hogy ne lehetne megoldani az utcai zenehallgatást úgy, hogy a külső zajokat kizárom, de ritka, hogy sétálgassak, szóval a hordozhatóságnak ezen formája nem is érdekel. Vezetés közben meg kimondottan veszélyes, ha elveszel egy inputot, mivel elég sokat vezetek bátran kijelenthetem, hogy ezt nem akarom kipróbálni sem, annak ellenére, hogy az autók hangrendszere számomra mindig szörnyű élményt jelentett.
Nem vagyok elég szemfüles. Csak egy emberre tudok gondolni, de nem találom az összefüggést.
#23133 Mivel még nem időszerű, ezért szinte mindegy is, de fontos lenne az a sok jó tulajdonság, amit a UE8-nál említenek. Igazából nem nézetem még eléggé utána, de igazán rossz véleményre nem emlékszem, persze ettől függetlenül biztosan van. Az ár meg biztosan túlzó, de ha összességében elég jó akkor egy "kis" pluszra hajlandó vagyok költeni. Ehhez természetesen meg kell és meg fogom hallgatni, ha tényleg odáig jutok.
A Staxot azért merem megvenni meghallgatás nélkül, mert a Basic rendszerhez képest érzem az óriási javulást a mostanival. (Amikor elmentem megvenni, akkor még erősen gondolkodtam, hogy a basic, vagy a mostani, mivel már akkor is sejtettem, hogy cserélni fogom.) A másik, hogy csak jót írnak róla, ami kevés pedig rossz az pedig nem zavar annyira, továbbá pont azok a dolgok tetszenek amit dicsérnek benne. Remélem már nem kell sokat aludnom.
-
slfln
senior tag
(Még mielőtt valaki észrevenné a hibát (
) egészen pontosan a 4kHz és 6kHz közötti tartomány felelős a jelenlét érzékeltetéséért. Ez határozza meg a különböző 'hangok', hangszerek tisztaságát. Amennyiben ezt az alapokhoz képest növeled a hangok helyzete közelebbinek fog tűnni, amennyiben süllyeszted 5kHz-nél akkora úgy fogod érezni, hogy a hangok távolabbról jönnek és sokkal áttetszőbbek... és akkor még ehhez jön az akusztika stb.)
-
greenfairy
tag
Biztosan nagyon jók, és mivel még több hibalehetőséget kizárnak, még a fejhallgatókhoz képest is, ezért elhiszem, hogy versenytársak is lehetnének. (Pici kétely azért van bennem.)
Alapvetően maradi vagyok és tetszenek a "hagyományosabb" dolgok. Nem akarok a fülembe dugdosni dolgokat.Mellékesen megjegyzem, hogy nem szeretek utcán/ vezetés közben zajt kizáró módon zenét hallgatni.
Hogy őszinte legyek fejhallgatókat is csak 5 hónapja hallgatok... szóval ne ültess bogarat (fülest) a fejembe.
Ezeknek kell erősítő, vagy az bele van építve?
Szerintem R10 is hasonlóan jól mutatna utcán... mondjuk egy hátitáskaként hordott erősítő, akkumulátor párossal, fa borítással.
-
greenfairy
tag
Nem utcára, irodába, de otthagyni nem akarnám. Meg otthonra másodiknak, filmre, játékra, egyebekre, tehát olyan dolgokra, amiért a Stax erősítőt nem akarom kapcsolgatni. Füleseket nem igazán szeretem. Azt pedig azért kétlem, hogy csak úgy lelépnék az ED8 szintjét... persze még nem hallottam, de csak nem olyan rossz az.
Áááááá.... veszek egy K1000-et hordozhatónak... úgy tudom az úgyis annak lett szánva.
A zártaknál ATH gyengének mondott, Denon nem zár jól + drága, Ultrasone-t is szidják néhányan. A másik amit meg szeretnék egyszer hallgatni az a R10.
Az ATH-sok minden gagyinak hat.... -
greenfairy
tag
Ügyesen válaszoltam magamnak. Bocsánat, de keveset aludtam a héten.
Az áruk az valóban horror, de nagyon érdekelne a technológia, amivel fejen kívülre viszik a hangot, meg az említett példány hordozhatónak sem lenne utolsó munkahelyre. Nagyon kényelmesnek, jól zárónak, kellemesen basszusosnak mondják.
A vége még akár ATH zárt is lehet majd, bár a kidolgozási minőségük nem igazán tetszik. A pánt végei olyannak hatnak képekről, mintha olcsó műanyag fém utánzatok lennének.#23118 Gőzöléssel készítik, ez egyértelmű. Ha elég sokaknak tetszik, akkor kellene találni valami jó fás szakit.
A Stax állványt megvenném, ha az lenne a cél. Bár drága, de ha megveszem a fejeseiket, akkor nem akarok kisstílű lenni úgy, hogy nem eredeti állvány veszem tőlük.
A másik egyszerűen nem tetszik, meg ha megfigyeled a képet, az említett probléma, hogy a fejes párnái összeérnek, az itt is előfordulhat. Igazándiból nem vagyok ennyire bogaras, de ha van egy OHS-hez hasonló tökéletes megoldás, akkor miért elégedjek meg félmegoldással. -
KMT
addikt
Ez hány év tapasztalata?
Szerencsére (még?) nem jutottam el idáig, mindig a zene az elsődleges. Persze fontos a minőség, ezért is áldozok rá többet. Sokszor hallgatok azért felvételeket, mert jól szólnak, de amikor kikapcsolódni szeretnék, nem ez a szempont. Ráadásul sok olyan zenét is megszerettem a felvételi minőségük miatt, amit pár éve még nem csíptem annyira.
Ugyanakkor tény, hogy a nagyon elrontott felvételeket már ösztönösen kerülöm, illetve sokszor egy harmad albumnak le kell mennie, hogy elfelejtsek a minőséggel foglalkozni. De ez nem is a "hifizés" hibája, hanem a hangmérnököké/kiadóké (akiket persze az "igénytelenebb" jónép vezet).
-
Shufny
őstag
Asszem én szerencsés vagyok, mert nem szokott ilyen bajom lenni. Tesztelés közben könnyen elegem lesz, és van, hogy unom minden zenémet, és nem találok aznap semmi újat, ami tetszik. Például van, hogy berámolok magamnak egy műfajból, és utána egy hónapig nincs kedvem olyat hallgatni.
De amikor van kedvem zenét hallgatni, akkor a kedvenc cuccaimmal nincs problémám.
-
szabolcs1975
aktív tag
Nagyon korrekt hozzászólás volt.
Sajnos ez tényleg egy ördögi kör, aminek a vége jobb esetben az, hogy az ember megunja, visszaáll egy alap rendszerre és csak zenét hallgat.
Sajnos tényleg félrevezető ez a high-end technika, mert már az én Shennheiser HD595 és Xonar U1 kombómnak(ami nagyon alap rendszer), is általában a felvétel a szűk keresztmetszete és azért az mégsem járja, hogy az ember a kiadó alapján válogatja meg mit hallgasson. Talán egyszer én is visszatérek a zenehallgatásra.
-
p_adam
addikt
A Qualia az egyetlen fejhallgató ahol egy speciális anyaggal szigetelt, zárt tölcsér alakú térben történik a hangképzés ami 'erősíti önmagát'.
Teljesen valószínűtlen hogy úgy mérték meg hogy a fejpántot pontosan csavarral beállították a dummy head méretéhez (amihez lehet hogy a közepes méret egyáltalán nem is jó) akkor pedig teljesen irreleváns az egész grafikon mert ha nem szigetel a vékony párna akkor elvész az egyensúly.
A HD800-ra eléggé hasonlít a hangja (a hátrányok is kb. ugyanazok mindkettőnél) csak technikailag még jobb szóval a grafikonnak is arra kellene nagyon hasonlítania. -
contaxg
veterán
Meg fogjuk azt is hallgatni, megígérem!
Azért nem hoztam most mert.
1. Mert feleslegesnek találtam venni vmit. utazás előtt.
2. Pont ennyi cash volt nálam mikor egészen más témában, de éppen arra jártam.
A basszusa, a teljes hangképe az iPodon döbbenetesen eltalált. Árban is ehhez a csoporthoz van igazítva.baluka26
Csomagolhatom?
A barátnőd szerintem csinosabb még ennél is!bigmasterg
Ezzel hajtani egy K1000-et? -
Shufny
őstag
Sajnos közvetlenül nem hasonlítottam össze az SHP5401 -gyel a DT235 -öt, szóval nem tudom, hogy melyik a kedvenc 10k alatti fülesem.
Azért hagytam csak ki a felsorolásból, mert nem szigetel valami jól, és nem is túl kényelmes. Megszoktam már, hogy senki nem veszi meg, hiába ajánlom.
-
szakibá...
senior tag
Kíváncsi lennék egy olyan tesztre, ahol azonos típusú füleseket hasonlítanak össze. A leírt különbségek az eltérő impedanciájú modellek között símán magyarázhatóak lehetnek a gyártási szórással is, elég megnézni a Headroom-on a jó drága fülesek görbéit, ahol a jobb és bal oldalé szerepel egy ábrán. Ijesztő a különbség néha, és ott egyetlen darab két feléről van szó. Ez majdnem olyan, mint a régi kabarétréfa, ahol a vevő egy öröknaptárral megy nadrágot venni, mert csak a szerdán gyártott nadrág a jó, a szocialista dolgozó akkor teljesített a legjobban.
-
szakibá...
senior tag
A DT990 esetén állíthatom, hogy belül ugyanaz a PRO és a síma változat, impedanciában lehet eltérés, de a membrán ugyanaz, saját szememmel láttam. Ami hangzásban különbség lehet, az a fejpánt szorítóerejének eltéréséből adódhat. Jelentősen változik a karaktere attól függően, hogy milyen közel van a membrán a fülhöz. Az öregedő szivacs miatt is közelebb kerülhet a fülhöz, másképp fog szólni, mint új párnával. Én anno az új DT990-emnél levarrtam a plüsspárna elülső felét laposra, mert nekem úgy tetszett jobban a hangja.
-
szakibá...
senior tag
Én ismertem régen egy Revox-ot, ami a rácsozatán és a feliratán kívül egyezett a régi DT880-al. Nem volt abban semmi tuning, egyszerűen felvette a terméklistájára a saját nevén a Revox, mert az ízlésüknek (a jó ízlésüknek) az tetszett a legjobban. A jobban csengő nevével kicsit drágábban adta, de ugyanaz volt, mint a Beyer. Ez a módszer általánosan használatos, pl. ugyanazt a mosogatógépet lehet kapni Siemens és Bosch néven is.
-
Shufny
őstag
De a Pro a gyártó szerint nem gyengébb, valahol linkeltem is. A régebbiek meg nem biztos, hogy rosszabbak. Hacsak nem hallottad őket, és azért mondod. Na meg egy csatlakozó csere, mint gányolás?
Az biztos, hogy nem sikerült rosszul, de azért a mélye kétségkívül meg van emelve, és a +7 dB -es csúcs nekem egyáltalán nem tűnik hihetetlennek. Egy hallgatást tuti megér, PPI -nél gondolom van rá lehetőség.
-
kutymu
csendes tag
Köszönöm a hallgatási ajánlatokat, lehet majd sor kerül rá.
Az egyik kérdésem még az, hogy az ember haja mennyire akad bele a pánt szerkezetébe.
És hogy lehet valahol boltban venni 25. évfordulósat? Vagy az csak webáruház?szilu7 Nem lehet visszacsomagolni, mert leamortizálódnak. Lásd kettővel előbbi hozzászólás.
-
kutymu
csendes tag
Westendben voltam, az (amúgy rendes) eladó azt mondja nem szokott lenni nekik Koss PortaPro kirakva. A saját forrásból meghallgatás a többire működött volna.
A Media Markt Megapark helyen szintén nincs kitéve. És ott nem lehet saját forrást meghallgatni, mert a kábelek be vannak fűzve valami szekrénybe amit nem bontanak ki. Viszont megmutatták a hangpotit amit engedtek tekergetni is. Így legalább nem max. hangerőn kellett hasonlítani.
A Hama azt mondja telefonon, hogy nem valószínű hogy találok helyet ahol meg lehet hallgatni, mivel ha kibontják akkor már nem eladható. Ezt nem értem. A többi amit kiraknak épp úgy nem eladható...
Köszi, próbálom a Dunát meg a Saturnot. -
contaxg
veterán
Nem loudnesses ha nem loudnesses a jelforrás. Az biztos, hogy észnél kell lenni, hogy mit kötsz elé. Gyors, színezetlen, száraz hangú rendszer (Lavry?) nélkül kellemetlen meglepetések érhetik az embert.
A W5000 a T1 mellett sávhatárolt és érdektelen. Ezen az erősítés váltása sem sokat segít. Meghallgattam a T1-et a Canamp-MSII+ pároson is. Nem volt rossz, de a Lavry semlegesebb világa a Halide naturális hangképével jobb forrás a T1-nek. Mindezt dupla áron...
-
contaxg
veterán
Tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de bevezetőnek annyit, HD600-ról azt gondolom, hogy egy kategória a PortaPro-val, persze más a hangkaraktere, de soha nem szeretnék Seni tulaj lenni. Elismerem, hogy aki nem hallgat akusztikus zenét, annak még akár jó is lehet. Állítólag az utcai modellek jobbak a kategóriájukon belül ....
A W5000 tipikus(?) AT hang ami nekem egyre inkább nem tetsző. A HD600-hoz képest nyitottabb, szárazabb, simább. Viszont rögtön előjött, hogy alkalmas teljesen hamis tónusokat közölni hangszerekről. Míg a Sennheiser végig csal, az AT ezt csak alkalmanként teszi, ezért rögtön kiugranak a hibás megoldások. Kár, mert ha ezek nem lennének elég jó kis fülesek lehetnének. Kb. egy percig volt a fejemen, de tovább nem is hallgattam mert nem kívánkoztam utána.
A T1-ről nehéz nyilatkozni..tulajdonképpen ez az a fejhallgató, amit szívesen birtokolnék a PortaPro után. Három felvételt hallgattam végig.
- Az első Kurt Elling - Come Running To Me jazz dala, amin a zongora gyönyörű és valós volt. Ehhez roppant könnyedén csatlakozott a basszus, dob szekció és az énekes rendkívüli hangja. Ez együtt elég sokkoló volt, talán ezért is többször is visszahallgattam ebbe a felvételbe.
- A második egy Bach darab volt (Violin Concerto No.2 in E, BWV 1042 - 1. Allegro) amin a hegedű és a kamarazenekar olyan hihetetlenűl valós volt amit én elektrodinamikus átalakítóból eddig nem hallottam. A zenére nem is figyeltem már a végén mert csak azt figyeltem, hogy mennyire reális (nekem) a hangkép amit lesugároz.
- A harmadik felvétel a Silversun Pickups-Growing Old Is Getting Old dala ami egy mai, modern indie cucc. Érdekessége a felvételnek, hogy a dalban (talán mint az öregedés szimbólumaként) egyre erősebb torzítást kezdtek el használni, ami a dal végén kisebb katarzisként megszűnik...mint ahogy talán mi is egyszer megszűnünk létezni. Ez azért érdekes, mert a hangszórók, fülesek jó része nehezen fogadja el, hogy torzítást kell sugározniuk... tisztán. Ehhez jön az is, hogy a nem minden hang volt torzítva, így az énekesek sem és ez egy újabb akadály amin pár sugárzó elvérzett, mivel mindent torzítva játszott le.Összegezve a T1 a legjobb füles amit életemben hallottam és még a nagy és híres HD800 is csókolómmal köszönhet neki....szerintem
A jelet egy Macbook biztosította egy Halide Bridge segítségével, ami egy LavryDA10-be csatlakozott.
-
baluka26
veterán
Aaa, ne szídd az Adidasos HD25-öt, egy olyat nagyon elfogadnék
fi:zi'k: Hogyne, a K601 osztrák gyártmány. Nézd csak, az exem
Bár igaz, hogy ez alacsony S/N-es volt.Ez a hol gyártják dolog egyébként megint csak furcsa. Nálam most csak egyetlen kínában összerakott cucc van, de az is le lesz cserélve nyár végén
A közép-felső Senik ugye Írországban csapatják.
Shufny: Lehet, hogy a kínaizálódás miatt olcsóbbak a K601-ek mostanában?!Ha már AKG, és gyár, akkor AKG K702 a How It's Made-ben
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Formula-1
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest