Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- One mobilszolgáltatások
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Akciófigyelő: két olcsó, de már dokkolós porszívó is akciós a Ranvee boltjában
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
bigmasterg
addikt
válasz
p_adam #23790 üzenetére
Ritkán nálam is van kihagyás.
Illetve, ha nem wasapi foobar megy, csak simán alapértelmezettnek állítom be a dac-ot és nem csak zenét hallgatok rajta, hanem mondjuk youtube videót is, akkor elég gyakran előjön.
(Ha meg nem megy semmi, csak foobar, és azon wasapi dac-ra állítva a kimenet, akkor nagyon ritkán/ soha) -
Dave™
nagyúr
válasz
p_adam #23780 üzenetére
Most ugye olyan processzorokról beszélünk, amik másodpercenként több milliárd utasítást képesek feldolgozni. Ehhez tényleg szükség van optimalizált kódra. A CPU egy audio file esetében 99,99%-ban unatkozik, és vár a ram-ra meg a hdd-re. De még ezek is bőven sokkal gyorsabbak, mint az a max. 1411 kbps. Ez 1x-es cd sebesség, ami már tíz éve sem okozott gondot, azóta meg párszor lefutott Moore törvénye. De még mindig azt mondom, hogy ha lenne is valami atomnyi méretű különbség, a füled ennek érzékeléséhez kevés lesz. Szerintem analóg méréssel is kimutathatatlan, egyedül digitálisan lesz pár bit eltérés. Ezek az emberek rendkívüli módon unatkozhatnak/boldogtalanok lehetnek.
schawo: folyamatosan bontja ki (gondolom), és ugyanúgy játssza le, mintha wave file lenne. Ha ez gondot okozna, a wave-nél sem tudná mennyi egy mp, de szerintem tudja, elég precíziós eszköz az órajelgenerátor. Ha ez létező probléma lenne, akkor simán kibontaná az egészet előre, gyorsabban mint a lejátszás és akkor megint csak nincs miről beszélni. De még ha igazatok is lenne, egy vakteszten ezt nem lehet reprodukálni. De ha szerintetek igen, akkor hajrá
-
válasz
p_adam #23780 üzenetére
Gyakorlatban viszont az történik, hogy mindkét konténerből (wav, flac) egy pcm adatfolyamot hoz létre a lejátszó. A wav-ból és a flacból is ugyanazt a pcm adatfolyamot. Különbség csak akkor lehet, ha a két eljárás között jitterkülönbség alakul ki. Alakulhat ki jitterkülönbség?
-
Dave™
nagyúr
válasz
p_adam #23775 üzenetére
Az EAC is rengeteg mindent tud, a hibajavítás a legutolsó lehetőség, és sokan eleve ki is zárják. De azt senki se akarja velem elhitetni, hogy pár bit differenciát egy tömörítetlen hangfájlnál meghall, mert ezt fizikai képtelenségnek tartom. Én nem azt mondom, hogy egyik jobb a másiknál, csak EAC-t használtam/használok. De érdemben semmit sem fog számítani. Szerintem még azt sem hallani, ha ezt a lossless file-t kiírom egy sima cd-re és azt játszom le, de sokan ezt eleve szentségtörésnek tartják.
schawo: nem egy olyan lemez van, ahol akárhányszor próbálod, nem lesz 100%. De biztosan furcsán néznének rám az Amazonnál, ha visszaküldeném, hogy pár tracknél néhány bit nem olvasható be megfelelően az én konfigurációmban.
p_adam: ha szerinted van különbség a flac és wave minősége között, akkor tényleg felesleges a vitát folytatni. Ehhez még annyit, hogy ha nagyon-nagyon elvi (fizikai) szintre lebontjuk a dolgot, és feltételezzük, hogy esetleg valami tízezrednyi eltérés lehet az on-the-fly dekódolás miatt, hallani akkor sem hallanád a különbséget, tehát eleve értelmetlen a dolog. De a maximalisták már csak ilyenek.
-
ntomka
nagyúr
válasz
p_adam #23771 üzenetére
Én csak azt mondom amit tanultam. Egyébként aláírom, hogy a hibatűrés bizonyos mértékű lehet csak, de optikai lemezeknél ma már csak bóvli anyagnál vagy karcos felületnél lehet olyan mértékű, hogy hibás adatot szolgáltat inkább. Az a merevlemez ami meg így ír/olvas, attól meg mihamarabb meg kell szabadulni.
-
Dave™
nagyúr
válasz
p_adam #23771 üzenetére
Kíváncsi vagyok egy vakteszten is tudná-e reprodukálni azt a különbséget a két szoftver között (amikor az EAC is direkt erre a célra készült), hiszen maximum pár bitnyi eltérés ha lehet a kettő között. A legtöbben a 320-as mp3 kontra flac versenyben is kiesnek, de ő biztosan meg tudja mondani a két célszoftverrel készült rip közül, hogy melyik-melyik. És ez nem rendszer, hanem hallás kérdése, ez kb. lehetetlen feladat. Szerintem legalábbis.
Ja még annyit a tökéletesség hajszolásához, hogy nem egy esetben a frissen kibontott gyári, préselt audio CD-ről nem készíthető 100%-os rip, mert szimplán valamelyik blokkot/blokkokat nem tudja megfelelően olvasni, pedig elég hozzáértők fejlesztették az EAC-t is, és ott is elég sok opció van, akár meghajtónak megfelelő vezérlésig lebontva. Hallani ezt nyilván sosem fogod, csak zavarni fog a 99.9%-os rip.
-
ntomka
nagyúr
válasz
p_adam #23766 üzenetére
Nem értem. A meghajtó maga végez hibaellenőrzést, ez hardveres. Aztán DMA-n keresztül a paritás bitek gondoskodnak róla, hogy az adat eredeti formájában jusson el a merevlemezhez, ami írásnál/olvasásnál szintén elvégzi ezeket a műveleteket.
Külső eszköznél azért számít a kábel meg a többi, mert a géped a jel ellenőrző bitek nélkül hagyja el, így ha megváltozik valahol a kód, nincs ami javítsa, pontosabban ami alapján. Ha USB-n tolod az aszinkron adatátvitelt, ami állítólag jó, az is pofon annak a bizonyosnak. Persze szerintem ezek a bitek ott is vándorolnak ilyenkor, de mivel aszinkron, el lesznek dobva, vagy épp a fogadó eszköz fel sem veszi, mint pl. a külső hangkártyák. Ezekről eltom képzelni, hogy ilyenek.
Jól is néznénk ki ha szoftver lenne szükséges hibamentes digitális kiolvasáshoz. Hogy telepítenél pl. egy oprendszert cd-ről/dvd-ről?
-
MM
őstag
válasz
p_adam #23582 üzenetére
Sikerült néhány órát hallgatnom az SRH840-et, és bár egyelőre csak az Audigy2-ről, nagyon elégedett vagyok vele!
A balansz nagyon rendben van, a HD200 után persze jóval kevesebb a mélye, de az volt túl búgós és kicsit lassú (DJ füles...). Érzetre nyitottabb is, miközben jól szigetel. Egyedül a sub tartományban érzem, hogy tényleg mintha kicsit valami hiányozna, de ezért minden más területen kárpótol. Nagyon részletező, és elég naturálisan adja vissza a felvételeket. Eddig nem is vettem észre, milyen zajos az Audigy...
Hangkártya ügyben jövő hétig még várok, olvasgatok, de hamar el fog fogyni a türelmem
, pedig már így is nagyon élvezhető újra a zenehallgatás.
Szóval köszönöm a tanácsokat!
-
bigmasterg
addikt
válasz
p_adam #23550 üzenetére
Kíváncsi lennék, hogy milyen az srh440-hez képest.
Régebben olvastam róluk, abból annyi rémlik, hogy a 440 még kevésbé erősítés igényes, illetve kevesebb mélye van. Amit a graf-ok is igazolnak.Érdekes, hogy amikor legutóbb erősítőről hallgattam (jó régen), akkor pont elégnek tűnt a mélye, kicsit többnek, mint amit a K500 tudott. De mindjárt meghallgatom CanAmp-ról, arra még úgysem volt dugva.
Amúgy elsőre HD800ban meg kicsit soknak tűnt a mély, de hamar megszokható volt. Sok zene, pont hogy így élvezhető vele. -
-
válasz
p_adam #23186 üzenetére
Engem az zavar a fejhallgatók hangreprodukciójában, hogy sok könnyűzenei "termék" készítői direkt szarnak a fejhallgatósokra, és egyes hangokat, hangszereket teljesen a jobb v. bal oldalra helyeznek. Ez hangsugárzóknál is kellemetlen kicsit, mert zavarja a kialakult színpadot, de fejhallgatón direkt idegesít, hogy a két fülembe teljesen más információ megy. Épp ezért is próbálom ezt az érzést csökkenteni crossfeeddel.
-
bigmasterg
addikt
válasz
p_adam #23170 üzenetére
Így van, a hd800nak nagyobb tere van, mint a sima nyitott fejhallgatóknak, a K1000nek pedig még nagyobb. Amikor új volt olyan érzésem volt vele, mintha hangfalakat hallganék, nem is fejhallgatót (na jó, ezt már lehet fejhangszórónak is nevezni).
HD800ban az a legjobb, hogy nagyon kényelmes, tényleg szinte meg lehet felejtkezni arról, hogy fejhallgató van az ember fején. Fül köré ül, de nem úgy, mint a sima circumaural fejhallgatók, hanem olyan nagy, hogy beteríti a "fél fejem" és még csak nem is érinti (semmilyen irányból sem) a fülemet.
Hangja amúgy egy kicsit csal, itt-ott kiemel, de a végeredmény egész jó.
A k1000 (és k500 is) kiegyenlítettebb, neutrálisabb hangú, viszont mindkettőnek kicsit csapottak a mélyei. A HD580 viszont sokkal többet színez.
Magasakban és olyan (akusztikus) zenékkel, amik jól állnak neki, a K1000 egyértelműen jobb. Viszont amíg az akg válogatós, és sok zenével nem szól sehogy sem, addig a Hd800 megeszi az elektromos zenéket, rockot és még számos stílust. De mélyekre építkező komolyzenéknél is tud olyat, amit a K1k nem.Szerk.:
Viszont a tér jellegében schawo -nak igaza van.
A polcsugárzóimat, ha jól állítom be, akkor egészen elölről hallom a hangszerek, míg fejhallgatós térnél általában inkább körbevesz a zene, mintha a zenészek között ülnél. -
válasz
p_adam #23170 üzenetére
Vélemény:
A fejhallgatós tér sosem lesz olyan, mint amit frontsugárzók tudnak produkálni. Bármilyen fejhallgatót is vizsgálunk. Van a fejhallgatóknak is tere, de ez a tér egy teljesen máshogy definiálható tér. Fejhallgatóknál a tér a két fül tengelyében alakul ki, frontsugárzók esetében a hallgató előtt. Fejhallgatók annyit tudnak javítani a helyzeten, hogy azt szimulálják, hogy ez a tengely szélesebb, nem csak a két fül között húzódik.Egyébként szerintem a csúcskategóriás fülesek (félmillás lánc) hangminőséget egy ugyanolyan árú HIFI lánc is képes produkálni plusz jobb tér. Felső kategoriáig bezárólag (lánc: 150-200k) a füles nyerhet.
-
szakibá...
senior tag
válasz
p_adam #23168 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy éppen a jobb fejhallgatóknál, ahol tökéletesen egyformák a meghajtók, ott maradnak inkább a fejemben a zenészek, de ennek már elvileg is így kell lennie. Ha nem csak a zengés (tér) kerül ki a fejemből, ami a sokmikrofonos felvételi technika fázis-zűrjeinek és a mesterséges zengetésnek is köszönhető, akkor ott valami bibi van. Régen követelmény volt egy felvétel mono-kompatibilitása, ami ha nem teljesült, monóban úgy szólt, mintha köcsögbe vagy hordóba dugták volna a hangszórót. Az ilyen, úgynevezett intenzitás-sztereó felvételek fejhallgatón csak a két fül között szólhatnak. Ha ez nem így van, akkor ott fázisproblémák vannak a felvételben, vagy a fejhallgató két fele nem tök egyforma. Manapság már ilyen követelmények nincsenek, mindenki úgy vesz föl, ahogy akar, amit el tud adni. Létezik kétmikrofonos öszvér felvételi mód is, ahol a két irányított kapszula a fültávolságra van elhelyezve, ott elképzelhető a műfejhez hasonló hatás, vagyis kiléphetnek a zenészek is a fejből, füles esetén is.
-
greenfairy
tag
válasz
p_adam #22859 üzenetére
Igen, folyamatosan követem az írásait... elég nagy tapasztalattal rendelkezik. De valószínűleg elégedett leszek a SR-009-el, mivel a középtartomány élénkségét szinte biztosan szeretni fogom, csakúgy, mint a megfelelő határozott basszust. Ahogy észrevettem a magas nem annyira zavar, mint sokakat, hiszen a SR-404L is csilingel egy kicsit.... no de majd meglátjuk. Ahogy írtam korábban szinte biztos vagyok abban, hogy ha mégsem tetszene a SR-009, akkor bukó nélkül ki tudok szállni. (Mondjuk nem hiszem, hogy ez lenne a vége.)
Az Omegán Te is gondolkoztál egy darabig... amikor eladtad, akkor én is kicsit meg voltam lepődve, hiszen pont előtte írtad, hogy extrém nehéz lenne találni még egy ilyen szép darabot. (Meglehetősen gyorsan el is ment.)
Várom a SR-009-et, és a folytatást. -
greenfairy
tag
válasz
p_adam #22826 üzenetére
Az utolsó soraidnál valahogy az Omega ugrott be. Szerintem nem is tévedek.
Egyelőre a zenékhez passzintom a fejhallgatót. Rengeteget töltöttem le innen-onnan, és azt hallgatom ami jól szól. A régi kedvenceimet azóta hanyagolom, mióta fejhallgatóm van. Pop-rock irányról a régen kedvelt jazz, vocal és classic felé fordultam, bár ebben semmi meglepő nincs, mivel mindig is éreztem, hogy ezekhez precízebb rendszer kell.
Idővel majd kiderül, hogy mi az amire jó lesz, s mi az amire nem.... akkor majd érdemes lesz gondolkoznom, hogy milyen lehetőségek vannak.
Ha meglesz a SR-009, akkor szívesen hallgatóznék majd Nálad egyet. Érdekel mit tud a Qualia és a HD250II.... -
bigmasterg
addikt
-
Nertpaelg
tag
válasz
p_adam #21440 üzenetére
Akkor ha pár nap alatt nem sikerül megszoknom bepróbálom a 414 párnát. Tudod esetleg Audiopartner árulja-e még azt, vagy egyéb forrásra kell hagyatkozni?
Egy új, ugyanebből a típusú párnából nem tudom mennyit segítene, talán jobban az amorf fülemhez állna be, de én inkább úgy érzem, hogy a párna nem elég "mély" és/vagy túl nagy a kivágás, szóval ez inkább alapvető tervezésbeli hiba számomra. Illetve még ez a párna is egész megkímélt állapotúnak tűnik. Na meg igen, egy "talánra" nem feltétlen akarok 7K+ kiadni.
-
dudika10
veterán
válasz
p_adam #20658 üzenetére
"The term "class D" is sometimes misunderstood as meaning a "digital" amplifier."
Forrás: eng wikipedia.Ahogy így nézegetem nekem az jön le erről, hogy egy drága amerikai piacra szánt, mókusvakító (hangzatos marketingszöveggel eladandó) terméknek készült ami véletlenül jól sikerült. Aztán lehet, csak én vagyok ilyen negatív.
-
dudika10
veterán
válasz
p_adam #20656 üzenetére
Csak mert a D osztályú erősítő az nem digitális jellel megy, legfeljebb a szabályozás digitális.
Meg a digitális hangerőszabályzás sem a legszerencsésebb, ha halkan akarja hallgatni az ember akkor nincs potméter együtt futásból probléma legalább.Egy szóval se mondtam, hogy nem éri meg vagy hasonló, csak túl sok volta digitális szó és túl nagy volt rajta a hangsúly, ezért gondoltam, hogy valami "nem stimmel".
-
dudika10
veterán
-
bigmasterg
addikt
-
Shufny
őstag
válasz
p_adam #20616 üzenetére
Igazán visszahozhatnák egy állítható pánttal... Petíció?
Persze amennyiben tényleg mocskosul drága gyártani, és nem éri meg pl $1000 -ért árulni, akkor részemről mindegy. Bármennyire tetszik, drágábban akkor sem tudnám bemagyarázni azt hiszem.
#20615: hehe. Szintkülönbség
-
baluka26
veterán
válasz
p_adam #20616 üzenetére
Miért köszönheti annak, hogy ritka lett?
Ha többet gyártottak volna belőle, szerintem tuti lenne (horroráron) aftermarket fejpánt.LCD2 szépen tartja az árát egyelőre, bár eshetne sokat, mert azt szeretném, hogy az legyen a következő fejesem.
Még egy gondolat, az értéktartáshoz. Az tartja/növeli az árát folyamatosan, amiket már nem gyártanak, és egyre fogy a számuk (HE90, Qualia, K1k...)/óriási várólista van rá (LCD2/O2). -
bigmasterg
addikt
válasz
p_adam #20609 üzenetére
Na jó, de úgy sem, ha 20ezerbe lenne az sr225, itthonról?
(Csereberével, úgy, hogy még rá is feizet... kp-ra meg 25ért adná.)Ezt szerintem meg fogom lépni, kíváncsi vagyok a Grado hangra. Még úgysem hallottam egyet sem.
kb. egy éve kezdtem a fejhallgatózást, úgyhogy még ismerkedem, hogy mi-merre-mennyi-hogyan szól.
Majd valamikor elkezdem eladogatni őket, de addig nem árt, ha tudok hasonlítgatni.Tervbe van véve a jobb forrás és erősítő is, de az kicsit nagyobb összeg, így valószínűleg valamivel távolabbi még...
-
Shufny
őstag
válasz
p_adam #20545 üzenetére
Gondolom, hogy nem lesz szó szerint igaz. Lényeg, hogy (terv szerint) nem divatos 10dB -s kiemelései lesznek. (alul vagy V)
Egyébként ha már említve lett a HD560 Ovation, meg baluka ár: [link]
Szerintem a Sennheiser is tuti készül valamivel. Legalábbis csak nem HD700 lesz az egyetlen igazi új fejhallgatójuk. (mintha IE9 pletykáról is hallottam volna mellesleg)
bigmasterg: "pár dologban" Kitalálom: sub-basszus mennyiség, és szigetelés.
contaxg: Apropó, valamikor össze kéne hasonlítani a Philips SHP5401 -et a PortaPro -val.
-
contaxg
veterán
válasz
p_adam #20460 üzenetére
Milyen oldalakról mazsolázol?
-
contaxg
veterán
válasz
p_adam #20453 üzenetére
A Parasound helyett mondjuk min, egy SF jobb lenne vagy pl. egy MSB DAC Link III?
bigmasterg.
Ezt a hozzászólást egy ami audio oldalon találtam: I have a pair of AKG K1000s which sound spectacular, but require a big amp (not a regular headphone amp)Spec. én a jó elektronika és szerényebb füles oldalán állok. Ez szerintem hallgathatóbb, mint a jó füles és szerényebb elektronika.
-
bigmasterg
addikt
válasz
p_adam #20453 üzenetére
Mondjuk az érdekes kérdés lehet, hogy adott összegből mi szól jobban. Egy kiegyensúlyozott rendszer, vagy valamelyik oldalra húzó.
Alsó(bb) kategóriában szerintem még nagyobb változást hoz egy jobb fejhallgató, mint egy jobb forrás, vagy erősítő.
Jó persze, az egyértelmű, hogy jobb fejhallgatóknak már nincs értelme megfelelő erősítés, forrás nélkül, csak hol lehet ez a pont. (Újaknál K601, HD600 ? vagy már alatta ?)Szerk.:
Közben vaterán találtam (elvileg megkímélt, újszerű) AKG K501-et.
Ha valaki most keres fejhallgatót és van hozzá erősítése, akkor igen csak ajánlható fejhallgató. -
guppy
őstag
válasz
p_adam #20199 üzenetére
Az árulkodó jele lehet annak h koszos a membrán h alacsony frekvenciáknál és hangerőnél "berecseg" ? Én úgy próbálok védekezni h amikor nem használom a fejest a hangszórókat lefordítva tárolom, azt meg h betorzít csak akkor venném észre ha már nagyon torzítana, nincs még akkora tapasztalatom
-
KMT
addikt
válasz
p_adam #20191 üzenetére
Hm, érdekes. Nem hiszem, hogy túl gyakori lenne ez.
De megoldás is van rá:
"I actually removed the fabric mesh material from the face of the headphone and replaced with a similar, but removable filter, and find this the easiest way to see any debris or wrinkles which may occur. I can remove and replace the new mesh and can easilly remove any debris collected on the membrane, and it does actually get there somehow after a couple months. It works for me, with only the most superficial level of dissassembly required." -
contaxg
veterán
válasz
p_adam #19913 üzenetére
Ezekkel a vintage DAC-okkal kapcsolatban mindig az jut eszembe, hogy próbálj meg egy 1993-as számítógépen betölteni egy fullos www.index.hu oldalt.
Nagyon sokat fejlődött a számítástechnika közel 20 év alatt. Tegyél mellé egy Benchmark-ot vagy egy kicsit olcsóbb Lavry-t. Biztos vagyok benne, hogy szépen fog szólni az SF, de lesz pár olyan szempont amiben erősen le fog maradni ezekhez képest. Pedig ez a kettő sem mai csirke...
-
slfln
senior tag
válasz
p_adam #19902 üzenetére
Igen, köszi, erre gondoltam, meg a mélyek gömbszerű terjedésének problémájára.
Ez a görbe a gyári brosúrában van, kíváncsi lennék, hogyan mérték. 60Hz alatt így is igencsak meredek a roll off, ha túl távolra sikerül elhelyezni nem tudom mi jöhet át belőle. -
Shufny
őstag
válasz
p_adam #19902 üzenetére
Mint mondtam könnyen lehet, hogy hibás a feltételezésem, de abból indultam ki, hogy a többi fejhallgatónál lényegében a szigetelés mértéke számít erősen a mélyeknél. Az meg itt egyébként is gyakorlatilag 0. Ugyanúgy a kvázi teljesen nyitott kialakítás miatt, nincsen annyi visszaverődés a magastartományban, mint a normális fejhallgatóknál. Így kevésbé számít a távolsága. Az irányítottság már inkább.
-
Shufny
őstag
válasz
p_adam #19900 üzenetére
Rendben, de én úgy sejtem, hogy ez nem az FR -t befolyásolja elsősorban. Aztán lehet, hogy nagyon rosszul.
A témához szerintem elég szorosan kapcsolódik (mármint a mérésekhez) ez az írás, amire a hétvégén bukkantam. Még nem olvastam el, de érdekesnek tűnik: Zene a fülek között: (spektrum)Analizátor, vagy oszcilloszkóp? -a dinamikáról
-
dudika10
veterán
-
Shufny
őstag
válasz
p_adam #19878 üzenetére
Két különböző dologra írtam. Egyiket a HD25-1 átvitelére, a másikat meg a kérdésre. Azért az átvitelbe jó esetben nem játszik bele a forrás. Ahol már 1dB -es eltérések vannak, az már nem használható referenciának.
"de ott is volt azért különbség" Hány típusból hallottál már 3 teljesen megegyezőt? Ezt most nem a mélykiemősre mondom, mert az oké, hogy van olyan, hogy túl nagy különbség. Az meg hogy kína megint nem jó indok, mert egyrészt továbbra is ott gyártatnak a többiek is, másrészt meg a német Ultrasone pl híres a hangszórói nagy szórásáról, illetve gyakori elhalálozásáráól is.
Aktív témák
Hirdetés
- Sony Bravia 50"-os LCD tv (KDL-50W829B X-reality PRO)
- Phone 16 Pro 256 GB Natúr Titán - gyári állapot - 40 ciklus- APPLE GARANCIA
- iPhone 14 Pro MAX 256 GB Black - 3 hónap Apple szervízgarancia - APCOM - 90 százalékos akku
- MSI Modern 14 B11MOU notebook, ÚJSZERŰ állapotban!!
- Maxra bővített Razer Blade 17 Pro gyönyörű állapotban
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest