- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Bivalyerős Snapdragon a láthatáron
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
Amúgy ha egy szerviz átnézi neked de utána jön elő hiba az vajon mennyire jogos elvárás, hogy még reklamálj? Ha egy szerelő nem talál semmit az autón akkor mégis, hogy lehet elvárás egy eladó felől, hogy ő visszavegye akár?
Eredeti kérdésben ugyebár ez szerepelt, hogy átnézetted szervizben.
Meg hiba és hiba között is van különbség, és szerintem abban is mi az aminél reklamálhatsz meg mi az ami nem.
-
bernel
tag
A szerződésbe bele szokták írni az ismert hibákat éppen azért, hogy a kereskedő ezzel védhesse magát, hogy a vásárló ezeket elfogadta a szerződéskötéskor.
Ha olyan nagyobb hiba van benne, amit a hibalista nem tartalmazott, akkor a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy nem állt fenn eladáskor. De ők sem bontják meg a motort eladás előtt, így ha kijön rejtett hiba, akkor az az ő sara (kijavítja vagy visszavásárolja).
-
[CS]Blade2
addikt
A kopasz egy videóban mondja, hogy mi van, ha hívják a vétel után, hogy "hello, hazaértem, a kocsi megevett 1 liter olajat 200km alatt". Aszem ő visszavásárolta a gépet.
Van olyan videója, amiben elég részletesen beszélnek róla, és van amiben a jogi rész is benne van, erre specializálódott ügyvéddel.[link] - Már az 1. perc megválaszolja a kérdésed, de érdemes mindenkinek mindenképp végignézni az 1 órát.
-
Taci
addikt
Lett egy BMW szervizes ismerősöm, akitől a következő tanácsokat kaptam BMW ügyben (F10, F30, 520d, 320d):
- Ha lehet, ne 2013 előttit nézzek, mert ott gond lehet a vezérműlánccal (ha jól értettem), amit bizonyos időközönként cserélni kell, ami azért is nehéz és idő- (és így pénz)igényes, mert ehhez a komplett motort ki kell szedni. 450e Ft az "induló ára" ennek a műveletnek.
A 2013 utáni modelleket elvileg már frissítették, így ez a probléma ott már elvileg nem jöhet elő.
- Kerüljem az összekerékhajtásos változatokat. (Mert ha jól értettem, hajlamosak a meghibásodásra, és nem olcsó a javításuk.)
- Nagyjából 60e Ft egy olaj- és szűrőcsere, nem árt 10-15e km-ként elvégezni.
- Inkább dízelt, mint benzinest (tartósság, minőség, megbízhatóság, és így fenntarthatóság miatt).
- Inkább automatát, mint kézit, nagyon jó és megbízható a 8 sebességes automata.
- Mindeképp 200e km alattit.
- Hiába minden igyekezet, bármelyik model km óra számlálóját "vissza tudják pörgetni", szóval egy alapos ellenőrzés egy hozzáértő szervizessel mindenképp szükséges vásárlás előtt.
- A dízel nem szereti a rövid távokat, így ha beindítom, rakjak bele 20-25 km-t (ha megtehetem, nyilván), mert amúgy nem melegszik fel eléggé a motor (és gondolom, ebből lesz a kokszosodás). Amúgy erre gyógyír lehet, ha 5 nap városozás (5-10 km / nap max) hétvégén kap 100 km-eket?Ezek nekem teljesen új és hasznos infók, azért írtam le, mert
- hátha másnak is hasznos lesz,
- hátha ki lehet még egészíteni a típusokra jellemző dolgokkal, mire kell figyelni,
- hátha esetleg ezek módosításra, pontosításra szorulnak. -
-
Doki16
addikt
Nem teljesen egyformák, a VW-nél más a rendszer, van hasonlóság benne. De egy plugint, nem szabad városban benzinmotorral használni ha nem feltétlen muszáj. GTE minössze annyit tud, hogy ha lemerül akkor okosan indítja be a belső égésűt, vár vele egy pár másodpercet míg eljut mindenhova az olaj. Meg ha ésszel közlekedik az ember akkor használja a villanyt is hidegen. Viszont ha van áram, de hibrid módban vagy akkor ugyanúgy leáll elindul a motor. Már egy kisebb lejtő elég ahhoz, hogy 90-nél leállítása a motort. Ez főleg azért kellemetlen, mert egy 10km-es út alatt, ahol sokszor járok képes 20-szor is leállni elindulni. Ezért is van, hogy ha kijön én csak villannyal megyek. Csak végszükségben használok benzint. Nem fáradtság elrollerezni a 2 km-re lévő ingyen áramért
Tehát GTE-t csak akkor vegyél ha tudod tölteni. A Passat tud 45km-t.
HSD nagyon jó választás, ha csak utazni kell. Nincs nála jelenleg megbízhatóbb és költséghatékonyabb automata kocsi. A GTE jó választás városba és pályára is. Mindig dinamikus és jól fogyaszt. 130-nál is lazán megindul, lehet vele seperni itthon a belső sávot ha valaki arra vágyik. A villany meg városban több mint elég. -
dj79
senior tag
A tsi is lassan melegszik be, ezáltal a sok városi hidegüzem miatt az átlagosnál magasabb koksz rakódik le a szívószelepeknél. Nincs szívósor-befecskendezés, ami lemosná a lerakódásokat.
A hsd rendszer viszont városban mindent maga intéz, ezáltal sokkal nehezebb elpusztítani. Hideg motort nem enged pörgetni, a motor hőfokának és az akku töltöttségének figyelembe vételével több üzemmódja van. Ezáltal az autó dönti el, hogy mikor indítsa a benzinmotort vagy mikor állítsa le. Én pl élvezem, hogy piros lámpánál a motor áll, viszont a klíma meg működik -
Doki16
addikt
Nem ideális üzem egy motornak sem. Ez nem TSI specifikus, hanem a közvetlen befecskendezés miatt rossz a város. Tehát az összes ilyen motort érinti, szinte manapság mind ilyen. Kokszosodni fog a motor sajnos a sok rövid üzemtől, mert nem tud megfelelően bemelegedni. De nem olyan nagy gond ez mert orvosolható és olcsóbb mint egy DPF. Ezért ajánlom a HSD-t mert az rövid távokra és lassú haladásra van kitalálva. 200-nál kell először hozzájuk nyúlni kb.
(#188338)BigBlackDog: Nekem 2015-ös a Golf én csak arról tudok nyilatkozni. De az biztos, hogy nagyon kis óvatos, ha valaki kanyarodik le előttem már rég lefordult, de ő még belefékezik. Amúgy a kis autó ikont nézzed a tempomat mellett, ameddig azt látja addig lesz óvatos az ACC. Ezt vélheted annak, hogy kanyarodás közben visszatartja még a sebességet. Elég nagy részben látja a kocsikat. De nem rakhattak bele ilyen kormányszög figyelést, mert mi van ha egy meredek kanyart vennél be tempomatal akkor nem lassulhat be magától
De már igen van olyan extra is ami figyeli a kanyarokat és millió egy szenzor meg adat után szépen el tud vezetni. -
Doki16
addikt
Én megértelek. Nagyon szeretem a VW belsőket ebből a 2015 körüli időkből. Az FL B8 Passat is tök jó lett pár hülyeségtől eltekintve. Hülye vágyam volt, hogy újból visszatérjek rá.
BMW nem az én világon, abban majd más segít.GTE-t otthon csináltam magamnak, filléres a kötelező szervize neki és nagyon egyszerű. 21k anagyköltéség és másfél óra laza munka. Mauzes pont nem rég rakott be friss árakat. [link] Elég durva árak, és ez pont egy B8 Passat.
-
Qru
MODERÁTOR
A kollégám szólt, hogy az övé eszi a vizet és nézzek rá én is. A márkaker azt mondta tudnak róla ez ilyen. Amíg csekély mértékű a fogyás nem avatkoznak közbe. Most max fölé lett töltve ahogy ajánlották, egyelőre úgy tűnik csökken a fogyás mértéke. Na most azért mert kezd bejáratódni a kocsi vagy azért mert kevesebbet van városban használva (kevesebb hideg járatot kap így ugye) azt még nem tudjuk.
De összességében szvsz nem ér annyit ez az autó amennyit elkérnek érte a kasszánál. Komolyan egy 2008-as B6 Passatból átülve is minőségi visszalépésnek érzem, ami elég gáz mert 11 év a korkülönbség a két autó között...mod:
Volt 2. generációs Superbünk is, az mondjuk nem volt ennyire bántóan trágya minőségű (bár abban meg a motor volt szar, cserélték is gariban), szóval lehet csak a miénk ilyen "remekül" sikerült darab.
-
Doki16
addikt
Inkább a nagyobb igénybevételű falhasználásra válassz. Szerintem felesleges az évi egy két hosszabb távú utazásra méretezve autót venni. Erre amit leírtál jó választás lehet egy Auris hybrid vagy egy Mondeo hibrid. Nagyon megbízhatóak, a Toyota HSD híres a megbízhatóságról és az olcsó fenntartásról. Ha ez számít akkor én biztos nem ülnék bele egy dízel VW-be. Hosszú távra gondolkodva mindenképpen elő fog jönni valami a VW-vel. Ne félj a TSI-től, egyáltalán nem rosszak már, egészen megbízható alacsony fogyasztásúak már ezek az újak 2015 óta. A GTE meg simán bírja a nagy távokat is, mert eléggé erős hozzá, a városba meg abszolút ideális. De én maradnék HSD vonalon ha bejön neked a Toyota vagy a Ford. Úgyhogy összességében ha A-B a lényeg akkor Toyota
Nem fogod megbánni, alacsony fogyasztás és nagy, megbízhatóság. De ha élmény is kell akkor GTE. Kis hot hatch jól megy, a Passat meg nagy és azért jól megyeget az is
-
Doki16
addikt
Hajtják mint az állat őket nem ritka, hogy 2-3 éves korukban már 150 van benne. Céges autók nagyrészben. Lejár a lízing és mindegyik ennyi km-nél jár. De ez kb az összes holland kocsira igaz. Az Aurisomban 2,5 évesen már 166k km volt. Ritka az alacsony futású hibrid kocsi náluk, ezen nem szabad meglepődni. Ott a V60 D6, abban talán még több km van már 5 évesen. Nincs semmi egyébként 180-nál a GTE-nél, csak váltóolajcsere, az egy olyan 100k kiadás. A többi az mind alap cucc mint gyertya olaj, szűrők. Baromi olcsó az alap olajcsere hozzá a szűrökkel és rendkívül egyszerű. Soknak sok a 180k km mint szám, mert a magyarok már félnek tőle mint az ördögtől, de legalább valós. A 120-at futott 15-20 éves Passatban is már négyszer annyi van, de nagy átlagnak a kis óraállás kell.
De én nem akarlak rábeszélni hibridre, nagyon jó a 2.0 CR dízel Passat/Superb. Nekem volt b7 imádtam. Csak sokat városozok és azért cseréltem hibridre. Az utóbbi tankolásból már 2300 km-t mentem, ebből kb 400-at benzinnel.
-
Doki16
addikt
Van belőle sedan is. Csak mellékvonalként vettem fel, mert elég jó minőségre sikerült a GTE és különleges
Qru majd biztos ír róla ha idetalál.
Pedig a Superb és B8 Passat ugyanaz csak más logóval és itt ott különböző ötletekkel. De ugyanarra a padlólemezre épülnek. Mondjuk abban lehet igazad, hogy egy 2016-os és 2020-as között lehet különbség hiába a VW a "nagyobb" márka. Az árért amit megadtál már simán fogsz tudni jó példányt venni. -
Doki16
addikt
Nincs ilyen, hogy fix 180-nál DPF-et cserélni vagy bal hátsó csapágy 12-es golyóját.
Ha városban használták csak akkor lehet már 140-nél kuka a DPF. Ha csak pályán akkor elmegy 300-at is. Ha DSG-s autót keresel akkor az a lényeg, hogy ott 60k kilométerenként kötelező olajcsere van. 210-nél kell cserélni a vezérműszíjat. Ez a két költségesebb kötelező dolog van. Az összes többi általános karbantartás vagy véletlenszerű meghibásodás. Én mondjuk biztosan akkor is a B8-at venném. Superben csak akkor gondolkoznék el, ha fiatalabbat lehet ugyanannyiért kapni. Qru tudna írni róla, hogy a Superb tele van apró idegesítő hibákkal még egy B6 Passtahoz képest is. Milyen árkategóriába nézelődsz?
Amúgy meg Passat GTE, a dízel maradjon traktorba -
Dare2Live
félisten
"Ekkora kasznihoz "kicsinek tűnik" az 1.4, ami oké, hogy az "elején" szépen megy, de olyannak tűnik, mintha vékony lábbal kellene egy hatalmas testet cipelni; az elején még megyeget, de aztán végleg elfárad. (De én még old school vagyok, nagy kasznihoz nagy motor.
)"
Az az 1.4 erősebb és ami sokkal fontosabb sokkal nyomatékosabb mint egy régi 2.0
-
Tin
veterán
Ez nem 1.4 szivo, hanem turbo. Az en 1.5 TSI-m valamivel talan erosebb mint az 1.4 TSI, de nem annyival, mint amennyit a villany rasegit az 1.4 TSI-re, kvazi a kisebb motor itt erosebb lesz.
Az 1.5 TSI-vel a 130 km/h sebesseget kenyelmesen hozza, total felpakolva mentunk 2x1000 km-t, es meg se kottyant neki. 160 km/h siman utazo tempo 3-4 szemellyel kenyelmes (ez egy Golf 7 Variant), es egyaltalan nem erolkodik, meg gyorsitani is konnyeden lehet.
Nekem voltak 1.8-as es 2.0-s szivo kocsijaim, azoknal erezhetoen jobban megy, pedig ugyanugy 150LE, csak epp a nyomateka majdnem majdnem 2x akkora.
-
Tin
veterán
Szerintem pont a fogyasztasatol ne felj. Nekem ugyan az ujabb, 1.5 TSI van, de a fogyasztasa meglepoen jo. Ilyen vegyes palya-kozuton siman 6 literbol megall, meg akkor is, ha a palyan nehol 160-ra tettem a tempomatot. 6.2-bol mentem 1000 km-es autopalya etapot megpakolva teligumival, siman tempomattal, a megengedett sebesseggel. Kozuton meg 6 litert sem eszik, es ezek nem tojashejas kozlekedesek. Az 1.4 TSI fogyasztasat pedig leirtak mar elottem. Es ha attol felnel, hogy nem megy: siman megy gond nelkul, ez nem az 1.0 TSI kategoria, jobban megy, mint egy 2 literes szivo benzines.
Egyedul varosban fogyaszt sokat, de ott mindegyik. 2 km-es rovid tavokon telen bever 10 liter korul, mert be se melegszik az olaj, de ha tobbet mesz varosban, akkor mar megall 7-8 liter korul. Viszont a GTE elonye pont varosban jon ki, tehat amig villannyal mesz, nincs benzines fogyasztas. Szoval attol ne felj, hogy varoson kivul lezabalja a nadragot rolad, vagy hogy nem lesz eleg ereje. -
BigBlackDog
veterán
Utánanézve, a benzin-hibrid Passat sem fogyaszt rosszul. És mégsem egy traktormotor morog elől benne.
-
Doki16
addikt
Használtad már, hogy ennyire kijelented nem jó az 1.4TSI? Egy 156 lóerős benzinmotor van benne ami nagyon kellemesen fogyaszt és a villanymotorral együtt jobb mint egy 2.0 dízel. Múltkor mentem vele pályán 140 utazó, alkalmanként 200 pár kilométer erejéig. Nem használtam villanyos módot igazán és 5,7 lett az átlag. Sima utazgatás ha nem taposom akkor 4,5. Városban verhetetlen. Amúgy kint a Hollandoknál már csak ezeket veszik, és nagyon komoly pálya felhasználásra. Konkréten a 3 éves Passatba raktak bele 165k km-t mikor megvettük. Egyszerűen nem olyan mint egy sima benzines. Nagy nyomatéka van neki állandóan, bárhol megindul. 216 LE és 400Nm
(#188043)-FreaK-: Van pár írásom róla ebben és az autós topicban is. Ha bármi érdekel nagyon szívesen segítek. Van egy Golf GTE-m, meg a családban van egy Passat GTE is.
DSG olajcsere 60k kilométerenként szükséges. Mivel elég sokszor csak ideális üzemben megy ezért nem annyira jellemző náluk a kokszosodás. A városban nem jár, csak hosszútávon érdemes beindítani. Meg ha belegondolsz 4-5 év alatt raktak bele 150k-t akkor nem sokat járt az városban
Most már van kínálat itthon bőven amiből lehet szemezgetni és az áruk is elfogadható szintre ment le, főleg annak tudatában, hogy új korukban 16-18 milliós kocsik voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- UHD filmek lejátszása
- ASUS ROG Ally
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B365M i5 9600KF 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Zalman N5 FSP 700W
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest