- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
membrandj #217143 üzenetére
Ami 250Nm-nel nagyobb nyomateku (250-hez meg szaraz jar), azokhoz olajos 6 vagy 7 fokozatut adnak (szarazbol csak 7 fokozatu van).
Hagyomanyossal nagyon sokfele autot gyartottak. Rovidebb a kerulendoket felsorolni. Pl az Audi fele multitronic, VW konszernes szaraz DSG, a Hyundai DCT valtoja.
-
-
membrandj
nagyúr
válasz
membrandj #215612 üzenetére
Sziasztok!
Azóta Kia, hyundai kilőve.
Jazz,vitara,scross, talán hr-v, de ezek már húzósak..
Igazából a sok városi miatt erősen a toyota felé húzok és itt jött képbe az Auris.
Ezekről mi a vélemény? Nézem, hogy 99LE és 1418KG.. nem gyenge ez? Vagy a villany annyit segít?Köszi!
-
BoneDragon
veterán
válasz
membrandj #215659 üzenetére
Felkerült Toyota oldalára az új C-HR, belátták ők is, hogy ez a forma nem az igazi.
-
footy
addikt
válasz
membrandj #215659 üzenetére
En megneztem egy par egyterut, a blogom segithet.
-
rbalint88
addikt
válasz
membrandj #215637 üzenetére
Visszakerestem az eredeti hsz-ed, amiben keretet nem irtal, csak hogy a kinezett tipusok 7,5milliotol indulnak. Aztan ezoba kerult kisebb meretosztaly is, azokkal osszehasonlitva viszont adja magat a Suzuki Scross, aminek nem rossz a motorja (es sok a gari is rajta) es hagyomanyos hidrodinamikus automatavaltoja van. Igazabol a belteri minoseg a Toyotaknal se nagy eresztes, ugyhogy ez se kizaro tenyezo igazan. Es ez nem leszolas, ha kulsore tetszett volna az Scross, lehet mi is abban ulnenk 2019 ota vagy egy C-HR-ben tavaly ota, de akkor meg a villany gyozott.
-
válasz
membrandj #215622 üzenetére
Ház a CRV-nél ha jól nézem pont modell váltás van 2016-nál. Én erre a felhasználásra inkább a 2.0 benzin 5-ös automata kombót venném. Az 1.5-ös turbó elég rosszul kezdett bár állítólag ezt szoftveresen rendbe tették. A honda cvt-kről mondjuk rosszat nem hallottam, csak sűrűn kell bele a szigorúan gyári és drága olajcsere.
Az előző HRV nekem kifejezetten tetszik, szép tágas autó saját méretosztályában. A szívó 1.5-ösről sem hallottam rosszat. Annyi hogy annyi ereje nincs hogy cvt-vel nem legyen minden gyorsításnál hangos (nem egy versenyautó...). -
válasz
membrandj #215612 üzenetére
Nem írtad hogy benzines vagy dízel. Nyilván abszolút felhasználás függő melyik jobb neked. De a hyundai/kia dct (száraz duplakuplungos) automatát én kerülném (mondjuk én a vw-jét is, ahogy minden száraz változatot). Dízelhez talán még volt hagyományos automata, az ok is lehet (dízeleiknek is jobb a híre). Erre a listára még felvenném a rav4-et ha belefér a keretbe (bár az anyósoldal utasvédelme elég vacak a 4-ik generációban).
-
tboldi
nagyúr
válasz
membrandj #193240 üzenetére
Jazz, what else?
Amúgy nem egy gyakran elromlós típus. A CVT-nél előfordulhat az indítókuplung hibája, aminek a javítása úgy 150-200k Ft mindennel együtt, más komolyabb műszaki hiba nem jellemző.
dj79: Ja, igen, az i-Shift eszembe sem jutott. Azt célszerű elkerülni.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
membrandj #193188 üzenetére
Automata megbízhatósági sorrend közvélekedés alapján:
-full elektromos
-Toyota HSD
-hagyományos automaták
-olajfürdős dupla kuplung
-száraz kuplungos... dupla kuplungos ()
-robotizált váltók (itt mondjuk a javítás olcsó viszonylag, de nyűgös lehet, és kevésbé kifinomult a működés).
Ha ennyiért egy rendben lévő Toyota hibrid beleférne, az barátságos fenntartást ígérne, de nagyobbak méretre. Ennyiért kapni a többi fajta automatából is olyat, amiben még sok hibamentes km van, szóval nem vetném el őket, de a magasabb fogyasztással számolni kell. Vagy kizárólag helyijáratnak venni valami villany belépő szintű dolgot, i-MiEV/iOn/C-Zero kijönne, de ez még zavarosban halászás, szakértővel mindenképp átvizsgáltatnám. Viszont az adott feladatot ezzel lehetne leghatékonyabban megoldani
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ AXIS M1114 hálózati kamera Kompakt és adaptív HDTV Onvif
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Xiaomi Redmi Note 9Pro 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest