- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Aktív témák
-
atee
őstag
válasz
ész ventura #7315 üzenetére
Az a két HDMI nagyon hiányzik nagyon hiányzik már nekem. Amikor vettem a sajátomat akkor nem érdekelt még.
Jó vétel mindenképp. Gratulálok! -
-
atee
őstag
Most is ugyan itt tartunk. Tudod mennyi pénzed van rá és egy árkategórián belül nem lesznek nagy különbségek. A lényeges különbség a panel típusa. Ami egyben az árat is behatárolja. 50-60k között 24 colosban csak TN panelosat tudsz venni.
Javaslom, hogy nézd meg élőben és el fogod tudni dönteni, hogy jó e neked vagy sem.
Szerintem, ha jelenleg is TN panelos a monitorod és csupán a méret miatt váltanál akkor megfelelő lesz most is a TN számodra. -
atee
őstag
A legtöbbet arra (fps játékra) használom és semmi bajom nincs vele. A jelenlegi a 3. TN panelos monitorom. Mondhatni HC. szinten használtam régebben.
Gyakorlatilag semmi hátrányt nem szenvedtem miatta.off
Picit nosztalgiázva elég bosszantó, hogy az első lcd monitorom 17 colos volt és 145k volt
A második már 19 col és csupán 100k...
A mostani full HD 24 col pedig még 60k sem volt.
on -
atee
őstag
válasz
Khaosz55 #7136 üzenetére
Mindkettő jó választás ebben a kategóriában.
Nekem BenQ V2400Eco van. Gyakorlatilag netezni és játszani használom. Filmet csak nagyon ritkán nézek rajta.
Maximálisan kiszolgál. Többet nem is szívesen áldoznék monitorra.
A kettő között nagy különbség nem lesz. Szerintem azt vedd amelyik jobban tetszik. -
-
atee
őstag
Igaza van az előttem szólónak. Nézd meg élőben. Lehet, hogy elég neked a TN. Nézd meg mindenképp élőben. (azért azok a videók elég silány képet adnak. Senki nem venne TN-t, ha ennyire szarok lennének)
Hasonlítsd össze élőben más monitorokkal is és el fogod tudni dönteni, hogy mennyit kell áldoznod rá. -
atee
őstag
Nem, nem olyan. A 4-600k-s CG Eizo-k vagy a HP DreamColor lenne olyan... A 100-150k-s monitorok a normális, kényelmes autóknak felelnek meg. A TN meg a Suzuki.
Ebből az jön le, hogy az a nem normális számodra.
Az olcsó népautó 3 milla, ha nem feltétlen a full fapadosat veszed. Sajnos semmivel nem kedvezőbb mint a vetélytársak árai. Nem ezért népautó.
Jobban nem szeretnék bele menni itt mert nagyon off, de a motor paraméterei szintén az egyik legjobbak a kategóriában.Igen igény az van jobbra is. Pl. Családi autónak már csak nagy kompromisszumokkal használható.
A Hanns.G monitorhoz azért fűztem kommentárt mert másodszorra kérdezett. Valami választ várt ennyit tudtam minden utána járás nélkül hirtelen mondani.
Szakmailag nem tudom alátámasztani, de nem is ez volt a cél.
10-9 ember ha meghallja a két márka nevet akkor biztos ugyan ezt gondolja. Igen ez a reklám hatása. Na meg az, hogy picit régebb óta vannak a piacon és a köztudatban.
A Hanns.G nek még dolgozni kell ezen. Ahogy tette, teszi ezt a Benq is. Pár éve azt is egy fosnak tartottam.Na mind1. Elég volt ebből nekem
-
atee
őstag
50-60k között találsz magadnak megfelelő monitort. Érdemes körbe nézni. Én a Benq monitorait favorizálom, de ez nem azt jelenti, hogy ezek feltétlen a legjobbak.
Többet nem gondolom, hogy érdemes költened rá. Van egy szakadék 100k ig.
Akkor egy jobb minőségű panellel szerelt monitort is kaphatsz. A te döntésed, hogy mennyit tudsz vagy akarsz áldozni rá. -
atee
őstag
válasz
Perillustris #6561 üzenetére
Ez elképzelhető. Pár éve Benq is ilyen volt számomra. Ma meg már a Samu elé helyezem, ha választanom kell.
-
atee
őstag
Azért az nem olyan kevés. A húgomék 4 en laknak 50 négyzetméteren. és elférnek még.
Igaz, ha megnőnek a gyerekek már nem lesz nekik elég, de a nagy TV elfér és a számítógép is egy asztalnál.
Kinek mi az igénye, hogy mi legyen a lakásban mindenképpen.
Én is nagyjából 50 négyzetmétert lakok be egyelőre a párommal és elfér két számítógép asztalon és a "nagy" TV is egyelőre csak 82. Sőt ebben a szobában alszunk is és egyben a nappalink is. -
atee
őstag
válasz
Perillustris #6511 üzenetére
Igazad van. Én fogalmaztam rosszul. Kap segítséget. Egyet értek, hogy van egy ár aminél már tényleg érdemesebb elgondolkozni, hogy 10-20 ezer plusz pénzért a jobbat kapja.
-
atee
őstag
válasz
dabadab #6512 üzenetére
TV je mindnekinek van. Az lcd-k is szépen lassan megfizethető árban kaphatóak. Már ott tartunk, hogy egy ugyan nem full extrás, de tökéletes TV-t lehet venni normális méretben egy jobb 24 colos monitor árából.
Ha így nézem a dolgot akkor már csak ahhoz kell 50-60k és van egy mozizásra kellemesebb TV-m és egy megfelelő monitorom.
Szerintem a monitort használni mindensnek az legalább akkora kompromisszum mint a TN panel.Abban igazad van, hogy jelenleg ilyen méretű kijelzőt nem a legszegényebb réteg keresi.
Viszont, ha lehet választani, hogy 50k ért vesz egy bazi nagy kijelzőt. Vagy 40k ért egy közepeset akkor az a 10k különbség már nem biztos, hogy sok.
Persze TN lesz a panel, de az emberek 90% nem szenved hátrányt.
Kicsit el van dramatizálva a helyzet. -
atee
őstag
válasz
--Disztroj-- #6513 üzenetére
Bizony 80 ezresért én se tartom normálisnak aki TN panelt vesz. én az 50-60 ezres kategóriában gondolom azt, hogy megalkuvással ugyan, de jó választás lehet.
-
atee
őstag
válasz
dabadab #6507 üzenetére
Egyedül képviselem a TN panelt itt. Nem egy szerencsés helyzet. Nem vitatkozni akarok. Tudom, hogy mi a különbség.
Azt gondolom, hogy azért én nem áldozok többet egy monitorra, hogy az egész család azon nézze a filmeket. Egyszerűen nem erre van kitalálva és nekem nem éri meg a + költséget ezért.
Filmet nézni ágyból TV-n érdemes. Illetve, ha több ember nézné akkor is. Szerintem eleve élmény romoló egy TV hez képest kis képernyő, ha már az igényes filmezést erőltetjük.Meddő vita. Én csupán nem mondom egy TN panelos monitorra, hogy semmire való pénzkidobás. Jó alternatíva lehet átlagos felhasználónak. Kár bele kényszeríteni bárkit is a drágább, de kihasználatlan tulajdonságok megvásárlására.
Mindenki azt vesz amit akar, de, ha itt keres véleményt akkor nem kap objektív képet.
Megtudja, hogy mi a jobb, de az olcsóbb megoldást totál lehúzza a többség. -
atee
őstag
válasz
--Disztroj-- #6503 üzenetére
Na ja, de a monitort nem is arra találták ki, hogy 1-2 embernél többen mozizzanak rajta
-
atee
őstag
Ebben van igazság. A felhasználók jelentős része megveszi a monitort. Leteszi az asztalra és úgy használja ahogy van. A Menübe be se mer menni. Nem is akar.
--Disztroj-- Gondolod, hogy nem néztem meg más lehetőséget?
Nagyon kevés dolog van amiben megalkuvást kötök. Szinte mindig mindenből a lehető legjobbat igyekszem venni amikor sor kerül a vásárlásra. A monitornál nem érzem szükségét jobbnak. Tökéletesen elégedett vagyok a TN panelossal.
Annó az első is az volt mivel csak azok tudták a 16 ms-t amit már csúcs gamer monitornak kiáltottak ki. Meg is vettem 150k ért -
atee
őstag
válasz
spirit007 #6489 üzenetére
Az 50k tól messze van az ára ez egészen biztos.
A felhasználók nagy többségének tökéletesen elegendő a TN paneles monitor is.
Nyilván gyengébb képességű, de az ára igen baráti.
Én a 3. lcd kijelzőt nyúzom. Mind TN panelos volt. Soha semmi hátrányom vagy problémám nem volt belőle.
Játszom, filmet nézek, netezek.
Nem adok több pénzt a betekintési szög miatt illetve a számomra értékelhetetlen valósághoz közelibb szín élményhez.
Ez nagyjából olyan, hogy az mp3 is tökéletes nekem. Az én hallásomnak megfelelő. -
atee
őstag
Majd meglátjuk. Asszem ilyen tapasztalata a gyakorlatban még senkinek sincs. 3 év gari időbe, ha belefér akkor jó. Ha nem akkor meg mondhatjuk, hogy kiszolgálta az idejét az áráért.
Egyelőre kiválóEgyébként a 15000 óra az nagyon sok ám. Napi 12 órával számolva is bőven megy 3 évnél többet.
Szerintem átlagolva és durván számolva mehet 8 órát naponta max. Akkor az 5 év. -
atee
őstag
válasz
miki30246 #6387 üzenetére
Az ár amit belőttél az behatárolja nagyjából azt is, hogy mennyit tud egy-egy ilyen monitor. Apró különbségek vannak, de egyik sem igazán számottevő.
Átlagos felhasználásra jók, de, ha komoly grafikai munkás vagy. Akkor magasabb árfekvésben kell keresned megfelelőt. Illetve akkor is, ha kényes vagy a betekintési szögekre vagy a maximális szín hűségre. (én spec nagyon szépnek látom a tn paneles monitorokat is)
A Benq V2400 Eco tökéletesen megfelel az igényeimnek. 60k szintén.
Vedd azt amelyik jobban tetszik. Esetleg más márkák hasonló árfekvésű termékeit is nézd meg előtte. -
atee
őstag
Na igen így nehéz kivitelezni.
A betekintési szöget sose figyeltem, de egy monitor leginkább azért van, hogy 1 ember üljön előtte. Ilyen esetben mellékes is.
Film nézésre 2-3 ember még kényelmesen nézheti. Az, hogy a szoba másik sarkából nem látszik jól az marhára nem érdekel.
Komoly mozizásra mindenképp komolyabb ill. nagyobb tv szükségeltetik. -
atee
őstag
Ha jól értelmeztem akkor van olyan bolt ahol megvétel előtt meg tudod nézni, hogy van e pixel és vagy egyéb probléma.
Talán pont itt a PH-n árulják így a Benq monitorokat.Elvileg mind ellenőrizve van és csak ritka esetben csúszik be egy-egy pixel hibás.
Hogy melyiket válaszd azt nem tudom. Szerintem olyan csekély különbségek vannak, hogy egyikkel se nyúlsz igazán mellé.
Válaszd azt amelyik a legjobban tetszik. Én ezért vettem végül a V2400 at. -
atee
őstag
Igen ezt olvastam én is, de a gyakorlatban ez nem jelentkezik.
Simán gamer monitornak neveztek 16ms monitorokat is pár éve még és játszottunk is velük.
Az, hogy tesztekben kimutatható, hogy más gyártó terméke jobban teljesít az mellékes. Gyors fps játékokat játszom és nem tapasztalom, hogy bármi gond lenne vele.
Persze, ha nem tetszene akkor én se vettem volna meg. Nem a legfontosabb, de ez is szempont.
A LED dologról nem tudok nyilatkozni. Nem igazán ástam bele a témába magam.
Nem is e miatt választottam, de szintén nem teljesen mellékes a fogyasztása sem.Mennyiért tudnál szerezni most? Lehet kéne még egy
-
atee
őstag
Megvan a Benq V2400 ECO!
Kis összegzés az első tapasztalatokról.
A doboz puritán, mint ahogy a tartalma is igen szegényes. Nyilván a kedvező árat valahol meg kell spórolni. 57800 bruttóba fájt.
Egy alap vga kábel van hozzá ami legalább fehér, de elég gyenge minőségűnek hat.
És egy fehér tápkábel amit fel tud mutatni.
Véleményem szerint egy HDMI kábel elfért volna benne.
Az üzlet ahol vettem. Gyors és pontos. Többet nem tudok róluk elmondani.A monitor nagyon impozáns látvány. És nem tűnik gagyinak. Sőt ránézésre magasabb árkategóriának hat.
A menü kezelő gombok elég kényelmetlenül kezelhetők, de biztos csak szokás kérdése.
A monitor képe első ránézésre tökéletesnek mondható. Egy kalibrálás ráfér majd az optimális látvány érdekében.Itt meg is kérdezném, hogy milyen kalibráló programot ajánlotok? Ilyet még sose csináltam.
Egy tesztben olvastam, hogy játékra nem ideális, de nem érdeket a véleményük és jól tettem. Tökéletesen funkcionál. Nincs után húzás vagy ilyesmi. Az, hogy egy tesztben kimutatható, hogy gyengébb pl az LG nél az a gyakorlatban semmit nem számít.
Picit tartottam attól, hogy a felbontás miatt ha maxon akarom a játékokat használni akkor a vasat is fejleszteni kell majd.
Szerencsére tévedtem. Tökéletesen muzsikál. MW2 ben ami mondjuk egy jól optimalizált gama. Ott simán megy maxon 90 fps el.
BC2 ami jelenleg ugye még béta fázisban van és az étvágya is nagyobb.
Nos itt is megy 1980*1020 ba. mediumon 30 fps. Itt jegyezném meg, hogy 1280*1024 be se volt sokkal több.
Én az efekteket és az árnyékot low beállítással használom mert jobban látok. Így 40-45 fps az átlag. Tökéletesen játszható.
Kíváncsiságból megnéztem alacsonyabb felbontásban, hogy milyen képe van a játéknak és teljesen jó...így még nem néztem fps értékeket, de nyilván kaphatok jobbat is majd.A gépem c2d 8400, 4 giga ram és GTX260 896 ram és a régebbi 192 sp win 7 64 bit.
Nagyából ennyi. Nincs több időm most foglalkozni vele.
-
atee
őstag
válasz
K1LLMy53Lf #6295 üzenetére
Szerintem ez a játszani dolog nagyobb felhajtást kap mint amit a valóság tükröz. egyrészt igen apró különbségek vannak az "után húzást" illetően. Szabad szemmel szinte érzékelhetetlen.
Másrészt simán kimondták 16ms- monitorokra is pár évvel, hogy kiváló játékra és vígan játszottunk vele, gond nélkül.Más kérdés a felbontás. Maxon milyen gép tud kihajtani egy HD felbontást játékban?
Elég erősnek kell lennie. Viszont itt is igaz az, hogy nem feltétlen kell az elérhető legnagyobb felbontásban játszani. Játékok közben ez nem olyan nagyon zavaró mint pl egy netezés alacsonyabb felbontásban a maximumtól.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Path of Exile (ARPG)
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest