Keresés

Aktív témák

• dabadab

titán

válasz vbbb #7268 üzenetére

"Elég durva anyaggal kéne törölgetni a káváját, hogy meg tudd karcolni.."

A homok egy jó része kvarc, ami hetes keménységű és karcolja az üveget is.

• Motaba78

addikt

válasz vbbb #7268 üzenetére

hát azért ahogy vonzza a port rendesen eléggé nem szép por

illetve nem találom a tesztet ahol kicsomagolás és áttörlés után sikerült a teszt monitort keretét megkarcolni, és nem smirglivel csinálták.

Nekem sajnos a tv fényes keretű, és azon is látszanak apróbb karcok, mikor a fény rávetődik nem szép látvány én csak ezért nem díjazom a fényes keretet.

• Motaba78

addikt

válasz vbbb #7260 üzenetére

itt egy magyar tesztben az lg-ről

"Színhűség terén sem brillírozik igazán, fakónak mégsem neveznénk, de a színátmeneti gradiensek darabossága is azt bizonyítja, hogy ezen a területen is csak átlagos teljesítményre képes a megjelenítő.
    A natív felbontás élessége sem igazán tökéletes, HDMI-n és DVI-n ennél már jobbat várunk (a helyzet élességállítással sem javítható), ezt a szintet viszont analógon is képes megtartani. A monitor skálázási képessége közepes, az 1280*720-as felbontás még jól használható (16:9-es kijelzőről lévén szó ezt el is elvárjuk tőle), a többit csak elfogadható homályossággal képes megjeleníteni. Képarány kezelése csak a „4:3 in wide” opcióval lehetséges, mely a régebbi játékoknál nagy előnyt jelent, a többi idegen képarányt viszont nem képes lekezelni a monitor, ezért ilyenkor a torzításmentes kép érdekében VGA kártyánkra kell támaszkodnunk.
    A monitor újabb gyengesége a háttérvilágítása. A fekete képernyő megjelenítése rendkívül foltos, ráadásul a széleken is erős bevilágítás tapasztalható. Látószögei sem nevezhetőek szélesnek, vízszintesen és függőlegesen is hamar megtörténik a kontrasztvesztés, de legalább oldalról semmilyen mértékben sem tapasztalható színtorzulás. A kijelző a fekete mélységével sem büszkélkedhet, mindezek együtt pedig nem igazán teszik alkalmassá arra, hogy mozivászonnak használjuk az LG jelen típusát." forrás

Itt pedig a samsungról
    "A képminőséggel többnyire elégedettek voltunk, a színátmenetek folyamatosak, a kontrasztskála is hibátlan, és emellett a kijelző megfelelő fényerő tartalékkal rendelkezik. Problémát egyedüli a fehéregyensúly beállításánál találtunk, melyet a mellékelt táblázat értékeivel sem sikerült tökéletesre csiszolnunk (bár nem sok hiányzott hozzá).
    A háttérvilágítás ezzel ellentétben szinte tökéletes, bevilágítást csak nagyítóval lehetne keresni. A filmezés élményét a fekete megfelelő mélysége is tovább növeli, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy ilyen szempontból nagyon jó választás a monitor. Ha játékra adjuk fejünket, szintén nem érhet minket kellemetlen csalódás, a kijelző túlvezérlő mechanizmus nélkül is hozza azt a szintet, amellyel panasz nélkül végigjátszhatjuk kedvencünket. A készülék betekintési szögei átlagosak, oldalról enyhén a melegebb színekbe fordul a kép. A helyzet szerencsére nem vészesen komoly, így ettől még egy társaságban is kényelmesen használhatjuk a monitort." forrás

"Szerintem a fényes keret egyáltalán nem zavaró, inkább tetszetős." ezt nem vitatom kinek mi tetszik, de engem személy szerint zavarna ha tisztítás közben karcolgatnám a keretet pl.

• IgnisFatuus

aktív tag

válasz vbbb #7249 üzenetére

Hát ez biza fényes:
    Performance features
    HP BrightView Technology

• vbbb

őstag

válasz vbbb #7247 üzenetére

Na egy negatívumot már találtam, fényes a kijelzője...vagy csak a kávája az?

Aktív témák

Hirdetés