Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
bajnokpityu #6307 üzenetére
"ledes háttérvilágitású monitort keresett,nem LEDes monitort."
Ezzel mit akarsz mondani?... A ledes monitorok azert ledesek, mert LED van bennuk hattervilagitaskent.
-
akos_1984
tag
válasz
bajnokpityu #6214 üzenetére
Azt meg tudom nezni valahol, hogy a 2443-nak mennyivel magasabb a valos kepernyomerete, mint a 2494-nek?
Eddig mindenhol csak kerettel egyutt lattam a mereteket.
-
akos_1984
tag
válasz
bajnokpityu #6211 üzenetére
sajnos a falra felfogatas kilove nalam, igy meg mindig 2343BW, vagy a 2443BW van kepben, ill meg a 2494HM.
Neked ezekrol mi a velemenyed?
-
Zoli1222
addikt
válasz
bajnokpityu #6187 üzenetére
Mitől lehetetlen?
-
gorgo
őstag
válasz
bajnokpityu #6170 üzenetére
bajnokpityu:
Nyilván idióta vagyok. illetve az voltam, amikor megvettem! Esetleg nem perelnél be? De kár. Meg akkor mindjárt a másik hasonló panasszal küzdő kollegát is perelhetnéd.
A hozzáértésről: mivel ehhez két szem önmagában elegendő, jelentem: van két szemem!!
Á, vazze, most jövök rá: bekapcsolva hagytam a "bevilágítás" funkciót! Igazad van IQ-bajnok-pityu, idióta vagyok. Elismerem!
Javaslom, mindenki vegyen szép-okos-jó Samsung 2494-et. Cool! (Ha így folytatja a moncsi, pár hónap és ingyen neked adom pityukám, csak vigyed!
-
_ak_
addikt
válasz
bajnokpityu #6170 üzenetére
Nem viccel és én sem poénkodom!
Bár foltosodni még nem kezdett, de a bal felső sarkot részt leszámítva már mindenhol van bevilágítás. Az viszont olyan szintű, h sötétebb képeken rendesen látható (film/játék) egyből kiszúrod és határozottan biztos vagyok benne, h nem ilyen volt. -
KTHOM
csendes tag
válasz
bajnokpityu #6125 üzenetére
Köszönjük Emese!
-
madgie
titán
válasz
bajnokpityu #6099 üzenetére
Nem kicsi az, sőt, tolom hátrafelé mindig, mert a régi 19" 5:4 LCD-hez képest böszme széles
-
Integrator
aktív tag
válasz
bajnokpityu #6060 üzenetére
XBOX 360, meg még más eszközök is. És igen, fix helye lenne, nem szívesen huzogatnám és dugdosnám állandóan.
-
ludsimon
veterán
válasz
bajnokpityu #6046 üzenetére
Én honnan tudjam?
Még nem vettem meg, és nem is nagyon értek hozzá.Szerintem a kalibrálásához is szakember fog majd kelleni, de majd csak nyáron lesz rá lehetőségem összedobni egy gépet, monitorral...
-
Zinho
aktív tag
válasz
bajnokpityu #6031 üzenetére
Érdekes, nem tudom hogy van ez a pixelgarancia dolog, de ezt a gyártó adja, gondolom nem a bolt saját kockázatra... fura.
Amúgy korrekt volt a kiszolgálás. Természetesen hivatalos Benq garancialevelet adtak, illetve mondták hogy 3 napon belül még a boltba vigyem vissza., ha bármi lenne.Este csinálok pár képet a bevilágításról. Fogalmam sincsen, hogy milyen beállításokkal kapok korrekt eredményt, de majd játszadozom. Minden el kell kezdeni egyszer..
Nagyon korrekt kis monitornak tűnik, főleg ennyi pénzért. Nem hiszem hogy bármelyik TN paneles sokkal többet tudna, főleg hagyományos CCFL háttérvilágítással.Az ára meg szerintem azért ilyen olcsó, mert a Benq piacot akar szerezni, és nem dolgoznak pofátlanul magas árréssel. A LED technológia egész egyszerűen olcsóbb mint a CCFL.
-
Zinho
aktív tag
válasz
bajnokpityu #6029 üzenetére
Itt. Pixelgarit is adtak rá, bár ott nem tudtam megnézni, mert áramszünet miatt igen nagy felfordulás volt
Szerencsére nem volt szükség rá, egy hibás pixel sincs rajta. A boltos azt mondta, hogy Benq-t még nem vittek vissza pixelhibával.Egy régi Asus MM17D-vel tudom összehasonlítani. A fekete szép homogén, bár nem túl mély, szemrevételezés alapján. Remélem kalibrálás után valamelyest jobb lesz.
-
Maksifül
senior tag
válasz
bajnokpityu #6016 üzenetére
Bárhol lehet így intézni, hiszen jogszabály kötelezi őket a termék visszavételére. Még abban az esetben is, hogy ha személyesen veszed át az üzletben, ugyanis nem az átvétel helyszíne, hanem a szerződéskötés módja a lényeges. Tehát ha a neten rendeled meg a terméket, és személyes átvételt jelölsz meg az üzletben, akkor is távollévők között köttetett szerződésről beszélünk, és érvényben van rá a 8 munkanapos elállási lehetőség INDOKLÁS NÉLKÜL. Tehát ugyanúgy boltban fizeted ki, s veszed át, csak van jogod elállni a vásárlástól, ha meggondolnád magad, vagy pixelhibás lenne egy monitor, stb...
Ellenben, ha ugyanabba a boltba simán besétálsz, és kifizeted ugyanazt a monitort, akkor mindösszesen annyi jogod van, hogy ha 3 munkanapon belül meghibásodik a monitor, akkor NEM javíthatják, kötelező cserélni! /sok helyen a pixelhibát nem tekintik hibának, és emiatt nem fogják cserélni a monitort, ezért is érdemesebb neten vásárolni, mert akkor a vételár jár vissza, és ha akarod megveszed máshol ugyanazt a monitort pixelhiba nélkül, nem kell szarakodni a cserével, javítani meg ugye nemigen lehet az ilyesmit. / A 3 munkanap letelte után meg csak a jótállásra vonatkozó jogszabályokba lehet kapaszkodni, vagyis kijavítás, vagy csere, de az utóbbit piszok nehéz kiharcolni akármelyik üzletben is.Fontos még tudni, hogy ha nem tájékoztatnak megfelelően a 8 munkanapos elállási jogodról /többnyire írásban/, akkor akár 3 hónapig is adott ez a lehetőség számodra. Egész pontosan úgy van ez jogilag, hogy onnantól ketyeg a 8 munkanap, hogy a tájékoztatást megkaptad, de ha nem kapod meg egyáltalán, akkor max. 3 hónap.
Ugye jó érzés úgy vásárolni, hogy 2-3 hónap használat után meggondolod magad, és visszaviszed a terméket, majd visszakéred az árát? -
Isti6
csendes tag
válasz
bajnokpityu #6012 üzenetére
HA netenrendeled akkor elméletileg 7 napon belül oknélkül visszaküldheted (akkor elvileg cserelheted is). Én ugy todom
-
TA68
őstag
válasz
bajnokpityu #6012 üzenetére
Ha nem lesz hibás, szerintem nem fogják visszavenni. (a bevásárlóközpontok kivételével)
-
TA68
őstag
válasz
bajnokpityu #6005 üzenetére
Csak nálunk olcsóbb. [link]
-
Zinho
aktív tag
válasz
bajnokpityu #6005 üzenetére
A Samsungnak meg az LG-nek már neve van, ami már önmagában elég ahhoz hogy drágábban adják a termékeiket... szerintem.
De abban igazad van, hogy azért benne van a pakliban hogy kifogsz egyetlen egy subpixel hibát is, akármilyen erős a minőségellenőrzés.
-
Zinho
aktív tag
válasz
bajnokpityu #5997 üzenetére
De bizony itten már van, de nincs rá pixelgari
pedig elég jó ára van.
-
egyvalakiii
csendes tag
válasz
bajnokpityu #5999 üzenetére
A LED-es Benq G2420HDBL és a nem ledes (G2420HDB) között kb. 10 kFt az árkülönbség.
A fogyasztásuk 48 ill. 24 W.
Az árkülönbségből 48 Ft/kWh áramdíjjal számolva 10000 Ft / 48 Ft/kWh / 0,024 kW=8680 óriág használhatod a monitort, ami napi 5 óra használat esetén 1736 nap, ami majdnem 5 év, ha az év 365 napján bekapcsolod. Ennyi idő múlva már lehet, hogy le is cseréled...
Oké, hogy környezetkímélőbb, és az fontos, csak úgy leírtam, hogy érdemes számolni kicsit.
A színekről nem tudok nyilatkozni, az már nyomósabb érv lehet.
Persze nem mellékes, hogy a LED-est nem lehet kapni, míg a másikat igen... -
TA68
őstag
válasz
bajnokpityu #5997 üzenetére
A ledesre én is kíváncsi lennék, bár nem hiszem, hogy fogyasztáson kívül valami eget verő különbség lenne a kettő között.
-
Emu
őstag
válasz
bajnokpityu #5942 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Gondolom ezek a dolgok átlagos használat mellett nem annyira jönnek ki, csak extrém körülmények között. Bár megmondom őszintén a jelenlegi monitorom alsó betekintési szöge kicsit zavaró. " betekintési szögük viszont mai napig rosszak,és ez ugye képátlóval arányosan egyre zavaróbb..." Ezek szerint egy 24"es monitornál jobban észreveszem majd?Samu p2450-t néztem ki (55k HUF) fentebb már olvastam róla jó véleményt, de ebben a kategóriában filmnézésre+tvre esetleg néha játékra létezik jobb alternatíva?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bajnokpityu #5922 üzenetére
Ha egy pillanatra belegondolsz, te is rögtön meg tudod vlaszolni a kérdésed. Az ára miatt....
-
bnorci71
addikt
válasz
bajnokpityu #5910 üzenetére
LG W2486LP
-
bnorci71
addikt
válasz
bajnokpityu #5904 üzenetére
ipon oldalán van teszt 3 led monitorról Lg Samu Benq
egyiknél sincs egy fikarcnyi bevilágítás sem -
UdVi86
aktív tag
válasz
bajnokpityu #5904 üzenetére
Értelek! De a BenQ elég jó monitorokat gyárt mostanság, igaz? Sajnos ez a HDBL még elég új, nem nagyon láttam róla tesztet. De remélem lesz hamarosan itt a PH-n vagy iponon.
-
UdVi86
aktív tag
válasz
bajnokpityu #5882 üzenetére
Köszönöm! Jól sejtem, hogy a HDMI egy DVI és egy hangkimenet összegyúrása? Tehát a képminőségben megegyezik a DVI és HDMI?
-
TA68
őstag
válasz
bajnokpityu #5881 üzenetére
Ízlések és pofonok............
-
mibog
tag
válasz
bajnokpityu #5882 üzenetére
BenQ G2420HD
BenQ G2420HDBL
engem is érdekelne mi a kettő közt a különbség, és a válaszodat viszont még nem értem, ha lefordítanád kicsit bumburnyákabbak számára (számomra) , megköszönném -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #5887 üzenetére
Nem jött szóba, de most ahogy nézem simán szóba jöhetett volna mert kicsit tényleg olcsóbb és ahogy nézem egyetlen különbségnek azt látom hogy a HS-en van HDMI csatlakozó az LW-n meg nincs, de lehet van valami más különbség is, majd hozzáértők megmondják.
Ha csak ennyi akkor szerintem amennyiben nem akarsz rá laptopot kötni vagy PS-el, Xbox-al játszani ( tudtommal ezek hdmi-vel csatlakoztathatók ) akkor elvileg jó az LW is. -
törölt tag
válasz
bajnokpityu #5881 üzenetére
Nekem is ez volt a fő bajom a 24"-os monitorokkal mármint a káva ahogy keresgéltem az elmúlt napokban. Egyrészt láthatóan gagyi anyagból van mind, másrészt ezek a fényes, csillogó védőpanelek nagyon zavarnak. Lehet hogy most ez a menő, de szerintem nem szép és bántja a szemet.
Én vacilláltam most sokat aztán mégis maradtam egy TN + film-esnél, a Samsung 2494HS-nél. Ez legalább matt és valamivel jobb anyagból van mint a többi, legalábbis ránézésre.
Tervben volt a Green 24"-os is ami alighanem jobb jellemzőkkel bír, de macerás mert Pestre kellett volna érte menni, meg februárban lesz csak, akkor itthon sem vagyok hanem külföldön. Inkább vettem egy Samsungot, ha meg pár év múlva esetleg emberi áron lesz majd valami ütős 24"-os Dell vagy NEC ami IPS paneles akkor lecserélem. -
Abdulmihimud
csendes tag
válasz
bajnokpityu #5748 üzenetére
Hali!
Nekem a héten jött meg a Samsung 2494LW-m.
Szerintem teljesen korrekt,én meg vagyok vele elégedve,ennyiért sztem nem nagyon van jobb,hardverker.hu-n 49e Ft körül lehet megvásárolni,1.500 Ft a kiszállítás,és hamar itt van.Szerintem nyugodtan megveheted.
-
TA68
őstag
válasz
bajnokpityu #5789 üzenetére
Hidd el otthon az asztalon egyáltalán nem néz ki bután! A beállítás természetesen nem mérvadó egy bevásárlóközpontban. Ez egy kiváló monitor és az ára is barátságos.
-
TA68
őstag
válasz
bajnokpityu #5786 üzenetére
Két év a számítástechnikában nagy idő. Két évvel ezelőtt azért döntötten én is egy Samsung 932B monitor mellet, mert az samu panellel volt szerelve. Sosem voltam vele teljesen elégedett. A színei szép telítettek voltak, de a fehér az sárgás (piszkosfehér) volt akárhogy állítottam. Azóta ezt több samu monitornál is tapasztaltam, de olyan is volt, amelyiknél nem.
zarol: Talán hogy a HDBE menüjében van Magyar nyelv is.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bajnokpityu #5758 üzenetére
De alkalmas arra amire szeretné venni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
bajnokpityu #5748 üzenetére
a 2494HS és a HM elvileg azonos panelek,de az LW az micsoda?
Aktív témák
Hirdetés
- Sorra igazolja le az OpenAI szakembereit a Meta
- iOS alkalmazások
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- LG Ultragear 27GN60R-B (Garanciás)
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- LG UltraGear 27GR95QL-B LoL Edition OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03 ms / G-Sync!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest