- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi Mi 11 - értékesített büntető
Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Szóval ennyire kommersz a Samsung F2380, hogy többet ér egy hasonló árú TN paneles monitor? Most már kíváncsi vagyok rá, milyen élőben. (Vagy szóljak neki, hogy mégse rendelje meg?)
Úgy értettem játszik időnként új 3D-s játékokat is, és többnyire x264-es filmeket néz, csak nem minőségmániás, és nem is hardcore gamer. Szóval nem onnan szülte, hogy neki most nagy monitor kell, mert arra kifér a Blu-Ray forrás, és nem fog belehalni egy kis inputlagba, vagy közepes utánhúzásba se. Örül neki, ha minél jobb minőséget kap, de nem fogja kihajítani, ha nem tökéletes, mert tudja, hogy 2x ennyiről indulnak a profibb monitorok, és az igényei sem verik a plafont...Az én dilemmám itt, hogy sok rosszat olvasni erről a monitorról, és nem tudom hol járnak mostanában a TN panelek, mert azokat nem követem nyomon, így nem tudom összevetni. Írhatnak savanyú szájízzel az F2380-ról, miközben ott van mellette az asztalon egy profi elektronikával szerelt S-ISP vagy S-PVA, abból nem derül ki, hogy ha valaki elől elveszed ezt az F2380-at, és odateszel egy a jobbféle elektronikájú, TN-ek közt drágának és jónak számító monitort, akkor mi a benyomása (jobb vagy rosszabb).
Színekre tuti legalább egálban lesznek és a kontraszttal sem lesz gond (sőt, számomra nagyon megnyerő a CIE grafikonja, és a kalibrálás után mért deltaE értékei, jobb, mint a mostani monitoromé -> még el is gondolkoztam, hogy megnézem nála magamnak élőben, és elboltolom a sajátomat, mert lenne rá vevőm kb. annyiért, amibe most ez fáj újonan...), csak ahány értékelés, annyiféle a konklúzió az F2380 használhatóságáról, főleg utánhúzás tekintetébe (de ki épp mit emel ki negatívumként).
-
dezz
nagyúr
Most akkor én találom ki, hogy pusztán a márkanév "csengése" alapján mondtál "véleményt"-t, hogy mint írod nem is ismered a Hanns.G-t?
Tudod, a szakember és az egyszeri vásárló (aki az alapján dönt, hogy mennyire égett az agyába az adott márkanév) között van még néhány fokozat... Éppen ez a topik lényege! A tudatos vásárlás!
(#6570): "Szerinted a Suzuki nem normális rendes autó."
Ezt viszont te találtad ki, mert én ilyet nem írtam. Arról van szó, hogy ez az olcsó népautó, amivel el lehet jutni A-ból B-be, de elsősorban az ár a meghatározó, nem a kényelem, motorparaméterek, menetszilárdság, stb. És mint ahogy van igény komolyabb autóra is (ami nem feltétlenül az akárhányas BMW), úgy jobb monitorra is van.
spirit007: Pl. itt is 132k az U2410, és nem mondanám "átszabós vebbolt"-nak...
"nem értettem, a "többiek" mire fel adják az ettől jól láthatóan 1 fokkal gyengébb megjelenítőiket 10-20 ezer Ft -al drágábban"
Lásd fent, csak a Hanns.G helyére helyettesítsd be a BenQ-t...
-
spirit007
senior tag
Nekem is ez a meglátásom
Lehetőségem volt kipróbálni az elmúlt napokban pár monitort és rádöbbentem, hogy jelenleg már nem azt jelenti egy TN "minőség", mint 4-5 évvel ezelőtt !
Pl, LG Flatron W2453TQ, BenQ G2420HD, Samsung SyncMaster 2443BW, Dell UltraSharp U2410 .
Hát igen ... a Dell lenyűgöző, de ennyit nekem egyszerűen nem ér az a többlet amit nyújt ! kb. 150ezer FT.. na jó van pár átszabós vebbolt ahol olcsóbb ...csak azokról a fekete listás topicban már sanszos , hogy olvashattunk.
Megfogalmazták már itt többen , hogy pl. nem néznek az ajtó sarkából filmet, se a plafonról függeszkedve , se fekvőtámasz nyomás közben ...valamint nem fotóboltolnak 24/7 arányban és nem szerkesztenek dtp kiadványokat. Nos én sem.
A SyncMaster 2443BW esetében pl. először nem is hittem el , hogy TN paneles - mivel kizárólag a pc asztal előtt guggolva kezdett torzulni a kép, vízszintes irányban viszont semmit sem vettünk észre , ~1 m távolságban ültünk hárman egymás mellett, forgószékeken . Persze ez a 70-ezres kategória, amennyit nem adnék érte , de nem azért mert TN, hanem mert szerintem a LG-vel egyező minőségű képet ad - csak ez az 5 tigris dizájn ugye ... (az állítható magasság nálam nem szempont)
Viszont sikerült egy BenQ G2420HD elé betelepednem, és ezután egyszerűen nem értettem, a "többiek" mire fel adják az ettől jól láthatóan 1 fokkal gyengébb megjelenítőiket 10-20 ezer Ft -al drágábban (???)
A konklúzió tehát ugyan az mint 5 éve : mindenki próbálja ki működés közben a kiszemelt monitorokat és utána döntsön
Konklúzió 2 : A TN paneleseket is nyugodtan számításba lehet venni -
dezz
nagyúr
"Szerintem nem is kérdés. Nem igazán ismerem a Hanns G monitorokat. Nem cseng valami jól."
Ez meg nagyon szakszerűnek hangzott...
Pont jó lennél modellnek a tökéletes consumer szobrához.
(Csak nehogy valaki aláírásba tegye...
)
(#6563) kecsetif: Nálam sem egy kényelmetlen szék van a számítógépasztal előtt, de én inkább enyhén oldalra teszem fel a lábam, így nem kell másfél méterről néznem a monitort.
"Én csak annyit mondtam, hogy mivel meglepő módon szemből vagy max. kicsit oldalról nézem a monitort, nekem tök felesleges a hatalmas betekintési szög."
Kösz, hogy elolvastad, amit a #6556-osban írtam erről...
"Sőt, a profi felhasználókon kívűl mindenkinek bőven elég is."
Mi az a profi felhasználó? Miért akarod mások helyett eldönteni, mik az igényei, mi kell neki és mi nem?
-
Pedig szerintem komoly kérdés
!
Nekem is HannsG monitorom van még jelenleg, igaz 22"-es
De anno best-buy volt árérték arány tekintve.
Egyetértek az előttem szólóval, nem reklámoz és tisztességes monitorokat gyárt.Még nem tudtam a Greenről, addig a fentebb említett HannsG-t akartam megvenni, ez volt januárban... Gondoltam várok egy kicsit, és még mindig várok
Jah és itt már 1"-lal nagyobb a képméret a HannsG javára
-
pánikrum
csendes tag
Ateeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!
Hát végre valahára megjelentél!!!!
Ugye, hogy vannak számításbavehető alternatívák TN-ből is jó ár/érték arányban?!
Te, erős a gyanúm, hogy itt a marketing műszaki oldali megtámogatására összeácsoltak egy fake videjót valami lebutított beállítású, vagy garanciában el nem számolt TN-nel...
Ilyet látni mindenféle kereskedelmi csatornákon, amikor a cillit bang egy laza kézmozdulattal lehozza a 10 mm-es ráégett szénmaradványokat négyzetméterét 18 Forintért..
-
--Disztroj--
senior tag
"Szerintem eleve élmény romoló egy TV hez képest kis képernyő, ha már az igényes filmezést erőltetjük."
Alapvetően igazad van, csak ez a topic 23-24es monitorokról szól... ez a kategória szvsz már nem "kis képernyő". (persze mihez képest...)
Ebben a méretben és árfekvésben (jobb TN 80k) érdemes elgondolkodni egy jobb lehetőségen némi +pénzért.
A 60k-s tn kijelzőknek ebben a méretben tuti nincs ellenfele, ott nincs jobb panel ilyen áron, de 80 pénz már egy fizuval ér fel, amire sztem tök jogosan mondja bárki, hogy "várj egy hónapot, gyűjts még hozzá és vegyél egy olyan cuccot, amit a büdös életbe nem fogsz megbánni"
"kihasználatlan tulajdonságok"
hungexpón nem csak grafikus vagy fotós jött oda ámuldozni, több harcsabajszos 50es figura kis családdal cetlivel a kezébe írkálta, hogy monitorvételkor mire kell figyelnie, mert annyira odavolt a látványért, holott slideshowba ment csupán pár kép... ez alapján sztem a jobb minőség senki számára sem elhanyagolható.
nem trágya a TN, de 80ért én max csak megrögzötteknek fogok ajánlani ebből a panelból
-
dabadab
titán
Én két problémás pontot látok az eszmefuttatásodban:
1: "Filmet nézni ágyból TV-n érdemes.": ez jól hangzik, csak pont abba a hibába esel, amit mások szemére vetsz, nevezetesen azt, hogy mindenkinek korlátosak a keretei, ha egyszer nincs pénz LCD TV-re meg lehet, hogy helye se lenne, akkor marad a monitor mindenesként.
2: A TN olcsóságával kapcsolatos eszmefuttatásod sokkal jobban mutatna a "Milyen 12"-es monitort vegyek a másfélhónapos éhezéssel összespórolt pénzemből" topikban - ez itt azonban a 23"-24" méretkategóriáról szól, aki ilyen monitort keres, az már azt szeretné, hogy a monitorja nyújtson valami extrát - és ilyen szempontból teljesen indokolt annak megemlítése, hogy az igazi javulást azt hozza, ha nem TN-t választ. Ha valaki tényleg olcsón akarja megúszni a monitorvásárlást, az eleve ide se jön.
-
-
dabadab
titán
Az azért a topikban elég konstans igény, hogy a népek filmezni szeretnének a monitoron - és ha ezt nem feltétlenül úgy képzelik el, hogy egy szál magukban ülnek az asztal előtt, hanem többen vannak vagy esetleg elnyúlna az ágyban, akkor máris előjönnek a színtorzulások meg a kontrasztvesztés.
Egyébként szerintem számítógépnél amire mindenképpen érdemes költeni, az az ergonómia: billentyűzet, egér, zajcsökkentés és a monitor.
-
--Disztroj--
senior tag
nem konkrétan rád gondoltam, hanem úgy a nagytöbbségre.
Én abból indulok ki, hogy úgy egy éve a hungexpon voltam kinn az Apple színeiben és pár iMac-et kiraktunk a népeknek, hadd nyúzzák, 10ből 8 ember a monitor képminősége miatt volt elájulva (gyakolatilag a standunk bármely pontjáról tökéletes képet adott a kijelző, ezért sem véletlen hogy odajöttek csodálkozni) és sokan azt hitték, hogy ez az apple sajátja, de hamar felvilágosítottam őket.
Ebből nekem az jött le, hogyha ezek a népek megfelelően lennének tájékoztatva, mind mind inkább a jobb panelek felé mennének, pénz ide vagy oda.
biztosra veszem hogy sokan a nagy kijelzőjükön gyakran néznek csoportosan filmeket, TN nél ez rengeteg kompromisszummal jár, hisz 2 nél több ember esetén már bizony tekergetni kell a nyakat meg a monitort hogy mindenkinek jó legyen, IPS-nél ez a probléma nem áll fönn... -
madgie
titán
Miért ,a műszálas zokni is csak otthon kerül elő a cipőből, az is ésszerű spórolás utcai viseletnek
Félre a tréfával (mert csak annak szántam): ha beállítod a monitort normálisan, akkor oké. Öcsém BenQ TN-je is be van kalibrálva, teljesen jó hétköznapi dolgokra.
De tízből kilenc júzer b*szik erre, gyári szemkifolyató üzemmódban használja a monitorát és rendszerint nem a PVA user teszi ezt (vagy éppen neki nem 75 az alap brightness a monitorán), hanem sokkal inkább a gamergyurika tol még rá plusz tíz egységet, mert akkor at hiszi, hogy a kólofgyutiban többet lát az árnyékos részekben (ahol amúgy azért nem lát olyan jól, mert az olcsó monitorához 6bit+FRC járt, így szépen összefolyik az árnyékos részekben) -
spirit007
senior tag
Igazából én is ezért érdeklődöm, mivel eddig 15" és a 19" -os monitorokat használtam amik egyaránt TN -esek . De az a betekintési szög dolog éléggé ki van sarkítva -főként ekkora méretnél.
(a másik , hogy gőzöm sincs a cPVA, eIPS, IPS, MVA, PVA, S-IPS technológiák közül melyik az üdvözítő)
-
V360
csendes tag
Persze ha eco módban használja az ember, többet is bírhat, az nincs részletezve, hogy max fényerőn vagy visszafogva érvényes-e ez a szám. A gyártó tudja mit tesz bele, a LED-ek minősége általában az árban is meglátszik, de így van ez máshol is (pl kompakt fénycsövek élettartama esetén).
Kiváló persze, milyen lenne
az ajánlott kategóriában van ahol még lehet kapni, az Euban drágábban adják itthon elég akciós.
Napi 16 órából kiindulva (nálunk ez a minimum) az a 15000/16/365=938 nap az 2,56 év. És mivel természetes elhasználódás a garancia ilyenkor... Ha más gyártó is feltünteti a garantált élettartamát ami jobb és nem sokkal drágább akkor az ember a költséghatékonyat választja, kisebb a megbánás. Ne feledjük a számviteli leírását a monitornak, annyit ki kellene húznia.
-
q13579
senior tag
Természetesen nem komoly mozizásról lenne szó
.
Csak ha úgy gondolnám, hogy éppen ágyról akarom nézni a filmet másodmagammal...
, akkor se legyen probléma. Onnan a monitor durván másfél méterre lenne csak ugye lejjebb. Szóval ez is egy szempont
.
De az esetek 90%-ban természetesen egyedül és normális távolságból használnám.
-
q13579
senior tag
Sajnos nem pesti vagyok.. Megint a hatalmas handycap a vidékieknek.. De már megszoktam.
Így csak házhozszállítás jöhet szóba, ahol amúgy is nehezen érvényesíthetném a pixelgarit...
Amúgy a v2400 nagyon tetszene, csak bajom van az állíthatóságával és a betekintési szögével. Nekem szükségem lenne mind a kettőre, hiszen "tv"-ként is használnám filmnézésre és ezt nem gép előtt ülve. Azt olvastam, hogy a LED miatt éppen ez az egy gyengéje. Amúgy viszont minden tekintetben a többi fölé nő.
Szóval nagyon nem egyszerű.
De köszönöm a segítséged!
-
T1b33
tag
Már olvastam, én személy szerint azt olvastam róla, hogy játékoknál nagy az utánhúzása, és nem tetszik külsőre sem! Viszont viszonylag olcsón tudnék szerezni ilyen monitort, mint a tiéd! V2400eco-t... akkor én inkább maradnék az e2420hd-nál! A led háttétvilágítás is sztem picit parasztvakítás ebben az árkategóriában!
-
q13579
senior tag
Remélem tetszeni fog, mert nagyon erre hajazok én is. Vagy a feketéjére. Azt mondják nagyon klassz kis darab és szerintem maradok a 24"-nál, hiszen filmezéshez lenne igen sokat is használva, ahhoz meg nagyon nem árt.
Ha lesz tapasztalat kérlek dobj meg egy pm-mel, nagyon megköszönném.
Aktív témák
Hirdetés
- Könyvajánló
- Xbox Series X|S
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- LEGO klub
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkVision P27U-10 3840 x 2160 4K monitor - PIVOT - HDMI - USB- C - több db - gari + számla
- 2 év garancia 32" Samsung Odyssey G6 G65B QHD 2K 240Hz VA QLED Smart Gaming Monitor - LS32BG650EUXE
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG 32MR50C-B ívelt VA Monitor! 100Hz / FreeSync / 5ms
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged