- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
Aktív témák
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Nyugdíjas #6243 üzenetére
Nem vágom annyira, szal megkérdezném mitől olyan nagy szám,(akár oled-hez képest is) de nyilván dezz majd eléggé körüljárja majd a témát.
bár technológia ide vagy oda, ha még olyan is lenne mint kéne neki, 24-es méretben ilyen ár nemsemmi pazarlásnak tűnik...
dabadab: ja hát persze, hiszen ha nem lenne piaca, nem is létezne ez a monitor (is), világos, csak nekünk földi halandóknak az ilyen árak nevetségesnek tűnnek, főleg ha mint kiderült nem is olyanok mint amit az ember elvárna
-
St3venson
tag
válasz
Nyugdíjas #6201 üzenetére
Mostmár ugy gondolom, hogy ebből holnap csere lesz. Kicseréltem a számítógép kábelével, és azzal sem ment.
Gondoltam egyet, mivel a tv-vel is össze van dugva a gép, ezért követtem, hogy egyáltalán érzékeli e, ahogy bedugtam a dvi kábelt, azonnal megtalálta, függetlenül attól, hogy a tápkábel be volt e dugva. A monitor engedélyezve volt, ez sem lehet a gond. Már azon gondolkodtam, hogy miért nincs egy kapcsoló, mint minden régi monitoron, vagy pl a tápegységeken, de akár hogy is keresem sehol sem látok rajta.
Már nem igazán találok más lehetőséget, minthogy holnap jelzek az üzletnek. Nagyon ugy néz ki hogy nem indul jól a kapcsolatunk -
bigz
tag
válasz
Nyugdíjas #6096 üzenetére
Re NEC, a 14ms valaszido nagyon nagy utanhuzast produkal jatekokban? Szeretem, ha szep a kep, bar nem jatszom annyira gyakran (ezt sem hittem, hogy egyszer leirom...). Inkabb filmre es fotoeditalasra kellene, es egy FuSi P19-2 utodja lesz.
Ha nagyon zavaro, akkor tud valaki gyorsabbat ajanlani ilyesmi meretben (23'' vagy 24'')? Alap elvaras a xVA vagy IPS panel, a full HD es a fo szempont a szinhelyesseg. Leginkabb foto editalasra hasznaljuk, HDMI mindegy, hangszoro meg usb mindegy, TV tuner kizaro ok es nem hatrany, ha van (matt) feketeben. Lehet 100 folott is valamivel, egyreszt kulfoldon veszem, masreszt ha nagyon draga, max varok meg vele nyarig. Hosszu tavra szeretnem, a mostani is mar vagy 5 eves, es meg mindig imadom, csak kezdem kinoni.
Elore is koszonom.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nyugdíjas #5919 üzenetére
én is irtam,h láttam katasztrofális világitású LEDest...
lehet nem pont azt a tipust,amit linkeltek,de a saját szememnek jobban hiszek,mint egy tesztnek.
amit nem értek,hogy miért nem olyan fényforrást használnak,ami lapos, és a panel mögött van,és tök egyenletes a fénye.miért pontszerűeket? -
UdVi86
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #5898 üzenetére
Értem. Akkor valószínűleg a G2420HDBL mellett döntök a Led háttérvilágítás miatt. Úgy olvastam teltebbek a színek és abszolút nincs foltosodás a LEDes monitoroknál, na meg persze kevesebbet is fogyasztanak, ami szintén nem utolsó szempont. Az 50k körüli ár pedig elég baráti.
-
BandiHUN
veterán
válasz
Nyugdíjas #5599 üzenetére
jó,az ok,tudom,csakhát mindig azokkal történik ilyesmi,akiknek ez a legnagyobb szivás,ahogy szokták mondani... murphy
mondjuk az User's-t nem ismerem igazán,de egy korábbi megrendelés kapcsán(hűtő) 2 hónap hitegetés után feladtam a dolgot,és olvastam másnak is rossz tapasztalatokat arról,hogy olyasmiket is árulnak,amiket fingjuk sincs,hogy honnan és mikorra tudnak majd beszerezni...sajna a listájuk 95%-a ilyen érdeklődős dolog,de nem válaszkészek,pedig van fórumuk is,de minek,mert ha épp ráér valaki,akkor megválaszol pár kérdést,utána meg hetekig semmi mozgás,emailre meg kaptam választ egy hét múlva,a telefon meg foglalt volt,vagy nem vették fel...bár a lentebbi hsz megnyugtató,hogy amit én keresek,az már volt nekik,és várható...jelenleg ők adják ennyire kedvezően,bár ha most kifogyás van,akkor várható,hogy az Ipon-nál is lesz megint,igaz árat nem tudtam meg,a Google dobta fel az adatlapot is csak náluk cache-ból.mondjuk azért rájuk is irok egy mailt,biztos ami biztos.
-
dezz
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #5526 üzenetére
Nem barom, csak alulinformált, és talán egy kicsit sérült.
Válaszolok egy korábbi hozzászólására, talán az is helyretesz 1-2 dolgot.(#5343) bolic: "Ez miféle PixPerAn lelőtt kép? Még soha nem láttam ennyire jó képet.
OverDrivet alkalmazol?
Nem hiszek a szemeimnek...
"
Nos.
1. Sima PixPerAn-os kép. Csakhogy a fényképek nem azt mutatják meg, amit mi a saját szemünkkel látunk egy monitoron! A fényképező egy pillanatot kap el, a szemünk (pontosabban látókérgünk) viszont egy bizonyos időintervallumban látott képek sora alapján hoz létre egy szubjektív képet.
2. Bármely 16.667 ms alatti monitorról lehet (60 Hz esetén) ilyen képet csinálni! Ugyanis, az a 16.667 ms pont az az idő, ami két frissítés között eltellik. Ha ennél rövidebb idő a válaszidő, akkor a következő frissítés előtt már be tudnak állni a pixelek a kívánt értékekre, és ha pont azt a pillanatot kapjuk el, akkor egy tökéletes, elmosódásmentes fázist fog ábrázolni a kép. Éppen ezért kell sok kép közül kiválasztani a "legjobban" sikerültet (amikor a legkevesebb mozgó képecske van egymáson, vagy csak egyetlen egy látszik, mint itt) és a "legrosszabbul" sikerültet (amikor a legtöbb, beleértve az overdrive miatti overshootot is). Utána ebből lehet következtetni a valós válaszidő(k)re.
3. Az overdrive-ot a monitorok alkalmazzák. De itt ez most lényegtelen, anélkül is el lehet érni a <16.667 ms-t. -
csaszi64
csendes tag
-
madgie
titán
válasz
Nyugdíjas #5257 üzenetére
K*rva közel, tegnap írtam
Persze, hogy nincs igazam 100%-ban. De most nem is a 2490wuxi szitnű cuccokról írtam, hanem a régi S1931 (és az S2231w) és a 231wmi közötti különbségekről, amelyek alapján én beza most a PVA-t tartom jobbnak abban az árszegmensben (lentebb leírtam pár dolgot, miért, de például fotóztam is őket, elég irtózatos moirékat produkál az NEC a képeken).
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #5231 üzenetére
Illene valamivel alátámasztani, megindokolni, kifejteni a véleményedet, mert most csak zavart hagytál a fejemben azzal hogy az általam elolvasott 4 írás ellenében beszélsz.
Azt hiszem éppen ezért van ez a topik. A kevésbé jártasakat a tapasztaltak felvilágosítják.....és nem összezavarják.
Milyen 24-es, monitort javasolnál 75-ért? -
madgie
titán
válasz
Nyugdíjas #5231 üzenetére
Elég közelről nézem a monitort, azért lehet feltűnő: nézd közelről (kábé fél méter) középről a monitort. Nézz le a bal alsó sarokban lévő Windows start menü gombra (Win7). Aztán kezdj el közeledni fejjel felé. Hatalmas kontrasztkülönbség lesz. Jó, tudom, rendszerint semmi nincs a sarkokban, ami hasznos volna, de ha még mindehhez kicsit el is lilul, az már ocsmány
Szerk: vagy csak túl kényes vagyok az ilyesmire...
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #5223 üzenetére
Én sem vitatkozom.
Megmagyarázhatnád, hogy miről beszélsz te és miről én (szerinted).
Szívesen tágítom a látókörömet színvonalas eszmecserén keresztül. Ha úgy látod, hogy valamit rosszúl tudok, magyarázd meg kérlek, hogy mi van valójában, mert pillanatnyilag én 4 helyen látom leírva azt hogy : A és erre most megjelentél te és azt mondod B. Ezzel ellentmondassz annak amiket eddig olvastam. Mi a helyzet?
Indok? Ilyen könnyen nem úszod meg hogy magyarázat nélkül kihátrálsz! -
rup1u5
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #5221 üzenetére
Nem olvastam félre.
Nyilván ők írták félre:
ITT, ITT, ITT és ITT"In-Plain Switching (kifejlesztője a Hitachi1996) panelek legjobb tulajdonsága a kitűnő betekintési szögek(170°~178°), a kitűnő színmegjelenítés (24 bit=16.7M szín), ezzel a paneltípussal érhető el a legjobb színhűség, a kitűnő fényerő (300~450cd/m2), jó válaszidő (tipikus, black-white-back, b2b: 16~25ms).(Vigyázat! A technológia más jellegéből adódóan, minden váltásmegközelítően egyenlő ideig tart, így itt a válaszidő, nemegyenértékű az MVA/PVA panelek válaszidejével, annál lényegesen jobb!) A paneltípus hátránya az alacsony kontrasztarány(350~500:1), valamint az, hogy a fekete színt oldalról nézve, lilás elszíneződés tapasztalható."
A fekete színt oldalról nézve. Vagyis egy teljesen telített fekete képernyőt oldalról nézve észlelhető. Sem a full fekete kép tartós bámulása, sem pedig a monitor oldalról nézése nem igazán a játékos felhasználás jellemzője.
Most akkor ilyen hülye lenne mind a 4 forrás?
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #5219 üzenetére
Meg azt is mondta, hogy játékra kell. Azt viszont nem, hogy grafikai munkára is. Játékra meg szerintem bőven jó. Bár nem értek a monitorokhoz de M-PVA panelhez szokott szememmel semmit hibát nem véltem felfedezni a Green feketéjében. A samu 215tw-nél tapasztalt sarkos bevilágításnak itt nyomát sem láttam és szebbnek is tűnt a feketéje.
Szerintem mindenképpen megéri elmenni és saját szemmel megnézni. Csak ennyit javasoltam.
Amúgy miért indulnak hátránnyal? IPS-ről mindenhol azt olvastam eddig, hogy "jobb színhűség és mélyebb fekete" jellemzi, leszámítva, hogy oldalról lilásodik a fekete. -
hege01
tag
válasz
Nyugdíjas #5056 üzenetére
Igazad van, én is az U2410-re gondoltam csak rosszat írtam.
Nem a magyar árakat nézem, mert nem ott élek jelenleg,
nálam így néz ki : U2410 : 892 CHF
HP LP2475w :688 CHF
Philips 240PW9ES :581 CHF
Egyébként itt a másik Dell is drágáb a Hp-nál.
Esetleg a Philipsről valami infó?
Köszi"PNP" ez válasz neked is
köszi -
Hexaa
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #4791 üzenetére
Én teljesen nyugodt vagyok ,csak próbálom nyomatékosítani ,hogy
ezt a monitort talán a saját árkategóriájához kéne hasonlítani és
ha egy monitor szakértő PH!addikt azt mondja ,hogy semmire sem használná
akkor az elég negatív kritikának hangzik a közvélemény szemében .
Egyébként most olvasom ,hogy dezz is túlzásnak tartotta ezt a kijelentést,
úgyhogy énsem szóltam egy szót sem ... -
old_artist
addikt
válasz
Nyugdíjas #4782 üzenetére
Üdv, Szia!
Az az igazság, hogy ez a monitor a nevezett Hyundai W241DG-től sokkalta jobb elektronikával rendelkezik, már ha csak a 12ms-os g2g (!!!) reakcióidejét, és a typical 800:1 arányait is figyelembe vesszük, a Green 5ms (typical) és 1000:1 arányával!
Inkább Philips 240PW9EB/00 és Philips 240PW9EB/75 klón ez a monitor, csak más köntösbe bújtatva! -
mzsombor
tag
válasz
Nyugdíjas #4756 üzenetére
Igen, erre gondoltam. Eddig abban a hitben voltam, hogy azért kell a játékokba is a "sok FPS", hogy ha részletgazdagabb képeket kell éppen számolni, akkor se essen le egy pillanatra se ez alá a kritikus érték alá a frame rate. Cáfoljatok meg, ha nem így van, nem vagyok nagy gamer.
-
old_artist
addikt
válasz
Nyugdíjas #4722 üzenetére
Üdv, Szia!
Tulajdonképpen nem üzleti, hanem vizuális megközelítésből és megfontolásból van az ötlet!
Pótolni szeretnénk azt, amire a lezülesztett kereskedelmünk nem képes, hogy ne csak a bóvlit és a gagyit vegyék meg drágán, hanem a sokkalta jobb és nem TN paneleseket olcsón!
Korrekt, elfogadató minőségű és panelú kijelzőket próbálunk a leendő tulajoknak nyújtani, "szűrni a homokból az aranyrögöket" - kedvező árszegmensben! -
PNP
őstag
válasz
Nyugdíjas #4689 üzenetére
Kösz!
Mindenesetre zavar, hogy 10ezret kellene fizetni egy evidencia igazolásáért (új=hibátlan a termék). Persze ez naív gondolat, de van cég, ahol ingyenes a pixelteszt, csak ők nem árulják a konkrét típust...
És akkor még fizessek ezen felül, hogy színhelyes is legyen az alapból 170 ezres monitorom. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #4688 üzenetére
Kicsit máshogy próbálva értelmezni az előző hsz.-edet, te a 3 napos elállás jogáról beszélsz, illetve arra gondolsz, ha jól értem (a fehérneműből jöttem amugy rá
).
Legjobb tudomásom szerint az már nem áll fent, illetve arra módosult, hogy 3 napon belül, ha hibás a termék, akkor kérheted a pénz visszát, nem vagy köteles megvárni a garanciális javítást. Mert ugye egyéb esetben köteles vagy.Van vásárlástól elállás joga indoklás nélkül távollévő felek közt kötött szerződés esetén, tehát internetes, vagy telefonos megrenelés edetén, ergo ha nem láttad a terméket személyesen, és igy nem tudhattad milyen az a valóságban. De ez viszont 8 nap.
Természetesen nem vagyok expert a témában,de mintha igy lenne
Nézz még utána esetleg, mert én nagyhirtelen nem találtam a 3 napról már semmit. Lehet hogy ugy általában megszűnt volna?
-
Dany007
veterán
válasz
Nyugdíjas #4580 üzenetére
Nem feltétlen sznobizmust jelent. Nem erre utaltam. A geekséget is ezért tettem idézőjelbe : )
Én is kiadtam anno 91 ezret a VGA-ra. Sok embernek a 30 is sok, mert csak netezésre használja a gépet.Viszont igen, arra gondoltam, hogy a legtöbb esetben fölösleges ennyire drága monitort venni.
Ezért írtam, hogy a céltől függ. Tapasztalatból mondtam, hogy grafikázni lehet olcsó monitoron is.
A kérdés itt is a nívó. Nálunk a cégnél megfelelő. Persze messze nem tökéletes. Jópár színérzékeny ügyfelünk van, de eddig mindig sikerült kielégíteni az igényeiket.
Az sose baj, ha valaki szereti a jót, a minőséget, és szereti a legjobbakat megvenni. Ez tisztelendő. De ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy szükséges is. A fél milliós Eizo monitorokat biztos kihasználják valahol. De szerintem az itthoni kis cégeket bőven kihasználják az átlagos monitorok is. Na jó, nem az átlagos, annál jobbak, de azért még se a fél millás kategória.
Tényleg csak abból tudok példálozni, amit tapasztaltam. De grafikára is megfelelőek. Nem azt mondom, hogy jók, mert messze nem, de meg lehet az átlaggal is oldani a problémákat.A 200k körüli monitor már sokkal elfogadhatóbb. De ezt az adott cégnek / személynek kell tudni eldönteni, hogy a 200k és a (mondjuk) 70k közötti monitor árkülönbsége megéri-e azt az adott összeget. Az egy dolog, hogy egy idő után visszahozza az árát. Az okés. De az a kérdés, hogy a jövőben is képes-e többet 'termelni' az a 200k-s monitor, mint a 70k-s.
Mondok ehhez egy sarkított példát.
Van egy digit nyomtatógépem, ami nyomtat 20m2-t óránként. Veszek egy jóval drágábbat, ami már 50m2-t nyomtat óránként. Vagyis igaz, hogy többe került (később ugyan úgy visszahozza az árát), de 30m2-rel többet tudok nyomtatni vele óránként. Ergo ugyan annyi idő alatt több pénzt hoz, mint az olcsóbb.
A kérdés innen már csak az, hogy a 200k-s monitorral képes leszel-e több profitot termelni, mint amennyit a 70k-s monitorral tudnál.@dezz: (te nem az SG.hu-s dezz vagy véletelnül?
)
Jó, hát tökéletes nem létezik, persze. De miért ne lenne jó otthonra egy átlag TN-es monitor? Tv-t nézni, netezni, játszani miért nem tökéletes? Biztos, hogy jobb egy drágább komolyabb LCD-n csinálni mindezt, de abszolút nem éri meg azt az ártöbbletet. Tökéletes helyett azt írom inkább, hogy megfelelő : ) Az átlag júzernek bőven jó. -
dezz
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #4534 üzenetére
Gondolom, nem a wide-gamut volt a lényeg, csak nincs olcsóbban nem wide-gamutos IPS...
A HP-t még nem néztem, de a Dell U2410 igen jól tudja szimulálni az Adobe RGB és sRGB-t.
(Amúgy az LG egyelőre nem viszi túlzásba a 10+ bit alkalmazását, valószínű ez a monitoruk is 8 bites [per component].)
-
kecskesadam
csendes tag
-
bluobluo
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #4463 üzenetére
Annyira azért nem lehet rossz a Samsung!
Brekk: A faterom 106 centis LG plazmatévéje olcsóbb volt!
Direktlinked is van erről a tesztről?
Szerintem csak az vegyen már ilyen drága monitort aki már tényleg nem tud mit kezdeni a pénznével, vagy BKV milliós végkielégítést kap! -
moszat007
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #4437 üzenetére
Hát igen pár órányi olvasgatás után már kapisgálom a gondokat a TN panellel de nem tudom hogy merre keressek tovább.. Tudnál valamilyet ajánlani esetleg 2-3 félét árban hát nem is tudom.. 100 környékén vannak e értelmesebbek.. beáldoznám a 24" 22re jobb minőségért hasonló árban bár. Jó lenne a 24" de sajna a pénz dönt elsősorban
megköszönném a segítséget.
-
t0m_
tag
válasz
Nyugdíjas #4452 üzenetére
Most keresgélés után a dell 2209wa és a samu f2380 között vacilálok. Mindkettőben jobb panel van (ips és pva), a ph teszt a dellre szavaz inkább, nekem viszont számít a samunál az a +1 col és a full hd. A ph teszt azt hozza fel hátránynak, hogy instabil a talp - ez nem annyira izgat - illetve a panel tulajdonságaiból adódóan hosszabb válaszidővel rendelkezik, ezért játékra nem annyira ajánlott. Kérdem én, hogy ez a 8ms valóban olyan "nagy" érték, hogy egy cod meccs közben észre lehetne venni, esetleg zavarna?
Más: Most egy samu 930bf monitorom van 4 éve, amivel nagyon meg vagyok elégedve. Az új monitor inkább felületbővítés szempontjából kéne, de azért nem árt, ha minőségi a cucc, emrt sokat ülök a gép előtt :S Ebben a monitoban TN panel van, kíváncsi vagyok, hogy egy mai TN panel egy 22" v. 24"-os kijelzőben mit produkál? A méretből adódóan esetleg lehet hogy rosszabb betekintési szöggel és foltosodással bír, mint a mostani 930bf-em? Azért kérdem mert a media marktban és hasonlókban be van téve egy háttér, és azon nem lehet megvizsgálni. Ha egy "mai" TN paneles nagyméretű wide monitor van olyan jó (betekintési szög, színtér, kontraszt stb), mint a 4 évvel ezelőtti 19"es 4:3as samsungom, akkor nekem elég egy ilyen Tn paneles produkt.
bocs a hosszú posztért, remélem válaszra méltattok!
köszi
t
-
d'Orsy
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #4446 üzenetére
Hát ez engem is érdekelne, úgy értem én sem értek ezekhez a rövidítésekhez.
Mert ha például szeretnék egy 24-es monitoron full HD filmet (pláneha blueray) filmet nézni, van másik csatoló, ami tökéletesen átviszi a képet a videokártyáról a monitorra? A HDMi-ről azt olvastam, hogy veszteségmentesen teszi ezt, persze a hangot is viszi.
Nincs még erre képes összeállításom, csak már nagyon gyúrok rá és szeretnék jól dönteni majd. -
ashnur
csendes tag
válasz
Nyugdíjas #4443 üzenetére
Szia,
amint láttam te írogattad itt a népnek a legnormálisabb válaszokat, szóval visszaveszek az arcomból
Az a bajom, hogy kb egy órát olvasgattam monitor témában tegnap, viszont:
- nem tudom miért jó vagy nem jó ez a TN izé, és nem tudom mi kell hozzá, hogy az UPC boxomat ráköthessem a monitorra. ha tudnám akkor úgy írtam volna
nektek ezek az információk banálisak biztos, de nekem még nem volt időm megtudni minden monitor minden tulajdonságának a pozitív és negatív oldalát, nem nagyon találtam olyan helyet (angolul sem, pedig marhára kerestem) ahol leírja részletesen. Ráadásul nem is lehet jó keresőt találni monitorokra ahol beállíthatnám, hogy milyen tulajdonságok érdekelnek és listázza az összeset.
Tehát ha valami homályos abban amit írtam akkor az nem azért van mert én itt kitalálósat akarok játszani veletek, csak egyszerűen nem tudom minek hívják azokat a dolgokat amik nekem kellenek. Azt sem, hogy mennyibe kerülnek. Azt sem, hogy miért jó vagy rossz egy paneltípus.
Köszi a megértésed, és remélem tudsz segíteni
-
ricsik
őstag
válasz
Nyugdíjas #4418 üzenetére
És most jól érzed magad? Én nem vagyok egy kötekedő ember, de szakadj le rólam.
Ha nem tetszik, amit írok, vagy kérdezek, akkor könyveld el magadba, hogy ez hülye és tartsd magadban. Neked az mért jó, hogy mást kritizálsz? Olyan okosnak képzeled magad, vagy mi?
Komolyan mondom nem értelek...És mi fakba tévedek? Eszednél vagy öregem? Egyszerű kérdéseket tettem fel, mivel nem vagyok annyira járatos az IPS panelekben és igen ha veszek nem akarom, hogy átkúrjanak.
De igazad van, én tévedek, de miben is?
Na de ilyet..... -
ricsik
őstag
válasz
Nyugdíjas #4413 üzenetére
Nem annyira ellentmondás, mert egyenlőre én SPVA panel előtt ülök, de, ha aktuális lesz, akkor abban biztos lehetsz, hogy nagyon utána járok és személyesen is letesztelem a különböző panelokat és akkor már tudni fogom a különbséget. Ha pedig pl nagykerből rendelem meg, mert áfát el tudom intézni, akkor nem mindegy mit sóznak rám.
De hagyjuk a témát, ennyit nem ér, úgy látom mindenképp belém akarsz kötni.
-
penene
őstag
válasz
Nyugdíjas #4365 üzenetére
Aha, köszönöm, kezdem kapizsgálni.
Kezdetben vala az IPS... majd lett az S-IPS, és most a H-IPS, mint fejlesztések.
Most azt nem akarom a topikban leiratni veletek, hogy mik a technológiák közötti apró különbségek, majd utánaolvasok.Az említett HP típus egy ilyen ethalonnak számít, vagy ezen kívül még milyen más gyártók modelljeit érdemes nézegetni? Vagy ez annyira itt most nem is számít, hogy HP, vagy LG, vagy egyéb?
Igazán nem szeretnék idegbajt kapni a kismillió monitorok közötti választásban, max. 1-2 szakemberek által is bevált monitor közül szeretnék dönteni.Ez a HP 1.
ill. jönnek még S-IPS monitorok, amik még szimpik...
Ha felmerül még más is.. -
bluobluo
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #4292 üzenetére
Azért nem kell mérgelődni mert nekem mi a véleményem!
Csak kicsit furán jönne ki, hogy hurcolászom ki be a monitort a szobámból, miközben látják a rokonaim, hogy "hé! nem tudsz egy értelmes monitort venni??" ....mondanák.
Úgy, hogy bocs, de akárhogy is nézik, olvassák most a szakemberek ezt a topikot, azért kicsit égés a TFT-re nézve, hogy már az elején pixelhibás lehet a monitor, holott a régi CRT-kkel szemben, ez pont fordítva van!
.....Nem?
Azért elgondolkodtató, hogy egy digitális monitor, aminek jóval jobban kéne működnie, mint egy olyan CRT-nek, mint amit már jópár éve használok!! -
bluobluo
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #4284 üzenetére
Itt nem az éhenhalásról van szó, itt az van, mennyire hajlamos a pixelhibákra a 2333SW!
De ha azt mondod, hogy nem tudod, elfogadom a választ, legfeljebb megválaszolja olyan, aki a közelében dolgozik, és látja nap mint nap!....legalább is remélem!
Bocs ha netán túl reagálom a leendő monitoromról a kérdéseket, de nem minden nap veszek e fajta monitort, nem tartom magam gazdag embernek aki úgy cseréli a fullHD-s monitorát mint a zoknit, de szeretnék minnél többet megtudni róla mielőtt megveszem, nehogy utánna érjen meglepetés!
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest