- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
kecskesadam
csendes tag
Sziasztok!
Néhány hónapnyi lelkes olvasgatás után azt hiszem, kezdenek körvonalazódni bennem az új monitorom paraméterei, és hát az anyagiak, a keret sajnos utolsó pillanatokig való latolgatása után most szeretnék megint kérdezni, tanácsot kérni. Előre is köszönöm!
szóval max 150-160 eFt-ig keresek olyan 23' vagy 24' monitort, ami IPS paneles, 16x10 vagy 16x9-es, full HD, elsősorban filmnézésre, Tv-nek, nem baj, ha tud 24p-t, van rá teljeskörű pixelgari, leszámlázható és átvehető dec 31-ig (ez utóbbi legkésőbb január 3-ig)
Ami fontos lenne: tényleg jó fekete szín, rendes, komoly elektronika, nem 8 bites feldolgozás. Hdmi, dvi és d-sub csatik (mindhárom forráshoz kötve lesz), nem baj, ha nem túl lassú, könnyű elforgatási lehetőség (vízszintesen), tartósság
És ami nem: fotóeditálás, grafikai munka, 1x0%-os színhűség, akciójátékokra való képesség, ezek egyikére sincsen szükségem, de gondolom, ennyiért ilyen monitor nincs is.
Ha valaki adna tippet, az elmúlt hónapokban itt forgó néhány monitort esetleg tudás szerint sorbarendezné, azt nagyon megköszönném. azt is, ha valaki írna olyan boltot, akiknél ilyen monitorok vehetők még az idén... (bocs, ez utóbbi dolog tényleg a legutolsó pillanatban derült ki, én sem így szerettem volna...)
Előre is köszönet!
-
kecskesadam
csendes tag
Szeretnék feltenni egy - biztos tök buta és tudatlan - kérdést, ha megengeditek :
egy monitor fekete színének, a mélységének van köze ahhoz, hogy a háttérvilágítás led-es vagy hagyományos? vagy a led-es háttérvilágítás csak energiatakarékosságra jó?
-
kecskesadam
csendes tag
Kösz a gyors, irányt adó válaszokat!
-
kecskesadam
csendes tag
válasz
kecskesadam #4491 üzenetére
Banyek, annyi marhaságot összeírok itt, hogy a lényeget elfelejtettem megkérdezni
: olyan monitort keresek végül, amelyiken a fekete fekete, nincs (vagy nagyon kevés a) bevilágítás felül-alul és a sötéten fényképezett jelenetek is rendesen látszanak, illetve sokkal jobban, mint a 930BF-en...
Bocs, valójában ez a lényeg, ezért keresek másik monitort.
-
kecskesadam
csendes tag
-
kecskesadam
csendes tag
Köszönöm a választ,
Visszaolvastam elég sokat (többszázat), időközben meg is tudtam ezt-azt nyilván, amit azonban kérdeztem, az nem feltétlenül csak erre vonatkozott. Nyilván túlontúl elrejtettem a második kérdésben, hogy mások konkrét tapasztalatain alapuló tanácsaira volna szükségem, nem arra, amit én is meg tudok találni. Amikor odamegyek egy Saturn-féle boltba, még az sem derül ki, hogy egy-egy monitorban milyen panel van egyáltalán, nemhogy egyéb részletek... Ki sem lehet próbálni őket, arra meg nincs kapacitásom, hogy minden ottlévő típusszámot felírjak és utánanézzek...
Ezenkívül a későbbi hsz-ban le is írtam, hogy vágom, hogy ez nem tech support, szerintem nem kértem számon senkin semmit. Csak annyit jegyeztem meg, hogy nem értem, miért van az az érzésem, hogy ignorálva vagyok (nem csak én, erre pont a visszaolvasás során jöttem rá, különben nem írtam volna le, csak így találtam méltányosnak megjegyezni, hogy láttam, nem én voltam az első), meg hogy ki kell találnom az ős topiklakók gondolatait ahhoz, hogy szóra méltassanak monitor-ügyben...
És azért az tagadhatatlan, hogy akik régóta itt vannak, azok valahogy otthon érzik magukat és azt sem tagadom, hogy nekem, újnak meg az az érzésem, hogy belépőt kell "fizetnem" a klubba... Nem így van? (Van olyan fórum, ahol én vagyok nagyon otthon nagyon régóta, de valahogy ott nem divat egy vadonatúj hozzászólót ignorálni azért, mert tudatlan, vagy mert nem olvasott vissza. Én abból indulok ki, hogy valaki nem lustaságból nem olvas vissza, hanem azért, mert egyrészt nem tudhatja előre, az ő kérdését mennyivel azelőtt és mennyire pontosan járták körül, másrészt meg lehet sürgős is a kérdése, és lehet, nincs is ideje vadászni az infókat. Ettől még azonban ne legyen tudatlanságra és szívásra kárhoztatva.)És végül: árat akartam, de végül nem tudok mondani, mert még csak nem is otthon élek, és az itteni árfekvés kicsivel odébb van (följebb is, és lejjebb is), mint odahaza... Azt tudom mondani, hogy pl egy p2370-est itt 129 euróért adnak, egy xl2370-est meg 329-ért (pont ezen okból kérdeztem rá erre a kettőre, hogy tényleg megéri-e a 2,5x-es árat...) De hiába is mondok árfekvést, mert nem tudom, mire szánnék rá mennyit. Nem költenék egy hipercsúcs monitorra, ha a 130 eurós is nagyon jó arra, amire nekem kell (amit leírtam), de kiadnék pénzt szívesen valami olyanra, ami sokkal jobb, haladóbb, energiahatékonyabb, stb, mint a 130 eurós, ha tényleg sokkal jobb (nekem, mert pl sokkal kíméletesebb a szemnek, pénztárcának, sokkal szebb színei vannak, stb)
-
kecskesadam
csendes tag
Bocs, emberek,
de őszintén szólva nem értem, és rosszul is esik, hogy többen itt nem kapunk választ a kérdéseinkre, holott ez a fórum elvileg erre (is) van. Értem én, hogy nincs kedve senkinek segíteni, meg nem ér rá, meg nem jár erre, meg hogy nem is kötelező, de akkor írjátok ki légyszi a fórum tetejére, hogy ez privát haveri klub, vagy a kérdezési szabályokat, hogy milyen sztenderdeknek kell megfelelnie az embernek, aki a magasságos uraktól választ is várna. Az szerintem nem kifejezetten barátias, hogy az ember próbál normálisat kérdezni, tisztességesen is teszi, megy is a fórum, és mégis senki sem reagál semmilyen kérdésre. Akkor inkább tényleg nevezzétek át a fórumot...
-
kecskesadam
csendes tag
válasz
kecskesadam #4488 üzenetére
Bocs, szerkesztési idő lejárta után még rájöttem, hogy szerettem volna beleírni, hogy eddig elég nagy megelégedéssel egy samu 930BF-et használtam 3+ évig, egyszerűen csak kellene egy másik is, hasonlóan hosszú (vagy még hosszabb távra). Ebből is kifolyólag egyéb márkákról semmilyen tapasztalatom nincs.
A másik, hogy az ajánlatoknál direkt nem mondtam árfekvést - inkább az lenne szempont, hogy ár/érték arányban jó legyen. Ha egy egyszerűbb/régebbi technológiás, de jó monitor lenne jó áron, az majdnem ugyanolyan jó nekem, mint valami újabb dolog, ami szignifikáns előrelépés, elkérik az árát, de nem húznak le érte... Szóval JÓ monitort keresek, olyat, amelyik nem sántít...
Köszönöm!
-
kecskesadam
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Monitort kell vennem nemsokára, 23'-24' méretre gondoltam, és sajnos fogalmam sincs a jelenlegi trendekről (még a háttérvilágításról vmi nagyon kevés, meg hogy a TN panel az rossz, de hogy milyen az, amelyik jobb és miért, meg ezen felül aztán tényleg semmi...).
Hármat kérdeznék, az egyik, hogy van-e vmi link, ahol ennek utána lehet olvasni (led, oled, paneltípusok, tulajdonságaik, melyik mire jó),
a másik, hogy ajánlana-e valaki valamilyet (csak filmre és netre, plusz HDTV-ként használnánk (nem Magyarországon...)) HDMI és DVI csatlakozó is kéne (IPTV és PC bejárat), és ha volna D-sub, az sem baj...
és végül hogy láttam ilyet, hogy samu xl2370. Ez valóban jó monitor? És annyival jobb-e mint amennyivel drágább, mint pl egy p2370?
Köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ingatlanos topic!
- Építő/felújító topik
- Androidos fejegységek
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Nyaralás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest