- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Yettel topik
- MiLi MiTag, MiLi LiTag bluetooth trackerek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Aktív témák
-
Flame_
tag
Hát, sajnálom hogy ez már csak a vétel után derült ki
Egyébként minden normális tesztben kitérnek a képminőségre (többek között betekintési szögekre), jobb esetben képpel. Csak egy példa innen a PH!-ról: az oldal közepétől jönnek a különböző szögekből lőtt képek. Most éppen fél lábbal a cipőmben ezt kotortam elő gyorsan. A 2494HS-nél is valami ilyesmi látszódna, mivel TN panel.
Összehasonlításul itt vannak egy H-IPS panelos TFT monitor betekintési szögei, szintén kb. az oldal közepétől. Látható, hogy egészen másmilyen; minden irányban kb. ugyanannyira változik és színtartó, nem torzul, csak a fényerő csökken. Persze jóval drágább is, de hát valamit valamiért.
Amit én ilyenkor csinálnék, hogy keresnék egy ismerőst, aki egy kis anyagból összerak egy tartókonzolt hozzá. Vagy hátha van elfogadható áron egy, amivel dönthető is (IKEA-ban, irodafelszerelési boltban, stb). A hátulján (asszem egy műanyag panel mögött) vannak szabványos furatok, amit pont ilyesmire találtak ki.
-
Flame_
tag
Igen, alulról nézve jellemzően nagyon szar a betekintési szöge a TN paneleknek - már például ahhoz képest, ha felülről nézed. Mégis mit vártál?
50-60e forintos 24" TN az ezt tudja. Nem pl. nappaliba találták ki, változatos szögből filmnézésre, hanem hogy előtte kockulj. Direkt így gyártják, mivel ahova szánják, ott igen ritkán nézed alulról. Ezért is vicces, amikor a samu ilyesmi karakterisztikájú, 26-30" panelokkal szerelt cuccokat árul "monitortévé" címkével.
Ezt amit írtál szó szerint több ezer ilyen monitorról pont így el lehetne mondani... bocs, de ennek így semmi hírértéke
BTW magam is kinéztem már pont ezt a típust (Samsung 2494HS) karácsonyi újításnak - olcsóbb alternatívaként pedig a Samsung 2333SW-t. Előtte ülve neteznék, kódot vernék, játszanék, filmeznék. Színhűség vagy hasonló professzionális igények csak nagyon minimálisan jelentkeznek, a HDMI csatlakozás megfontolandó. Szóval szokásos konzumer hülyeség, na
Az itteni tapasztalt szakik megfelelőnek ítélik a monitor-igény párosítást, vagy orientálnának valamerre? Igen, nagyon szívesen vennék egy NEC EA231WMi-t
Csak annyi pénzem nem hogy idén, jövőre se lesz rá. Meg ugye nem is kifejezetten igénylem/használnám ki a mindennapokban amit nyújt.
-
dezz
nagyúr
TN paneles monitorok esetén nincs közöttük minőségi különbség. (Egyes jobb panelesek viszont ki tudják használni a HDMI DeepColor és xvYCC fícsörjeit.) Az lehet még érdekes, hogy DVI-n sok monitor nem hajlandó 50 Hz-es képet fogadni, HDMI-n viszont kötelező ezt is támogatni. Az európai konzolok SD-ben 50 Hz-et használnak, de azt nem tudom, hogy HD-ben is ezt teszik-e.
-
dezz
nagyúr
Az a 15000:1 és más hasonlók LCD monitorok esetén csak a dinamikus kontrasztarány. Nyilvánvalóan nem vagy tisztában a fogalommal, de most itt inkább nem kezdenék kiselőadásba, inkább keress rá!
Lényeg, ez csak egy parasztvakítás, legalábbis jelen formájában. Akár egy szürke feketéjű monitorra is rá lehet írni 50000:1-et... Aztán az első lépés, hogy kikapcsolja az ember, mert csak zavarja, amit a monitor ilyen címen csinál... És akkor marad a natív kontrasztarány, ami a mai monitorokban alkalmazott panelek többségénél 1000:1 körül van...
A nagy dinamikus kontrasztarány lényegében azt jelzi, hogy a háttérvilágítás intenzitása nagy tartományban szabályozható. De pl. lehet, hogy csak felfelé vagy csak lefelé.
Lehet, hogy ez a dolog változik majd a LED-es háttérvilágítású monitoroknál (*), és valami értelmes dolog sül ki belőle, de még ez sem biztos.
* Jelenleg a LED-ek a CCFL helyén vannak, szépen egy sorban a panel valamely szélénél, azaz nem a panel mögött, így nem valósítható meg az un. zone-dimming, amit egyes csúcskategóriás tévéknél alkalmaznak, többezer LED-et felhasználva. Monitoroknál esetleg évek múlva lesz ilyen, ha lesz egyátalán.
Egyébként a CRT-k 5000:1 körül voltak, és nagy dolog volt a plazmák esetén, amikor elérték a 10000:1 arányt (ezek term. natív számok)...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nem fogok veled ezen vitázni,de szerintem még most felejtsük el ezt a dinamikus kontrasztarány magasztalást, mert jön valami vérmesebb kolléga, és akkor aztán hajajj
Nem jó az semmire, hidd el nekem. 1000:1-hez bőven megfelel, és az legalább nem szemenszedett hazugság, ahnem valós kontraszt. A dinamikus kontraszt meg mehet a budiba, aztán flush
-
Mezoo
csendes tag
Hát figyelj menj el és nézd meg!
nekem tökéletesen megfelelt és tetszett amit láttam!most LG 30000:1kontrasztarányú monitorom van és hidd el tapasztalat,hogy sokkal szebb képe van nála!
és gondolom a külföldi tesztelők sem irkálnak össze vissza hülyeségeket...főleg nem a németek!de ahogy kérted ajánlottam egy monitort!nem rábeszélni akarlak semmire!
az enyém is csupán egy vélemény!
a Benq is egy nagyon jó monitor,de nekem élőben nagyon nem tetszett de ettől neked még jó lehet! -
Mezoo
csendes tag
Hello!
én ajánlanám neked a Hanns.G monitorját!
én is most tervezek venni...működés közben már láttam üzletben!
nagyon szép képe van!
csak magát a márkát nem preferáltam annyira de eddig csak jókat hallottam róla!
és külföldi fórumokon is dicsérték!és még az ára is 52kén is azt a Benq akartam amit te írtál de élőben egyáltalán nem tetszett de ez egyéni vélemény!
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- LG UltraWide 29WQ60A-B LED IPS Monitor! sRGB 99% / 5ms / 100Hz / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- Fóliás LG 27" 27ML60SP-W IPS LED Monitor!
- Samsung ViewFinity S6 34" (S34C650TAU) UltraWide ívelt monitor garanciával, dobozzal
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest