Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz
kecskesadam #4842 üzenetére
Monitoroknál tudtommal egyelőre csak edge lighting (széli [meg]világítás) van, így csak az játszhat szerepet, hogy a LED-eket jobban le lehet szabályozni, mint a CCFL csöveket, azaz jobban le lehet venni a háttérvilágítást.
-
adm
őstag
válasz
kecskesadam #4514 üzenetére
ha minden monitor kb feleannyiba kerül ott ahol veszed, mint itthon (130E - 65k) és tudsz ennyit rá szánni, akkor 350 (max400E)-ért felső-közép kategóriás 24"-es H-IPS/PVA paneles monitort kapsz.
a most bemutatott DELL U2410, vagy a HP 2475W kiváló lehet a feladatokra. az összes szükséges digitális és analóg bemenetekkel rendelkeznek, PIP-pel párhuzamosan nézhetsz tv-t, használhatod monitorként és mindkét márkának kiterjedt szervizhálózata van egész európában. a dell-ről csak sejtem, a hp-ról tudom, hogy helyszíni garanciában lehetőség szerint azonnal cserélik a problémás példányt. emberi áron bővíthető a gari 5 évre és van esélyük, hogy kihúzzák addig.
ha mégsem költenél ennyit, akkor 200-250E környékén e-ips és c-pva panellel szerelt monitorokat kaphatsz. otthonra tökéletes még ez a kategória is.
200E alatt pedig TN paneles monitorokat találsz. ha az ár mégis számít és hajlandó vagy kompromisszumokat kötni, hobbi célra használhatóak ezek is.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
kecskesadam #4514 üzenetére
Akkor neked valami jobb PVA paneles monitorra van szükséged.
Hogy ezek közül melyiket veszed azt a pénztárcád fogja meghatározni.Pár példa ár szerinti sorrendben: HP LP 2275W, Dell 2408WfP, EiZO Foris FX2431
-
kecskesadam
csendes tag
válasz
kecskesadam #4491 üzenetére
Banyek, annyi marhaságot összeírok itt, hogy a lényeget elfelejtettem megkérdezni
: olyan monitort keresek végül, amelyiken a fekete fekete, nincs (vagy nagyon kevés a) bevilágítás felül-alul és a sötéten fényképezett jelenetek is rendesen látszanak, illetve sokkal jobban, mint a 930BF-en...
Bocs, valójában ez a lényeg, ezért keresek másik monitort.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
kecskesadam #4510 üzenetére
Szerencsénkre egészen korrekt kereső van a ph! fórum motorjában, igy én legtöbbször ennek segitségével már annyira közel kerülök a válaszokhoz, hogy csak pár apróságra, konkrétumra kell rákérdeznem. Szerintem próbáld ki te is, megéri...
Egy pici személyes, csak hogy ne hazudtoljam meg önmagam: Saját magam nevében nyilatkozva azt kell, hogy mondjam, én is voltam itt kezdő, sőt, nyilván mindannyian. De az jó kérdésfeltevés képessége nem ph! fórum specifikus dolog. Nekem ezek szerint jól megy, van akinek kevésbé. Egyébként az egész csak azon múlik, hogy elképzeled, te tudnál-e jó választ adni a kérdésedre, ha neked tennék fel.
Egy abszolút személyes megjegyzés(kéretik nem magadra/magatokra venni. Továbbá vélaszolni ha kérhetem végképp ne válaszolj rá.): Engem személy szerint marhára zavar, h avalaki mikor nem kap választ a kérdésére nem abban keresi a hibát, hogy esetleg nem rosszul tette-e fel a kérdést, hanem már csapkodja is a virtuális asztalt sértődötten.
ThorsHUN: Ha ez az ami zavaró lehet számotokra akkor én a magam nevében abszolút elnézést kérek,de én pl. az olcsóbb kategóriás monitorok piacán abszolút vakon vagyok, tehát ha akarnék sem tudnék segiteni. Akár ezért is tűnhet úgy, hogy esetleg nem vagyok hajlandó segíteni annak aki kevesebb pénzt szán moniorra. Tehát semmiképpen nem azért tezsem ezt mert kevesebb pénze vanaz adott dologra, csake gyszerűen nem abban a szegmensben "mozgok". -
adm
őstag
válasz
kecskesadam #4503 üzenetére
szerencsére semmi sem korlátozza, hogy elolvasd a korábbi hozzászólásokat. a második kérdésedre még 50 hozzászólást sem kell visszaolvasnod. de ha rászánsz 1-2 órát 500-1000 hozzászólásban körvonalazódhat a megoldás. van akinek az 50-70k-s, van akinek a 100-120k-s, esetleg 150-180k-s 24"-es monitorok a legjobb ár/érték arányúak és van akinek ugyanennyiért egy fullhd-s 32-40" lcd tv. mondj egy tól-ig árat, hatalmas segítség lesz.
azt azért nem szabad elfelejteni, hogy ez nem gyártói vagy kereskedői tech support. a többség hobbiból olvassa és kommentel. a szolgáltatás ingyenes, így nincs alapod kérdőre vonni senkit. -
dezz
nagyúr
válasz
kecskesadam #4503 üzenetére
Az előző hsz-em alján részben neked is válaszoltam. A többi kérdésed nem elég konkrét (pl. összeghatárok nincsenek, stb.), vagy nincs rá konkrét válasz.
ashnur: Úgy vélem, itt. (Ez a 2. legolcsóbb, de az 1. egy webáruház, és itt meg is nézheted. +6k-ért garantáltan pixelhibamenteset kapsz, és még így is olcsóbb, mint jápár más helyen.)
-
kecskesadam
csendes tag
válasz
kecskesadam #4488 üzenetére
Bocs, szerkesztési idő lejárta után még rájöttem, hogy szerettem volna beleírni, hogy eddig elég nagy megelégedéssel egy samu 930BF-et használtam 3+ évig, egyszerűen csak kellene egy másik is, hasonlóan hosszú (vagy még hosszabb távra). Ebből is kifolyólag egyéb márkákról semmilyen tapasztalatom nincs.
A másik, hogy az ajánlatoknál direkt nem mondtam árfekvést - inkább az lenne szempont, hogy ár/érték arányban jó legyen. Ha egy egyszerűbb/régebbi technológiás, de jó monitor lenne jó áron, az majdnem ugyanolyan jó nekem, mint valami újabb dolog, ami szignifikáns előrelépés, elkérik az árát, de nem húznak le érte... Szóval JÓ monitort keresek, olyat, amelyik nem sántít...
Köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraWide 34WR50QC-B Monitor! VA 3440x1440 / 100Hz / FreeSync
- Gamerek, tartalomgyártók FIGYELEM! DELL Alienware LCD monitor
- LG Ultragear 27GN60R (Garanciás)
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest