Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_ #13899 üzenetére
Bőven ráér, még azt sem tudom, hogy hétvégén lesz-e időm elmélyedni a gépben. Arra készültem, hogy 2-3 hét múlva lesz meg, nem arra, hogy rögtön... Ez jó, persze, csak idő kéne.
A felajánlást köszönöm, élni fogok vele. Majd küldök privit.
eeaa: erről beszéltem, hogy most már csak nekem is meg kellene tanulni fotózni...
-
Ijk
nagyúr
válasz
Mercutio_ #13851 üzenetére
Eredetileg arra akartam kilyukadni hogy kicsik ezek az érzékelők. APSC alá nem adnám, 4/3 pont még az elfogadható kategória, főleg az új érzékelőkkel. Több értelmét látom egy nagyobb érzékelős, gyengébb fényerejű obival szerelt kompaktnak, mint anno a DP1, ill. a Canon G1X.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Mercutio_ #13816 üzenetére
Azt már tudjuk, hogy a 4/3-nak semmi köze se az oldalarányhoz se a képátlóhoz. Viszont valamihez legalább van köze állítólag
A nikon féle 1"-nak mihez van köze? A 13,2x8,8mm-es szenzor átlója is csak szánalmas 15,86mm, ami az 1"-tól erősen elmarad, éppen több mint a fele. -
válasz
Mercutio_ #13816 üzenetére
Ez csőméret, nem szenzorméret
Ha felszorzod (nem visszaosztod) a 4/3"-t 25,4mm-rel
(nem 2,54mm-rel, akkor sem az általad elvárt eredményt kapod meg)
4/3" x 25,4 = 33,9mm
De ez nem az átlóhossz (az 21,6mm), nem oldalhossz (az 17,3mm), hanem ez az ekkora érzékelőjű régi hagyományos kameracső átmérője -
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #13809 üzenetére
Bizonyos tévhitekkel ellentétben a rendszer a nevét onnan kapta, hogy 4/3" átlóval megáldott szenzor köré épül. Az már más kérdés, hogy a képátló is többnyire erre rímel.
Azért írom, hogy többnyire, mert egy GH2-nél lehet ez akár 16:9 is, miközben a képátló az továbbra is marad 4/3".
-
-
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_ #13656 üzenetére
Már megkérdeztem, teljesen mindegy. Abban nem volt egyetértés közöttük, hogy számlát csak arra a névre tudnak-e kiállítani, akinek a nevére a kártya szól. Az egyik szerint csak arra, a másik szerint a számlázási név lehet más is, és ez van a honlapjukon is.
Ellenben ha valakinek kell natgeo kedvezmény oly cuccokra, szóljon... Persze, ha meglesz a kártya.
-
válasz
Mercutio_ #13076 üzenetére
biztos, hogy a 14-150 "korlátozza a szenzort", magyarán biztos, hogy egy jobb obival jobb eredményt kapsz, ez már az e-pl2-nél is így van.
xt: a sima vázak fogytak el, kitek vannak. de az egész világon hiánycikk az e-m5, szóval gyanítom, hogy pár darabos csak a hazai készlet is.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Mercutio_ #13076 üzenetére
Ööööőőő
nem mertem megfogalmazni, de Te megtetted helyettem. Az ár egy dolog, de pacekra sem a kategória legszebbje. Persze ez szubjektív.
Természetesen a 45 1.8 az alap lenne nálam.Parci : köszi, de mintha egy másik fórumon (index) egy bennfentes azt írta volna pár perce, hogy az ezüst, a fekete és a kit is elfogyott.....
-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #11836 üzenetére
"Nomeg egy fix obi a jobb fajtákból már 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8 árban mozog, és mindez AF nélküli használat mellett"
No ezért hagytam abba a régi fix-ek hajkurászását...és pont ezért tetszik az mft RENDSZER mert vannak objektívek...én pl most szenzációsan elvagyok a te egykori 14-45-ösöddel
-
válasz
Mercutio_ #11693 üzenetére
ez már egy másik kérdéskör, ami konkrétan a g1x-ről szól. thom hogan állítása általánosabb volt: ilyen típusú kompaktokkal és a dslr-jeikkel lefedhető a milc territórium, nem biztos tehát, hogy hülyeség, hogy kimaradnak egyelőre. nyilván, ha le akarják fedni, akkor kell majd egy komolyabb g1x klón is. a pana sem a gx1-gyel kezdte.
-
trialboj
őstag
válasz
Mercutio_ #11544 üzenetére
Hát akkor ideát elég érdekes szervíz lehet, mert mikor kértem, az akksit először azt mondák 7000, s nagyot néztem, s aztán mondták hogy ez nem eredeti, de ha érdekel, utána nézhet, mert azt nem tudja fejből (senki sem veszi.)
Am GH2 a váz
Amennyiben beruháznék noname aksira, lenn rá esély, hogy esetleg erősebb mint az eredeti? Tud valaki tippet?
-
PRO-peller
senior tag
válasz
Mercutio_ #9854 üzenetére
PRO-peller: D40 ISO1600-ig jó? Mire?
A 6MP-s szenzorral nem a mérete a baj, hanem a gyenge dinamika, sok zaj. Egyébként ezt a földműves stílust hol szedted fel, csak nem fotozz.hu/pixinfo fórumokon?
Véleményem iso 1600/D40:http://prohardver.hu/tema/micro_four_thirds/hsz_9820-9820.html
De ha tovább is visszaolvasol én is csak annyit írtam,h nincs baj a 6mpx-el. Erre fől oktatást kaptam az új szenzorok dinamikájáról "földműves stílusban". Most értem, h véded a csapattársat, de nem tudom mit szólnál ahhoz, h mindezt amúgy megsúgnám neked tobzódó cikiszmájli körítéssel? -
válasz
Mercutio_ #9684 üzenetére
csak megérzés, életemben nem fotóztam tesztábrákat. no meg, ez nagyon összetett dolog, mert függ a fókusztávolságtól, a tárgytávolságtól,a rekesztől, a fényektől stb. de, összességében inkább elfogadhatónak, mint nagyon jónak mondanám a 14-150-nel készült képeket.
(ne érts félre: 10x-es zoom talán nincs is jobb, nem reális 45/1,8 szintű teljesítményt várni)
-
EFT
tag
válasz
Mercutio_ #9623 üzenetére
És tapasztalatok szerint egy polár szűrő elég egy 48/1.8-hoz vagy egy 20/1.7-hez?
Ha jól emlékszem kb. 1,5FÉ-t vesz le a polár. Múlt hétvégén 3.2-ig kellett rekeszelnem a 48/1.8-at, az még polárral kb. kijött volna, max nem teljesen nyitva f2, f2.2 körül használom a 45-öst. Viszont lesz még ennél sokkal naposabb idő is nyáron, szóval azt gondolom, hogy a probléma megoldása inkább egy ND8-as vagy egy madgie által javasolt vari ND filter lehet.
Valamit mindenképp be kell szerezni, mert az 1/4000 kevés lesz nyáron portréhoz. -
válasz
Mercutio_ #9623 üzenetére
igen, nagyon éles fényeknél megérheti használni. inkább csak annyit akartam mondani, hogy a szűrők rontanak a képen, ezért akkor érdemes használni, amikor annak célja van. kedvencem az obit védő szűrő, meg az uv szűrők... megveszi a drága üveget a user, aztán eléhúz egy szuperjó minőségű, 20e ft-os szűrőt védelem gyanánt.
-
válasz
Mercutio_ #9621 üzenetére
igazából nem, egy 45/1,8 vagy 20/1,7 szintű obi képén (sőt, minden obi képén) a polárszűrő ront (plusz optikai elemek és felületek egy nagyon gondosan megtervezett és jó rajzú obi előtt), tehát hobbiból nem érdemes használni, csak ha nélküle rossz lesz a kép (magyarán a kisebb rossz a szűrő).
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #9584 üzenetére
Már eddig is piszkosul vékony AA szűrő volt az összes mFT gépben, szóval ezen a téren túl sok mozgás tér már nincsen.
Még mindig sok kérdőjel maradt az OM-D-vel kapcsolatban. Ami biztos, hogy zajban és dinamikában is előreléptek. Kérdés már csak az, hogy ezt egyrészt hogyan érték el, másrészt hogy kellett e emiatt esetleg egyéb területeken kompromisszumot kötni.
Lassan jó lenne látni egy korrekt tesztet is, normális obival.
Van már sok kép, de mondjuk úgy, hogy nem a legprecízebb oldalak ontják az OM-D képeket.
-
FEDman
addikt
-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #9302 üzenetére
Ugyan ez történt velem is...érdekes...írás közben visszaléptem.
Minden topikban utálják, azért változtatgat neveket..Más: Jót röhögtem a Canon 5d mkIII iso 102ezres iso-ján...egyszer valaki méregből beírta valahová hogy iso százezres gépek jönnek, azán itt van
Már csak egy kérdés maradt; hol használunk ilyen értéket egy éles 1,8-as fix-el mondjuk?szerk: Most látom hogy a d4 tud 204ezer iso-t is...hajrá!
-
Marseille199
senior tag
válasz
Mercutio_ #9143 üzenetére
ha tudsz minden adatot, akkor 10 perc az egész
Neten meg fent van minden. Lyukátmérőkalkulátor, átváltó, hogy tudj expoidőt számolni az f128-as blendéhez is. Akartam linkelni, csak még nem értem haza gyakorlatról. Viszont megvan az első videós melóm, ahol valószinűleg csatasorba lesz állítva a G3 is, no mev a tőled származott 45-ös zuiko
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #9105 üzenetére
"Kíváncsi vagyok mit facsarsz majd ki belőle"
Őszintén? Én is
Adott ugye a G3, ami az első tesztek szerint akár másfél fényértékes túlexponálást is jól visel és adott ugye az új Lightroom, ami a GF1-nél jó fél Fé, a GH1-nél viszont kábé egy egész fényértéknyit hozott elő pluszban, csak a csúcsfényekből! És akkor az árnyékok is ott vannak, ez a 16 MP-es érzékelő meg elég ígéretesnek tűnik
-
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #8962 üzenetére
Úgy hogy sikerült megnyitnom pár E-M5 Raw-ot és magas iso-n zajban kb. 1 fényértékkel jobb, mint a GH2 és érzésre teljesen egy szinten van ilyen téren a Sony NEX-5n-el.
Ami meg a dinamikát illeti, e téren még a Raw konverterek se tudják kihozni a maxot a szenzorokból. Jó példa erre a LR3 kontra LR4 esete.
A DXOmark meg úgy tudom full nyers file-okat vizsgálnak, még a Raw konvertereket is kihagyják. Gyakorlatilag laboratóriumi körülmények között mérnek, ilyen szempontból tényleg igaz, hogy a gyakorlattal nem feltétlenül van fedésben. Már attól más lehet a végeredmény, hogy épp milyen konvertert használ az ember.
No most Pekka Potka meg az E-P3 és az E-M5 dinamkáját házilag mérte le Oly viewer2-vel, ami totálisan más körülmény, mint a DXOmark mérése, de következtetési alapnak jó.
Itt durván 2 EV előnye van az OM-D-nek az E-P3-al szemben, ha ugyanez különbség meglesz a DXOmark mérésénél is akkor..A dinamika résznél adj az E-P3 eredményéhez 2 EV pluszt.
Persze ezek még csak elég durva találgatások, majd az első komolyabb teszteken fog kiderülni mi is az igazság.
Mindenesetre egyenlőre úgy fest, hogy nagyon jó cucc lesz ez.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Mercutio_ #8482 üzenetére
"LR-ben valahol nem lehet kikapcsolni a katalogizálási mániáját?"
Nem tudok róla. Én azt csinálom, hogy egy ideiglenes munkakönyvtár alá teszem a képeimet és itt is vannak egészen addig amíg nem fejeztem be végleg a feldozgozásukat. Néha hetekig is vannak itt képek, de ez mindenképp csak egy ideiglenes hely, ahol viszonylag kevés kép van. Na, ezt "katalogizálhatja" orrba-szájba, tojok rá. Amikor végeztem egy sorozattal, akkor megy a végleges helyére. (Ami túl sokáig van a "váróban" az a kukában landol
)
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #8482 üzenetére
Nálam is úgy volt, persze. De a fájlokat nem nevezted át egyesével, nem? LR-nál annyi, hogy SD-t bedug, ő rákérdez, hogy mit csináljon (auto LR-t nem engedem, mert akkor minden sz*rra feljön) nyomok egy LR-t és ő már importálja is utána szépen, dátumozva, átnevezve. Egy kummányival nem bonyolultabb, mint Total Commanderben másolni.
-
PRO-peller
senior tag
válasz
Mercutio_ #8377 üzenetére
"Egyébként szerinted miért van az, hogy az összes DSLR-tulaj azt szajkózza, hogy "RAW-ban kell fotózni, ha nem tetszik, akkor minek vettél DSLR-t" biztos, mert azoknak is olyan bombasztikus a JPG-motorjuk"
Általában felfedezhető számomra a színmélység és a lágy és mégis részletgazdag vonalak egy képen. Ha ilyen képet látok pont az ugrik be szinte egyből, h a kép "DSRL-ből" avagy nagyobb szenzorból jött. Nem pedig azon diózom, h RAW volt-e v. jpeg. Igen, ezt a kis pluszt keresem a képeken, ami nem ritka a DSRL-jpegeken sem.
-
rumos14
nagyúr
válasz
Mercutio_ #8320 üzenetére
ez a berázkódás nagyon gáz, eddig nem volt ebből balhé? ha jól emlékszem, az E-P1-nél is volt ilyen probléma a kitobival.
más: egy jó barátom szólt, itt is közreadnám az infót, hogy ma 10% kedvezményt ad a EDig a készleten lévő cuccokra. ha pl. vki fehér E-PL1 kitet akar venni a barátnőjének. vagy Pentax Q 2L-t az anyósának
-
Tulku
veterán
válasz
Mercutio_ #8320 üzenetére
Egyre inkább egy retro g3 utánérzésnek tűnik az egész, jó vaku,evf és kihajtható lcd nélkül...
Mégsem lesz olcsó G3
...max újdonság őrültek váltanak rá, annyi a hátránya.
Azt tudom elképzelni, hogy gf1-2-ről váltanak esetleg...nekem nagyon opálosnak tűnnek a képei...de lehet, hogy az én készülékemben van a hiba. -
hegyimorc
senior tag
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #8110 üzenetére
Ezen a képen jól látszik, hogy azért az E-M5 elég pici ahhoz, hogy semmi ne legyen rajta elérhetetlen távolságba.
-
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #8259 üzenetére
"Megoldás: Szerezni kell egy m4/3-ra rakható vakut
"
Neked tökéletesen igazad van, és akarnék is de nem létezik korrekt rendszervaku. Amit "rendszervaku"-ként árul a Pana, az 80-90ezer Ft, és elb*szták, mert nem megy minden funkció, amint illene tudni! Nem tud pl. ennyi pénzért a vaku távolságmérést sem. Ezek után (meg azután, hogy a beépített villanót milyen szarul használja a G3, azaz TTL csak papíron van, valóságban nincs) szimplán nem merem megvenni a külső "rendszervakut". Emellett több, mint 10 sec a teljes töltési ideje
(90 pénzért nagyon gáz).
Ehhez képest k.gyors és használható képet ad a belépő szintű canon, a 'sötét' kitobival és a beépített villanóval. Megvannak a hibái, viszont eljutsz oda, hogy (értelmesen) fényképezel vele...
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #8187 üzenetére
Sajnos nem! A GF2 / 14mm F2.5 kombináció még épen belefér a kabátom zsebébe, a G3 esetén ez már nem megy (még az OM-D is gyanús a középre helyezett kis torony miatt).
A hordozhatóság miatt mondtam le a Pentax K5 / Nikon D5100 minőségéről. A GX1 szenzora nem jelent akkora előrelépest, hogy érdemes legyen váltani: link.
-
-
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #8110 üzenetére
Pici ez a váz, szerintem simán el fogod majd érni anélkül, hogy fogást kéne váltanod.
Persze az igazi teszt majd az lesz mikor először kézbe kapjuk a kicsikét. -
FEDman
addikt
válasz
Mercutio_ #8102 üzenetére
Ez sima ezüst verzió kicsit trükkös surló fényekben.
Gondoltam már arra, hogy házilag lefújom feketére, ha Kai-nak sikerült Nikont pinkre..
Amúgy kb. ilyen lenne feketében.
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #7981 üzenetére
Már leírtam, semmi újdonság
Kimégy, lefagysz, nyomod a gombot, otthon összerakod
Ez volt ma az első próbálkozás, "csak" 71 darab 25 másodperces kép összefűzve. Darabjaiban jobban néz ki, így összerakva felejtős. Aztán rápróbálkoztam a sarkcsillagra is... elsőre nem fűztem sok reményt hozzá, mert telihold van és alig pislákoltak abban az irányban a csillagok. 114 darab 30" képet lőttem el, hátha mégis jó lesz, bíztam a kis 14-es palacsinta fényerejében. Bevált
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged