- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Schanyee
senior tag
Honnan tervezed venni? Kicsit hasonlóan gondolkozok a Samyang-on, bár nekem semmi tapasztalatom nincs még, ezért az új oly is erősen vonzó. Viszont amennyiért legutóbb láttam használtan a Samyang-ot, vagy egy amerikai új árért nem sokat gondolkoznék rajta, max ha nem jön be eladom, és akkor nem is buknék annyit rajta mint ha itthoni új árán venném.
-
mint örökös "jó lesz a vacakabb is, úgy sem azon múlik" emberke, még én is azt mondom, hogy ha belefér, akkor samyang. sarki fényt nem kiskunlacházáról fogsz lőni, gyanítom, hogy nem minden héten jutsz el a helyszínre. elkél a jobb obi. ha hazajössz, akkor meg eladod árában. vagy mondok mást: biztos nincs a topikból emberke, akitől kölcsön tudod kérni arra a pár hétre?
-
|AP|
veterán
az sem elhanyagolható szempont azért, hogy valljuk be, ennek a vázsapka obinak (a másikból kiindulva) a képminősége finoman szólva sem lesz túl acélos (értsd: trágya) egy normális halszem obihoz viszonyítva. Viszont legalább olcsó és pici, tényleg inkább szórakozásra való (játszani a halszemmel, megküldeni jópár effekttel a képet).
Ennyiért viszont érdekes is lehet, de semmiképp sem egy Samyang kiváltására. -
MrChris
nagyúr
Wazze, ez nem jött le, aszittem neked már rég meg van a 'párod'.
Hát akkor ez tényleg nagyon rendes tőled, illik majd valamivel viszonoznom.
12-32 aszem bejövős, kithez képest nagyon ütős a méret és képtartomány-képminőség. Kisebb mint a 20asom. Így számomra kiesett a 14/2,5.
-
Lassú Víz
addikt
Érdemes. Mindig raw + jpg beállítással készítem el a képet. Kidobni ráérsz akkor is a rawot, ha a jpg olyan lett mint vártad. A másik dolog, hogy ha szerkeszteni akarod a képet akkor tömörítetlent nem tudsz a gépből másképp kivenni, míg a viewer tud tiffbe menteni és azt eszi bármi.
Nem tudom, hogy a rawtherapienak van-e objektív korrekciós része, ha nincs akkor m43-on szinte felejtős. Egy ígéretes ingyenes program linux alá a darktable. Van objektív adatbázisa és ez az első olyan ingyenes (amivel találkozom) ami tud olyat, hogy az expokorrekció csak egy általam meghatározott képrészletre terjedjen ki mint a LR-nál.Egy TN paneles noti kijelzőn nem mernék színeket állítani.
-
-
Schanyee
senior tag
Egyébként sokan nem szeretik a katalógusozást, nekem meg pont amiatt tetszik a Lightroom, és bár nem olcsó, de azért ha néha akciós, akkor egy használt kitobi árába kerül kb (90eur-ért vettem), amennyit én használom és pláne amennyi időt meg fáradtságot spórolt meg nekem, azért nem bántam meg egy pillanatig se. Gyakorlatilag azóta nem használom a (30 nap próbaverziós
) photoshop-ot se, bár ebben benne van az is, hogy nincs annyi időm szórakozni a képekkel mint régen, azért az más szint.
-
hegyimorc
senior tag
Én az Olyviewert ajánlom. A színek olyanok mint amit a jpegben megszoktál a váztól, a legfontosabb dolgokat tudja és ingyen van.
A RawTherapeeval max szimpatizálni tudok, de amikor néhány évente kalandvágyból ismét adok neki egy esélyt és megnézem mennyit fejlődött, kb 3 nap után törölni is szoktam. Nekem nem barátom.
A gimpről inkább még ennyit sem mondok. (túl rég próbáltam és nem is áll szándékomban)
Szóval az Olyviewernél tovább csak akkor lépnék a helyedben ha már ráéreztél arra, hogy mennyivel több van a raw-ban mint a jpegben.
-
arn
félisten
C1 vmi hatvan napig probalhato. Mongy komplikaltabb, mint a lr, viszont az autosettings resze miatt nagyon gyorsan lehet vele dolgozni, mert eleg jo ertekeket allit be (a lral ellentetben). Kindulasnak jo, es rajta keresztul kiismerheted a programot.
Hogy kicsit utananeztem, mar tamogat par mft obit is profilbol. Ha ezt megoldanak, lehet atternek ra a szinek, es a munkasebesseg miatt.
-
-
hegyimorc
senior tag
-
bocsánat, ha otromba volt, igyekeztem teljesen egyértelművé tenni, hogy viccelek. ilyen értelemben akkor a mi agyunk is egy rugóra jár, mert ennyi obi nekem is bőven elég lenne. én szigorúbb vagyok magammal, rendszernél is 2-3 üveget engedélyeznék max. de nem is az volt a lényeg, hogy indokolgatnia kelljen bárkinek, egyszűen mókásan hatott a beírásod (számold össze, hogy hány obi szerepel benne), én meg hülyültem, rosszindulat nélkül. ennyi.
-
ROBOTER
addikt
A 40-150/2.8 egy (m4/3 szempontból) óriási obi lesz, és drága is valószínűleg. Megfizethető obik kellenének. Canon tizenix éve tarol a 70-200 4L-lel, az Olympus meg képtelen ezt felismerni.
Az érkező tükörobiról nem tudom, hogy AF-es lesz-e, de csodálkoznék rajta, nem olvastam a híreket, szóval lehet. Én a Sony/Minolta obin kívül nem láttam még más AF-es tükröst.
-
Mercutio_
félisten
Kevin Spacey óta tudjuk, hogy már ez sem így van
-
jjeahh
nagyúr
komolyan nem értem miért támadsz, ha e-pm2 nem célozz-lőj, akkor melyik cucc az az oly kínálatában? véleményem szerint az olynál az e-pmx széria ugyanaz a kategória, mint panánál a gfx a gf1-et leszámítva...a pen-ek között a nagy pen-ek azok amik babrálásra lettek kitalálva sztem, e-plx meg átmenet a kettő között. dxo: miért, célozz lőj cuccban nem lehet jó szenzor szerinted? és tényleg csak 1 tárcsával van kevesebb mondjuk egy nagy pen-hez képest?
de mindegy, én engedek, legyen ahogy gondolod...
-
gabag28
tag
Úgy értem azonos objektív mellett, azonos árfekvésű váz esetén a jobb szenzort részesítem előnyben. Ha pedig ennél is jobb kellene, akkor még ott lenne a lehetőségem egy fényerős üveget venni. Valóban nem tervezem cserélni az obit, de ha idővel mégis szükségét érzem lehet megteszem. Ez a lehetőség tetszik a MILC gépekben.
-
gabag28
tag
A nagy szenzoros csúcskompaktokat nem ismerem egyáltalán, de megnézem akkor ezeket is. Pontosabban egyhez volt szerencsém élőben használni. A Sony RX1-est. De ez már messze túlmutat azon amit én keresek. Nekem nem nyújtana annyival többet mint amennyivel többe kerül egy belépő géphez képest. Persze jó érzés volt használni.
-
gabag28
tag
Mennyi Fé előnye van az új szenzornak ami a PM2-ben van? Autófókusza is lényegesen jobb a PM2-nek mint a PL3-nak?
Meg egyébként nem ragaszkodok kizárólag az m4/3-ad vonalhoz. Ha van 100e alatti áron alap kitobival olyan gép aminek jobb a szenzora, gyorsabb, pontosabb a fókusza mint a PL3, akkor lehet az jobb lenne nekem. -
jjeahh
nagyúr
ezek a c-mount obik általában 25mm fölött használhatóak, ha csak a vinyettát nézzük, 37mm már tök vállalható, ha nem zavar a körkörös mosás, enyhe sötétedés, 50mm fujian-oknál meg átlagos, hétköznapi képeken nem látszik kb. semmi vinyetta..persze olyan CA-t domborítanak, hogy nem igaz...gondolom a "márkásabb" nevesebb, nem kínai darabok már nem kromatizálnak annyira
egy Cosmicar 75mm f1.4, Navitar 75mm f1.3, Computar MC 135mm f1.8-at én is elfogadnék játszani
esetleg láttam ilyen Angenieux, Wollensak nevű f0.95-ös csodákat is, de azok már túl drágák, akkor már inkább egy "igazi" obi... -
Studi
veterán
Ha a 12-35, vagy 12-40 belefér a keretbe, akkor alsó tartományra teljesen felesleges például bármi más zoomot venned. Ez egy OM-D-n nem annyira nagy, hogy ne lehessen hordozni, fényerős, nagylátó, jóképű. Még 1-2 fix ízlés szerint: ezek mellett a 12-14, de tán még a 17/1.8 is felesleges, amit megéri mellérakni, az a 20/1.7, 25/1.4, 25/1.8 hármasból egy, és a 45/1.8. Tele tartományra meg még nincs akkora választék...
-
Studi
veterán
Wilkinsoncameras? Közvetlenül nem szállítanak ide. Nincs tőkém, de ha valakinek kell az obi, és .mf némi jutalékért bevállalja a logisztikát, én egy fele-feléig benne tudok lenni. (tekintve hogy a váz eleve olcsóbb, és sokkal kevésbé értékálló, úgy érzem ez nem egy rossz ajánlat
)
-
Mercutio_
félisten
A száraz számadatok egy dolog, de pl. érdekes módon a régi 14-140-nel borzasztó volt a G3 (orra bukott, nehéz volt, st.) míg a 100-300-zal egész normális párost alkottak.
Valami hasonló egymás melletti képeket keresek, mint ebben a cikkben a régi vs. új
-
hegyimorc
senior tag
"A 12-50-ben az időjárás-állóság azért néha jól jöhet."
Volt nekem időjárásálló cuccom, Nikon D300, amit használtam is brutál szakadó esőben ... 4 év alatt egyszer! OK, használtam olyan porban is ahol a versenyzők egy része porszűrőmaszkban tekert ... de ha nem lett volna ilyen jól szigetelt, akkor max ott csak nézelődök és fotózok egy kevésbé poros helyen.
Ezzel csak azt próbálom mondani, hogy bár jól hangzik ez az időjárásállóság, de igazán csak annak kell, aki sokkal időjárásállóbb mint a gépe
és tényleg fontos is neki. Egyébként csak romantikázás.
Pár csepp esőtől még soha egyetlen cuccom sem ment tönkre.
Ezt érdemes végiggondolni.
-
hegyimorc
senior tag
12-50-et biztosan nem vennék mióta létezik a 12-32, főleg ha gyakorlatilag 12mm-es fixként használnád.
(Fölé tervezel más fixeket és amúgy is van már fölé zoomod)A 17/1.8 + 25/1.4 vs 20/1.7 jó kérdés. Nekem utóbbi volt, aztán az előbbi páros lett helyette, de néha praktikusabb lenne csak egy huszas
(Az biztos, hogy mindhárom nem lesz)
szerk: nem tudom mikor lesz 12-32-ből használt. Nem nagyon számítanék rá, hogy könnyű lesz ilyet találni.
-
bocs, de tele van a net digicam tesztoldalakkal. nem ismerem a whatdigitalcamerát, lehet, hogy jó, lehet, hogy komolyan kontrollált teszteket csinálnak. ha majd az imaging-resource-on is azt látom, hogy tök szar a szenzor, megijedek (nem mintha érdekelne, akár rossz is lehet), ezt az oldalt most nem túrom szét, hogy mit rontottak el (jpg-ben fotóztak. gyári beállításokat használtak. rossz ez, rossz az, millió dolog lehet és általában van is).
-
k1csi
senior tag
Lehet nemcsak a szenzor valamivel gyengébb, de a JPG motor is.
Ennek ellenére megfelelően árazva így simán versenyképes lehet a Samu is, ha az obik rendben vannak. Tényleg csak árazás kérdése.Szerk: Parci, magas ISO-n azért vsz. elég rendesen le van maradva a Samsung a kurrens APS-C vázakhoz képest: DxOMark.
-
Studi
veterán
Jah, az eszembe sem jutott, azt hittem fényképezőgépekről beszélünk.
Szerintem azt a csilivili fost megtartják drága különleges "top" gépnek, nem biztos, hogy árban az új NX-el fölé mennek. Legalábbis nem jelentősen.
Az új fényerős kitobi biztos drága lesz, de szerintem a vázzal legfeljebb elérik a Galaxy NX szintjét, de inkább alatta maradnak. -
Studi
veterán
Még csak barátkozunk a vázzal, így ezt az SCP-t ki kellett, hogy gúglizzam, de úgy tűnik ez kell majd nekem, ez hasonlít így a régi Oly menüre.
-
Hehe, kajmán-szigeteki offshore számlákra (Axam Investments Ltd.) hatalmas összegek mentek ki jutalék jogcímmel. A jutalék mértéke 35% volt
2008-2011 között majd 700 milla csurgott ki. Ez tízszerese a 2012/2013 éves nyereségnek. Az igazgatótanács egyszerűen lecsapolta a céget.
-
.mf
veterán
(lejárt az időlimit)
szerk: visszavonom, annyival mégsem olcsóbb, mint gondoltam. Érdekes, hogy a Távol-Keleten ezt az obit arányában drágábban mérik a többihez képest. Ettől még egy elég jó és nagyon éles kistele -- a 75 f1.8-asnál ugyan kicsit lassabb és hajszálnyival kevésbé éles, de jóval olcsóbb és kisebb-könnyebb is.
-
HollyBoni
veterán
Kitobi lágyul f16 körül, Heliosnál és más filmes obinál nem vettem észre ilyesmit. Mindegy, az a lényeg hogy akármit csináltam használhatatlan volt kb.
De pl az LCW ND-ről ami MrChris-nek van sok jót olvastam főleg DSLR videósoktól, szóval az nem lehet rossz, és az még ha jól tudom nem is iszonyat drága. Ok hogy mindenre azt mondják drága a jó, de ugye állíthatónál két polárszűrő van az obi előtt, annak már tényleg jónak kell lennie.
-
HollyBoni
veterán
Én is vettem állítható 2500ft-os ND-t ebayről, nekem nagyon nem jött be. Mindig lilult, és mikor rácsavartam Heliosra még F16-on is annyira fellágyította a képet mintha rosszul fókuszáltam volna. Azt mondják állítható ND-ből elég drága a jó, mivel ez két polárszűrő egymásra rakva.
-
sebgutkopf
őstag
Az nyilvánvaló, hogy egy ilyen obinak nem én vagyok a célközönsége, mert egyszerűen nem bírom megérteni. Rendben, hogy kicsi, de ilyen rövid átfogásokkal, akkor akár maradhatnánk az mft-n amúgy is erős pici fényerős fix-eknél.
Ezek után már kíváncsi vagyok mikor lesz 2 állású obi. Nem kell rá zoom gyűrű csak egy kapcsoló, amivel választani lehet, hogy 12 vagy 14mm gyujtótávú legyen, míg egy másik kapcsolóval sötét és nagyon sötét állás.
Persze túlzok, de ilyen tendenciákon mindig élvezetes kicsit köszörülnie az embernek a nyelvét. -
Studi
veterán
Hja, azért nincs most Sony Nexem. Nem baj, jó kezekbe került, rumos14 garázdálkodik vele.
(természetesen ez nem az ő hibája, hanem az eladóé, rumos nem tudhatta, hogy már lefixáltam előtte az eladóval)
most a héten a másik véglet, négy napig mondja a figura, hogy kell neki az E-P1, jön érte, tutibiztos, vigyem magammal a melóhelyre. Erre aznap délben hív, hogy nem kell neki a gép, mert vett egy PM1-et. Nem az a baj, hogy másikat vett, hanem az, hogy a négy nap alatt elhajtottam egy potenciális vevőt...
Úgyhogy nektek a lenti ár -5e még mindig meg van, ezüst. -
Peethy
őstag
Igaz. Eltérve kicsit a témától, feltenném a kérdés: mi lett a micro 4/3-os használtpiaccal itthon?? Rákerestem objektívekre hardveraprón és azt hittem, hogy lefagyott a gépem, vagy nem töltött be az oldal. Aztán rájöttem, hogy nem: tényleg csak 3 (három) hirdetés van fenn ebben a kategóriában! Indexes fórumon is alig-alig fordul elő valami. Sosem volt egyszerű eladni a cuccokat, de mostanság mintha még reménytelenebbnek tűnne a helyzet.
-
orko
tag
Természetesen szeretnék hozzá kit obit hétköznapi felhasználásra+amikor összejön a pénzem,egy fix 20/1.7 is..Januárban valamikor..de addig?(ünnepek...)Sokat videózom,igy örülök ha a Tamront is tudom használni,amíg nem pótolom más mft objektívvel.Huhh,a fényerő miatt kérdeztem,a mélységélesség nem izgat..34-100 egész korrekt.Köszönöm a segítséget!
-
ROBOTER
addikt
Ebben pont ez a szép, hogy e 4/3 egyszer olyan objektívekkel indult (a három talán legfontosabb obi), hogy 2.8-3.5. És az E-1 a 14-54-gyel egy életérzés volt méretre, súlyra stb.
Ezt a fényerőt simán elfogadnám a 12-40 személyében, ha picit kisebb, könnyebb lenne. De egy 3.2-4.0-nak is lenne értelme (mint ahogyan a 3.5-4.5-ös Oly telét is rengetegen szerették)
-
ROBOTER
addikt
Pont ez az összes ilyen rendszerrel a gond.
Az 5.6 és a 2.8 között két fényérték van, így elveszítik a szenzorméret-előny jelentős részét a csúcskompaktokhoz képest. A Fuji is tud 4.0-es objektívet készíteni, a 4.0..4.5 végű objektívek mozdítanák meg picit az egészet. Ha nem lenne egyetlen 2.8-as zoom, az se lenne baj.
Oly/Pana mindig alá és felé lőnek az igényeknek, elég ritkán bele.
-
arn
félisten
a perpill honapos csecsemovel nem sok helyre jutunk el kirandulasi szempontbol
amugy meg fixeket hasznalok. de nem akarom eladni mindenkepp. ha elviszik, elviszik, ha nem akkor pihen a borondben, es varja a kov kirandulast. csak az nem tudom, hogy mikor jon el
ennyi az oka, a nyaralas ota nem is hasznaltam.
a rekeszeles a p mod miatt van. ha nem akarok a melysegelesseggel buveszkedni, inkabb ezen hagyom. most sem tudnek jobb turakombot a 14-150 (vagy az uj 14-140) + 20asnal.
az arukbol kiserletezek a fixsorral, ha maceras, akkor visszaterek ra. mongy mostanaban az van, hogy veszek ideiglenesen egy obit, aztan valahogy itt felejtodik, majd a kov araba mar azt is belekalkulalom
igy szepen no a rendszer.
(#35647) tacto: az canon a70esem meg mindig mukodik
2003ban vettem. anyameknak odaadtam vagy ot eve, apam gondoskodott rola, hogy ne legyen tul jo allapotban, de meggyilkolni meg o sem tudta.
-
arn
félisten
Ha teheti az ember, az ilyen cuccokat az elejen kell megvenni, aztan hasznalni, es nem azon agyalni, hogy alakul az ara. Ha mar olcso, akkor mar ugyis van szebb, jobb, aminek szinten lehet varni az arcsokkenesere. Az olcso cuccok mar megunt darabok szinte kivetel nelkul, amit az ara miatt vesz az ember. Ezeknek a legjobb a hasznalati erteke, de keves ember sovarog mar utana. Az idoben koztes resz ritkan jo pillanat.
-
Freddy76
addikt
Azért volt zárójelben. Az extrém iso meg relatív, a d5100-zal elmentem 6400-ig, ha nem volt más lehetőség. Jobban gyúrhatónak találtam a nikon rawjait, mint az olyét. De tényleg zárójeles az a sőt, nincs érdemi különbség ebben a tekintetben a két váz között. Engem ez nem is befolyásolna a döntésben, ezt a kérdést egálra lehet hozni.
Az ár persze kérdés, mert a kolléga felvetése jogos: a d5100 ára most túl alacsonyan van, a legjobb vétel szinte a piacon. Eladóként persze ez nem annyira jó...
-
Schanyee
senior tag
Nem szeretnék senkit se arra buzdítani, hogy vízzel kísérletezzen, de én a G3-mal fotóztam már jópárszor esőben meg volt arra is példa, hogy a Balatonban magasabban jött a hullám mint gondoltam, a fényképező kb 3/4-éig feljött a víz és szintén nem lett semmi baja. Szóval annyira azért nem rossz a helyzet egy nem időjárás álló G3 esetében sem. Meg az azért csak olcsóbb, kevésbé zavart amikor véletlenül elég rendesen nekiütődött egy sziklának és az elején a fém burkolatban lett egy kis karc. Ez egy több mint 2-szer ennyibe kerülő váz esetén jobban zavart volna.
-
gorgo
őstag
Igen, én is Baganra gondoltam, bár a nevét nem tudtam.
Veszprém mellett tényleg volt egy felhagyott orosz laktanya, ami nagyobbacska és akkoriban (8 éve) "látványos" volt. Hogy az eltelt 8 év alatt mi történt, gőzöm nincs. Vagy a természet vette át a hatalmat, vagy hasznosították, passz. És ez nem a szentkirályszabadjai, hanem egy másik. -
-
rumos14
nagyúr
csak így tovább! fél év múlva 999 EUR lesz a váz. sajnos objektívileg én nem tudom még hová rakni a rendszert, bafottjó ez a váz, de ráraknám a 18-200-amat, crop módban, 10 mpixellel. akkor meg minek...
a NEX-7 utódnak viszont érezhetően olcsóbbnak kell lennie, különben D.O.A.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest