Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Utóbbi pár nap IR-fotózási tanulság
1. Ez a borússzürke idő monnyonle. Szikrázónapsütést, de tüstént.
2. IR-szűrővel az obin a gép nem fog fókuszálni.
3. IR-szűrő nélküli manuál fókusz nem esik egybe az IR-szűrős fókusszal. Nagyon nem. Csakhát azt elsőre helyben nem látod, hogy mennyire nem.
4. Annál is hosszabb záridő kell.
5. A nyers kép egy gusztustalan lapos rózsaszínes-magentás-lilás trutymó. Ami jó eséllyel még elkent-életlen (ld. 2-3 pontok) és zajos-bemozdult (ld. 4-es pont) is.
6. Az utómunka egy külön tudományág.
7. Az IR-es utómunka pedig a megtestesült kvantumfizika. Már attól változik a kép, hogy ránézel. Ha két képet meg lehet ugyanazokkal a beállításokkal dolgozni, az a véletlen műve.Pár kép közvetlenül a kamerából ill. egy kis feldolgozás után. Az idő nem épp a legjobb volt, meg pár dolgot én is elbénáztam (ld. feljebb fókusz, meg csak utána vettem észre, hogy valamikor mellényúltam és a zajszűréssel a hosszúexpós black frame substractiont is kikapcsoltam, ami ide nagyon hiányzott volna). Vicces, hogy az emberek milyen kis fény-lényekké váltak (ld. 1-2, 8-9. képen)
Az egyik kép feldolgozásánál félrenyomtam, valami auto-equalize lett énnemtudommi helyett, de az eredmény, bár fullzaj, de elég érdekes lett. Így lett a chocapic vagy mi. Kicsit a korai, múlt(előtti)századi képekre emlékeztet. Lehet, hogy csak a sok zaj mellett megbúvó nyers élesség miatt, vagy esetleg az a technológia is valamennyire érzékeny volt az infravörösre, így hozzá tartozik a színvilágához.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4364
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest