Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vond

MODERÁTOR

válasz Terapeuta #88474 üzenetére

Persze, hogy nem csak egyet szeretnék, de elsőre olyan kellene, amivel a lehető legtöbb helyzetet meg tudom oldani (nézve ugye a már említett elég speciális igényeket). Lehetne az a fránya 14-140 inkább 12-120. ;]

Igen, néztem a Pana 100-300-at, és nem is olyan drága. Ha nagytele kellene, oda tökéletes lenne nekem. Egyébként a 12-60 + 100-300 is egy jó kis kombó lenne valóban. De azzal abszolút együtt tudnék élni, hogy ha 250-300 mm fölött már nem lenne semmi. Annyit tudnék is vágni belőle, ha arról lenne szó.

(#88475) Tin_Shield: Gondolhatod, hogy ez volt az egyik legelső ötletem nekem is, de:

Egyrészt képminőségben azért gyengébb lenne, mint egy jó MFT (belőttem a blende miatti ISO különbségeket, meg tudom, hogy itt 45 f/1.8 van a G80-on, de azért látszik).

Másrészt az FZ1000/2000 is elvérzik pár dologban (most így hirtelen a brutál kroppos UHD, de legalább gáz FHD videó jut elsőre eszembe, asszem 37mm az eleje 4K-ban, pfff). Az ezresért még talán adnék is annyit, amibe kerül, de a kétezres szerintem még mindig nagyon drága.

Harmadrészt meg az az igazság, hogy már vágyom rá, hogy oda tekerhessem a gyújtótávot, meg a fókuszt, ahova én szeretném. Hogy a kezeimben érezzem, hogy játszhassak vele. Már elegem van ezekből a motoros szarokból. Hiába van az FZ300-on is manuál fókusz tekerentyű, egy kalap kakit nem ér. Lehetne helyette akár két gomb is, olyan kezelhetetlenül működik.

(#88476) hito: ;)

(#88473) sticky35: Nem mostanában leszek fent, de köszönöm a lehetőséget! ;)

Új hozzászólás Aktív témák