Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hito

    nagyúr

    válasz MrChris #88395 üzenetére

    Jaja, meg 8k 120fps! :P ;]

    Lehet, hogy átment "1-2" m4/3 gép a kezeim között, de valahogy így most fejből nem tudom összehasonlítani az x számú érzékelőt dinamika szempontjából. :B

    A zaj már más kérdés, abban nevetségesen jó. Eddig 6400-ig teszteltem, nagyon intelligens módon bánik a dologgal. Három állásban ráadásul állítható a zajszűrés. Tegnap gyorsan frissítettem is egy firmware-t, amiben már emelhető az iso egészen 102400-ig!!! :Y Ennek persze gyakorlati haszna elég kevés van ekkora lapkával (tudom-tudom, a GH5s-ben is 4/3 van ;] ). 10bit természetesen nincs. Adatsebesség elég átlagos (28-60), de a képélesség/részletesség elképesztően jó 1080p 60fps-sel. Ha nem lenne, meg se vettem volna. A képi világa kissé szintetikus, de lehet, hogy csak szokni kell az NX1 után. Színkezelés lehetne jobb is (mondjuk egy átlag, nem videós Panától szerintem jobb), low light mesterséges fényviszonyok mellett nem vagyok elégedett a WB-szal sem, nehezen belőhető. Ha valamilyen irányba eltolódik a környezet (pl. zöld falak + izzólámpa) szerintem csak kemény munkával lehet (ha egyáltalán lehet) visszahozni. Viszont egy másik szobába, ahol nem ennyire vadak a falak, sokkal jobb aWB-t tolt, mint a Xiaomi.

    Szokni és megismerni kell, vagdalkozni nem érdemes vele, nem egy pas kamera.

    Az árával kapcsolatban: "akkor már az ára se vonzó". Szerintem önmagában sem az, nemhogy azokhoz képest. Jelenleg 700$/£. Szerintem kevered a bevezető árával, ami 200$ volt. Sajnos most nagyon nem annyi, már ha egyáltalán lehet kapni. Véleményem szerint ennyit nem ér, hacsak nem valaki valamilyen speciális okból kifolyólag (méret pl.) pont ezt keresi.

    hibavissza: nem moderáltatom magam, de szerintem tudod te most mire gondolok :D

    Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

Új hozzászólás Aktív témák