Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrChris

    nagyúr

    válasz FEDman #70976 üzenetére

    Letöltöttem azokat a képeket és számokkal mérhetően 8%-al sötétebb az új! A lightness átlag érték a 8 bites skálán az I-esnél 163 a II-esnél 151. Ez nagyon sok fényveszteség!
    Persze értem amiről írsz, ez fogható lenne a II-es esetében egy nagyobb kontrasztra, de ezt nem támasztja alá a hisztogram! Legyünk alaposak és nézzük meg amit a tesztelők szerintem elmúlasztottak. Kiválóan látszik, hogy a lightness hullámformája a II-esnél egyszerűen lejebb tolódik! Vagyis a kép teljes világosság átfogása minden egyes értéken kisebb, egységesen lejebb kerül. Nem csak a sötétek, a jellegzetes csúcsok is. Ha fényszóródás lenne, kontrasztvesztés akkor megváltozik, torzul egymáshoz képest a hisztogram alakja.
    A képeken ez köszön vissza, hogy az árnyékos részek a II-esnél kb már feketébe bukottak, míg az I-esnél nem a magasabb feketeszint látható, vagy világosabb mint fényszóródáskor, hanem bőven vannak részletek, ez sem jellemző a fényszóródásra! De csak ha ide-oda lépteted a két változat képét is látni hogy az azonos expó ellenére az összes képrészlet egyiken világos, másikon sötétebb.

Új hozzászólás Aktív témák