Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Grga_Pitic

    aktív tag

    válasz Freddy76 #69925 üzenetére

    Hasonló helyzetben vagyok én is, alapvetően a családot fotózom, mert mellettük már nem nagyon marad idő arra, hogy csak úgy elmenjek fotózni valamerre.
    A különbség annyi, hogy én most akarok új rendszerbe beruházni, és ez sokkal fájóbb döntés a pénztárca szempontjából, mint hogy egy meglévő rendszert megtartsak vagy eladjak. Passzívan olvasgatom a fórumot már egy ideje, és sokat segített abban, hogy eldöntsem, merre legyen az előre.

    A következőt tervezem:
    - E-M10 Mark II kit obikkal + 45 mm fix, később esetleg bővíteni további fixekkel
    - obik beszerzése a használt piacról, vagy újonnan akkor, ha közelíti a használt piaci árat, minimalizálva a veszteséget, ha később meg akarok válni tőlük
    - olcsó használt m4/3 váz beszerzése (terv szerint GX1), amelyet i) tudok és nem sajnálok bárhová magammal vinni egy olcsó obival, ii) lehetővé teszi a fényképezéssel párhuzamosan a videózást (családi eseményeken ez fontos), iii) tartalék vázként szolgál, iv) az elsődleges vázhoz kapcsolódó összes obit tudom vele használni.

    Azt vettem észre, hogy a mostani rendszeremmel (Nikon D80) egyre kevesebbet fotózom. Volt, hogy hónapokig nem került elő a gép. Olyan gép kell nekem, amit élvezettel veszek kézbe, jól hordozható, és magas érzékenységen sem zajosodik a beltéri képek miatt (a D80 már ISO800-on botrányosan zajos tud lenni).

    Lehet, hogy értelmetlen 700 ezres cuccot a polcon parkoltatni, de ha nem kell prompt a benne álló pénz, akkor a mai kamatok mellett pénzügyileg kevésbé fájó (kivéve a drága váz, mert gyorsan értéktelenedik).
    De ha gondolod, felülírom a terveimet, és megveszem a Fuji parkodat, de kizárólag occsóé'. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák