Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- A Samsung is leszámol a 128 GB-os tárhellyel a Galaxy S26-ban
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Nem lesz új Nothing zászlóshajó
- BlackBerry Key2 - megoldókulcs
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Bemutatta a Huawei a Band 10 okoskarkötőt
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Világ életemben PS-el fűztem össze a panorámákat, nagyon jól csinálja.
Ezek az irdatlan expó eltérések mik ?
Panorámát manuálban érdemes fotózni, először nappal szemben expózol egyet és megnézed, mit mér a gép, aztán napnak háttal, arra is megnézed, mit mér, aztán a két expóidő átlaga környékén is lősz egyet, bár én súlyozni szoktam picit a világosabb részek jobb expója irányába, mert a szenzorban több tartalék van az árnyékos részek visszahozására, mint a kiégés (highlight) korrekcióban a felhők megmentésére. (Persze ha van szűrő, stb, könnyebb, csak ne vignettáljon be durván, na meg egy polár a Nappal eltérő szögekben máshogy szűr, ND jobb igazi nagypanorámákra). Szóval ha a rögzített arany középutas expó megvan, lehet körbefordulni, kattogni és abból a PS szuper eredményt csinál simán. Érdemes vagy egyenként még a raw-kat egyenlő mértékben korrigálni, vagy - én is utóbbi utat járom - maradni még a precíz teljes infós változatoknál (PSD, TIFF) és őket összefűzetni vele, majd a végső képen még igazítani és mehet a leméretezés, stb. Ez ugyan durván gépnyúzó művelet, amikor összepakolgatja őket, de a végeredmény hibátlan és kombinálni lehet bele torzításkorrekciót, vignetting korrekciót (bizonyos mértékig jó, de túlhúzni sem szabad), ilyesmiket. Ki kell kísérletezni, melyik adja a legjobbat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS 250D gépek objektívvel, kiegészítőkkel. ( 4250 / 5800 expoval )
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel ( 9000 / 12300 / 13200 expo)
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők ( 1300 / 6000 / 8500 / 14600 / 3500 expoval )
- VILTROX NF-Z adapter ( Nikon FTZ II adapter ) - Új -
- Canon RF 800mm f/11 Is STM + álcázó+állványtalp+napellenző
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- 201 - Lenovo Yoga Slim 7 (15ILL9) - Intel Core U7 258V, no GPU (ELKELT)
- Új! Razer Iskur V2 - Black gamer szék!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Panorámát manuálban érdemes fotózni, először nappal szemben expózol egyet és megnézed, mit mér a gép, aztán napnak háttal, arra is megnézed, mit mér, aztán a két expóidő átlaga környékén is lősz egyet, bár én súlyozni szoktam picit a világosabb részek jobb expója irányába, mert a szenzorban több tartalék van az árnyékos részek visszahozására, mint a kiégés (highlight) korrekcióban a felhők megmentésére. (Persze ha van szűrő, stb, könnyebb, csak ne vignettáljon be durván, na meg egy polár a Nappal eltérő szögekben máshogy szűr, ND jobb igazi nagypanorámákra). Szóval ha a rögzített arany középutas expó megvan, lehet körbefordulni, kattogni és abból a PS szuper eredményt csinál simán. Érdemes vagy egyenként még a raw-kat egyenlő mértékben korrigálni, vagy - én is utóbbi utat járom - maradni még a precíz teljes infós változatoknál (PSD, TIFF) és őket összefűzetni vele, majd a végső képen még igazítani és mehet a leméretezés, stb. Ez ugyan durván gépnyúzó művelet, amikor összepakolgatja őket, de a végeredmény hibátlan és kombinálni lehet bele torzításkorrekciót, vignetting korrekciót (bizonyos mértékig jó, de túlhúzni sem szabad), ilyesmiket. Ki kell kísérletezni, melyik adja a legjobbat.