Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Parci

    HÁZIGAZDA

    válasz sebgutkopf #6539 üzenetére

    ne legyél abban olyan biztos, hogy sosem vennék nikon mirrorlesst. őszintén szólva, a szenzor mérete egyáltalán nem tart távol a rendszertől, egyelőre az obik terén kell bővülniük. ami meg az af rendszert illeti, azért eléggé beletartozik a tipikus felhasználásba, sőt, a legtipikusabb. én vagyok atipikus abban, hogy többnyire mozdulatlan dolgokat fotózok, de egyébként ez sem igaz. a legutolsó bevetésen is egy csomó kép volt, amit az asszony a nikon dslr-rel meg tudott csinálni, én meg az e-pl1-et szépen félretettem, igen sűrű szentségelések közepette.

    a nex vázakkal (5n + evf, 7) semmi bajom sincs, szerintem nagyon modernek és tényleg nagyon jó a szenzor. de őszintén szólva nagyon túl van ez lihegve, sokkal inkább a mélységélességi játék miatt kell reálisan a nagy lapka, mint a zajosság és társai. van iso 3200-as fotóm e-pl1-gyel, pedig ott már mindenki szerint használhatatlan. a kép érdemein semmit sem változtatna, ha kicsit kevesebb lenne a zaj. vagy ha egyáltalán nem lenne.

    persze, minden egyéb változatlansága mellett én is a jobb minőségnek örülök. de minden egyéb nem változatlan. a sony a szenzorban jó, a nikon a sebességben. még nekem is többet ér az utóbbi.

    dicranum scoparium + genista pilosa = :)

Új hozzászólás Aktív témák