Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • polcsa

    aktív tag

    Tegnap volt alkalmam jobban kipróbálni az lcd viewfinder-em(?).
    A PL-5-re a keret még éppen passzol, fény nem szűrődik be sehol. Hát... az első benyomásom, hogy nagy. Egy nagyobbacska teleobi valamelyest ellensúlyozza az aránytalanságát és mivel előre húzza a gépet, a nyakban hordást is könnyíti. A használat is sokat kárpótol a kényelmetlenségért. Érzésre olyan, mintha egy projektort néznék egy sötét szobában, a látómező nincs túl közel és szép nagy, de nyilván kissé pixeles a kép. A gombok szépen használhatók maradnak, így "vakon" is, nem is kellett felnyitnom egyszer sem. Előnye lehet még, hogy mivel szép nagy a szemkagylója, szemüvegesek is simán tudják használni, ráadásul van rajt dioptria korrekció is. (Ez még nekem is jól jöhet.)
    A kézhezvételkor volt egy kis meglepi, az (univerzálisan!) állítható keretet nem lehetett a szükséges mértékben lefelé tolni. Kellett egy Cullmann CX606-ot távtartónak rendelnem.
    Szóval, én mindig is lcd-ről komponáltam, de a teleobik fókuszállítása kifogott rajtam. Erre nekem jó megoldás, de tudom, hogy az EVF-et nem helyettesíti.
    Maga a szerkezet amúgy egy Kamerar QV-1-es, nem kínai, minden patentul működik. Szütyőt sajna nem adnak hozzá, csak egy nyakpántot, pedig a lencséje is bevonatos.
    kép 1
    kép 2

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák