Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    Na, újra itt.
    Végigtapogatva pár dolgot, azt kell, hogy mondjam, hogy az EM5-höz képest, legfeljebb az Oly EM5m3-at vagy EM10m2-t várom.
    A7m2: jobb fogás az A7-nél, de így sem az igazi. Azért érezni a tömegét, még a 28-70-nel is. De ami inkább zavart, azok a kicsi dolgok. Pl. az első tárcsa: lent van a markolat tetején, ha tekerni is akarom, nem lehet jól fogni. A hátsó tárcsa is arrébb volt, mint ahova a hüvelykujj mozdulna.
    EM1: azért 12-40, 14-150-nel ez se pehelysúly.
    EM5m2: sokan örvendtek itt a nagyobb marcsának, de nekem ez nagyon nem jött be. Pont ott van egy él / csúcs, ahova a mutatóujjam fog. Lehet, hogy csak én vagyok így vele, de nekem már egy 14-150-nel csak kézbevenni is kényelmetlen volt. :W

    Nem szorosan ide tartozik, de... az egyik tokiói új / használt fényképcucc "boltláncban" (3 boltjuk van nem messze egymástól, tematikusan), az elsőben vannak a kurrens / digitális cuccok, ahol láttam az óriás 4/3-os cuccokat, tegnap még betévedtem a másik kettőbe is. A másik kettő közül az egyikben filmes gépek és obik -- közép- és nagyformátum is. A másik meg... állványok. Kis bolthelység, de rogyásig új és többnyire használt Gitzokkal :Y Legalább 30-50 db. Beszélgettem velük, mondták is, hogy ez mondhatni a specialitásuk, a régi Gitzokon nincsenek számok, katalógusok alapján azonosítják be. S (a jelenlegi Gitzo árakhoz képest) egész emberi árakon is voltak. Ha nem vettem volna már előtte meg az Indurot.... Helyette csak egy Slik Sprint Mini lett. Velbon Ex-Macrot terveztem régen, mint kicsi-könnyű kirándulós, ami épp elég ahhoz, hogy a fűből kilásson; de a kettőt egymás mellett látva... ég és föld. Igaz új árukban is, 3-4x az árkülönbség; de itt használtan (annyi látszik csak rajta, hogy sokáig tárolták, de a talpa alapján az ajtón ki se ment) az új ár harmadáért, már elég barátságos ajánlat volt :)

    A 9-18-asra gyakran jött itt sokaktól az, hogy az a rohadt kallanytú. Hátnemtudom. Mennyit használtátok? Mert engem ez alig, az viszont ezerszer jobban zavar, hogy hiper-érzékeny a fókuszgyűrű, nézném vissza a képet, helyette ugrik nagyított élőképbe.

    Az EM5 stabi... tegnap a fejemet fogtam, hogy olyanok is bemozdultak, bármennyire is támasztottam magam, amiket kéne hoznia, 1-2 FÉ. Ma meg, este 20-assal, teljesen kézből támasztás nélkül, azért fogtam a fejemet, hogy olyanokat is élesre hozott, hogy csak néztem. Sorra 1/2 és 1/3 mp-esek, 5 FÉ! :Y Sőt, még egy 1/1.6 is volt, már majdnem 6 FÉ...
    A gondom csak az, hogy nem értem, hogy egyszer miért nem nagyon, máskor meg miért nagyon-nagyon.

    Sheratan: 12-32 még egy szavazat. A mindig nálam lévő obik egyike (ált. 12-32, 45 és 17 vagy 20). De használtan nagyonolcsón ha mégis találsz, a 14-42-II-R se rossz.

    FED: vállról indítható Oly :DDD

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák