Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • b.vr

    őstag

    stabi + autoISO: az algoritmust személyre szabhatóbbá kellene tenni. Én (esti városi fotózás) most a szokásos A helyett S módban fotóztam, az M-et (egyelőre) fölöslegesnek éreztem. Így a stabi mellett a felajánlott fölöslegesen gyors záridőket elkezdhettem növelni (a 12-40-nel zoomtól függően 1/5-1/10, de még tapogatom hogy hol mennyit mennyire megbízhatóan tud)
    De a végső megoldás az algoritmus személyre szabhatósága lenne.

    MySet-ek: pl. az E-M1 elsőre brutálisan személyre szabható. Végülis második, alapos áttanulmányozás után is korrekt, de azért jóval kevésbé mint amilyennek elsőre tűnt amikor szinte határtalannak éreztem, főleg ahogy elsőre értettem a kétállású kart. Aztán persze kiderült hogy van mindenhez egy csomó korlát. Csak egy gyors példa: tracking, arcfelismerés on/off, ez nem tehető ki funkciógombra - hanem csak a megadott 25 funkcióból lehet választani. Na akkor itt jönnek (jönnének...) képbe a MySet-ek, igenám, így viszont bőven több mint 4 MySet kellene! A legfontosabbakat a nem használt tárcsákhoz rendelhetném, plusz a többit pedig egy funkciógomb után görgetővel tudnám választani (amihez persze egyedi elnevezési lehetőség is kellene) Az a vicc hogy ennek semmilyen műszaki akadálya nincs, és nagy plusz lenne.
    Mindegy ezt nem is folytatom, az ilyen "_majdnem_ szuper" dolgokból tele van a padlás (persze minden gépre vonatkozóan) Csak olyankor még bosszantóbb ha "hardveresen" ott a sok jóság, és szofveresen kellene csak jobban felpiszkálni.
    Egyébként igen, a manualban nagyon sok dolog nincs vagy nincs jól leírva - szerencsére a neten sok cikket lehet találni ki hogyan szokta meg ki szerint hogy célszerű a dolgokat beállítani. Vannak nagyon jó blogbejegyzések, cikkek, fórumtémák.

    Nem panasz mert tényleg nagyon jól vezérelhető (hogy messzire ne menjek, korábban volt is téma, a Pana G5-ön (meg sok más gépen sem) az expo-szimuláció nem volt állandóra állítható és kevés fényes szitukban az EVF boost elég zavaró, és ott erre nekemi funkciógombom már nem maradt (plusz félig lenyomott expo-gomb után visszaugrott a kivilágosítás...) itt meg kapásból funkciógomb van hozzá, jó helyen, és állandóra is állítható, tényleg azt a mélységélességet/világosságot látom ami a kép majd lesz) de olyan kicsi kellett volna még (több területen) hogy mérhetetlenül jobb legyen. Persze így is nagyon szuper.

    "Oscar bácsi meg nem gyütt"

Új hozzászólás Aktív témák