Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Real_Necro

    veterán

    válasz .: JuSzT :. #54391 üzenetére

    Engedély kiadása

    Meg egy levélrészlet:

    „A BKV Zrt. minden területén – az utasforgalom számára nyitott, illetve elzárt területeken is – a fotózás/forgatás írásos engedélyhez kötött. Engedély a sajto@bkv.hu e-mail címre küldött levélben kérhető a kérelmező adatainak, valamint a felvételkészítés körülményeinek megadásával.
    A BKV Zrt.-hez érkező kérelmeket a Tájékoztatási Osztály előzetesen kommunikációs és marketing szempontok alapján véleményezi.

    Előzetes engedély birtokában, kézi kamerával, az utasok számára nyitott területeken, a jármű- és utasforgalom zavarása nélkül, az utazási feltételek betartásával – tehát érvényes jegy vagy bérlet birtokában lehet felvételeket készíteni. Vaku használata minden esetben tilos, mivel a behaladó szerelvény vezetőjét zavarhatja a villanófény. Fontos azonban tudni, hogy utasforgalomban a járműveken csak különleges esetekben engedélyezett a felvételkészítés, mivel elsődleges feladatunk az utazás- és a járműforgalom zavartalanságának biztosítása.

    Balesetveszélyes, ezért nem adható engedély forgatásra/fotózásra járműveink vezetőfülkéjében, a feszültség alatti pályán, valamint a forgalomban lévő mozgólépcsőkön.

    A BKV Zrt. járművein és megállóiban – más hasonló feladatkört ellátó vállalathoz, társasághoz hasonlóan – nem tiltjuk, s ellenőrizni sem áll módunkban a mobiltelefonnal vagy kisméretű kamerával történő spontán felvételkészítést, de felhívjuk utasaink figyelmét arra, hogy nem zavarhatják utastársaikat, a gyalogos- és járműforgalmat, illetve nem veszélyeztethetik a saját és mások biztonságát, azaz kötelesek betartani az utazási feltételekben foglaltakat.”

    [ Szerkesztve ]

    „Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”

Új hozzászólás Aktív témák