Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz Milán13 #37057 üzenetére

    Nem túl jó kérdést tettél fel, így aztán mindenki bedob valamit saját szempontjaival erősen vezéreltetve (mostmár én is).
    Ezek az obik vannak:
    http://www.four-thirds.org/en/microft/lense.html
    Nekem itt hiányérzetem van mert pl. a Samyang 7.5mm f/3.5 nem látom rajta (vagy lehet csak korán reggel van).

    Ugye nem tudjuk, hogy mik a szempontjaid, pl. kell-e ekv. 24mm (12-40, 12-35, 12-50, 9-18, 7-14 stb) vagy még több (9-18, 7-14) vagy inkább fényerős fixekre lenne szükséged márcsak a kisebb méret okán is vagy inkább maradsz a 2.8-as zoomnál (amiből a 12-40 pl. makróra sem rossz, kb. 5cmes tárgy ki tudja tölteni a fotót, 12-50 szintén hasonló közel makró képességekkel).

    Ha utómunkázni szeretnél akkor jó, ha olyan szenzor van benne aminek nagy a dinamikatartománya alacsony ISOn, ezek meg az újabbak (Pana GX7, GH3 vagy Olympus E-M5, E-P5, E-M1). Ami ezekből könnyedén elérhető használtan (ha mégse jönne be és nem akarsz sokat bukni amikor eladod) az E-M5.
    Egyébként marginális különbségek vannak: DxOMark.

    Viszont, ha nem gond a nagyobb méret pl. a Nikon D5200 pixel szinten picit még több teret hagy, úgy hogy 1.5x annyi pixelből gazdálkodhatsz. DxOMark (Measurements/dynamic range).

    Sok esetben 1 táskával nem lehet megúszni. Nekem pl. van egészen pici, közepes (ez nem kifejezetten fotós, de szinte mindig fotós cucc van benne), közepesen nagy félfotós (mindenféle cucc megy bele), egészen nagy DSLR fotós (nem használom aktívan).

    A kisebb súly miatt egy nem túl nagy teherbírású gömbfejes állvány jó lehet, de fogalmam sincs mi az ami most jó ár/érték arányú.

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák