Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• yle_greg

aktív tag

válasz andersen10 #101449 üzenetére

Abban igazad van, hogy a 10-25 a merete es a sulya miatt kilog az MFT filozofiajabol, (ami ugye valami olyasmi, hogy FF -nel lenyegesebb kisebb meretben majdnem FF minoseg), de azert tevutnak nem neveznem.

Tudni kell rola, hogy ez elsosorban egy videos objektiv, nem pedig fotos, valamint, hogy a 25-50 obival parban domboritja ki magat. Nem veletlen, hogy a 25-50 is ugyanolyan szineket renderel, ugyanolyan meretu, es nagyon hasonlo a tomeguk, tomegeloszlasuk is.

A 10-25 es a 25-50 nem turistazoomnak van kitalalva, hanem tartalomgyartoknak, leven sokkal tobbre kepesek mint egy sima zoom, pl. a fokuszlegzes nagyon kicsi. Viszont nem tornek a legmagasabb ipari objektivek baberjaira, ezert nem parfokalis a 10-25, igy maradhatott kicsi az objektiv.

Persze a kicsi a mihez kepest, hiszen a 14-140 ehhez kepest pottom, viszont a Pana 25-50/f1.7 is pottom a Sigma 50-100/f1.8 masfel kilojahoz kepest.

Szerintem az MFT azert jo rendszer, mert lehet nagyon kicsi, konnyu utravalot is osszerakni, akar majdnem kiskompakt meretben, meg lehet egy nehezebb, de FF viszonylatban meg mindig nem tul nehez obival egy nagyon profi szettet is osszerakni.

Nincs FF gepem, se tapasztalatom, de amit eddig lattam masok kezeben, attol nem kapott el a nyalcsorgas. Ugy tudom, most mar van termetesebb MFT meretu FF gep is, de alapvetoen akkor is minden nagyobb. Azt en nem szeretnem. En is jobb szeretem a kisebb obikat, bar nem nyavajgok, ha fel kiloval nehezebb a hatizsak. :-)

Új hozzászólás Aktív témák