Hirdetés
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
yle_greg
aktív tag
válasz
andersen10
üzenetére
Abban igazad van, hogy a 10-25 a merete es a sulya miatt kilog az MFT filozofiajabol, (ami ugye valami olyasmi, hogy FF -nel lenyegesebb kisebb meretben majdnem FF minoseg), de azert tevutnak nem neveznem.
Tudni kell rola, hogy ez elsosorban egy videos objektiv, nem pedig fotos, valamint, hogy a 25-50 obival parban domboritja ki magat. Nem veletlen, hogy a 25-50 is ugyanolyan szineket renderel, ugyanolyan meretu, es nagyon hasonlo a tomeguk, tomegeloszlasuk is.
A 10-25 es a 25-50 nem turistazoomnak van kitalalva, hanem tartalomgyartoknak, leven sokkal tobbre kepesek mint egy sima zoom, pl. a fokuszlegzes nagyon kicsi. Viszont nem tornek a legmagasabb ipari objektivek baberjaira, ezert nem parfokalis a 10-25, igy maradhatott kicsi az objektiv.
Persze a kicsi a mihez kepest, hiszen a 14-140 ehhez kepest pottom, viszont a Pana 25-50/f1.7 is pottom a Sigma 50-100/f1.8 masfel kilojahoz kepest.
Szerintem az MFT azert jo rendszer, mert lehet nagyon kicsi, konnyu utravalot is osszerakni, akar majdnem kiskompakt meretben, meg lehet egy nehezebb, de FF viszonylatban meg mindig nem tul nehez obival egy nagyon profi szettet is osszerakni.
Nincs FF gepem, se tapasztalatom, de amit eddig lattam masok kezeben, attol nem kapott el a nyalcsorgas. Ugy tudom, most mar van termetesebb MFT meretu FF gep is, de alapvetoen akkor is minden nagyobb. Azt en nem szeretnem. En is jobb szeretem a kisebb obikat, bar nem nyavajgok, ha fel kiloval nehezebb a hatizsak. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Sweet.tv - internetes TV
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3938
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest