Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aginor

veterán

válasz HuMarc #101351 üzenetére

Már akkor is "együtt" tolták a szekeret a Panával, az már más kérdés, hogy a Pana nem volt túl aktív (csak egy vázuk rémlik, L10 néven). Lencsékből a 25mm 1.4 volt jó náluk, valamint a Leica alapzoom. Mondjuk kíváncsi lennék, hogy az a Pana 14-50 mit tud a 14-54 ellenében, ha már a fényerejük azonos.

Nem az a baj (vagy legalábbis nem a legnagyobb), hogy nem gyorsak, hanem az, hogy alapvetően megbízhatatlanok, PDAF nélküli vázon pedig lényegében nem is lehet őket érdemben használni (mármint AF-el, mert manuálban én is használtam 50-200-at elég jó eredménnyel). Amelyik vázban viszont van DPAF, annak a tulajdonosai számára ezek a lencsék irrelevánsak, mert vagy dolgoznának velük, vagy van pénz a mindenben jobb és kisebb natív megfelelőjére is. Csak azok játszadoznak ezekkel, akinek vagy van (mint neked), vagy hobbiból mókolgat velük. Érdekes, hogy a Nikon pl. meg tudta oldani, hogy az adapterezett tükrös lencséik lényegében natív érzést adjanak milc vázon is.. :U Valahogy az Olynak ez a bravúr nem jött össze, és szerintem már nem is fog, mert nem prioritás.

Új hozzászólás Aktív témák