- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
Sziasztok.
ASUS USB-N10 usb wifi adapter megy OS X alatt? Mármint van valakinek tapasztalata? Elvileg mennie kell, de, szeretném biztosra tudni, mert ott van az N13-as is, de az nagyobb fizikálisan, ámde lehet jobb vételi tulajdonsgai vannak. 10.6-os rendszerhez kellene.
Hivatalos asztali Mac topicban is megkérdezem, mert egy 2006-os Mac Mini-hez kellene.
-
czanga
őstag
válasz
Máté94 #17696 üzenetére
az inno3d az 512-es és 10k lenne, amire helyeseltél.
van még ez a gainward: ez 11k, és 1giga ram csücsül rajta, viszont ez nem referencia nyákos.
ami viszont tetszik, hogy van egy giga 9400GT olcsón, úgyis van egy accelero hűtőm.
Viszont ez low profile hátlapos, azaz nem megy bele a nagy CM690-es házamba, illetve gondolom ez sem referencia nyákos.Ennyi amit össze tudtam szemezgetni, ezek elvileg tuti mennének lion alatt. Ati kártyát nem mertem nézni, holott iMac-ekben van lapul, illetve az új mini-kben is.
Referencia nyák amúgy számít valamit, vagy mind1 milyen a vga kialakítása?
-
czanga
őstag
Sziasztok.
VGA vásárlás:
egyértelmű: nVidia. (bár ATi párti vagyok tehát felőlem az is lehetne, de itt sokan ellene voksolnak)
Mit érdemes szem elött tartani? Memória tipus, referencia nyákos legyen? Annyi biztos, hogy nem költenék rá túl sokat. 9400-as lenne a kiindulási alap. Olvastam, hogy GT220, 420 az nem túl jó. Mik a lehetséges alternatívák?
-
czanga
őstag
szasztok.
10.5.8-alól valamiért nem szeretne velem a unibeast együtt működni.
Lion app a helyén, usb drive bedugva az alaplapba, és leformázva (partíciós tábla MBR kellett legyen, nem guid, ezt fúrcsáltam...) bő fél órán át telepített, de nem volt eredmény, és az installer-nél se haladt semmit sem a telepítést visszajelző csík.
M leheti a gond? (türelmetlen vagyok?)
-
czanga
őstag
válasz
#92942848 #16316 üzenetére
A 4830-al mivan? Ahhoz is lenne kext, mert akkor tonymacx oldalon található UniBeast lehet jó is lenne.
Rég nem fogllakoztam ilyesmivel, de ott a tutorial, hogyan készítsük el, és ahogy nézem benne van egy rakás kext, és egyéb nyalánkság.@gabo89
Majd lehet ebben az esetben írogatok ide, és lehet neked privátot. Szívesen vennék egy kis segítséget, főleg mert nagyon hasonló lapod van. -
czanga
őstag
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Nagyon rég jártam erre, de most lenne egy kérdésem.
lap: giga EP43-DS3 (s775, ich10)
E5200
4giga ddr2
radeon 483010.5.8 van fenn jelenleg. Nagyon stabil. Mennék feljebb is 10.6-os OS-re, de ez egy másik kérdés(le vagyok ebben maradva erősen) .
Ami most fogllakoztat, az az SSD.OCZ Agility 3-at lestem ki, a kérdés annyi, hogy menne e azon a 10.5.8?
-
czanga
őstag
Meglett a monitor, hibátlanmul működik minden továbbra is, sőt dual monitor sem okoz neki gondot.
-
czanga
őstag
Igazad van. Elvégre ha annyit foglalkoztam vele anno, és végül saját magam kísérleteztem ki, hogy milyen kext, és hogy működik megfelelően, akkor ez sem jelenthet gondot.
Megnyugtattál, köszönöm. Énis erre tippeltem, mert a kártyát jól látja, mindne működik rendesen, és a monitor maximális felbontásán fut.
-
czanga
őstag
Erre valaki tud okosat esetleg?
-
czanga
őstag
Új monitort készülök venni, de 100%-ra akarok menni, hogy látni fogja a felbontást, stb.
Jelenleg sys profiler-ben a képen lévő adatokat látom, a monitorom pedig a maximális felbontásán, azaz 1680*1050-en üzemel (22 colos LG) , ez szerepel a sys pref/display-s rész alatt (felbontási lista végén), de aggodalomra ad okott, hogy a fent említett felbontás után már csak elég "érdekes" felbontási értékeket ad meg. Illetve, hogy "no display connected" feliratot látok, afelett pedig mégis szerepel pl a monitorom tipusa.
pl: 1600*1000, 1360*768 ... stbLehet gondom felbontásilag vagy bárhogy máshogy egy 23 colos full HD felbontású DELL-lel esetleg?
-DVI-on megy ki a jel, azon fogja kapni a dell is, átalakító nélkül.
-10.5.8 -at használok
-a monitor egy LG W2284F, ez látszik a belinkelt képen is.Elvileg jónak kell lennie, hiszen a vendor id-től kezdve minden megvan, de ti profibbak vagytok, jobban fogjátok tudni.
-
czanga
őstag
Onyx app szólt, hogy kellene egy repair a system disk-nek. Nos, a gond az, hogy 10.5.8 van fent, de lemezen csak ugyanabból a telepítőből csak 10.5.6-van nekem, és 10.5.8-ra már pack segítségével update-eltem.
Ezzel a telepítő lemezzel is be boot-olhatok, hogy a disk utility elvégezhesse a repairt? Magát a full vinyót érdemes ilyenkor javíttatni, vagy csak a kialakított partíciót? (csak 1 van)
Azt vettem észre, hogy egyszerűen van mikor nem boot-ol be a gép, de semmi kedvem újratelepíteni. "insert system disc and reboot"
Lehet, hogy az onyx megoldja önmagában repair nélkül, de azért jó lenne tudni, hogy etéren pl mi a teendő.
-
czanga
őstag
Aláírom temészetesen, hogy igaza van, csak ne így hozza a tudomásomra.
Igen, inkább a sleepenabler kext próbálgatása lesz első körben. Disabler.kext-nek van köze a sleep-hez, vagy semmi, és ezt is benéztem csak az insanelymac-en?
A linket köszönöm, felteszem azt itt talált 10.5.7-5.8-hoz valót, és meglátjuk.
A bios s3-ra volt állítva megnéztem, de rémlik, hogy régebben veled beszélgettünk erről, és próbálgattam a dolgokat, de akkor nem túl sok sikerrel, és végül feladtam.
-
-
czanga
őstag
Most van csak lelkierőm a sleep kérdéssel fogllakozni.
lap: giga ep43-ds3, ich10
10.5.8sleep-nél elmegy aludni, leáll a gép, de nem éled fel.
ötlet? kext-ekkel próbálkoztam, de amenynire rémlik nem sok ideig, és nem sok eredménnyel. úgymint sleepenabler, stb.
Most viszont rámennék a kérdésre, mert jól jönne. Alapból mondjuk nem tudom bios-ban át kelle a kapcsoljak valamit, vagy oprendszer-ben kell esetleg okoskodni, de majd úgyis mondjátok.
Addigis keresgélek, hogy valami hasznom is legyen.
-
czanga
őstag
Régebben, már előkerült itt, beszéltünk róla. Téma az infra adó/vevő kérdése volt. TonTomikával ebay-en találtunk infra egységet, de nem volt jó megoldás. Nem tud valaki valami jó megoldát, amit az 10.5.8 is megenne?
Végre nemcsak a macbook pro-val tudnám használni az alu remote-om.
-
czanga
őstag
Most feltettem a 10.5.8-at egyenlőre. Menne az is, régóta foglalkozom ezzel, pusztán csak lusta vagyok ezzel foglalkozni.
-
czanga
őstag
Szasiztok. Rég jártam erre. A vinyóm beadta az unalmast, így gondolkodom 10.5.8 helyett 10.6-tot kellene feltenni. Tlac, vagy valaki... Melyik a most fellelhető megoldások közül az amelyik nem túl bonyolult? Próbálkoznék, de 10,5.8 alatt sokat sz@ptam, nem szeretnék itt is, persze sok sz@pás árán,de az kiválóan működött.
-
czanga
őstag
Nos.
Olvasgattam insanely-n, és 4830-al sokaknak meggyűlt a baja 10.6.3 alatt. Olvastam azt is amit mutattál tlac, csakhogy ott nem a 10.6.2 gyári ATI-s kexteket teszi fel, hanem netkas féle 10.6.2-es pkg-t, majd pedig a 10.6.3-atMeg is csináltam mindent pontosan úgy, ahogy le volt ott írva. Csak dvi-vga átalakítóval kaptam képet, akkor is csak natív felbontással. 1680*1050 még véletlenül sem sajnos.
Dvi csatlakozóval sajnos fekete képernyő fogad az alma után. -
czanga
őstag
-
czanga
őstag
Közben eszembe jutott, hogy TonTomikának 4850-ese van, asus, ugyanigy DVI-S-video kombóval, és ahhoz csak egy "LegacyATI4800Controller.kext"-et rakott fel, módosította a device ID-t, és neki ennyi... működött. Próbáltuk kinyerni a kártyám dev id-ját, de szerintem lehet elrontottuk, mert most azon agyaltam, hogy elvileg ezzel a módszerrel ennek a működnie kéne.
Gondoltam beírom ezt is, aztán majd mondasz rá valamit... -
czanga
őstag
Igen közben már ezen is túl estem, de szerintem valamit elrontottam. Még a leges legelső az volt, hogy egy külön mappába az összes ATI-val kezdődő kextet lementettem. Áldom az agyamat.
tehát rakjam föl a netkas féle 10.6.2-es exotic cards.pkg-t, és módosítsam a kextekben a dev. id-t? vagy hogy értetted?
update:
Valami olyasmit vettem ki netkas segítségéből, hogy:
ezeket első lépésben mentsem ki az extensions mappából:
ATI4800Controller.kext
ATISupport.kext
ATIFramebuffer.kextAztán töltsem le ezt "10.6.2 exotic patch pkg", és tegyem fel?...
Kicsit össze zavarodtam, hogy mit hova hogyan...
-
czanga
őstag
Nos...
Ma reggeli próbálkozás eredménye:
kext helperrel feltettem a video karimhoz a gyárilag fent lévő ATI4800Controller.kext mellé az EVOenabler.kext-et, és másolom system prefben látott eredményt:ATI Radeon HD 4830:
Chipset Model: ATI Radeon HD 4830
Type: GPU
Bus: PCIe
Slot: Slot-1
PCIe Lane Width: x16
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: ATI (0x1002)
Device ID: 0x944c
Revision ID: 0x0000
ROM Revision: 113-B7710C-176
EFI Driver Version: 01.00.318
Displays:
Display:
Resolution: 1024 x 768
Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Display Connector:ennyi. felbontást nem tudok állítani, illetve quartz extreme ssincsen. Úgy érzem már a végeredménynél tartok
-
czanga
őstag
Elkezdtem feltenni a 10.6.3-at retail megoldással. Audio nem működik, ez a kisebbik gond, de a sapphire 4830-amat sem tudom működésre bírni. TonTomikával már mindent próbáltunk, de kifogytunk az ötletekből. Ugyanazt a metódust követtem mint TonTomika, és én sem vagyok épp béna ehhez, de lassan felforr az agyvizem...
-
czanga
őstag
válasz
balagexp #5311 üzenetére
A 2 két különböző vinyón lévő különböző OS a biztos megoldás, mivel a win és a leo is más partíciós táblát használ. Ez az én véleményem, lehet mások nem így látják.
Viszont ami a játékokat illeti, van mac-re játék, léteznek. Nézz utána akár google segítségével, hogy mit adtak ki mac-re, de ha elfogadsz egy tanácsot... ne akarj mac-en játszani... Nem arra van, erre használt win-t szerintem, vagy valamilyen konzolt. -
czanga
őstag
Volt nemrég az a "csak AHCI módban indul ela 10.5.8-am, de az xp úgy kék halálozik" ... most menne fel win7. Úgy telepítsem, hogy elötte bekapcsolom biosban az ahci módot (most az xp-ről írok, tehát ki van kapcsolva, és mindkét op külön vinyón van) és akkor menni fog úgyis? vagy ha simán ahci-t kikapcsolva telepítem, akkor későnn ahci-ben is indul majd a win7?
Másik kérdés, hogy az AHCI mód jelent valami negatívumot? Lasabb lesz a gép, vagy akármi? -
czanga
őstag
Még egy kérdés felugrott...
Vettem egy alu apple remote-ot a macbook prohoz, de van valakinek ötlete arra, milyen infra vevőt kellene vegyek ami jó lenne az asztalihoz, hogy használhassam 10.5.8 alatt a távirányítót?
-
czanga
őstag
Fake SMC feltéve, amit ajánlottatok a legújabb. Szépen megjeleníti a proci mindkét magjának hőjét. Arra van éehetőség, hogy valamilyen úton módon az ati 4830-ból is ki lehessen olvasni pl hő értékeket, illetve az alaplapból is?
Fake SMC-s ötletért nagy köszönet!!!!
-
czanga
őstag
Ohh.
Köszi.Találtam is tutorialt, pl youtube.on, viszont olvastam, hogy az Xp nem támogatja az AHCI módot.
Vagyis, ha mondjuk biosban kikapcsolom az ahci-t és felteszek a másik vinyóra mondjuk egy win7-et,akkor az már késöbb az ahci bekapcsolása után is elindul majd?Igen ich fixed kextet anno raktam fel a telepítőről.
Másik lehetőség, hogy esetleg it majd valaki megírja szerinte mit kellene még feltenni, hogy a 10.5.8 rendesen működjön ahci mód bekapcsolása nélkül is.
Addig is olvasgatok, keresgélek.
köszi tlac és mindenki
-
czanga
őstag
Köszi.
Lehet ha valami nem kóser kérek segítséget netkas ügyben, de elöbb leírom mi az első gond.
-adott 2 vinyó egyiken 10.5.8, másikon XP
-10.5.8 csak AHCI mód beállítása mellett indul el
-win csak ahci biosban kikapcsolása után indul el.valami minimális boot loader van fenn,amit feltett a telepítő, tehát induláskor ki tudom választani, hogy melyik vinyóról bootoljon, de...
nem tudom benn hagyni egyszerre a 2 vinyót és használni őket úgy h csak boot loaderben válogatok mit akarok elinditani, a fentebb írtak miattmi kéne ahhoz h 10.5.8 mondjuk ahci bekapcs nélkül is elinduljon? mit kéne feltenni?
-
czanga
őstag
üdv
Lenne egy pár kérdésem. Telepítéssel már jóbarátok vagyunk, 1 éve van lassan fenn a 10.5.6, majd update 10.5.8-ra.
Minden flottul működik, kivéve pár apróságot, remélem tudtok ezekben segíteni.
-2 vinyó van, egyiken osx, másikon win xp. 10.5.6 is tartalmazott boot loadert amit fel is tett, de mikor benn van a 2 vinyó, nem hajlandó betölteni a win AHCI módban. külön sem tölt be, csak simán, de mivel az 10.5.8 csak ahci módban hajlandó futni, ezért azt szeretném, ha vagy a win indulna el ebbena módban, vagy az osx simában, de úgy, hogy indításkor csak azt kelljen kiválasztanom, hogy mit boot-oljon be. van erre megoldás, illetve érdemes újabb bootloadert felteni, mint a az ideneb 10.5.6-os telepítőben volt default?-az alaplapom látja, a procit is, vga-t, mindent, de sajnos istat csak a vinyó hőmérsékletét képes kiírni, másnak nem. Mitől lehetséges ez? (a ventillátorok fordulat száma sem jelenik meg, de ez másodlagos) - - Sorry, ezt már kérdeztem, utlag vettem észre, de bent hagyom, mert hátha csak kext kell, vagy valami konkrét egyszerű cucc, mert nagyon nem merek módosítgatni, mert hibátlanul fut, problémamantesen a gép eddig.- -
a gépem leírása hátha kell:
-giga ep43-ds3
-e5200
-4giga ddr2
-ati 483010.5.6 - updated to 10.5.8
-ich fixed kext
-sound kext
-vga kext
-lan kext
-default vanilla kernel -
czanga
őstag
válasz
sghc_toma #4242 üzenetére
Köszi a linket.
Nálam 10.5.8 fut, és pont ez volt az egyik gondom, hogy istat csak a vinyó hőjét mérte, a cpu-t, gpu-t pl nem láttam. ezt feltéve megoldódik ez a probléma? e5200-van.... vagy ez csak 10.6-tól jó relase?
Vicces, mert nagyonsok minden jó dologról foggalmam sincs, hogy léteznek.
-
czanga
őstag
Lap megvan. Asus p5k lesz belőle. Viszont a alacsony költségvetésnél maradva gondolkoztunk olyan vga-n ami tuti megy minden probléma nélkül. Esetleg 9400/9500 GT vagy ati 4550, 4650... Van valakinek tapasztalata? mibél melyiket, ami tuti menne? Van aki használ ilyet, az lenne a legjobb...
-
czanga
őstag
Igen az enyémen is az van azthiszem (ep34-ds3), de ez kicsit drága mulatság lenne, meg kár venni egy ilyan jó lapot. Minnél olcsóbban kéne kijönni, 800mhz-es ddr2-nél pl úgysem lesz benne késöbb sem jobb, meg ahogy beszéltük neki elég elvileg akár egy p35-ös lap is.
Mind1, próbálok keresni valami megoldást.
köszi tlac!
-
czanga
őstag
Szevasztok.
Firewire kérdésre ötletetek lenne? Jó barátomnak építenék gépet, de szűkös a keter. Adott egy p4-es proci, és minnél olcsóbban kéne lap+ram+valami vga, de főleg fősuli miatt video editálásra, nagy méretű fájlok mozgatására kellene, és minden egyéb ami egy komm-média szakkal együtt jár. Néztem firewire adaptereket is, kérdés, hogy mennyire lehetne életre kelteni? azon agyaltam, lehet látná az alaplap részegységeként, de ez csak ötlet. Használt cuccok is jöhetnek, csak kéne valami, amit érdemes megvenni. Olcsón normális cucc kellene. ddr2 800-as lesz benne az fix,meg késöbb egy 2 magos proci, de nem esünk túlzásokba, mivel tényleg pici a keret rá.
Remélem sikerül valamit kihozni ebből.
-
czanga
őstag
Normál snow leot használok egy macbook pro unibody alatt, illetve az asztalin 10.5.8 fut. Látványosabb a snow leo, de sebességbeli növekedés nem túl számottevő. (macbook-on snow leo elött volt 10.5.8is, így van összehasonlítási alapom)
osx86.hu írt a főoldalon egy honlapról ahol kexek vannak amik jók.
csak ötlet...
-
czanga
őstag
válasz
DroneZ^ #3983 üzenetére
System preferences-ben a sound fül alatt próbálgasd végig a kimeneteket(output). Nekem más van, de nálam ez bevált, lehet nálad is ez a probléma egyik lehetséges megoldása. (ha ez nem megy keresd meg a "hangkari" kext-jét, töröld manuálisan, tegyél fel másikat, és prógáldasd ezzel is az előzőleg leírtakat, ha nem jó egyből)
-
czanga
őstag
ShakesPeer-t próbálta már valaki konfigurálni osx alatt? (dc kliens)
-
czanga
őstag
Halihó!
Egyedüli bajom 10.5.6 alatt az egér érdevkes viselkedése. (Logitech RX250)
Néha lassabban reagál az elmozdításra, esetleg elhúzom valahova, és egy részt átugrik, és emiatt mellé kattintok, darabos a mozgás, egyszóval tök nem normális szerintem. Ne túlzottan zavaró dolgokat képzeljetek el, mert lehet hazsnálni, nem annyira vészes, de meg kéne oldjam. ötlet? valakinek volt ilyen?(tudom, van mouse lag kext, amit meg is lesek, de elötte inkább beírtam ide.)
-
czanga
őstag
válasz
MmDorian #3796 üzenetére
Üdv!
Igen, kompatibilis. Először is leformázod a vinyót fat32-re, aktívvá teszed a partíciót amire kívánod telepíteni. AHCI mód biosban bekapcs (tuti mivel nekem is giga lapom van, és csak így fut), máskülönben a telepítő nem fogja látni a vinyódat.
10.5.7-kell majd neked valószínüleg, vagy a legújabb 10.6-os, de az elöbbire szavazok, mert kiforrottabb, és ez neked nagy előny. 4890-es kártyádhoz a telepítőn megtalálod a kext-et. Alaplapi hangkártya menni fog, lan is, ICH10 is. Ehhez mind a telepítőn lévő driver-ekből szemezgess majd. Privátban kapsz linkeket hol nézz körbe (pl: van kompatibilitási lista)
Véleményem szerint egy vinyót külön áldozz az OSX-nek, ha először telepíted nem túl célszerű egyből több partícióra külön OS-eket rakni. Hozzáteszem saját véleményem szerint ez nemcsak annak célszerű aki elsőre telepít, hanem mindenkinek.Esetleg útközben elakadnál itt tudnak segíteni mindenképp. Akár én, vagy más.
Sok sikert!
-
czanga
őstag
Nos én közben megoldottam a felbontás beli problémám. 2 hét agyalás, és szoftveres hiba keresés után egy egyszerű DVI kábel megoldotta a gondom(gondoltam egyet egyik nap, elmentem és vettem egyet a VGA helyére)
, és ennek hála mostantól teljes értékű nagymacska fut a gépen. Köszönöm mindenkinek aki segített!
Sok sikert mindenkinek! Ne adja fel senki, mert nagyon jó érzés mikor minden rendben, és végre fut rendesen.
Time machine backup megvolt, innentől nincs mitől tartsak... -
czanga
őstag
válasz
Sweet Lou 6 #3787 üzenetére
Ahogy nézem a géped paramétereit megoldható a dolog, egy 10.5.7-es telepítőre lesz szükséged, mivel abban már szinte minden benne van.(lehet ez elötti is jó) Első sorban a wifi kártyáddal lesznek problémák, ez szinte biztos. Többivel lehet, hogy nem.
-
czanga
őstag
Megint itt vagyok.
Üdv!
Nos. egyszerű gondom lenne.
adott egy:
-sata dvd író
-gigabyte ep43-ds3-as lap
-vinyók:
maxtor:
-pata 160gb
-ata 80gbMindkettő leformázva fat 32-re, aktivvé téve a partició. Adott még egy 10.5.6, illetve 10.5.7-es telepítő.
Telepítéskor nem látja a disk utility a vinyókat, egyik lemezt sem, de a bios látja. Sata vinymat is csak AHCI módban tudom láttatni a telepítővel.
Mit tegyek, hogy lássa, és lehessen rá telepíteni?
Nem akarok most venni emiatt egy sata vinyót, főleg mert van, de azon win van, és marad is.
Légyszives aki ért ehhez, az sorolja el a lehetséges megoldsáokat vagy problémákat, stb. -
czanga
őstag
újra itt...
10.5.7-es telepítőnél, és feltelepítés után a szürke almás képernyőnél kernel panicot kapok. Éjjen.
10.5.6 hibátlanul feltepelült vanilla kernellel, és pár driverrel, kisebb gondokat levéve.gépem:
gigabyte ep43-ds3 ICH10
c2d e5200
sapphire radeon 4830
samsung 320gb sata
biosban AHCI mód bekapcsolva, illetve a az alaplapi IDE vezérlő is.remélem tudtok segíteni, hogy telepítésnél miket válasszak ki.
lan vezérlő eddig realtek R1000-as volt, illetve 4830-hoz szedtem kext-et, hangkértya az ALC888, IDE vezérlőt nem tudom miet tegyek fel sajnos, illetve alapvető rendszer dolgokat. ...illetve ami kell még. -
czanga
őstag
esetemben pl 2 partició elég? egyiket leformázom extended journaled-re, amin lesz az osx, de másikat mire formázzam, mert attól tartok, hogy az op rendszer elkezdi majd azt is használni, ez volt előzőleg is. magától másolt fel file-okat oda, majd mikor azt a particiót használtam a time machinnek 1 mentés felment, majd nem bootolt be többet újraindítás után, mert eltűnt egy boot file.
-
czanga
őstag
az jó, köszi. hány partíciót érdemes csináljak neki egy 320-as satás vinyón? kettő, esetleg 3? igazából 1 kéne amin a rendszer van, egy pedig kéne time machine-nek (bár jobb lenne külön vinyón mert van egy 80 gigásom, ami semmire sem kell), illetve gondolkoztam egy fat32-es partición is amin zenék, ilyesmik lennének.
lehet lassan inkáb azt kéne tisztázzam mit kell bejelöljek telepítésnél.
update: ennek egy részét tudom, mert ezt levéve működött hibátlanul, (egyedül a 4830-as osx86hu-n talált kexet-eket feltettem, és nem tudok 1680x1050-es felbontást állítani, de a kártyát látja a rendszer tökéletesen)
-
czanga
őstag
hoppá... IDE vezérlő... na ez nem volt bepipálva a telepítésnél. megnézem a gigabyte oldalát, hátha okosabb leszek. a time machine-os kérdésemnél a lényeg az , hogy meg lehet e oldani, hogy 1 vinyón belül legyen egy boot partició, és egy time machine álltal hazsnált, vagy külön vinyó kell neki. - ha valaki tudja írjon plíz
-
czanga
őstag
ajajj... baj van, mivel nem talál egy boot file-t. újrarakás lesz mivel 2 partició volt a vinyón és a másikat megcsináltam time machine backup-nak, annak ellenére h rákérdezett h tuti e mert h rendszer partició? de hogy mikor nem arra lett telepítve? 1 vinyón belül meg tudom oldani, hogy time machine-t tudjak hazsnálni?
mondjuk ha disk utilityn belül 3 particiót csinálok? vagy hogy oldjam meg? nem tudok az a baj másik vinyóra menteni, mivel az AHCI mód miatt a sima IDE vinyót nem látja, pedig akkor arra mentenék.
-
czanga
őstag
Üdv.
10.5.6-ot használok. time machine backup megvolt a biztonság kedvéért, de érdemes feltenni a 10.5.7-et, majd a 10.5.8-at, vagy egyből az utolsót?
-
czanga
őstag
Azthiszem rád is rád fognak szólni.
Olvass feljebb picit, és okulj az én hibámból.
Biosban be van állítva az AHCI mód, illetve nem tudom mivel formázod, de érdemes aktivvá tenni az adott partíciót. Nekem is volt, hogy le lett formázva, de nem tudtam vele mit kezdeni, mert nem volt aktív. Dobj privit is akár segítek ha tudok.
-
czanga
őstag
Igen 2 Dvi, és egy tv kimenet van a kártyán. Egyszer a mai nap 10.5.6 alatt sikerült beüzemelni, és meg is vannak a kextek (innen is amit linektél, illetve egy magyar oldalról), de nem tudom mit és hogy tettem fel, vagyis inkább mien sorrendben. Megpróbálom feltenni vga kext nélkül, majd fel az insanely-n található kexteket.
-
czanga
őstag
azt kifelejtetetm, hogy a gép egy gigabyte ep43-dsl lap, benne egy sapphire 4830-as vga, és a telepítő lemezem pedig iDeneb 10.5.6-os lemeze. Lan működik, hang nem, usb-re dugok valamit akkor szürke kijelző, szokásos kapcsolja ki a gépet, illetve a VGA nem működik, utóbbin dolgozok most serényen.
-
czanga
őstag
válasz
commanDOS #1512 üzenetére
Léteznek jó programok mindkét dologra, de javaslom egy Hiren's Boot lemez beszerzését, mert ebben van egy rahedli partícionáló progi. Dual boot-ra amit te szeretnél én sajna per pill nem tudok programot, mivel pofon egyszerű módon nem jut eszembe a neve...
(pótlom a dolgot)
Elvileg a két oprendszer működik egymás mellett, mivel sokan használják így.
Magyarítás pedig nem kell. Én is a kalyway féle telepítőt használtam, és mint a gyári Leopard-ben, úgy ebben is a telepítést követően a nyelvbeállításoknál beállítható a magyar, és a legközelebbi újraindítást (tehát a legközelebbi bootolásnál) követően már magyarul áll majd fel a rendszer. -
czanga
őstag
Ami azt illeti találtam az insanelymac fórumán egy topicot ahol ezzel a wlannal, illetve pár másik intel wlannal foglalkoznak. A story annyi, hogy ott az első hsz-ben be volt linkelve egy oldal ahol van kext ezekhez, csak az a gond, hogy ami nekünk kéne az nem épp stabil, hogy finoman fogalmazzak...
(és ez még csak az egyik gond).
A másik , hogy felrakhatod, de semmit sem érsz vele.Nos egy ideje olvasgatom, és egy ottani "lokálpatrióta" erősen azon van, hogy átírja ezt a kextet működő képesre. Linkelem az oldalt, szerintem regelj, kezd el te is olvasgatni, mert "TNW" nick alatt futó fórumtag szinte oldalanként teszi fel a legújabb változtatásaival kecsegtető kext-et. Reg azért kell, mert másképp nem tudod letölteni.
Esetleg ha kipróbálsz párat, és találsz működő relase-t, akkor kérlek szólj, ellenkező esetben én is így fogok tenni.
Jó érzés, hogy nem vagyok egyedül ezzel, nemcsak én cumizom ezt a problémát...Nem tudom a Hackintos-nak van e istene/istennője, de lassan elkezdhetünk áldozatot bemutatni neki, hátha segít!
-
czanga
őstag
Realtek ALC268 HD audio-ra van valakinek ötlete? Működő kext?
-
czanga
őstag
válasz
muveszur #1325 üzenetére
A hibát okozhatja még, hogy a dvd kombó meghajtód IDE-s, vagy SATA-s, és a viinyó ameikre fel akarod tenni IDE-s e, vagy SATA-s... sajna a jó kombinációt nem tudom, de utána nézek, mert ez a dolog rémlik nagyon.
Esetleg ha minden kötél szakad próbálkozz meg a pendrive-ról való telepítéssel... Ehhez találsz infót az 1 hsz-ben linkel oldalakon.
-
czanga
őstag
egy egyszerű kérdés... hogy kell kext-et törölni?
-
czanga
őstag
Hy
Valaki próbált már telepíteni Intel PRO Wireless 3945ABG-hez kext-et? Tapasztalatok? Tud valaki egy működő drivert, mert amit találtam az nem jó. -
czanga
őstag
hasznos lehet talán...
-
czanga
őstag
USB gond megoldva...
A hiba abban volt, hogy a "sima" Vanilla kernelt kellett használjam, így már tökéletesen működik a dolog...
ellenben szembesültem egy másikkal. Nem működik a shotdown, és ez ahogy olvasgattam erre arra a felpakolt 2 hangkártya kext-nek tudható be. Hogyan tudom leszedni ezeket? Kénytelen leszek terminálban(ha igen, akkor mit kell beírjak?), vagy van rá valami progi (pl kext helper)? -
czanga
őstag
válasz
Neil Watts #1294 üzenetére
Na ezaz...
Abból felraktam vagy 4 et, szóval most tele vagyok kext-ekkel, mivel a customize részben olyan néven szerepeltek, hogy nem nagyon tudtam meik való az intel cuccomhoz...
Esetleg ha tudtok segíteni abban h a kalyway 10.5.2 telepítőn belül pontosan meiket kéne válasszam, akkor lehet ujratenném...
vagy... törölni kéne a nem kellő kext-eket... amiből van egy rakat jelenleg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OTP Bank topic
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest