-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pottika
csendes tag
Nem lesz jó.. Mikor a hdd-ről kell valamit melózni, belassul szegény. Venni kell másikat. Ha SSD-t szeretnék venni, akkor az OSX-el további gondok adódhatnak?
Lecserélem a vga-t is. Milyet lenne érdemes vennem, amit könnyen "megeszik" az OS, és inkább munkára való? Kb 30ezer körül? -
pottika
csendes tag
Egyszercsak nagyon belassult minden.. Gondoltam újratelepítem.. Ezt kaptam..
https://www.dropbox.com/s/ui01027qji15cwb/Photo%202013.01.23.%2018%2054%2006.jpg
Ez nyomós indok a lassulásra? Kuka? -
pottika
csendes tag
Lehet már szerepel ez a kérdés, de az iMessage akkor fog működni ha megveszem-regisztrálom az ML-t?
-
pottika
csendes tag
MAC OSX Próba
Na.. megpróbálom leírni mi a helyzet. Telepítés sikeres, már szinte csukott szemmel, multibeastot használva, User DSDT (a DSDT.aml ami az asztalra helyezve, original, F9-es bioshoz, ami fenn van), ALC888 Legacy audio, Lnx2Mac's RealtecRTL81xx lan. Megy a gép rendesen, akár optikai ki-be menet audionál, akár 665Mbit/s a lan (de ez a kábel miatt van.. Szóval ez így jó.
A vga telepítés után az képken látható adakotat mutatja:
https://www.dropbox.com/s/xjm1ub4goleg4ib/Photo%202013.01.21.%2016%2036%2038.jpg
https://www.dropbox.com/s/jhfdh4gk52hzhnr/Photo%202013.01.21.%2016%2036%2042.jpgEz a max felbontás, ezen kívül még kettő lehetséges, a hd videó szépen megy, a 3D rendetelésnél csak a proci 4 magja látszik melózni, és a szerkesztés alatt, az advanced opengl nézet rosszabb mint a sharred texure mód. Viszont a Photoshopban meg be lehet pipálni az openGl támogatást.. Kerestem nxenablereket, de nem találtam olyat amit érdemesnek tláltam, ezért, találomra egy-két próba, elszáll, újraelepít…
Majd kaptam egy ötletet, miszerint az EFI studioban lehet ügyködni.
Olvasgattam, leírás, stb, elkezdtem. Habár csak ATI, és Geforce vga-k voltak megadva, a chustom Geforce opcio alatt, megadtam a quadro nevét, méretét, és jött a kérdés milyen kimeneteket használniék? DVI/VGA, DVI/DVI, stb, é egy chustom nvcap, ilyenek, majd ezt hexa-t amit csinált, az org.chameleon.Boot.plist-be illeszve
. Végigpróbáltam mind a 4 lehetőséget, de annyi történt, hogy a bootloader ami egyébként automatikusan indítja a rendszert, ha nem nyúlok hozzá, most megáll a választó menüben, majd enter után, az eddig megszokott szürke (mint a leopard alatt az eMac-emen) alma logo helyett, egy nagyon szép alma bootlogo jelent meg, majd mikor asztalt adna, kikapcsol a monitor, de a gép reagál, mert elindítja az úgyhagyott yuotube-os videót…
GE, -v, -x kapcsolókat próbáltam mind, a hhd-s mind az usb-s bootloader alól, ugyanaz. Már nem telepíem újra mert a windows egy másik hdd-ről elindul, onnan visszaszerkeszetem az org.chameleon.Boot.plist-et, és megy akép, szóval nem hal meg, csak nem jó a kimenet kiosztás.. szeritem… Lehet válszani chustomot, és valami NVCAP stringel saját kiosztást is lehet készíteni, nade hogyan?
Valami ilyesmi a történetem. Valaki tudna segíteni hogyan tovább? Egyáltalán nem értem ezt a string, meg hexa dolgokat.. -
pottika
csendes tag
Mert előszőr telepítettem angolul, és a hangnak csak a digt kimenete megy rendesen, az analóg nem, és a bluetooth sem lát, hall, de létezik..
Amit kaptam próbára, beszerkesztettem a .plist-be, de a bootloader indulása után a rendszer indulása, egy hibát dob, hogy nem talál vmit, de olyan gyorsan visszadob a bootloaderbe, hogy tovább nem tudom elolvasni.. :-(
Szóval megy a próbálkozás az fx1800 életrekeltésére, de közben ilyen érdekességek történnek.. -
pottika
csendes tag
Amúgy számít az hogy, angolul, vagy magyarul telepítem?
-
pottika
csendes tag
Be volt dugva egy másik hdd amiatt csinálta...
-
pottika
csendes tag
Újratelepítések.. Bootloaderek.. De ezt kapom..
https://www.dropbox.com/s/yceywf8vzki6v6e/Photo%202013.01.18.%2015%2010%2052.jpg
Ezzel mit kellene csináljak? -
pottika
csendes tag
válasz
#92049152 #19352 üzenetére
Nem, nem próbáltam, de megteszem ha hazaértem. Ezt a 32bit-re vonatkozó topikot olvastam én is, de nem mai a post, létezhet hogy az hogy azóta változott?
Értselek úgy, hogy multibeast helyett, magam telepítsem a kexteket, és a bootloadert? Már gondolkodtam én is de így egyszerűbbnek tűnt, de ez is segített hogy megértsem ezt a hogyant. Most ez az EFI következik.. -
pottika
csendes tag
válasz
#92049152 #19341 üzenetére
Najó.. Mostmár semmit nem értek.. Az EFI studióval nem csak a rendszerezközökben levő listát tudom megváltoztatni? Nem értem. Viszont olyankor mi történik, ha újratelepítés után a szokásos dolgokat elvégzem (frissítés, multibeast), megy a hang, lan, bootloader. Eddig ugyanúgy csináltam telepítés után, de az utolsó telepítésnél az újraindításnál hiányolja a boot file-t. Mégegyszer multibeast, akkor már bootloadert is pipáltam, de semmi.. Ilyenkor mi történik?
Egy ismerősöm is szeretne hackintosht, és VGA vásárlás előtt áll. Kb 25ezer értékben melyiket lenne érdemes venni OSX alá? Egyébként GB EP45-UD3, intel q8200, 8Gb RAM, 1Tb SATA2 a konfigja.. -
pottika
csendes tag
Helló!
Már frankón megy a telepítés! Van lan, fullos audio! Találtam egy tök jó DSDT.. Úgy emléxem valahogy lehetett saját DSDT-t készíteni.. Van még ilyen? Jobban járnék egy olyan megoldással, márami a quadro fx 1800-at illeti.. Mert azt látja hogy ő az, még a hd videó is ment, de csak 3 felbontási lehetőség van. Sajnos az nvidia oldalán levő driverrel elszáll.. Honnan közelítsem ezt a vga kérdést? -
pottika
csendes tag
válasz
Máté94 #19312 üzenetére
Viszont még mindíg egy nvidia quadro fx1800-as videókártyám van.. Vajon mostmár hogy lecseréltem az IDE hdd-t (A gépem: GIGABYTE EP43-UD3L, intel q6700, 6Gb DDR2, nVidia quadro fx1800, 160gb SATA Samsung.) SATA-ra, kevesebb küzdelemre számíthatok? Esetleg a vga-ra létezik már megoldás?
-
pottika
csendes tag
Helló mindenki!
Már lassan egy éve volt... Most újra próbálkozom, és azt kérdezném, hogy ppc-s mac-en ellehet-e készíteni a ML usb telepítőjét? Még nem próbáltam, de hátha megkíméltek a felesleges próbálkozástól.. -
pottika
csendes tag
válasz
kgergo89 #15465 üzenetére
Igen van sejtésem a hardware problémákról. Mint írtam van egy eMac-em, amivel annyi bajom lenne, hogy PPC-s szegény..
A haverral, akivel próbálkozunk, van egy ep45-ud3, q8200, 4Gb 1066Mhz ram, 1Tb sata, vga mint az enyém. A hétvégén belemászok abba a gépbe, mert időközben vett hozzá tápot, így már nem gond a 8pines csatlakozó. -
pottika
csendes tag
válasz
kgergo89 #15462 üzenetére
Köszi! Már sokat nézegettem az oldalt, és az ezközeim megfelelőnek tűnnek. Egyébként, ha jól látom, akkor akár te is felteheted a saját működő configodat ebbe a listába. Tehát inkább irányadónak nevezném, mint kizárásosnak. Köszi a minden sata választ! Akkor most tettem le az egészről, mert magyarázat nincs a sata v/s ide gondra, és hogy emiatt még dvd-olvasót is vegyek... Mind úgy hogy télleg nem tűnik garanciás megoldásnak a problémáimra. Aztmeg nem szeretném, hogy újabb feleslegesen elköltött pénz után, pár postolás után kiderül, hogy mégiscsak a procimiatt nemmennek a dolgok. Bocsi ha bántó voltam.
-
pottika
csendes tag
-
pottika
csendes tag
?? Ezek szerint te tudod a válasz a már feltett kérdésemre, csak te sem mondod meg...
Nem baj mostmár látom ezzel lesz a baj, csak nem tudom miért, mind1 elfogadom. Azért köszi, elég iróniát látok a hozzászólásodban. Az ilyet inkàbb hagyjuk, nem ezért jöttem erre a fórumra, ezt láthatod, hogy értelmesen teszem fel a kérdéseim, mert nem csak össze akarom rakni, hanem szeretném megérteni mi hogy van. Bocs ha bántásnak veszed a leírtakat, de az ilyennel nem segítesz, a többi meg felesleges.. -
pottika
csendes tag
válasz
Phantomhive #15455 üzenetére
Húú..
Kextet még nem szerkesztettem. Jogokkal, ilyesmi nem tudom hogyan kell dolgozni. Hol tudok utánna nézni ennek? Csak SSH kapcsolatban csináltam ilyet iphone fileokkal winscp-ben..
A -s kapcsoló mire szolgál?
Configom: ga-ep43-ud3l, intel p4 3ghz, 160gb IDE, tplink wifi, 6gb ram, vga: geforce7600gs, vagy nvidia quadro fx1800 (erre támogatást még nem találtam, de a munkámhoz ez jobb lenne)
Jah és a hdd boot még soha nem ment, dsdt-k sorozata, akár cartri mac bios, akár update ide-oda.. -
pottika
csendes tag
válasz
gabo89 #15344 üzenetére
Hát gabo89...
Én megpróbáltam szerintem már mindent. Amit javasoltál, EFI megoldásokat, már a com.apple.boot.plist -be is beleszerkesztettem, kextek sorozatát, és már nem is tudom sorolni. Bármi is, a végeredmény ua. boot loader újraindítja a gépet, és így tovább..
Boot legacy (más nem) lemez elindul, de ugyanolyan a rendszer -nincs lan, vga bajos (volt már minden, 128-512Mb-ig, de geforce7600gs nem)
Jah azt ugye nem felejtem, ha 10.6.8comboupdate-t kap akkor az utolsó sor "[PCI Configuration Begin]"
Hdd boot elszáll...
Kizártam a procit meg a vinyót! Csak nem értem miért lehet baj neki hogy nem sata, hanem IDE... Ha a procimiatt van ez, akkor azt egyszerűbben veszi a gyomrom..Nagyon elkeseredtem már, mert van egy eMac-em és asszem a többit nem kell magyarázzam...
-
pottika
csendes tag
válasz
gabo89 #15339 üzenetére
VÉGRE!!! Hálás vagyok neked!! Köszönöm, hogy ajánlasz másféle megoldást!! Esig dolgozom, ha hazaértem kipróbálom amit írtál!! Most úgyis megint ott tartok, hogy telepítve van 10.6, (cd-ről)elindul, de még nem csináltam vele semmit, inkább aludtam..
Reggelre lesznek fejlemények, akkor mégis jelentkezem!! Mégegyszer köszönöm, és kipróbálom a tápos dolgot is, remélem csak egyféleképpen lehet rádugni a 4pines csatit a 8pines-re. Viszont van egy olyan tápom is amin van 6pines csati, azt hagyjam inkább? -
pottika
csendes tag
-
pottika
csendes tag
Vagy esetleg egy nvidia quadro fx1800 is jó lenne
-
pottika
csendes tag
Helló tudnátok segíteni egy geforce7600gt kextelésében SL alatt?
-
pottika
csendes tag
válasz
Máté94 #14776 üzenetére
Tudnál ajánlani egyet, ami nem hazardos, mert volt olyan, azzal mondjuk ment a videokari (a qe/ci-re nem emléxem), de televolt bug-al. Még a safari közben is volt hogy fényképezendő képernyőt kaptam.. Ezért is kezdtem el foglalkozni ezzel a Cartri Mac Bios-szal. Mert itt elméletben se DSDT, se kext semmi nem kell. Na ennek ellenére nem mennek dolgok, az update-rol nem is beszélve, és amint "hozzányúlok" elszáll. Már azon gondolkodtam teszek a másik partición levő win7-re (ami eddig még mindíg gond nélkül ment) vmi progit ami olvassa a MAC particiót, és onnan buherálkok ha elszáll.. Vagy nemtudom..
-
pottika
csendes tag
Mindenhol nyomják ezt az EasyBeast-ot...
Na megvolt.. Hdd boot: üres képernyő (nincsmitfényképezni)
Cd boot: http://db.tt/Jxy98nVB
Fogad...
Elszállt megint. 18. újratelepítés...
Mit rontok el?!? -
pottika
csendes tag
Ja és most jelenleg 10.6.6 alatt a 7600gs mindenféle nvenabler64.kext-re hisztizik. Mondjuk az hogy bootoljon hdd-ről az előrébbvaló sztem. Most -v és üres képernyőnél megáll... Help please!!
-
pottika
csendes tag
Kicsit rég volt, gondoltam berakom újra, hátha valaki jártas:
Helló mindenki! Eléggé beleástam magam a CARTRI hackintosh élesztésébe, azonban problémák adódtak! Ha valaki jártas, vagy okosabb mint én (ami nem nehéz..), kérem segítsen! Most megpróbálom értelmesen leírni hol tartok:
van egy GA-EP43-UD3L alaplap, intel pentium D 3Ghz (egyenlőre, de várok egy q6600-ra), 6gb ram, geforce 7600gt, samsung 160gb (IDE).
Telepítettem egy Cartri bios (0.8), a mellékelt pdf szerint beállítottam a biost (már amit megtaláltam a biosomban). iBoot-al telepítettem egy 10.6.3retailt. Először iBoot cd, indul az OS! De nincs lan, vga, és a hang is csak 2ch a 8helyett.. Gondolom kellenek kextek (amit nem igazán értek, mert hsz ezért lenne a cartri nem?), amit elméletben meg is találtam, azonban nem változik semmi. Na ez még semmi.. Tudom van a MAC-re nVidia driver, ám 10.6.8-tól.. Na akkor update! És gondok.. Kb 15x telepítettem eddig újra.. A tapasztalataim: több frissítést is kipróbáltam, .4, .6, .7 gond nélkül telepedik, újra indul, megy, a leírt hiányoságokkal. A 10.6.8-at hiába frissítem bármeik verzióról, újraindítás nem megy.. Multibeast ide vagy oda.. Még előzőleg (próbáltam utólag is) telepítek bootloadert (kb 8-at próbáltam már mindenféle boot kapcsolóval), az megy is de az OS csak újraindul (mindegyik ver alatt), és megint, és megint.. Ez hogy? iBoot cd- vel indul, egyedül a 6.6 csinálja azt hogy csak a DSDT=cartri parancsal indul, a többinek mind1. iBoot cd-vel a 10.6.8 nem indul újra hanem az alma logó megjelenik és itt meg is állt, a -v vel indítva elakad egy lépésnél, ami nem tudom micsoda, de mellékelem valahogy http://db.tt/SrsTXzAy
ha nem megy a kép kérem jelezni..
Elsősorban a processzorra gondolok, de nem vagyok biztos.. Azt gondolom jó úton haladok, csak kihagyok vmit, vagy nemtudom.. Ha valaki tud kérem segítsen, mert beleásnám magam jobban, mert van még egy ugyanijen alaplapom meg egy GA-EP45-UD3L (ehhez még nincs tápom a 8pin-es csati miatt), azokat is megcsinálnám mert a környezetemben sokan érdeklődek egy 3-ad árú MAC-ért.. Előre is köszönök mindent!!! -
pottika
csendes tag
Látnotok kellene ami itt folyik.. Double panic meg hasonlók! Hehe! Ajánlásra rámentem erre az iopcifamily fix-re... Lassan-lassan be kell lássam nem támogatja a mac a quadro fx1800-at.
Hogyan tovább?? Estére érkezik vmi geforce videókártya. A hazardos macosnek kellett vmi nvidia enabler ennek is kell??
Kezdhetek mindent előről? -
pottika
csendes tag
válasz
Phantomhive #14729 üzenetére
Na kezd tele lenni ezzel a hdd boot-al a plafon. Mit és hogyan lehet állítani ebben? Csak a boot parancsok vannak?
-
pottika
csendes tag
válasz
Közben leírom most mi van: 10.6.6 megy a pci-s wifi kártya. A videokarit egy nvidia 32mb-os kártyának látja. Telepítettem egy multibeast-ot easybeast-al, ami automatikusan rakott nekem egy boot loadert, ami -v vel üres képernyőnél áll meg. A cd természetesen hibátlan...
-
pottika
csendes tag
válasz
Nem tudom
Mindíg azt újra indítja a gépet -
pottika
csendes tag
válasz
Phantomhive #14727 üzenetére
Nem hallottad? Itt nézzhetsz utána: http://knol.google.com/k/george-anton/download-cartri-net-macbios-no-dsdt/2ydxcf32jt0v6/13#Project(3A)_Gigabyte_Mac_Edition_BIOS_(C2)(A0)_UNRARX_download
http://www.osx86install.com/support/84-the-gigabyte-mac-edition-bios-project-no-more-dsdtaml-no-more-kernel-panics-no-more-need-for-some-kexts.html
Chameleon v2 rc5 asszem, de próbáltam már több félét is, mind1 milyen verzió az OS, csak cd-ről sikerült bootolnom eddig -
pottika
csendes tag
válasz
Phantomhive #14716 üzenetére
Tehát újratelepítek, frissítek 10.6.8-ra, és IOPCIFamily fix??? Nekem kell ilyen easy beast, megy kext utiliy, meg most pontosan bem is tudommi a multibeast-ból? Ér valamit ha a telepítőt DSDT=cartri val indítom????
-
pottika
csendes tag
válasz
Phantomhive #14716 üzenetére
Sajna nem megy.. Már nem csinálok gondot egy újratelepítésből..
Számít hogy meik op meik particción van? -
pottika
csendes tag
válasz
Phantomhive #14672 üzenetére
Puff!! Elszáll továbbra is, ezkkel a kapcsolókkal is...
Ha tényleg úgy gondolod hogy a vga-val van baj, holnap intézek bele valamit. -
pottika
csendes tag
válasz
Phantomhive #14679 üzenetére
Bocsi de mi az a qe/ci?
-
pottika
csendes tag
Helló mindenki! Eléggé beleástam magam a CARTRI hackintosh élesztésébe, azonban problémák adódtak! Ha valaki jártas, vagy okosabb mint én (ami nem nehéz..), kérem segítsen! Most megpróbálom értelmesen leírni hol tartok:
Szóval van egy GA-EP43-UD3L alaplap, intel pentium D 3Ghz(egyenlőre, de várok egy q6600-ra), 6gb ram, nVidia quadro FX 1800, samsung 160gb (IDE).
Telepítettem egy Cartri biost (0.8), a mellékelt pdf szerint beállítottam a biost (már amit megtaláltam a biosomban). iBoot-al telepítettem egy 10.6.3retailt. Először iBoot cd, el is indul az OS! Azonban nincs lan, vga, és a hang is csak 2ch a 8helyett.. Gondolom kellenek kextek (amit nem igazán értek, mert hsz ezért lenne a cartri nem?), amit elméletben meg is találtam, azonban nem változik semmi. Na ez még semmi.. Megtaláltam hogy van a MAC-re frankó nVidia driver, ám 10.6.8-tól.. Na akkor update! És gondok.. Kb 15x telepítettem eddig újra.. A tapasztalataim: több frissítést is kipróbáltam, .4, .6, .7 gond nélkül telepedik, újra indul, megy, a leírt hiányoságokkal. A 10.6.8-at hiába frissítem bármeik verzióról, újraindítás gáz.. Multibeast ide vagy oda.. Még előzőleg (próbáltam utólag is) telepítek bootloadert (kb 8-at próbáltam már mindenféle boot kapcsolóval), az megy is de az OS csak újraindul (mindegyik ver alatt), és megint, és megint.. Ez hogy? iBoot cd- vel indul, egyedül a 6.6 csinálja azt hogy csak a DSDT=cartri parancsal indul, a többinek mind1. iBoot cd-vel a 10.6.8 nem indul újra hanem az alma logó megjelenik és itt meg is állt, a -v vel indítva elakad egy lépésnél, ami nem tudom micsoda, de mellékelem valahogy http://db.tt/SrsTXzAy
ha nem megy a kép kérem jelezni..
Elsősorban a processzorra gondolok, de nem vagyok biztos.. Azt gondolom jó úton haladok, csak kihagyok vmit, vagy nemtudom.. Ha valaki tud kérem segítsen, mert beleásnám magam jobban, mert van még egy ugyanijen alaplapom meg egy GA-EP45-UD3L (ehhez még nincs tápom a 8pin-es csati miatt), azokat is megcsinálnám mert a környezetemben sokan érdeklődek egy 3-ad árú MAC-ért.. Előre is köszönök mindent!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest