Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnum_
nagyúr
Tul vagyok eletem elso hosszboddas szij cserejen. Nagyon bonyolult volt. Nem.
Jok ezek az E46-ok. -
válasz
tboldi
üzenetére
"Egyik turbó, másik EB"
(Hú ez elég sz..r lett, most találtam ki)De mondjuk egy 1.5T Civic eleve erősebb
Kolléganőmnek olyan van... de azzal a 310Nm-rel már kiegyeznék.Csak hát ugye túl sokat kuporgattunk ahhoz, hogy nekiszaladjunk ilyesminek. Pláne a motorcsere kardja ott függene a fejünk fölött... azt néztem hogy az eb 190LE-ig, 303Nm-ig húzható lenne, ha igaz.
-
tboldi
nagyúr
válasz
cappa72
üzenetére
Dehogy van az kihegyezve! Habár EcoBoost, szóval...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De mondjuk egy 1.5T Civic eleve erősebb, és még abban is van potenciál.
-
6030D
addikt
válasz
focvis
üzenetére
Köszi az infót.
tboy93: ahogy írtam utána, céges, így nem fóliáznám. Meg én amúgy sem szeretem, bár hátul nem ülnék soha.

fant0mi: néztem, csak kellene valamii feedback, hogy jó, meg nem néz ki hülyén.
Mert ha felrakom, utána gondolom már nem veszik vissza, hogy nem tetszik. -
válasz
brumi1024
üzenetére
Nem merem. 1.5, 165LE, 240Nm. Ebből kihozni többet... ekkora bódénál amúgy is határon van, (szerintem) kihegyezett motor, erre még rátenni az olajban sült krumplit... hát. Nem szeretnék motorcserét. Meg ha észreveszik műszakin, az fájdalmas lenne a pézz'tárcánknak.
Akkor inkább várok, anyóka úgyis azt mondta, hogy "előbb lesz neked Imprezád, mint Suzuki Intrudered" - szóval befenyítettek idehaza.
-
FerNandor
őstag
Üdv,
próbálta már valaki az acélgyapjús szélvédő tisztítást? [link]
vélemény? -
válasz
stickermajom
üzenetére
Júúúújjj...
Természetesen a vizsla a nyugodt erő (amúgy szerintem mivel már volt egy vizslám, mindig is lesz vizslám. Igaz, a mostani az vizsla/pointer keverék, de akkor is vizslaként tekintek rá; még akkor is, ha fekete, fehér mellénykével) -
400 Nm
Irígykedős szmájli nincs?
Néha hiányzik még a 330 is.
De nem vagyok telhetetlen, egész jól kezdek visszaszokni a benzines vezetésre.Azt vettem észre, hogy sógor Suzuki 1.4T-je sokkal finomabban jár, mint az 1.5EcoBoost.
Az EB olyan kis harapós dög, az 1.4T meg olyan nyugodt erő... vagy hogy fejezzem ki magamat. Mint egy pitbull vs vizsla.
De ez csak szujj'ektív meghallgatásra épül nem másra. -
tboldi
nagyúr
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nekem is jól jött volna októberben.

-
BigBlackDog
veterán
Na igen, nálam erre a parkolóhelyre való betolatás közben aktiválta magát, mikor észrevette, hogy a fák mögötti járdán nagy sebességgel közelednek kerékpárosok. Szép dinamikusan gurulok be hátrafelé, aztán egyszer csak sípol és besatuzik. Kívülről furcsán nézhetett ki.

-
Ha jól érzékeltem, 60 vagy 70 alatt be sem kapcsol. (aztán lehet, hogy ebben is tévedek)
Így a környékbenli városkákban ritka az 50 feletti szakasz.
De az tetszik, hogy választható az intenzítás és a mód (figyelmeztet és/vagy beavatkozik).Még valami utközésmegelőző/figyelmeztető is van benne, de azt inkább nem próbálnám ki ténylegesen.
Még nem jutottam a 480 oldalas manual végére
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Mikor a gázpedált megpróbálod a tűzfalon átpaszírozni,
és 
@(#165127) molnarpeter
&
@(#165125) tboy93
Na erről nem tudtam. De ki fogom majd próbálni. Sajna most nincs semmi hosszabb út, csak az érettségizőt viszem a városba, meg vissza, csak olyankor van kedvem próbálgatni, amikor tényleg minimális kockázat van kisérletezni. (szerk.: az offline próbát azt azért megejtem, hogy érezzem, mit is kell érezni)@(#165131) bulikavagyok
A sávtartót én csak pályán szeretem használni, ott nagyon hasznos.
Most így négy hónap után kipróbálva lehet, hogy majd többször alkalmazom, bár én szeretem, ha az én kezemben van az irányítás. Ez a fordos verzió meg nem győzött meg igazán.Plusz az adaptív fényszóró
Erre nem futotta, készleten nem is volt olyan, amiben benne lett volna. Az gondlolom még drágább casco-t eredményezett volna (így se' kevés, de legalább nem hiteles az autó)Ja, amúgy Star Wars nap van!
(May the fourth be with you.
) -
kisza25
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ok, de jobb szélén megyek, mellettem egy üres sáv balra, majd ~5 méter elválasztó, még egy sáv és a kamion. Max, ha nekem jobbra kanyarodik az út akkor zavarhatom, de akkor le szoktam kapcsolni
Flashback: van gumis topik -
Nyári gumiból mi az ami ajánlott ezek közül, ingázásra. Nem Schumaherkedni:
Goodyear EfficientGrip Performance 205/55 R16 91V
Hankook Ventus Prime3 K125 205/55 R16 91H /PEREMVÈDÖS
Dunlop SP Sport Blue Response 205/55 R16 91V
Continental PremiumContact 6 205/55R16 91 HGoodyearom volt az elözö kocsimon is azzal nem volt gond.
-
válasz
BigBlackDog
üzenetére
találkoztam már modern kézi váltós VAG esetén is vele
Pontosan. Ha a manuális váltós Golf GTI-ben túlnyomtam a pedált a kick down ponton, akkor 7250-ig elforgott turbós motor létére.
A DSG-s mindig elváltott 6500-nél.Itt jut eszembe, a D5-öt még nem tekertem el leszabályozásig, gondolom, manuális módba téve a váltót nem vált feljebb magától. Manuális módban 10x ha váltottam vele... teljesen felesleges feature, a gázpedállal tökéletesen tudod szabályozni mikor és hogy kapcsoljon.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Én is olvastam, hogy 10 év gari a fóliára (tetszik) és 5 év a fotokromatikus tulajdonság megőrzésére (ez már nem annyira tetszik). Végül is ebbe az is belefér, hogy 5 éven keresztül egyre gyengébb lesz a sötétedési hajlama, aztán akár világos-sötét foltok is megjelenhetnek. Ráadásul, ha jól látom, árban kb. kétszeres a szorzó egy átlagos fóliához képest.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MasterMark
üzenetére
10 év gari a fóliára 5 év gari a fényérzékenységre. Én ebből arra asszociálnék, hogy 5 év után fixen sötét lesz... Gondolom egyre kevésbé világosodik vissza fény hatására.
-
brumi1024
veterán
Jaja, Auchan, OMV, Shell vagy Mol, ami épp útbaesik. Szubjektív megítélés szerint a Shellel durrog a leginkább.
A pályás fogyasztásnál sokat segít, hogy GPS szerinti 130-nál épp hogy 2000 fölött forog.Automata refi témára: én is szeretem, sokat használom, de főleg főúton, pályán a kamionok miatt nem szoktam. Azért előfordul, hogy bele kell nyúlni, de látszik a fejlődés, minél újabb a komfortelektronika, annál kevésbé szükséges a kézi beavatkozás.
-
válasz
6030D
üzenetére
Ach so, hogy céges...akkor viszont az a szett amit találtál, jónak tűnik. Ilyet pedig, amit linkeltél már láttam élőben, de nem tudom mennyire jó megoldás. Nyomja-e a kédert körben, esőben tud-e mellette beszivárogni a víz? Lobogással nem lenne gond, elég feszes és a levegőt is átereszti nagyrészt.
-
válasz
tboy93
üzenetére
Érdekes, a mi ditec nyitónk (Hörmann kapuval) ha érzékeli, hogy nem megy le a kapu, visszanyit. Sokszor volt is régen, hogy már csuktam lefele de elfelejtettem kihozni valamit, csak gyors aláraktam a kezem, kicsit ellentartottam és már nyílt is vissza. Kárt nem tudna tenni az autóban, akkora erővel nem nyom. Műhelyben azért illett volna erre gondolni, mikor a szerkezetet kiválasztották

6030D: bár nem fóliát kérdeztél, de nemrég jött ki egy új Skyfol fényre sötétedő fólia, ami este nem zavar úgy a kilátásban, mint a sima fóliák. B oszloptól hátrafele én fix sötétítésűt akarok műbizonylattal, de valami enyhén fényre sötétedő jó lenne az első két ablakra is

Kamionos téma: nekem nincs automata refi, viszont én is jártam már úgy, hogy átvillogott a pályán a kamionos akit már későn vettem észre. 10/9 kamiont ki lehet szúrni éjjel, de akadnak az alacsony felépítésűek közt olyanok, amiket már csak akkor veszel észre mikor már vakítod szegényt.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
stickermajom
üzenetére
A Skodáé sem veszi el. Rám is villognak a kamionosok pályán auto. távfénynél, nem is használom inkább én is utálom ha vakítanak.
6030D: Ez a carcapitos jó lehet, így kép alapján. Olyan mint a gyári roló, csak ez még passzentosabb.
Nekünk van gyári roló de a gyári fóliázással együtt sem sötétít eléggé. A sajátra ezért ment fel a 4%-os fólia. Na ott tényleg nem látnak be (cserébe én se ki
). -
6030D
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Rám villantott már felső szúrófénnyel kamionos, olyan, mintha vakuznának.
Milyen kulturáltan kinéző megoldás létezik hátsó ablakok alkalmankénti sötétítésére? Gyerek miatt kell, fóliáztatni nem akarok, ezek a bolti téglalap alakúak meg annyira nem tetszenek, mert nem fed teljesen.
Ez tök jó megoldás, csak egyrészt húzós az ára, másrészt nekem elég lenne csak a két ajtóra, de csak szettben árulják. 40e Ft-ért
youtube -
Doki16
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
A magyarországi Toyota szerint igen. De a valóságban nem. Ez olyan mint, hogy a Volvo automatáiban soha nem kell olajat cserélni, mert élettartam olaj van benne. Ez annyit jelent, hogy 250-ig megy kb és vége. Ha jót akarsz az E-CVT-nek akkor kicseréled 90-nél 180-nál és így tovább. Márkaszervizben sem drága, de otthon is könnyen kivitelzhető, csak egy sima olajpumpa kell. Ez megy bele. [link] Nem egy nagy drágaság.
Amúgy a táblázat amit linkeltél tök rendben van. Mindent úgy és akkor csináltak amikor kell. A váltóolajat csak külön kérésre cserélik.
-
aero.
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Egy sima ketallasu kapcsolo, ami annyit mond a valtonak, hogy az elerheto fordulatszamtartomanyon belul pakolja a leheto legalacsonyabb fokozatba

-
-
válasz
kisza25
üzenetére
úgy már érthető a magas ár a szomszédodnál. Én csak a kapunyitó szett áráról tudok nyilatkozni, ebben semmi építmény, kapu nincs. Neked meg úgy természetesen "zártabb" a rendszer, én egy tipizált sorgarázsban tartom a kocsit, és ezért nem akarom automatizálni, bár rálátok az ablakból, de így a legbiztonságosabb számomra.
-
válasz
rbalint88
üzenetére
A redőny lelkivilágából hiányos a tudásom, de nem lehet egy komoly mechanika az sem. Ezen a téren a fém (alu) profilú zsalúziát emlegetik mint egy biztonságtechnikai megoldás is az árnyékolás mellett.
(#165128) stickermajom : teljesen jól látod, ráadásul már az újabb generációs "csendesebb" kivitelek nem is láncosak, hanem szíjasok, még xarabbak. Ezért írtam, h a motoros kapu-garázskapu kényelmi mintsem biztonságtechnikai megoldás. Én nem mondom, h csudijó dolog, főleg rossz időben, h nem kell kiszállni, ráadásul egyre több autóba is opció a garázsvezérlési lehetőség. El kell dönteni, kinek mi a fontos.
-
EQMontoya
veterán
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Hogy jelezne? A lampaja a korlat vonala alatt van, nem tud "atvillogni".
Max valami teton levo keresofennyel tudna rad villantani, de az nem is mindenkinek van, ez kozuton tilos hasznalni.
-
bulikavagyok
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Érdekes amit írsz. Nekem soha egyetlen kamionos sem jelezte, h "levilágítanám" őt. Ettől persze lehet, h megtörtént..
-
stickermajom
addikt
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Nálam az adaptív fényszóró az itthoni autópályákon használt árnyékolás miatt nem veszi el, így kamionoknál bele kell nyúlnom. Plusz nem lehet beállítani, hogy 110 fölött ne csak a jobboldali világítson, pedig pont a takarás miatt mehetne mindkettő ezerrel.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Van, cserépkályha a nappaliban, amivel négy vödör fa két nap fűtésre elég. Ez csak plusz, vész esetére

Kisza: Jesszus, az egy jó kör lehet minden alkalommal, mikor autóba kell ülni
Én vagyok annyira lusta, hogy inkább be sem "járnék" a kocsival 
-
BigBlackDog
veterán
válasz
cappa72
üzenetére
Mikor a gázpedált megpróbálod a tűzfalon átpaszírozni, hogy mozogjon már az az jótett lélek autó.
Viccet félretéve padlóig nyomott gázpedál. Általában (automatáknál, de találkoztam már modern kézi váltós VAG esetén is vele) a koppanásig nyomott gázpedál végállásánál vagy egy pont, ahol megakad és onnan kicsit nagyobb erővel még lehet beljebb nyomni egy kattanásnyit. Ez a kickdown tudtommal. Ilyenkor szégyen nélkül visszavált, amennyit csak tud (legalábbis én így tapasztaltam).
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
általában kickdown-nal
ööö... az mi? -
EQMontoya
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
Alapvetoen - sajnos - egyetertek, annyi kulonbseggel, hogy a jelenlegi utaink es parkolohelyeink mellett mar nem sok novekedesi lehetoseg van az autoknak, mert nem fog beferni sem a savba, sem a tesco parkoloba.
Volt a csaladban egy jo allapotu E osztaly, amit megvehettem volna kedvezmenyesen (W211), a kicsit rizikos muszaki alap (220cdi + automata) mellett az riasztott el igazan, hogy a ceges parkoloba teljesen eselytelen lenne beallni vele.
Mar az IS sportcross is szenvedos, az E Merci meg plusz fel meter hosszban, es 10cm szelessegben... -
kisza25
félisten
válasz
simonjoe
üzenetére
Ez a garázs az udvar közepén van, eddig se volt bezárva, csak becsukva az ajtó és az helyett lesz valami redőnyös elektromos cucc, a szomszédnál falat is bontottak, meg betonoztak is, mert jóval nagyobb lett a bejárata, mint volt. Nekem meg garázs sincs, de nem is lesz, max egy féltető a térkő felett, de az sem mostanában
-
tboy93
nagyúr
válasz
vans?
üzenetére
Best garázskapu story ever, amikor sógoromék gumis műhelyébe jött egy Tesla Model S kerékcserére. Beáll, elkezdik a melót, a tulaj baszogatja kicsit a Tesla kulcsát, mire a garázskapu beindult. Sógor és a főnöke Mátrixba illő jelenettel vetődött a műhely végében lévő távirányító után, de már késő volt és a kapu rábaszódott a Tesla seggére. Mondanom sem kell, volt pillázás. Valószínűleg egyező rádiófrekvencián kommunikált a kapu és a Tesla kulcsa. A biztosító fedezte a kárt.
-
kisza25
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Egy új (2 éves) autóra nem fog fogantyút szerelni, meg már abban a korban van, hogy nem fogad el tőlem tanácsokat

-
Vessetek rám (virtuális) követ, de a múlt héten kénytelen voltam autózni.
Szülőmnek kellett segítség, így 2x500km-t utaztam.
Volt benne tök jó élmény: mivel Tolna – Pécs között összesen 3 (! tényleg ennyi) autóval találkoztam, kipróbálgattam az eddig nem ismert extrákat, mint pl.sávtartó automatika, beavatkozással
Végülis nem rossz, de nem midig konzekvensen működik. Viszont amikor működik, akkor azért érezhető. Bizonyos szakaszokon lazítottam a kormányfogáson, és amikor már harmadszor avatkozott be, akkor azért kiírta, hogy “ te fogd má’ meg az a kormányt, he!”.
Alapvetően nem szoktam használni, de akár jól is jöhet egy hosszabb úton, ha az ember figyelme kissé lankad (de nem pótolja a pihenést).
limiter
Ráértem az utazással, ezt is kipróbáltam. 110-es táblánál nem ment többet 115-nél (előre beáíítva a +5km/h).automata reflektor
Meglepődve tapasztaltam, hogy működik. Ami még meglepőbb, hogy egyszer sem hibázott.
A tempomatot azt már nem kellett próbálni, de gyakorlatilag D.újvárostól Pécsig nem kellett fékeznem, elég volt a tempomat/limiter ki-be kapcsolgatása.
Fogyasztás, első út: 8,32 | második út: 7,88
A kettő között összesen az eltérés ~70kg volt
Szóval a benzines tömegérzékenysége a fogyasztásra erősebb, mint a dízelé (ezt mondjuk eddig is tudtam, de most szépen kijött ez számszerűsítve). Ugyanannál a kútnál, töltőfejnél, ugyanolyan táltost kapott mindktét esetben. Persze még így is biztosan van mérési hiba benne. (0.6l meg egyébként sem a világvége különbség)
Ami ezkenél jóval fontosabb, hogy mehettem, mert kellett, illetve élvezet vezetni ezt a bódét az 1.5 turbó benzinessel is. -
rbalint88
veterán
válasz
simonjoe
üzenetére
Ilyenkor orulok, hogy fuggoleges hevederzar van a garazsajtomon. Ha azt ki is nyitja valaki, addigra a holtak is felkelnek, olyan zajt csap vele. Gondolkoztam en is motoros kapun, de ez igy meggyozott, hogy nem annyira fontos.
A redonyoknel is van az, hogy ha tejesen leengeded, akkor befeszul es nem lehet feltolni. Az valod vagy azt is fel lehet akkor feszegetni igy? -
hacki87
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Vonószem beteker, vontató kötél beakaszt.
-
válasz
kisza25
üzenetére
..ezzel (is) foglalkozunk garázskapu-kapu automatizálás. A másfél milla irreálisan magas, bár nem tudom mekkora a kapu. Mi NICE olasz rendszereket telepítünk, az a kaputechnikában a top kategória egyike, és már 100e alatt van egy jó szett. Nekem viszont nincs, a garázskapumon. A motor kényelmi funkciót lát el, de abban a pillanatban amikor felszereled a motort a kapu biztonsága nagyban romlik! Ugyanis a motor mechanika ami reteszel, ellenben nálam pl. ahol a Hörmann két ponton zár. Ezeket a zárakat ki kell iktatni automatizáláskor. Egy izmos pajszerrel meg lehet "roppantani" az automata kapu mechanikáját és már bent is vannak. Ezt kevesen tudják, mondjuk nem is nagyon kérdezik, de időnként elmondom, h ez csupán kényelmi funkció és a biztonságtechnikától igen távol van. Van egy komoly zár a kapun, és én inkább kiszállok, akár esőben, fagyban. Vagy riasztó beszerelése jelenthet megoldást a garázsban is.
-
kisza25
félisten
válasz
fant0mi
üzenetére
Ja a garázs nyitása most lesz elektromos, mert fő a praktikum és kényelem
Amúgy olyan 1600 nm a telek a szüleimnél, szóval hely az lenne nagyobb garázsnak
ok manapság egy autó árát el lehet költeni garázs építésre. A szomszéd 1,5 M Ft-ért csináltatott elektromos nyitást a garázsra
(autóm olcsóbb volt, szerintem lehúzták)
Apu amit beszereltet, az olcsónak mondható 350-400eFt-ban fog megállni.
A beállásnál meg a jobb tükröt be kell hajtani, az kimaradt
-
kisza25
félisten
válasz
Szoszo94
üzenetére
Na a carens bent van a garázsban, a fal ott van, ahol nálad a kazán kéménye

Kiállás: csomagtartó kicsit kinyit (nincs hely felfele teljesen kinyitni) kihúz, lecsuk, gurul, a garázs előtt már ki van járva "gödörre" az autó kigurul és előre hatra gurul míg a gödörben megáll. A honda civic-el is ez volt az "eljárás", csak az volt 1000 kg, ez meg 1400 kg. Azért viccesen nézett ki mikor mutter a (160cm és 50kg ) magassarkúban tipegve kihúzta a hondát a garázsból.
fant0mi: valahogy így , csak a carens kicsit nagyobb
-
Magnum_
nagyúr
Fake NGK.
[link]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Volt belőle coupe is, az hajaj...

Tatra 603 osztott hátsó üvege jutott eszembe hirtelen, valamiért nagyon tetszik, elegáns, pedig nem túl praktikus. Eleje már kevésbé begyere
Faternak volt M24 Volgája, annak a frontja meg tiszta cougar vagy nem is tudom, csak a lámpák nem tűnnek el 
-
tboldi
nagyúr
válasz
fant0mi
üzenetére
Én is voltam, csak 6-7 órával korábban, apummal megtankoltuk a WagonR-t az egykori ÁFOR kútnál.

Kéne egy 311-es Wartburg, olyan szép!

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- 27% - MSI MPG A1000G PCIE5 / ATX 3.0 1000W 80 PLUS Gold Tápegység!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"

Mert ha felrakom, utána gondolom már nem veszik vissza, hogy nem tetszik.

(autóm olcsóbb volt, szerintem lehúzták)