Hirdetés
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rolcsi910
csendes tag
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Mindenképp benzines érdekelne, az árakkal nem vagyok tisztában. Eddig 2 ilyen kocsit láttam, és mind a kettő megvolt 1.500.000 ft ból.
Egy subaru impreza és valami tuningolt seat volt az amit láttam.
Használtak érdekelnének és még inkább kis köbcentis. -
Azt kell mondjam, ez a tahótlanítás bejött a rendőröknek, magamon veszem észre, hogy ahogy meglátok egy sötétebb színű oktit a városban a tükörben, egyből aktiválódik a gettó-krúzin mód, pedig gyorshajtáson kívül mást nem szoktam elkövetni.

-
tboldi
nagyúr
válasz
rolcsi910
üzenetére
Használtat kereskedésekből vagy magánszemélytől (esetleg aukció, de az Magyarországon nem divat, UK-ben pl. sokkal több ilyen van). Újat pedig szalonból.
Mire érdemes figyelni? Típusfüggő, mindegyiknek megvan a saját baja, úgyhogy előbb szűkíteni kellene a kört. Felhasználás módja, igények, stb.
-
rolcsi910
csendes tag
Szevasztok!
Nekem az lenne a kérdésem hogy turbós kocsikat honnan tudnék venni?
És az ilyen kocsiknál mikre kell odafigyelni megvételkor?
A válaszokat előre is köszönöm
Előre is bocsi ha hülye kérdés
-
válasz
kisza25
üzenetére
Viszont folyamatos gyorsítás lassítás, gépészkedés, koncentráció, sokkal fáradtabban érsz oda
Fene se tudja, talán egyénenként változó ez. Nyilván egy padlógázas menet mentálisan fárasztó. Tempomatot egyre kevesebbet használok*, az utóbbi 6-7 évben jöttem le róla szinte végképp, elálmosít, elbambulok. Autópályán a 150-180-at érzem optimális kompromisszumnak az figyelemvesztés és a felesleges stressz között.
*Az egyik Golfomban volt radaros tempomat a DSG mellé; városban aránylag sokat használtam, dugóban hasznos; autópályára nem kell.
-
aero.
veterán
Ezek kb 60-nal jottek szembe, a mastert en konkretan a szembesavban lattam meg es nem mutatott elozesi szandekot szvsz. Szoval mintha mellette haladt volna. Egyaltalan nem latszodott, hogy nyomta volna neki es viszonylag keson is reagalt arra, hogy meglatott. Ez a szakasz elozesre nem is alkalmas es utana 200 meterrel 2 savos lesz neki egyebkent. A szeles latoszog miatt messzebbnek is latszodik a felvetelen, en nem vettem el, ugy voltam vele csak kapcsol.
Elozesnek erdekes mutatvany. -
Magnum_
nagyúr
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Hogyhogy mar elado az uj autod?
-
bulikavagyok
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
És kisza25: Adaptív tempomattal és sávtartóval nem fárasztóbb a 200 se mint a 130. Persze nem is haladsz úgy mint tempomat nélkül. Én egyébként itthon legtöbbször a büntetőhatárra lövöm be a sebességet (GPS szerint 150), nagyon ritkán gyorsítok csak 180 felé - ha "összeakadok" valakivel. 200 felé meg soha nem mennék a magyar pályán.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Bármikor lehet ennyivel csapatni. Vírus előtt is lehetett.
-
parandroid
félisten
válasz
MunezXBK
üzenetére
Jah, most covid idején. De próbálj meg vasárnap délután nyugatra, vagy pénteken egész nap kelet felé haladni az a3-on... Kivéve nagyvárosok vonzáskörzetében egész nap, mert ott meg úgyis állandó a dugó. Nyolc éve autópályázok a németeknél, évről évre rosszabb a helyzet. 2012-ben teljesen normális volt, hogy az 1,6-os G Astrával 10 óra alatt megtettem a távot. Manapság a 12 óra már jónak számít. Jó, nem szoktam egyseggezni, egy nagyobb kajálás, meg 2-3 kisebb szünet kell a gyerekek, kutyák miatt is, de ez mindig így volt.
p
-
Takarítani kellene az autót, de ebben a taknyos időben a csillagarázzsal cumi.

-
kisza25
félisten
válasz
üzenetére
Állítólag akkora katalizátor kell majd az euro 7-hez, hogy nagyobb fogyasztású motorok kellenek majd, hogy üzem meleg tudjon lenni a katalizátor, már hideg indítás után

Reggie0: jó példa itthon
Amúgy inkább átlag sebességet kellene számolni, mert 130-150-el ami egy tartható tempó jön ki az átlag 125-130-ra, de 180-200-nál a forgalom miatt én 150-nél többre nem hinném, hogy kijönne az átlag
Viszont folyamatos gyorsítás lassítás, gépészkedés, koncentráció, sokkal fáradtabban érsz oda -
aero.
veterán
Ha tudnám itt mi volt az elképzelés.
A felvétel mai, a dátum szar. link -
törölt tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Tolni nincs is értelme 180-200-zal, itthon amúgy is tarthatatlan és veszélyes, Kreszről nem beszélve.
A 90-110-130, illetve esetleg első büntetőhatárig kimozogni viszont illene. Pályán 90-nel menni az elég lehangoló. Ahogy a főúton, országúton 70-nel toszorgás is. És semmivel sem biztonságosabb a lassúhajtás, a másfél liter üzemanyag 500Ft-jához képest pedig drágább az életem fél órája. Úgyhogy én 90-110-130 (100-120-140) párti vagyok. -
EQMontoya
veterán
válasz
Reggie0
üzenetére
Jol hangzik ez, de a gyakorlatban lehetetlen. A városon belüli szakaszon nem tudsz nyerni, illetve M3-on, ha nem az éjszaka közepén mész, akkor BP és Hatvan között lehetetlen haladni, meg a 130 se nagyon tartható a belsőben, nem hogy több.
Szoval persze, a maradék szakaszon nyerhet valamennyit, viszont felmerül a kérdés, hogy ilyen fogyasztás mellett pl megjárod-e egy tankkal. Ha nem, akkor a nyereséged egy része mar ott bukta.
Illetve nekem nagyon fárasztó. Nagyon sokan mennek be eléd, mert rosszul is merik fel a sebességet, és nem számítanak ekkora tempóra, állandóan fékezni kell. 140-nel meg bekapcsolod a tempomatot, és kis túlzással pörgetheted az insta feedet.
És az eléd jövőkön nem segít semmi. Hiába van xenon meg amit akarsz, nem hat.
Persze, van az ugy, hogy rohanni kell, és számít 10 perc, de ha nem, akkor szerintem nem éri meg. Nem a pénz miatt, hanem mert sokkal pihentetőbb lassabban menni.
És ezt ugy mondom, hogy nem az első autóm, ami siman tartja a 200-at, a mostani szerintem akar tempomattal is. -
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
parandroid
üzenetére
Akkor kell is oda a 194 ló, nem olyan könnyű. Igaz nem is pici autó.
-
parandroid
félisten
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Jaja, a korábbi verziót nézegettem pár éve, nekem sem állt össze, ezt párommal mind a ketten kipróbáltuk, és úgy szálltunk ki belőle, hogy olyan, mintha ránk öntötték volna. Minden a helyén, minden full intuitív, minden kézreáll. Aztán megjött hozzá az ajánlat is, ejtettük is rögtön a 3-as touringot - az volt még versenyben.
Qru: 1600 kg üresen. Egy 100-assal több, mint a Mazda 5 volt. Viszont 80 LE-vel erősebb, és egyelőre úgy néz ki, hogy fél literrel kevesebbet eszik (a Mazda 5 nálam cca 90k alatt 8,56-ot átlagolt). Na ja, mégsem olyan szemből, mint egy kisszekrény.
p
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
parandroid
üzenetére
Mennyi a tömege?
-
kisza25
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
A hyundai/kia most jött ki egy új 1,5 szívó dual befecskendezéses motorral, a gázvisszavezetés meg már nagyon régóta van.
Amúgy az euro 7-el jönnek majd megint a nagyköbcentis motorok -
bulikavagyok
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert az előbb ránéztem a Hahun, és láttam, h időközben kapott egy második faceliftet is! Kívülről eddig is hibátlan volt, de most az utasteret is rendbe tették. Korábban nézegettem ezt az autót, de a belső miatt nem vettem volna meg. Most viszont már az is tetszik, szval nagyon OK az autó! Az specifikáció alapján a motor sem lehet rossz. Gratula hozzá!
-
parandroid
félisten
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Igen, 2019-es facelift, idei gyártás.
p
-
bulikavagyok
nagyúr
válasz
grizlisandor
üzenetére
És kisza25: Nekem is bejött a videó, durva amit csinál a srác. Kicsit irigylem is őt, jó lehet egy ilyen "meló".
peterkeT: Ez a legfrissebb széria a hatosból?
-
brumi1024
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Ehhez a listához már lassan hozzávehető a részecskeszűrő is.
-
parandroid
félisten
válasz
üzenetére
Turbó nélküli, na. Skyactiv, az összes visszavezetéses flikkflakkjával, de ezt itt úgyis érti mindenki. Sima szívó szerintem amúgy már nincs is, kb a direkt befecskendezés az alap, de már az összes gyártó bonyolítja a turbó nélküli benzines motorokat is magasabb kompresszióval, elektronikával, befecskendezés trükközésével, vagy éppen gázvisszavezetéssel.
p
-
törölt tag
válasz
parandroid
üzenetére
Szívó?
[link]
-
parandroid
félisten
válasz
6030D
üzenetére
Skyactiv 194-G. 2,5l szívó. Fincsi. Az automata kicsit még mindig fura, de egyre jobban kezdünk összeszokni. Azért néha még összerezzenek, amikor nyomok egy nagyobb gázt, ez meg visszagangol kettőt...

A héten amúgy megtankoltam másodszor is, már 1200 km fölött van benne. Két hónap alatt. Konkrétan májusban többet mentem biciklivel, mint autóval.
Eddig olyan kerek 8 l a fogyi, nagyon vegyesben. Meló 2x9 km naponta, bolt még annyi sincs, máshova meg nem megyünk mostanában covid miatt. De legalább új autóval...
Nyaralás idén valszeg annyi lesz, hogy hazamegyünk magyarhonba két hétre, ha összejön. Egy cseh-lengyel kört terveztünk még idén, de szinte kizárt, hogy meg tudjuk oldani. Majd próbálunk azért valami kisebbet országon belül, egy hét Nordsee, vagy ilyesmi. Rendesen minimum két magyar út van egy évben, meg valami nagyobb, meg egy kisebb nyaralás, úgy szokott meglenni az évi 15k a nagyobb autóval, hogy a helyben szaladgálásokat meg lehetőleg a Minivel intézzük (na, annak a 36 literes tankja is havonta egyszer van csak teletöltve most).p
-
6030D
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Milyen motor? A nagyobb benzines?
-
törölt tag
[link]
Motrot idegesítésként.
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
bandus
üzenetére
Két külön dologként kezelik és hidd el, hogy a büntetőfékező kollégának nem lesz jogsija az ügy végén.
Kickass: aki idegbeteg, annak az indexelés is vörös posztó lesz. Van, akinek az presztízs veszteség, ha megelőzik. M0 szűkített szakaszon sokszor futok bele, hogy inkább feltartja az egész sort az autójával - mert nem mer bemenni a kamion mellé -, de nem húzódik ki. Amelyik esetleg kimegy a szélsőbe az általában mutogat, hogy nem lehet menni, mert ott a kamion. Ezeken jót mosolygok és elhaladok mellettük, akár áruszállítóval, kisbusszal is. Mert amúgy elfér, csak érezni kell az autót.
-
bandus
veterán
válasz
EQMontoya
üzenetére
Es ha elohuz az ember egy ilyen dashcam videot, akkor mit szolnak vajon ahhoz, hogy 160-170nel rongyolt, es tolta volna meg 180-ig?
nem ertem ennek mi ertelme, hogy nyomod 3 km-en neki, aztan ugyis lassitanod kell valami miatt, ha meg valaki epp kikon eled, vagy barmi tortenik, akkor nagysagrendekkel nagyobb a valoszinusege, hogy beszopod.Vajon az ilyenek ki tudjak szamolni mennyi idot nyernek egy gyor-bp vonalon 180 vs 140 tempomattal?

-
-
kisza25
félisten
válasz
üzenetére
már 3 db űrkapszulát összetörtem, azt hiszem hagyom

itt vannak élőben -
törölt tag
[link]
Inkább gyakoroljátok a dokkolást. Még laposföld is kiválasztható akinek az tetszik.
-
kisza25
félisten
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Azért nem kis meló és idő van benne, respect a srácnak.

-
törölt tag
válasz
KAMELOT
üzenetére
Ez olyan, mint motorból az ötveneseket kihegyezni. A világ marhasága amúgy, a végén kapsz egy üzemórás, rövid élettartamú, 12 litert zabáló, vinyogó szart 3x áron ami képes a bámulatos 100-as tempóra.
Mégis sokan csinálják. Szeretnek szerelni, határokat feszegetni, egyedit alkotni, ebben ez a lényeg inkább, nem a használhatóság.
Mondjuk marha unalmas egy idő után a huszonhatodik Supra, Impreza, BMW széttuningolása, persze kell a kultautó hozzá és egy olyan blokk ami bírja is, de szürke lesz tőle a tuning idővel.
Egy dízel Audit rántanának fel inkább, a 3 literes TDI-t.
-
KAMELOT
titán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Elversz egy vagyont rá, aztán van 1000hp ami sehova nem jó. Nézed a garázsban. Ha már ilyen erős motor kell akkor rendelek USA-ból. Vagy ott megcsináltatom az egész kocsit és konténerben idehozzák. 70k$ +/- megvagy.
-
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Érdekes volt.

Szépek ezek a Supra-k, és a világ összes pénzét el lehet rájuk verni.

Jó volt hallgatni a srácot, vágja a témát. -
törölt tag
válasz
parandroid
üzenetére
140 teljesen jó, az nem kalapos.
-
parandroid
félisten
Amúgy tegnap kipróbáltam végre meleg motorral is pályán a Mazda 6-ot. Kb üres volt a pálya, minőségre is jó, idő is azép volt, szóval kényelmesen lehetett haladni. 180 tempomatnál alig van bent hangja, 4000 alatt van a fordulatszám. 140-nél lelkiismeretfurdalás nélkül visszavált az automata. Ment volna még, ha akarom, nem tudom, meddig, de nagyon nem is érdekel. Fogyasztásról nem akarok beszélni...
Mindezzel együtt pályán maradni fogok a 140 tempomatnál (már ahol lehet), kalapos skodás vagyok én már ehhez a száguldozáshoz.p
-
kisza25
félisten
válasz
Reggie0
üzenetére
Nekem eddig mindig működött az index, a villantás azt váltja ki, hogy csak azért sem engednek el, megmondom a frankót engem is felbasz, ha villogtatnak, pláne, hogy én mindig kimegyek ahogy tudok.
EQMontoya: 500 nm-re már egy családiház is elfér, 300 nm-re meg egy nyaraló![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
bulikavagyok
üzenetére
Tartalék. Leginkább alacsony fordulati nyomatékra értve. Ha van tarcsi akkor váltanod sem kell, pöckölsz egy aprót a gázon és sehol sem vagy úgy megelőzöd a másikat. Pont erről beszélünk, hogy ehhez kell a V8 vagy turbó, a többi motor főleg a szívók 3 liter alatt ehhez kevesek.
Persze vissza is lehet váltani és padlózni, pörgetni, de az buzis mint a fék.
-
tboldi
nagyúr
De hogy ON is legyek:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crimson Desert
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- 3D nyomtatás
- Milyen légtisztítót vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Apple iPad 9 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Viszont folyamatos gyorsítás lassítás, gépészkedés, koncentráció, sokkal fáradtabban érsz oda