Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
-
Mobilarena
Autós topik
-
BigBlackDog
veterán
(rögzített hozzászólás)
Akkor itt lehet szavazni a következő tali időpontjával kapcsolatban. Szavazás határideje jövő hét péntek (május 1.) éjfél. Névnek egy PH!-s nicknév mehet!

Javasolt helyszín a nyári rezidencia, rossz idő, vagy eső esetén pedig a Savoya Park, Möbelix alatti parkolója.
Új hozzászólás Aktív témák
-
norrberth
addikt
A multikori 4000K vs 6000K xenon témához.
Új kocsikban Ledes fényszórók hány K sok?
IQ.Light/LED Matrix Scheinwerfer im Golf 8
YT alert -
Doki16
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Egyáltalán nem. Nagyon sok megoldás van a piacon rá. [link]
Autóvillamossági emberke betudja ezeket rakni és ha jót választ az ember akkor elég sokat hozzátud adni egy régebbi kocsi "élményéhez" :) -
enginev3.0
félisten
Lehet hogy nagyon érzékeny területre lépek, de szeretném ha van lehetőség a Peugeot 206-ba lecserélni a rádiót, lehetőleg olyanra ami tud GPS mutatni
felejtős dolog?
-
-
Biqci
aktív tag
válasz
üzenetére
Gondoltam és ebben van valami. Ilyen lazaság lehet van még valahol, de ott még a kecske a fő közlekedési eszköz.
Amúgy komolyan, néhány hónapja olvastam valahol egy írást a magyar helyzetről. A lényeg, hogy a laza kontroll hozta magával ezt a laza törvénytiszteletet. "Nem bactatlak annyira, többet megtehetsz, de utána fájni fog." Itt, ahogy írtam, 10-nél kezd a tarifa, meg sem érzed, de már hamar fizethetsz. De megállnak a zebránál, ha át akarsz menni, ha akarsz valamit "finomítani" a gépeden be tudod iratni a forgalmiba, onnantól legál, ja és a gépjármű átírás... A motorom 2 éve vettem, 600ccm, mivel a tulajnak nem kellett a rendszám átadta, kevesebb mint 20Eurot fizettem és a nevemen volt várakozással együtt fél óra alatt... -
törölt tag
válasz
Biqci
üzenetére
A korlátlan szakaszokra értettem, de ha azt kivesszük akkor világelsők vagyunk. Kétlem, hogy bárhol mehetnénk büntetés nélkül 154-et (bár itthon is csak fixtrafi esetén).
Vicces belegondolni az itthoni autó és úthálózatot elemezve. Ez is inkább annak a gulyásnak nevezett rendszernek a hozadéka, a bizonyos esetekben szélnek eresztett törvénykezés, jó lesz az úgy is alapon. Szar ez, szar az, hát akkor legyen laza a sebességkorlátozás, legyen olcsó a KGFB stb. és jóvanazúgy, ki van egyenlítve.
Nem tudom amúgy, hogy jót tenne-e nekünk, ha német szintű szigor lenne hirtelen, lehet inkább ártana. Ilyenek vagyunk.
-
kisza25
félisten
válasz
stickermajom
üzenetére
Nagyvárosok mellett vannak ezek a korlátozások. Kína messze van Salzburgtól.
-
Biqci
aktív tag
válasz
üzenetére
A németek után? Nem igazán. Itt 3km/h a tolerancia, azaz 54-nél lakott területen belül már bünti. Igaz csak 10 Euro, de az egy láda sör ára. Már fizettem egy párat
Ha az autópályára gondolsz, ott is egyre több a korlátozott szakasz. Itt a környéken már több a 120 mint a korlátlan... -
törölt tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Nem merik megtenni. Az autós b.szogatása ha finoman van csinálva nem hoz magával komoly ellenhatást, míg egy erőmű, teherhajó forgalom korlátozás nagyon is komolyat. Ha csak 100-zal mehetsz akkor is továbbmegy a világ, a te/emberek szabadidő lesz csak elb.szva, mert előbb kell indulni a munkába és később érni haza. Ez viszont a politikusokat kicsit sem fogja érdekelni, az emberek egy része meg megeszi a zöldebb világ dumával.
Persze közben a bolygó ugyanúgy megpusztul, mert az autó adja a kisebb szennyezést.Nem kellett volna engedni, hogy 5 milliárd fölé szaporodjunk, elbaszott az a felfogás, hogy alanyi jog/kötelező a gyerek (ugye-ugye itthon ami megy)... Ha a CO, CO2, NO, PM meg is lesz oldva akkor a kajánk, vizünk fogy el mikor 154 milliárdan leszünk, hú de előre vagyunk vele... De ebbe nem megyek bele, mert elég véres vitát lehet csinálni és nem is autós téma és nagggyon megutálnak érte.
-
törölt tag
[link]
Ezt faszázzátok ki.
-
Én most fogom eladni a 125-s robogót, 8 év után eljutottam oda, hogy én már annyira elkényelmesedtem, hogy nem akarok visszaülni rá az autóból, meg se fagyoskodni, se taknyolni, se kínlódni ha boltba akarok menni. Persze ehhez most erősen hozzájárul a céges autó, de ha kiveszik alólam, akkor jön egy plugin.
Persze megvoltak a szépségei a két keréknek is, itt nálunk ugyan nem, de pesten nagy előny, hogy a sorok között ellehet lavírozni ergo gyorsan ott vagy mindenhol, de meg is van a maga veszélye ennek...
-
törölt tag
válasz
CactuS
üzenetére
Az egyéni elbírálás más, én a határtól vagyok messze. Illetve nem voltam, csak mindig lenulláztam. 2014 körül kaptam meg az elsőt, aztán 2017-ben cserélhettem volna, de pont akkor cseréltem fiókot, most pedig 4 hónap és elérném újra a 3 évet, megint cserélhetnék, már harmadjára, ha ugyanaz a fiókom lenne. Persze mivel azóta 4x cseréltem fiókot még mindig csak 1 év 4 hónapnál tartok, mert mindig nulláról indul a számolás.
Erre mondtam, hogy ha nagyon bociszemekkel nézek akkor esetleg egyéniben el lehetne bírálni mivel maga az idő letelt csak nem egy fiókon belül, de ahhoz az is kéne, hogy tiszta lapom legyen amit felmutathatok cserébe. Mivel tiszta lapom az aztán egyáltalán nincs, így nem is erőlködöm.
Ráadásul én magam sem tudom ez a fiók meddig lesz meg, lehet egy év, de lehet tíz. -
CactuS
Arcképgyáros
válasz
üzenetére
Van nálad sokkal cifrább usernek is egyéni arcképe szvsz. Ha valaki problémás, akkor egyedi elbírálást kap, de attól még kaphat arcképet, már amikor eléri a határt:
Ki jogosult egyéni arcképet kérni?
a.) minimum őstag rang, vagy
b.) 2500 napja regisztrált nick és minimum senior tag rang, vagy
c.) 10 címlapos, szakmai cikk (fele kiemelt) a Logouton,
ÉS nem volt kitiltás, figyelmeztetés. Ha volt, egyéni elbírálással kb. 2 hét múlva lesz válasz a topicban. -
CactuS
Arcképgyáros
válasz
molnarpeter
üzenetére
Twingoban is dettó, azt is újra kell majd húzni.
-
fant0mi
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Aha.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
molnarpeter
üzenetére
Amennyit én tankolok tőlem is jöhetne. Bár abból olyan népharag lenne, mint a net adóból szóval kb 0 az esélye.
-
törölt tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Engem nem zavarna, amennyit tankolok. De titeket sajnálnálak.
Mondjuk az se lenne túl jó, hogy a GLS ingyen szállítása hirtelen 5000-re nőne, a boltok polcain a termékek ára +50%-ot ugrana. És totális káosz lenne, mindenki egymást csapkodná.
-
törölt tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Én elkrtam, mint Feri. Annak idején az arcképcsere 3 évéből már csak 1-2 hónapom volt hátra, csak közben accountot váltottam úgyhogy buktam. Aztán sokszor váltottam, úgyhogy kétszer is buktam, mert azóta már elértem volna újra az új arcképet, ha egy fiókkal tudom le és nem 3-4-gyel.
Lehet, ha sírnék két napot a moderátoroknál akkor kaphatnék emiatt mégis, de nem fogok, én dobtam el saját akaratból, úgyhogy így jártam. Ráadásul van azért vagy 20 warnom az elmúlt 10 évből, úgyhogy annak örülhetek, hogy itt vagyok. -
gzbotii
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
-
gzbotii
nagyúr
válasz
yodamester10
üzenetére
Visszahallgattam újra, szerintem egyértelműen "Die Männer sind Bulgarische staatsbürger" hangzik el.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Zola007
üzenetére
Ez nem tudom mennyire korrekt ár, de szerintem náluk lesz. Egyébként +1 erre a lábpumpára, nálam bevált (igaz, a "digitális" tesóját használom, aminek a háttérvilágításos kijelzőjét sötétben is jól lehet látni).
-
törölt tag
Nem véletlenül mi bosszankodunk legjobban, mert szerintem nálunk lehet az egész bolygón a leggyorsabban menni büntetés nélkül. A németek után. De ha belevesszük az első büntetőhatár 30 ezres értékét ami nem egy kifizethetetlen dolog és még az előrejelző de talán a blokkoló is (?) legális, így pláne nálunk rakétaként lehet közlekedni.
Szóval persze minket nyom a legjobban, hogy mi van ha csökkentik. -
gzbotii
nagyúr
válasz
yodamester10
üzenetére
Nem bolgárt mondanak? Bulgarische és nem Ungarischet érték én.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Doki16
üzenetére
A Skodában is undoritó textilbőr a komány bevonata. Akkor inkább legyen műanyag és bebőröztetem utólag.
Fehér Farkas: Ez a trend, látod. Még szerencsénk van, hogy itthon 150-ig is elmehetsz. És nem csak Európa szintű ez a szigor, ez pl Kanada:
Engem inkább az bosszant, hogy itt izmoznak a 120-110 pályatempóval miközben a repülők/hajók 1000x szennyezőbbek, mint a komplett polgári autós közlekedés.
-
törölt tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Lada pumpa nekem is van a Szamárban, meg 2102-es gyári szerszámkészlet hiánytalanul a feltekerhető műbőr táskájában. Ezek már értékek manapság.
Ha jól rémlik a pumpa is bőrtáskában volt, de abból csak a pumpa maradt meg. -
válasz
yodamester10
üzenetére
Kétszer meg kellett néznem, mire észrevettem, hogy a roppant indokolt helyen kitett 80-as tábla miatt büntettek.

-
kisza25
félisten
válasz
stickermajom
üzenetére
A károsanyag kibocsátás a lényeg, nem a fogyasztás, csak ugye a kettő összefügg
ezért csökkentik a sebesség határokat.
Ausztriában egy csomó helyen van IG-L 100 ami az miatt van, hogy ne puffgogj ki annyit azon a részen.
Amúgy múlt héten 3x voltam Fehévár oda vissza. Egyszer haza fele egyedül voltam, ráértem, ment előttem egy leaf, mondom kipróbálom kövezem 110-el. Nagyon nem tudsz annyival menni, mert külsőben kamionok 80-90-el, ha meg előznéd őket, akkor mindig valakit feltartasz. Kb 5percig bírtam, 120-130 lett belőle. 5 percel tovább tartott az út, mint 135-145-el oda fele, de 1,5 literrel kevesebbet evett 100 km-en. -
törölt tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Az oké, én arra céloztam, ha EU szinten meghoznak ilyet vagy sok ország akkor b#szhatjuk, mert 110-120-szal mehetünk és annyi.
Bár nálunk még akkor is a büntetőhatárok miatt mehetnénk 130-cal.
Csak persze az már nem 145, mint most. -
törölt tag
válasz
yodamester10
üzenetére
Fú, de kemény a sofőr a bőrkabiba, mintha a Cobra 11-et nézném.
-
Csókolom
tag
válasz
yodamester10
üzenetére
280€ +
2 Büntetöpont +
2 Honap vezetesi tilalomBulgar fiatalemberek es a vezetö "egy baratjara" van a merci bejelentve.
-
yodamester10
őstag
Bocsi de nem megy a német,végül mennyit fizetett a magyar fiatalember?
[link] -
Magnum_
nagyúr
[link] hazahoztam a golfot, de elotte alaposan lecsapattam, koszosan adtak at, amiert elnezest kertek. Leszarad, csak ablakokat torolgettem le. Hetfore jo lesz.
Ha nem lenne ciganykodas a cegnel, akkor viszont en ciganykodnek vele haza videkre holnap. Kuplung kemeny, budos, kerreg, valto se tul pontos mar, nincs egy ep elem se rajta, tipikus 1.6 tdi pool auto. -
válasz
üzenetére
Villanyautók korában nem fogják, egyelőre minél gyorsabban mész egy villanyautóval, annál drasztikusabban nő a fogyija neki is. Majd 20-30 év múlva és valamivel jobb akkutechnológiánál talán. Az önvezető autók korában, amikor majd beülök és olvasok/filmet nézek utazás közben idegeskedés helyett

-
törölt tag
válasz
szebe
üzenetére
Ja, meg északon se 130 mindenhol. Ahelyett, hogy egységes 140-re gyúrnánk, inkább az egységes 120-110-et látom életszerűbbnek a jövőben. Hogy ennek ténylegesen mennyi haszna azt meg sose tudjuk meg.
Talán majd a villanyautók korában felemelik.
Na nem mintha sokat mennék autópályán, de ettől még átérzem a helyzetet. -
törölt tag
Ezzel körülbelül annyi annak, hogy mostanában bárhol is 130 fölé menjünk Európában. El se kellett olvasnom a cikket, már tudtam, hogy valami eco f#sz ugatta le, nagyon sokat fogunk még szopni a jövőben a zöld dumákkal, mindent rá lehet majd kenni. Közben meg tényleges segítség alig lesz.
A vége az lesz, hogy 90-nel mehetünk majd pályán is. A felháborodás oka inkább ez, mert tényleg csak idő kérdése és egyáltalán nem fog meglepni, ha sok országban pár éven belül lehullik 120-ra a sebességhatár. -
Doki16
addikt
válasz
yodamester10
üzenetére
Sohasem szerettem a bőrt. Tudom, hogy a tiedben az van
Irtózok egyszerűen az érintésüktől. A Golfban sem az igazi. Bár hozzáteszem klasszisokkal jobb mint az Outlanderben volt. -
Doki16
addikt
Igen itt ez a baj, hogy ráerőltetik az emberre a bőrt. Ha akarod ha nem akkor is az van a magas felszereltségi szinten. Miért nem lehet választani rendes szövet ülést? Sokkal többre tartok egy ilyen ülést: [link] 160k km és semmi nem látszik rajta. Az oldalában sincs baja a szivacsnak.
(#159005)CactuS: Teljesen logikus amit mondasz. Nem is várok el ebben az ársávban A8 szintű bőrt. Csak az zavar, hogy "ráerőltetik" az emberre a gagyit. Amúgy sajna a Golfnak se igazi már a bőrkormánya [link] A Passatomban jobb volt. [link]
A Mitsubishinél konkrétan csak a fapad model volt szövet üléssel. A legmagasabb felszereltségbe ezt a gagyi bőrt rakták. [link]
Az Aurist szerettem, jól el van találva a három anyag. [link] -
Zola007
veterán
Tudtok ajánlani jó minőségű hagyományos (nem elektromos) autós pumpát?
-
Qru
MODERÁTOR
Ha már villany:
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz
Magnum_
üzenetére
Az ilyen autókon váltott sofőrök élik ki a mindennapi frusztrációjukat, van aki újságírónak hívnak, van akit leendő vásárlónak, van akit autóértékesítőnek stb. Lényeg a lényeg, hogy mindenki lesz*rja, ezekre senki nem figyel oda, beleveti magát, mindenki megcsinálja benne a maga kis alom-tesztjét, mocorog, dörzsöli a fenekét az ülésben, fészkelődik benne - ki-ki belepukkant - és elképzeli, hogy milyen lehet hosszabb távon. Aztán nyírja tovább amíg nála van (1-2 nap vagy hét) és kezdődik újra. Anno nem értettem, hogy a BMW például (Rack) miért árulja ki max. 5000 km-esen a tesztautókat, ma már nem csodálkozom rajta.
Doki16: Ebben az ársávban - és még felette is - nagyon ritka a rendes pl: marhabőr, szinte mindenki textilbőrt használ, még a kormányon is. Nyilván nem bírja olyan jól, mint az igazi, de azért sokat számít az a használat is, amit fentebb leírtam. Mi anno szövettel kaptuk, meg még szinte teljesen új volt:
Stinger v6 pl. nem nézett ki vészesen, de látszik, hogy az ülőlapot összebarmolták, felsértették, abban harminc valahány ezer volt eladáskor. Kapott az élettől rendesen (bocs, jobb kép nincs az ülőlapról
) -
Doki16
addikt
válasz
Magnum_
üzenetére
Nem szabad már ezeket a kocsikat "bőrrel" venni. Mindegyik nagyon gagyi. Valami darált vacak lehet ami nyúlik mint a tészta. Az Oulanderben is botrányosan rossz volt. Ezekbe nem tesznek normális valódi bőrt. Sokkal jobban megéri normális szövettel kérni. A Golfban is tök jó a GTI szövet ülés. Míg a bőrüléses verziók amiket láttam elég gázul néztek ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Horgász topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Milyen TV-t vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- További aktív témák...
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Ajkai ólomkristály
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- AKCIÓ! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Csak 1 db! 27% Áfás, Új Mac Studio M2 Ultra 24/60 mag, 64GB RAM, 1TB SSD
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0326)
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 8-12. gen. 12-15"
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

le is húztam, majd bőrözés kell arra is.
ezért csökkentik a sebesség határokat.