Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
LuckyL
őstag
válasz
sakal83
üzenetére
szerintem félreérted amit írtam, másra nem tudom vélni a fogatlan smileyt
a bőven azt jelenti hogy még ilyen durva esés után is több mint a villanyköltség duplája a bevétel
mindez úgy hogy 2021-ben mi bányászok nem győztük a zsetont számolni, 1 év alatt volt a ROI (aki pedig előtte is tolta, az vagyonokat realizálhatott 21-ben)
és tetézve még azzal hogy aki ésszel vásárolt kártyákat, nem az őrület csúcsán, annak alig van értékvesztése még most is
szerény véleményem szerint fordítva ülsz a lovon, álomszerű befektetés volt a bányászat
természetesen ha a jövőt előre lehetne garantálni, akkor nem lennének ilyen mesés hozamokaz hogy te 110mhs-től óriási, nem reális hozamot vársz, az más kérdés (ha jól értettem ez lehetett a negatív hozzászólásod oka)
-
sakal83
addikt
válasz
LuckyL
üzenetére
Fejtsd mar ki ez kerlek szamokkal. Nekem 107mhsre dob napi 1.3 eurt minusz vilany. Ez kemeny 39 eur azaz 16e ft se. A villany meg kb 11e ft. Az max 60e per ev 2 db vga. Bekerkoltseg 850e. Kivancsian varom a szamaidat
Foleg a bőven szónak az idokolasa izgat. Abban igazad van hogy 300e alatt is van mar 3080 amiert ha nem is megeros de nem annyira veszes a hozam. Bar azt nem tudom hogy az 5 eves megterules utan mennyit fog erni a vga...
-
t72killer
titán
válasz
Obliterátor
üzenetére
Engem globálisan is érdekelne, hogy a hotspotokban (#1: USA) hogy alakul ez a helyi energiaárakkal. Bár Mo.-on a rezsicsökkentés most jól jön a bányászoknak.
Elgondolkodtató, hogy mi lesz, ha mindenütt mínuszossá válik egy coin bányászata
. -
fireman123
őstag
válasz
demmer123
üzenetére
hát igen, a pár hónappal ezelőtti is eléggé kevés db volt a 2021 elejéhez képest, én is megnéztem a db számot és 1,5 éve éppen 4-5x ennyi db jött ki mint most, jelenleg nem látom, hogy ez a helyzet a közeljövőben javulna, az eth2.0 után meg ki tudja mi lesz, lesz-e olyan coin aki feltudja szívni (sokszoros áremelkedéssel) a felszabaduló hasht és érdemes lesz-e bányászni valamit...majd kiderül
-
demmer123
őstag
válasz
fireman123
üzenetére
Btc, eth beton aljáig lemegy. Ahogy néztem a napi kibányászott eth ugyan annyi maradt mint pár hónappal ezelőtt nálam, csak kevesebbet ér joval.
-
fireman123
őstag
két napja az 1070Ti riget én is leállítottam ....egyenlőre ennyi volt, kártyákat eladtam, alap megmaradt és majd kiderül, hogy érdemes lesz-e bányászni a későbbiekben és venni (eth 2.0 után és/vagy a maci közepén) olcsón rtx3xxx kártyákat, ha nem akkor részemről ennyi volt a bánya....szép volt/érdekes volt/kifizetődő volt....de amikor már az áramot sem termeli ki akkor érdemesebb megvenni a coint
-
Attix82
addikt
válasz
Obliterátor
üzenetére
Ország függő....de MOn is az rx570 580sok már minuszba vannak (Hiveos stat szeinint a VGA mennyiség 30-35% ezek teszik ki) ....a jobb hatásfokú VGAk még pluszba ilyen nyomott helyzetben is.
Többi országba ha valaki fizeti a villanyt már mindennel minusz.
-
Obliterátor
tag
A mostani árfolyam mellett h alakul a watt/nyereség mutató ? A sok kiszálló kompenzálja az ETH csökkenő értékét ?
-
PROHARDVER!
válasz
Attix82
üzenetére
Ez a topik inkább technikai oldalról közelíti meg a kérdést, kérek mindenkit, hogy ezt a szálat a kereskedős topikban folytassátok

-
koko52
nagyúr
válasz
Zöld Róka
üzenetére
Te nem Frozen másodregje vagy? Mert akkor értek mindent. Megnyugodhatsz, a régi öregek akkorát kaszáltak itt, mint egy kisebb afrikai ország éves GDP-je. Menjél szépen és tedd be a pénzed bankba, tök jó kamatok vannak vagy vegyél szuper állam papírt! Ez nem neked való.
-
Zöld Róka
kezdő
Fordítsuk meg, miért kéne az égbe mennie az áruknak? Tényleg, miért? Csak azért mert sokan erre vágynak?
Amíg alacsonyak voltak a kamatok a tőke kereste a jó hozamokat, a kriptovaluták aranykora volt. De ennek vége.A tőzsdék is medve piacban vannak vagy aközelében tántorognak, nem ilyenkor fog szárnyalni a kriptovaluta.
Én nem azt mondom hogy értéktelen lesz mondjuk az éter, de simán benne van a pakliban hogy zuhan 90-99 % ot is és ott marad az ára.
-
Zöld Róka
kezdő
válasz
sebkri25
üzenetére
Elvileg a terra se omolhatott volna össze a kripto hívők szerint. Ment a duma hogy ez stable coin. Láttuk mennyire.
Miért ne fordulhatna elő? A kriptovaluták mögött forrósodó videókártyák vannak csak, meg a hit hogy nőni fog az ára. Attól még nem ér valami aranyat hogy fix mennyiség van belőle.
Simán elképzelhető hogy vége lesz a bulinak és lemegy az értéke egészen alacsonyra és nem jön vissza onnan.
-
t72killer
titán
válasz
Attix82
üzenetére
+#81269: csökkenő trendben vagyunk, annyit hozzátéve, hogy kriptó, tehát a %-ok nagyok. Sztem is minimum hónapok, de lehet 1-2év, mire fordulhat a trend. Az is lehet, hogy a kriptopiac átrendeződik és sok coin egyszerűen kihal: igazából pont a BTC-nek nincs túl sok létjogosultsága.
Az étert (most kukucskál 1k alá) a PoS átállás hozhatja fel, de 99%, hogy nem innen, hanem valahonnan a 2019es számokról. Most short, long stop loss vagy vétel hooszú kivárás.
-
Zöld Róka
kezdő
Most a 2017 évi csúcsa alá is benézett már az árfolyam, ami fontos szint letörése. Csúcstól eddig 78 % mínuszban van.
-
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Bitkokain közben bebucli 20k alá. Tipp: következő megálló 9k még a nyáron, utána kérdőjeles. Ha gáz (nélküli, fafűtős) telünk lesz, akkor tovább le, ha kitör a világbéka, akkor jöhet vissza fel.
-
t72killer
titán
Engem meglepett: az éter global hash rate még igencsak magasan.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
t72killer
üzenetére
Az a baj ez pont nem OTC hanem spot eladás...
Ezt kell számolgatni. -
t72killer
titán
-
koko52
nagyúr
Ki hova tippeli az alját? Első bullnál amikor 1500 volt a teteje 90-re zuhant be. Most 4500 volt a tető, akkor kb 280 az alja ha követné a trendet. Szerintem van még hova esni, ha 300 alá nem is megy, de én 600 környékén lehet veszek.
-
tvamos
nagyúr
Oke, de en hobbibol csinaltam, nem a penzert. Aramot nem fizetek, amig nem tul nagy a szamla, benne van az atalanyban, amit fizetek. A VGA amortizaciot meg most nem tudom kiszamolni, mert amugy is vettem volna, valamit es gondolom amugy is tonkremenne elobb-utobb.
Ha penzbefektetesbol csinalnam, akkor a ki tudnam szamolni..."átalánydíj? koliban?" Nem, albiban. Nyaron persze veszteseg... De telen villannyal futok, tehat mindegy, hogy a gep, vagy a cekasz fut.
-
cof
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy egész évre van terítve a befizetés, akkor pont ugyan ott vagy, ha valami xFt-ért nem éri meg, akkor 99%, hogy 3 hónappal később behajtott xFt-ért sem fogja megérni.
Arra persze, én is 12000 Ft-ot fizetek havonta fixen, és leolvasásnál vagy kapok vissza vagy ráfizetek. Szóval hiába nem hozza vissza az áramot, nyilván ha extra ráfizetéses akkor nagyon nem éri meg, de ha mondjuk csak -10% akkor megérheti hosszútávon. Mert plusz pénzt sem kell előteremtened coin vásárlásra akkor abban a pillanatban.
-
t72killer
titán
válasz
kenwood
üzenetére
Első nekiugrásban az áramszámlára gondoltam.
#81244: átalánydíj? koliban? Kolis életemet leszámítva mindíg volt villanyórám
. Ha arra gondolsz, hogy egész évre van terítve a befizetés, akkor pont ugyan ott vagy, ha valami xFt-ért nem éri meg, akkor 99%, hogy 3 hónappal később behajtott xFt-ért sem fogja megérni.#81245: viszont ha nem így gondolkodik, akkor a rig fenntartása mellett még ő fizet a rendszernek. Főleg kicsiként nem állnék neki "rendszert menteni".
-
cof
veterán
válasz
kenwood
üzenetére
Ha az aramot sem termeli ki, akkor egyertelmu, hogy le kell kapcsolni ,es a villanyszamlat coinba rakni.
De a villany átalánydíjas 90%-ban mindenkinél, tehát minden hónapban ugyanakkora összeget fizetsz. Tudom vannak feltöltőkártyás órák is de az kevesebb. Szóval hiába nem termeli ki a villanyt, viszont kiadásod sincs abban a hónapban csak évente egyszer az összesítésnél.
Mondjuk ennek a hátulütője meg az, hogy ha drasztikusan megemelkedik a fogyasztás akkor a következő évben az átalány is emelkedni fog, tehát érdemes belekalkulálni ezt is és előre megemelni, havi pár ezer Ft nem fáj annyira pluszban mint egyben több tízezer.
-
kenwood
veterán
válasz
t72killer
üzenetére
Ez attol is fugg,mit jelent a megeri.
Ha az aramot sem termeli ki, akkor egyertelmu, hogy le kell kapcsolni ,es a villanyszamlat coinba rakni.
Ha az aram megvan,de az amortizacio es a tobbi necces, akkor mar osszetettebb a kerdes, mert ott mar a kartyakat kellene eladni, amire neked megfelelo aron nem igen lesz vevo. foleg,ha nem csak 1-2 kartyad van. -
t72killer
titán
válasz
tvamos
üzenetére
nincs olyan, hogy most nem éri meg bányászni, de hosszú távon igen. Ha most nullszaldós vagy veszteséges vagy, akkor sokkalinkább vegyél a coinból: így adott költségből több darabot kapsz, mint amit kibányászol! Ha tartod uaddig, mint ameddig a kibányászottakat tartanád, akkor több darabon több nyereséged lesz.
-
Frozen
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
ennek semmi jelentősége az elmúlt években sem hozott változást mikor alacsony volt az árfolyam
,hogy értsd sokan beszakad áron vásásroltak akkor is mégsem volt már akkora pump.
egyébként jól lementek a kártya árak valóban ,gondoltam veszek egyet és elrakom bontatlanul
mert bányára fogni már sztem nem érné meg hiszen alig termel valamit vissza. -
-
Tocso76
tag
Sziasztok!
Segítenétek abban, hogy milyen thermal padok kellenek a kártyámhoz.
3 évet bányászott kb., elég taknyos, csúnya.
EVGA GTX 1070 FTW ACX 3.0 (08G-P4-6276-KR)
Köszi. -
lacka111
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni Hive os farm balance-szal kapcsolatban. Megmaradt egy elég jó kis összeg amit jó lenne valahogy kiutalnom. Olvastam, hogy elvileg nincs onnan withdraw, esetleg valahogy nem lehetne mégis megoldani? -
Ferdzsoo
addikt
válasz
trek81
üzenetére
Igazából onnantól ha annyit hoz a bánya mint a villanyszámla, nem éri meg járatni a kártyákat, mert egyszerűbb ha a villanyszámla árából megveszed az ETH-t, a kártyakat meg lekapcsolod. Nem használódik, tudsz karbantartani, nem fűtesz a 30 fokban velük. És ugyanott vagy, teljesen...
-
trek81
senior tag
Elég szépen esünk, mint hozam,
0.0146 USD/Day for 1 MHash/s
Árfolyam 1115$
Jön a fincsi meleg is sorba a hónapbanKitartás és turjad a havat
Nem bekaki és nem lekapcs, kitartás és.... -
Háborús témát itt befejezni, van topikja.
-
HwAdokVeszek
aktív tag
Tápegység javításra esetleg tudnátok ajánlani valami jó szakit?
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Foleg a bőven szónak az idokolasa izgat.

Dunára vizet!

.
,hogy értsd sokan beszakad áron vásásroltak akkor is mégsem volt már akkora pump.