Hirdetés
- Az Amazfit GTR és GTS 3 is szemrevaló lett
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Emperor_
addikt
válasz
geckowize
üzenetére
Én már július 31-én leállítottam.
Van nekem is némi BTC-n, az utóbbi 3-4 hónapban a BTC relatív jól tartotta az árát, ezért én abban hagyom egy részért. (Egy részét kénytelen voltam eladni az áram számlára.)
Solana-t stakelek Ledger-ről, az nem annyira fényes, illetve DOT-ot a Krakenen, az sem annyira fényes. Más cryptom jelenleg nincs, azt ETH-t már eladtam/átváltottam másra. -
Reggie0
félisten
Mtgox elkezi az elozetes kifizeteseket. Januarban derul ki mennyien kertek az elozetest (azok -10%-ot kapnak), a tobbieknek meg kell varniuk a perek lezarultat. Kerdes az, hogy mennyien kerik, mert 140000 bitcoinrol van szo osszessegeben es olyan juzerekrol akik meg 200 dollar kornyeken vagy elobb szalltak be es 1000 dollaron mar ki akartak szallni. Persze vegul olyan 15%-ot adnak meg a regi egyenleghez kepest, mert ez a 140000 bitcoin az ellopottnak csak az otode-hatoda.
-
varmi2
nagyúr
válasz
xzeebyt
üzenetére
Én is a bányászatban használt riserre gondoltam. Azok nem dughatók be usb-be, nem azért van rajtuk usb csati. Az usb kábel arra szolgál, hogy a kis pciex1 kártyát, összekösd a pciex16 részével.
A másik dologra a válasz, az, hogy nem. Nem fog működni. Ami 12V kér, annak az 5V kevés, és nem fog működni. -
nandi74
csendes tag
Sziasztok!
Járt már valaki úgy BTC eladás után, hogy végül nem kapta meg a pénzét?
Banxa azt állítja elment a pénz, a bankom (K&H) azt mondja sehol nincs nyoma, hogy beérkezett volna az EUR utalás. (nicehash-től Banxa, onnan jött volna át.)
Márciusban gond nélkül jött az utalás 2 munkanapon belül. (ugyanezen a csatornán.) -
fireman123
őstag
válasz
geckowize
üzenetére
Gondolom ez az összeg nem hiányzik a konyhapénzből
....így én tartanám a következő BTC reward felezést követő bullrun-ra (kb. 2024 vége-2025)...aztán persze bármi megtörténhet, nem biztos, hogy ezután is követi a "hagyományt"
, mivel a tavalyi bika már messze nem volt olyan erőteljes mint a korábbi felezéseknél -
geckowize
őstag
Sziasztok,
Jól olvasom, hogy mindenki leállította a bányát szeptember 15 óta és max fűtésre használjátok a rigeket?
Majdnem 1 év NiceHash bányával összegyűlt ~0.009 BTC, ti mit csinálnátok vele? Váltsam át euróra és felejtsem el az egészet?
Vagy más cryptoba kéne fektetni, de mivel nincs senkinek jósgömbje, nem nagyon tudtok javasolni semmit?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Marcsello31
üzenetére
Próbálkozz ebben a topikban: eGPU tapasztalatok
-
Frozen
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
és ennek most mi köze van a bányászathoz? játszani akarsz ahogy írtad ergo egy teljesen másik topikba kellett volna írni.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Marcsello31
üzenetére
Mi a pontos típusa?
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok, bocsi hogy nem írtam hamarább,
Van egy erős minipcm, annak gyenge a videó kártyája,
az helyett szeretném ezzel a megoldással megoldani azt, hogy komolyabb játékokkal tudjak
játszani a gépen külső videó kártya segítségével,
nincs asztali pcm. Csak egy mini pcm van 4 magos intel cpuval 3,2ghzen, 8gigabyte rammal,
a gyengesége a videó kátyája ami integrált.
ő helyett egy erősebb videó kártyát használnék, ami egy nvidia 2gbyteamos kártya,
a videóban látott megoldással használnám, elvileg így komolyabb játékok is futnának rajta.
Egy awow mini pcm van. -
varmi2
nagyúr
válasz
Marcsello31
üzenetére
Milyen géped van?
-
válasz
Marcsello31
üzenetére
Érdekes, nem is tudtam hogy van ilyen.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Marcsello31
üzenetére
Még mindig nem értem, hogy miért kell neked ilyen?
-
-Skylake-
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
Szerintem kettőből semmi.
-
Marcsello31
őstag
Oks, rosszul fogalmaztam, akkor elnézést, még én sem értem a dolgot.
Akkor megpróbálom így meg kérdezni:
Milyen külső Kártya fogadó kellene nekem ahhoz, hogy játékra tudjam használni a gépemet,milyen
külső videó kártya fogadó segítségével?
-
varmi2
nagyúr
válasz
Marcsello31
üzenetére
Nem érthető a kérdésed? Milyen adapterre gondolsz, és te mit értel adapter alatt?
Amit linkeltél egy riser kábel. Amit a bányászatban használnak. Videokártyát akarsz beledugni? És ha igen, ízt tudod, hogy egy csak pcie x1 sebességgel működik. Tehát erről játszani nem alkalmas. A linkelt esetben kell külön tápot adni a risernek, amit a sata kábelen keresztül tehetsz meg. -
szokeherceg
tag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Ötször elolvastam a hozzászólasodat, és még mindig nem értem, mit hova, miért akarsz dugni. Kérlek írd le érthetően, magyarul.
-
Marcsello31
őstag
Ha Jól látom megtaláltam a megfelelő topicot e témával kapcsolatban, ki néztem egy ilyen Riser kátyát, adnak hozzá mindent, bánatomra adapter nélkül.
ő lenne az:
[link]
A kérdésem az volna a hozzáértők felé, hogy létezik olyan adapter aminek olyan a vége, hogy erre rá tudjam csatlakoztatni? A tápegység nem megoldás, sajnos.
Minden választ előre is koszonok
. -
lacusht
tag
Még játszani sincs kedvem beuzelelni mert kenyelmesebb a ps5.
-
-
lacusht
tag
Hali. Hogy látjátok van még jövője a pownak? Nappaliba dohanyzóasztalnak az unatkozó rigemet szánnám, fűtése kiválló, hasznot general a kozeljovobe?
-
-
xzeebyt
tag
válasz
-Skylake-
üzenetére
Én személy szerint azért kedveltem jobban a bányászatot, mert szerencsére sikerült viszonylag olcsón hozzájutni a kártyákhoz, és hetente kivehettem belőle a pénzt, vagy akár havonta, egészen addig ameddig meg nem ugrott a diff. Szóval ha veszek akkor kriptot, és én ebből havonta szeretnék valamit kivenni, akkor arra kisebb az esélyem, mint amikor a gép termelt folyamatosan. De ez csak az én meglátásom volt, jelenleg persze ez a része is offos.
-
törölt tag
válasz
-Skylake-
üzenetére
"Dehat pont errol beszelek. Errol, hogy a crypto konkretan ez alol semmilyen szinten nem kivetel."
De miért kellene kivételnek lennie? Hogyan viselkedne, ha kivétel lenne? Soha nem lenne retracement vagy bear market? Az, hogy a szerencsétlen tömeget most mémeken, meg olyan kifejezéseken keresztül "tartják bent", illetve vetetik meg velük a topot, mint amiket említettél, az csak a kultúra változásából ered. Más volt évtizedekkel ezelőtt vagy más kicsit most a tőzsdén, de ez mindenhol működik, van köztük némi áthallás is ráadásul. "Befolyásolják" a hagyományos tőzsdéket is a médián keresztül hírekkel, újságcikkekkel, megmondóemberekkel, "sztárbefektetőkkel", stb. -
-Skylake-
addikt
válasz
üzenetére
"Amit leírsz, az nem crypto- és NFT specifikus dolog. Nézz meg néhány nagyobb céget az elmúlt 1 évben. Netflix, Amazon, Tesla, Disney, Meta, stb százával. Azt fogod látni, hogy szinte pont ugyanakkortól zuhannak, ráadásul hasonló mértékben, mint a cryptopénzek. Ez egyszerűen a jelenlegi makrogazdasági helyzet eredménye."
.
Dehat pont errol beszelek. Errol, hogy a crypto konkretan ez alol semmilyen szinten nem kivetel. Ugyan olyan penzugyi eszkoz mint a deviza, az ETF, egy reszveny, vagy barmi. Meg sincs olyan ETF topik, ahol a szabadesesben zuhano ETF-re emberek annyit irnak, hogy HODL meg diamondhand. Pontosan errol beszelek en is, hogy tok ugyan az tortenik vele mint barmi massal, a crypto egyszeruen nem kivetel, csak egy n+1 befektetheto eszkoz es ennyi. Ennyit tud. -
törölt tag
válasz
-Skylake-
üzenetére
Amit leírsz, az nem crypto- és NFT specifikus dolog. Nézz meg néhány nagyobb céget az elmúlt 1 évben. Netflix, Amazon, Tesla, Disney, Meta, stb százával. Azt fogod látni, hogy szinte pont ugyanakkortól zuhannak, ráadásul hasonló mértékben, mint a cryptopénzek. Ez egyszerűen a jelenlegi makrogazdasági helyzet eredménye. (más kérdés, hogy a crypto elég friss téma a maga kis egy évtizedes történelmével, így sokkal volatilisebb, az egyelőre kb. 4 éves ciklusaival, aztán lehetne itt beszélni a BTC halvingról is, stb.) Nem most történik először, nem is utoljára, ez a dolgok természetes rendje, csak a legtöbben nem tudják megragadni ezt a koncepciót. Ilyenkor jön a "vége van, soha többé, ennyi volt", aztán 2-3-x év múlva lehet olvasni megint a "rohadt crypto, utolsó scam, mitől megy így felfelé?" hitetlenkedést.
"egyetlen amiben kirivoan jol teljesit az az, hogy semmi letezo eszkoz nincs ami olyan volatilis mint ez. ez meg nem igazan erdem szerintem"
Szerintem meg nem lehet elég hálás ezért az ember.
Az utolsó miben hisznek dologhoz...
Egyrészt: "az ingyen penzben hisznek." Szerintem elég sokan jönnek rá, hogy ilyen nincs, mert legyen crypto vagy részvény, illetve bármilyen befektetés, másképp nem nagyon működik, csak ha kockáztatsz a jelenlegi pénzeddel. Nem ingyenpénz, nem lottó, hanem kockázatvállalás. Egyeseknél ez elemzésen, logikán, pszichológián, információkon alapszik, másoknál meg azon, hogy aranyos a Shiba inu, és amúgy is WAGMI.
Másrészt aki érzelmileg, meg "hit" alapon közelíti meg ezeket a dolgokat, annak érdemes újragondolnia. Én cinikus vagyok és úgy látom, hogy a világon bizonyos fokig kevés kivételtől eltekintve minden scam, van ami kisebb, van ami nagyobb mértékben. A jobb esetekben néha még működő (vagy látszólag működő) produktum/szolgáltatás vagy legalábbis valamilyen ellenérték is van mögöttük, de összességében szinte minden más egyének/csoportok fizikai vagy szellemi munkájának vagy a környezetnek a "kizsákmányolására" irányul trükkös, összetett, bonyolult, átláthatatlan, illetve néha arcpirítóan, pofátlanul egyszerű módon (ezutóbbit tartja mindenki scamnek).
Az utóbbi 2-3 évben volt néhány egészen lenyűgöző, rengeteg embert megmozgató scam is, ámulattal vegyes szörnyülködéssel is néztem. Érdemes is odafigyelni, mi jön még, mert közel sincs vége a mókavonatnak. -
Reggie0
félisten
válasz
xzeebyt
üzenetére
Kezdik az mtgox kifizeteseket, szep lassan 140000 bitcoin kerul ugy a piacra, hogy a beszallok 200-400 dolcsi kornyeken szereztek es mar 1000 dolcsiert is eladtak volna. Akik lemondanak 10%-rol azokat mar elozetesen elkezdik kifizetni juliusban, de a zunahast valoszinu, hogy elore bearazza a piac.
-
-Skylake-
addikt
válasz
xzeebyt
üzenetére
abbol, hogy az emberek inkabb kajata koltik a penzt. most mindenkinek szar/szar lesz, az utolso amibe menekulni fognak a crypto, teljesen jol megmutatta mar a vilag az elmult 2 evben is, hogy a btc abszolut nem a "menekulo szent gral", addig megy bele a penz ameddig lehet kockaztatni. most nem lehet, be is hullottak a coinok egy ev alatt a semmibe. ntf (bar az nem btc) is leszallt a
hype vonatrol, miutan pont az tortent mint minden massal, akik zero day kezdtek jol meggazdagotak a semmibol, akik meg akkor mikor ezt mar lehetett latni azok meg buktak a storyt, mert akkorra kiderult hogy faszsag. nincs baj a cryptoval, csak igazabol nem jo semmire. akarmelyik felhasznalast nezed, lesz jobb alternativa, az egyetlen amiben kirivoan jol teljesit az az, hogy semmi letezo eszkoz nincs ami olyan volatilis mint ez. ez meg nem igazan erdem szerintem.
semmi komoly nem tortenik, arazza a piac a helyere pont ugy mint a vga-kat, elult a hype, nincs penz "lottozni", nagyjabol a szentlelek tartja a helyen. HODL
.
Nekem az ETH story SOKKAL jobban tetszik, evekig mondogattam az osszes raerosnek, hogy NEM (ismetlem, NEM) a cryptoban hisznek, hanem az ingyen penzben hisznek. Meg is jott a merge, ETH sem sokkal van lejebb mint fel 1 eve, maximum csak szaros 70%-al. Itt a nagy "enacryptobanhiszeknemabanyashatban" lol. -
Zsoca_D
tag
válasz
Frozen
üzenetére
Látom a matek nem az erősséged.
Ha novemberben eladta valaki a riget 10k dollárért, és vett belőle ETH-t, akkor az most ér kb 2600-2700 USD-t.
Aki megvette a riget, annak most a HW ér 3000-3500 USD-t. Már ITT nyereségben van aki megvette. Mellé pedig összekapart 10 hónap alatt nem kevés ETH-t.
Hatalmas különbség a riget eladó KÁRÁRA. -
xzeebyt
tag
válasz
fireman123
üzenetére
Törekedni kell a jó pozíciók nyitására
persze ez elég hardcore -
Frozen
addikt
netto nyereséget túrt igazad van csak közben 2-3x olcsóbb lett a hardwer amit elfelejtesz és amit kitúrt a 3/4 év alatt a mergéig az nem fedezi a hardwer esésének értékét,
jelen pillanatban igaz van kb 25-30% ethja és egy 500-700 euros kártyája a 3080 ból ezek értéke most kb 800-1100 euro kb legjobb esetben,de még ennyi sem mivel az elhasznált áram még lejön
(amikor én eladtam a 3080 db ja 1600 ba ment el akkor számold ki a matekot + a vásárolt eth-ból még tradelgetéssel profitáltam is szóval bőven 2-3x értéknél járok /kártya) -
válasz
Frozen
üzenetére
"Hogy ertheto legyen az akkor rig arabol vasarolt eth mar tobb tobb profit volt mintha 2 evig ketyeget volna nalam a kartya"
Itt írtad, nem mástól vettem.
De az nettó nyereséget túrt és még ott a hardver is amit eladhat. Ha vett volna valaki 5 millió ftért ETH-t akkor az most nem érne csak negyedét, míg ha valaki 5 millióért vett eth-t az bőven túrt nyereséget vele és még a hardvert is el tudta adni.

#83430 Hogyne emlékeznék... Meg nyert is fogadáson is X mennyiségűt.
-
Frozen
addikt
aki megtartotta a kártyákat vagy vett kártyát/kártyákat és kb a 30% túrta vele ki ,akkor az még jobb befektetés volt

Azt nem tudom ,hogy honnan vetted hogy akkor én vettem eth-t , igaz,hogy volt valamennyi amit tradelgettem ,de az már rég átforgott. (ha visszanézed a hsz-m akkor láthatód is ,hogy már akkor is azt írtam be fog szakadni az árfolyam és tradelgetéssel többet lehet keresni mintha üzemelne 4-5 db kártya ha csak a kártya árát forgatod) -
Frozen
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
En tavaly november korul adtam el a riget többszörös aron. A rig altal termelt eth mennyiseg /hóval ki lehetett számolni konnyeden hogy mennyi eth fog kijonni bányászattal a következő evben.Az aramfogyasztas is ott van nyilvan ha uzemel a.banya tudod mennyit fogyaszt. A kettovel kiszamoltam mar akkor hogy legalabb 2 teljes ev kellene ahoz hogy az a mennyiségű eth kibanyaszhato legyen amiert a riget akkor el lehet adni.( Hogy ertheto legyen az akkor rig arabol vasarolt eth mar tobb tobb profit volt mintha 2 evig ketyeget volna nalam a kartya) ergo.max akkor erte volna meg tovabb banyaszni es tartani a rigeket ha nem lett volna merge meg egy jo drabaig ,de mivel ez mar tavaly be volt jelentve szóval igazaból szerintem aki ek esze volt még akkor túladott rajta es inkabb megvette a tobbszoroset mint amit kiturt volna. ( Egyebkent fent is leirta mas is hogy a nagy uzletemberek es a banyaszok nagy resze elegge meggondolatlan
) -
-
Attix82
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
"3/4 év alatt a kártya, azt az összeget ha már akkor eth vásárlásra fordította volna akkor sokkal több lett volna a profit."
"És mint ahogy előbb említettem a bányászattal közel sem tudott volna már akkor mikor én eladtam kikaparni annyit még ha a merge nem jött volna 1,5 évig akkor sem"
Jövőbelátó vagy? Meg egy kicsit érthetetlenül is írtad....
-
Frozen
addikt
válasz
koko52
üzenetére
a kártyákat amennyibe megvette összeg annak a töredékét kaparta neki ki 3/4 év alatt a kártya, azt az összeget ha már akkor eth vásárlásra fordította volna akkor sokkal több lett volna a profit. Sajnos a matek sokaknak nem megy csak azt látják ,hogy valamit bányászni kell mert megéri majd x év múlva.... De hogy a matek hogy is jön ki annak sokan nem is számolnak utána, én sem vagyok egy nagy génius ,de ki tudtam már számolni akkor ,hogy a kártyák értékéből mennyi eth lehet venni +még az elhasznált áram ennek függvényében pedig kb fél év alatt mennyit tud az a pár darab kártya kitekerni eth-ban... És mint ahogy előbb említettem a bányászattal közel sem tudott volna már akkor mikor én eladtam kikaparni annyit még ha a merge nem jött volna 1,5 évig akkor sem.
-
Frozen
addikt
válasz
Agyrák666
üzenetére
ész így van én is tavaly valami gyereknek adtam el a kártyákat 2x áron és úgy ,hogy 1 évig használtam őket , a faterja jött el megnézni előtte szedtem szét a riget utolso másodpercig ment
Gondolom most vakarja utolag a fejét,hogy 1 év alatt kb a vásárolt összeg töredékét hozzta vissza neki
, De van aki jól betud fektetni az tuti sokan kivárnak egy következő conra vagy tokenre ,de ehhez évek kellenek és a sok shitcoinból hogy majd mi fog megmaradni a jövőben az megint egy más kérdés, folyamatosan mindig beletúrni mindenbe egy kicsit a kártyákat is megfogja viselni hiszen folyamatos hőingadozás lesz jelen. -
Agyrák666
aktív tag
,,From what I’ve seen online around 50% of miners are idiots that would fall for an email from a Nigerian prince.""
Ez nekem akkor tunt fel, mikor februar kornyeken sved cserediakoknak adtam el az rtx 3090-et 1.1-ert darabjat.
Termeszetesen ,,wannabe uzletember" lefingott 7-es bmw-vel erkeztek. -
fLeSs
nagyúr
[Where have ETH miners gone -- 3 weeks after the Merge]
Érdemes beleolvasni a hsz-ekbe is, van ott egy állítólagos nagy cégnél használtkártyákkal bizniszelő emberke (elvileg a bitpronál dolgozik) aki leírja miért nincs annyi kártya a piacon mint amire sokan számítottak.
szerk: itt az is kiderül, hogy a Meowcoin
jelenleg a legprofitábilisabb POW coin. -
Laraxior
titán
Binanceon mit jelentenek azok a 3x, 5x szorzók a kripók mellett?
luna, lunc 5x wing 3x, raven megintcsak 5x...
-
bul07
nagyúr
Írjatok neki pár darabb vga-t biztos tud postázni jó áron

[link] -
Frozen
addikt
válasz
GabeE3e
üzenetére
én nem néztem be , szokott lenni használt piacon németbe ,viszont ilyen árakon hamar lába is kél én sem bújom minden nap a netet érte mert nem akarok venni. Sokan tartják a rigeket lehet sokan a jó árakon is veszik a kártyákat,hogy hátha a közeljövőbe lesz valami és akkor majd beleugrik stb nem lehet tudni minden esetre szerintem érdemben a 40xx megjelenés után jövő év elején szépen fognak látszodni a visszaeset elértéktelenedet 30xx bányász kártyák a piacokon.
-
echterion
nagyúr
válasz
üzenetére
Nem, 3080ti Suprim volt NBB-nél.
Raymond: no igen, az is egy faca kártya. Még nem akarok venni, kivárok, mennek még lentebb is szerintem az árak. Ha meg nem, akkor így jártam, most egy 2070-nel karistolok, a következő pár hónapban még tuti elég lesz, jobbára csak WoW van / lesz idén terítéken PC frontom nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Acer Nitro 15 gamer laptop! -i7 9750H, RTX 2060 6gb, 32gb DDR4, 500gb SSD, 1tb HDD
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- Lenovo ThinkPad W541,15.6,FHD,i7-4810MQ,32GB DDR3,256GB SSD,K1100 2GB VGA,WIN10
- Lenovo ThinkPad E15 Gen 2 15,6" - i7 1165G7, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De gondolom ha kevés a fesz akkor a teljesítmény se lesz olyan.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

....így én tartanám a következő BTC reward felezést követő bullrun-ra (kb. 2024 vége-2025)...aztán persze bármi megtörténhet, nem biztos, hogy ezután is követi a "hagyományt"
, mivel a tavalyi bika már messze nem volt olyan erőteljes mint a korábbi felezéseknél

.

, De van aki jól betud fektetni az tuti sokan kivárnak egy következő conra vagy tokenre ,de ehhez évek kellenek és a sok shitcoinból hogy majd mi fog megmaradni a jövőben az megint egy más kérdés, folyamatosan mindig beletúrni mindenbe egy kicsit a kártyákat is megfogja viselni hiszen folyamatos hőingadozás lesz jelen.