Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Attix82
addikt
Hát ha így halad lenullázzák az ETH értékét merge után ha indítják.....
-
Agyrák666
aktív tag
-
Dare2Live
félisten
válasz
EQMontoya
üzenetére
havi átlag nettoból azért ki lehet hozni érdemi gépet. Egy 1660/1070el FHDn vagy fhdn kicsit visszavéve még el lehet játszani.
Inkább a gáz/baj hogy a 6éves! 1070 is jórészt úgy szokott összejönni, hogy nagymama adott, meg locsoltam, meg karácsony, szülinap és pl élelmiszerárak ugrottak egy +40%ot az ennit meg kell venni és egy 4fős átlagkeresetű családnál a legtöbb fixen az élelmiszerre megy el. Eddig kerestek ketten 550et 450ból kijöttek. Most hó végére lukra futnak.
És erre mostantól rájön, hogy ha 4en szigeteletlen házban laknak a 2 átlag netto mellett is masszívan -ra fognak futni. Minuszból meg főleg nem jön ki egy 6!éves 1070 sem....
A BP, Szfvár, Győr, Debrecen (főleg németország)... vonalon, vagy itt ahol jórészt ITsek vannak vagy 6-60karis rigek lettek összerakva nagyon távoli, hogy az átlag családban bizony még egy 1070re is csak segítséggel futotta, mostantól meg sehogy.

De még 1hónap és van remény. Ill nincs mert minuszból ugye....
@atix82 Sött egy 2004es Far Cry szépen fut egy 2005ös 7600 GTn. 1280*1024ben persze. Ezen a vonalon külön gond, hogy teli van/lesz a piac bármikor megadja magát hőlégfuvozás után még él 1hónapot 570 el.
-
Laraxior
titán
válasz
szokeherceg
üzenetére
Majd hozzácsapnak még egy hónapot is...
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
trek81
üzenetére
Ar/ertek aranyban elegge verhetetlennek tunik most az a kartya.
Az euro/ft arfolyam miatt pedig kb el lehet felejteni, hogy olcsobb lesz barmi osszel.
+ Amugy se mondanam draganak. Egy atlag havi fizubol kijon egy eleg combos gamer gep..ez 10-20 evvel ezelott is igy volt. Sot rosszabb, mert a vga-t felevente kukazhattad kb.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
Hat ezen nincs mit csodálkozni, amikor itthon egy normális gamer gép mondjuk az átlag ember két havi nettója.
Nalam játszani egy 3700x van 32g ram és egy 2080 super mellett, lappal, tappal, házzal még a mai alacsony használt aron is elérhetetlen az átlagnak.
Arról mar nem is beszélve, hogy egy premium haz, egy distro plate pumpaval és hasonló dolgok mibe tudnak kerülni, ha pl vízzel nyomulsz.
-
haxiboy
veterán
válasz
Attix82
üzenetére
Játszani PC-n elég úri dolog lett mostanában. Noha viszonylag erős gépem van, minimális amit PC-n játszok mert egy középkategóriás VGA árából vettem egy PS5-öt ami több mint elég. Bár mióta már nem olyan nagy a profit egy 3080-at beáldoztam a PC-be, főleg az AI projektekhez jön jól.
-
-
-
Attix82
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
Nincs rá igény. Ha megnézel egy bármilyen népszerű játék gépparkját meglepődnél hogy nagyon nagy %ba milyen roncsokkal játszanak
. Én mindig a falból nézem, és RR módba alig élnek....110 watt falból 55 mhs. De ezt a témát zárjuk le szerintem gyanítom neked nem volt. És szerintem az emberek 90% azt se tudja mit állít vagy nem is foglalkozik vele.
PL fentebb írtam a régi RX480/570/580-as beállítást vcore 740-750 MV levihető az új TRM a kisebb tüskék miatt, így falból 100 watt 29 mhs. Ugye eddig 30-31 mhs 130 wattal tudták.
-
Frozen
addikt
válasz
Attix82
üzenetére
ettől kicsivel többet kapar egy 3070 vagy egy első generácios 3060ti 60Mh körül kér 120w-ot és nem kell modolni meg bütykölni semmit ha lehuzod kicsit a memoriát simán beéri 100-110w körül /db és hozzni fogja az 55w körüli értéket nem maxra járatva. ehez tegyük hozzá hogy egy elég olcsó kártya volt mikor megjelent az egy más dolog hogy utána mindenek felment az ára. Az amd kártya nem a legjobb tudom sokaknak van és sokan istenesitik hogy az az akármi ,rendszerint falból mindig többet vesz le mint amit egyminer ír és még lehetne sorolni. Addig igen jó volt amig a zöldeknek nem volt kézzel fogható bányász kártya ,viszont a 30xx ez megváltozott.
Jelenleg a piacon sztem az egyik leggyorsabb bányászkártya az nvidia ha áramot nem nézzük, 3080ti /3090/3090ti viszont ezek watt/perf nem a legjobb viszont kapar mint állat akinek ingyen van áram a legjobb választás.
Ami fogyasztásban verhetetlen az a 3060/ti és 3070 maradék kártya a 3050 nem ismerem mit tud. ezek ha nem maxra vannak járatva nagyon szépen fogyasztanak ergo watt/perf verhetetlen. (ha nem lesz mit bányászni akkor is lesz aki megveszi a kártyákat 2 évente dobnak ki új generáciot ha nem akkor legyen 3 év de akkor is 2 generáció +ami most jön ergo 3 gen már nagy ugrás lesz föleg egy 5700xt kártyához képest.viszont valamit mindig villantani kell ,lásd a cpu kat is dobálják évente vagy fél évente kifelé van rá igény. -
-
sakal83
addikt
Sziasztok. Egy 3070es manapsag mennyit termel aram nelkul?
-
Attix82
addikt
válasz
Frozen
üzenetére
Ez a VGA generáció alapból megbukott....rx5xx széria még mindig a legtöbb ami kapar, az hogy itt nem éri meg az egy dolog. Nagyon sok országba bőven megéri még mindig.
Új generáció meg nem lesz olyan sok hidd el....nagyon kicsi az a piac aki megveszi az újakat.
Csak egy példa, ha menne tovább az ETH 2x5700XT ami 110 mhs az új RR móddal 220 watt falból. Egyik NV se tudja ezt, pedig már "régi " VGAnak számít.
-
Frozen
addikt
válasz
Attix82
üzenetére
jelenleg minden coin amit lehet túrni veszteséges lesz max akkor nem ha ingyen van az áram, hogy minek az ára fog felemnni a jövőben ami ugymond utolag megérni elég nagy dobokocka. Akinek van vagyona és sok rige könnyen rátud állni pár gépel erre vagy arra megosztva a teljesítményt. Viszont akiknek csak ilyen pár kátyák vagy pár kicsi rigje van annak róló.
Lesz új coin ,de még mennyi shitcoin lesz , csak ugye ez is kérdés ebből mi fog megmaradni/megindulni majd idővel. A legjobb esetben is itt egy 3-6 éves távlatról beszélhetünk mire körvonalazodik a dolog. Ami jelen esetben 2-3 gpu generációt jelent ami iszonyatosan nagy lépés egy régebbi szériához képest (szóval ergo nem fogsz régi kártyával labdába rugni)
közben ethermine visszaszámlál ,hogy mennyi van még a mergéig -
Attix82
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
És furcsa módon kiszivárgott az LRH dokumentáció is...eladtak minden LHR VGAt. Rájöttek, hogy nem jött be.....csökkent az eladás.
Én is úgy látom, hogy annak van érétke amibe sok pénzt kell belefeccelni..BTC. és még most az ETH is. (Fenntatás)
-
fireman123
őstag
válasz
Attix82
üzenetére
milyen nagy gyártókra gondolsz...pl. nvidiára?
....mintha rémlene valami LHR dolog
...reménykedni lehet, mint ahogy abban is, hogy sosem lesz merge mert évek óta halasztják, (ami még most is megtörténhet ha valami bibi közbejön), de egyszer úgyis eljön és a felvázolt bizonytalanság be fog következni akkor.....azt is érdemes megnézni, hogy az utóbbi 1-2 évben hány jelentős pow coin jött ki és mennyi pos coin....finoman szólva is úgy tűnik, hogy nem a pow a jövő (btc kivételével) -
Attix82
addikt
válasz
fireman123
üzenetére
Biztos vagyok, hogy a nagy gyártók kitalálnak valamit....sose fognak akkora nagy hasznot húzni mint ami most volt. Minden a pénzről szól.
-
fireman123
őstag
válasz
G_Endre
üzenetére
senki nem tudja megmondani mi lesz a nyerő, mert nem lehet, vélhetően az asikok (becslések szerint a jelenlegi eth hash fele) mennek etc-re, annak így megnő a hash-e, ha nem megy fel az ára ~10x-re akkor nem igazán lesz jövedelmező, a másik 50% ami gpu eleinte valszeg ugrálni fog ide-oda ahol úgy látja, hogy a legjobb, éppen ezért kiszámíthatlan mi lesz....csak nézzetek rá a jelenlegi eth után következő 5-6 coinra, hogy mekkora a hash-ük és kevésbé jövedelmezőek most is mint az eth, ha rájuk zúdul az eth hash fele akkor nem lesznek profitábilisak....persze hacsak nem nő meg az áruk több 10x-re.....márpedig nem attól szokott az ár nőni, hogy mennyien bányásszák, hanem éppne fordítva, ha ugrik (valamiért) az ár akkor mennek rá tömegével a bányászok......szóval lutri mi lesz, és itt még nem beszéltünk az áram áráról, ami nem valószínű, hogy közép-hosszú távon megmarad a jelenlegi 70 ft/kwh-nál (persze napelemesen előnyben), nyilván a régi rx illet 1xxx kártyák le lesznek állítva vagy már le is álltak a 70 ft miatt (többek között én is leálltam az 1070ti riggel, gpu-k eladva és most figyel, hogy mi lesz, esetleg megéri-e majd olcsó használt 3xxx kártyát venni vagy befejezem végleg a túrást)
-
G_Endre
csendes tag
válasz
k1raly
üzenetére
Vagy úgy, ezek szerint, ha jól látom (Minerstat táblázat) ETC, 4 GB GPU-val, 2025. augusztus végéig bányászható, RVN pedig 2023. júliusig. Ha ETH/ETC Asic nem jó RVN-re, akkor az ETH-ról csak GPU hash mehet át? Ha 2023. júliusában kiesnek a 4 GB-os kártyák, RVN lehet potenciálisan, a 8 GB-os GPU-val profittal szedhető coin?
-
G_Endre
csendes tag
Merge még néhány hét, de ETC hashrate és diff jelentősen nőtt néhány nap alatt. Legutóbb július végén volt nagyobb növekedés, gondolom az akkori árfolyam ugrás miatt, ami most egy hét alatt negyedével esett.
-
EQMontoya
veterán
Most mar tényleg szeretnem érteni, hogy miert esik minden eleg durvan 3 napja. Nem lattam semmilyen hírt, ami indokolna ezt a pánikot. Buy the dip?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Rezsidémonnak külön topik nyílt: [link]
Kérem ott vitassátok meg a villanyszámlával kapcsolatos dolgokat! -
Dare2Live
félisten
válasz
torma1981
üzenetére
Ez nem akarja bárki is. Egy perfect storm van. Ország függően az elmúlt 30-80év vagy a minenkori! feljegyzett legaszályosabb tele, tavasza, nyara plusz a gázmizéria.
3hónapja szó szerint 0át termelnek a vízerőművek.
Atomerőműveket, szénerőműveket lejjebb kellett csavarni vagy akár le kellett állítani mert kvázi nincs víz a folyókban vagy 30C+os. Az EU egyik legnagyobb áramexportőre Franciao jelenleg áramimportőr.
Nem lehet gázból balancolni. Oroszok nem küldik a leszerződött mennyiséget LNGből/LNG terminálból meg nincs elég.
...lényegében minden áramtermelési területen vmi kehe van.
Erre rájön, hogy az extrém meleg miatt 2hónapja fullon pörögnek a légkodnik....Lengyelek amúgy 3éve leszerződtek hosszútávra amikkal LNGre a jelenlegi ár töredékéért, náluk lesz és nem is magyar/német őrült áron gáz. A fő indoklásuk az volt, hogy bár most drágábban szerződtek le, de nem lesznek zsarolhatóak (és kifoszthatóak). Hát well...
2018ban a német diplomácia szó szerint kinevette Trumpot a témában. Nincs kérdés kinek lett igaza.szerk: A magyar helyzetet jól tükrözi, hogy mindenkori negatív vízszint van rengeteg helyen, az alföldön nagyján vszeg a kukoricát betakarítani se lesz érdemes. Soha nem volt ilyen.
-
torma1981
veterán
válasz
üzenetére
De nem csak nálunk van gond. Németek, Lengyelek stb. Nem Magyarországra értettem csak a helyzetet. Elhiszem,hogy durván politika,de hogy ezért ki tudja hány ember munkanélküli legyen azt nem hiszem,hogy akarja bárki is. Az nem jó senkinek sem. Mindenkinek szívás hiába haver vagy sem.Ő is ennyiért kapja. Nem értem na.
-
Laraxior
titán
Nah ezen a WING nevű vackon megint be lehetett huzni elég jól. Legalabb vissza is jott a sok minusz
-
törölt tag
válasz
torma1981
üzenetére
Először is a korábbi kommentedre:
Az olyan szektorokban, ami nem tekinthető létfontosságúnak, az áremelés nem megoldás, mert a fogyasztók egyszerűen nem vásárolnak, vagy legalábbis egy jelentős részük visszafogja majd magát, csökkenteni nem tudnak, mert veszteségesen nem tudnak hosszú ideig működni. (főleg a kisebbek) Itt bezárások lesznek és munkanélküliség (hiába látsz most olyan cikkeket mindenhol, mint ami a portfolión is van most, hogy "Egyre inkább a dolgozók diktálnak? - Jah, nézzük meg majd néhány hónap múlva.), egyszerűen ez a következménye a folyamatnak, ami az elmúlt években végbement.
1. Retardált pénznyomtatás szerte a világban ráfogva a covidra (épültek a kórházak, fejlődött az egészségügy bárhol, láttak ebből az átlagemberek bármi pozitívat?
), amiből ment a zsé a haverokhoz, bailoutok az arra nem érdemes cégek esetében, felpumpált tőzsdék, és a lockdownok miatt visszafogott pénzforgás, így az infláció nem jelentkezett azonnal, a haverok pedig be tudtak vásárolni a plusz zsével egyelőre durva infláció nélküli környezetben.
2. Nyitás, pénzforgás fokozódik, infláció megindul, jegybanki kamatlábemelés.
3. (ez a jelen/következő pár hónap-év) Dump a tőzsdéken, recesszió, növekvő munkanélküliség, lakáspiaci összeomlás."Ha tönkre mennek a cégek az kinek lesz jó? Melyik államnak? Senkinek nem érdeke."
Itt tévedsz óriásit. Senkinek nem érdeke, hogy eltűnjenek a versenytársak?
Senkinek nem érdeke a pánik, zuhanás, ahol senki más nem is gondol befektetésre, miközben te olcsón felvásárolhatsz mindent? Nem mindenki megy tönkre, a legnagyobb tőkével bírók könnyedén túlélnek, aztán jobban prosperálnak majd, mint valaha. Mindenki azt hiszi, hogy a pump és a csúcsok környékén születnek a legnagyobb vagyonok, de ehhez pont a brutális összeomlások teremtik meg az alapot, amikor a befektetés zajlik.
Már-már közhely, de: "Buy when there is blood in the streets." -
koko52
nagyúr
-
torma1981
veterán
válasz
koko52
üzenetére
De nem lesz Végtelenségig. Ha tönkre mennek a cégek az kinek lesz jó? Melyik államnak? Senkinek nem érdeke. Nem lesz adó, stb csak a sok munkanélküli akiket el kell tartani. Tuti allamcsőd. Nálunk itt a paks. Eddig exportálni szoktuk az aramot nem? Akkor miért nőttek meg ennyire? Sanos a gáz az más. Azt nem tudjuk mi előállítani.
-
-
torma1981
veterán
válasz
koko52
üzenetére
És hova emelnek már árat? Ki fogja akkor megvenni a termékeket? Max a kaja, fűtés, stb és semmi nem lesz. Ha nem veszi senki akkor csökkenti fognak majd az árak. Végtelenségig nem lehet emelni. Így is rengeteg bolt, étterem stb bezárhat, mert senki nem fog feleslegesen koltekezni. Idegenforgalom szint úgy.
-
koko52
nagyúr
válasz
szokeherceg
üzenetére
23%-ot számoltak elemzők januárra. De az még az új csúcsok előtt voltak pár hete. Ha nem esik tovább a forint, akkor megállhatunk 30%-nál jelen energiaárak mellett. Jövő januártól indulnak a magasabb áru lekötések, tehát emelnek a cégek így a februári infláció még érdekesebb lehet.
-
koko52
nagyúr
válasz
szokeherceg
üzenetére
Ez nem a magyar valóság, ez európai valóság. Románoknál is a héten zártak be több gyárat. Majd amikor megugrik a munkanélküliség lesz pislogás, na meg az árak élelmiszer és vegyi vonalon is követik a 10X drágulást.
tlac: céges áram 3x250A és 3X 80A, de nyugodj meg, a lakossági követni fogja egész Európában.
Hohocali: " "megoldod ideiglenesen máshogy"- látom te tényleg így gondolkozol.

Jacek: és még olcsón kapták! Nekem többet mondott az Audax. -
válasz
szokeherceg
üzenetére
Nekem ez a 210 forint dobbenet tovabbra is...
-
-
EQMontoya
veterán
Árfolyammal mi történt ma? 10% fölötti esés az egesz crypto piacon azert valószínűleg nem a pillanatnyi rossz hangulat műve.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
koko52
üzenetére
Na látod, te is úgy gondolkodsz, ahogy én. Nem a 250Ft-ot választottad, hanem az általam felsoroltakból a "megoldod ideiglenesen máshogy"-at. A többi csak duma...
#82502 LuckyL : jelenleg nyár van, és megvan a következő évre is a szerződés. Ez félév. Nem én intéztem, hanem a társam, mutogatta pár hete a papírokat. Ha jól emlékszem, idén 40Ft körül kapjuk, jövőre 65-70. Ez jelenleg olcsóbb, mint a lakossági, főleg, ha azt év végén korrigálni fogják.
Tavasszal eladtam az 1 szem 3060-amat. Jött egy srác, beszélgettünk. 3060-akat vásárolt fel, elvitte az enyémet is. Valahogy előkerült a megtérülés, tarifák is. Valami ipartelepen járatta a rigjeit 15Ft-os ipari árammal. -
koko52
nagyúr
válasz
Hohocali
üzenetére
Te komolyan így gondolkodsz? Innentől senki ne kezdjen új vállalkozásba? Engem pl érint, mert új ingatlant vásároltunk és magánszemélyre voltam kénytelen íratni az órákat, hogy ne bontsák fel a szerződésemet. Ezt a költséget nem tudom leírni. Választhattam hogy bukom ezeket vagy kapok 250 ft-os áramot. Az éves felhasználásom kb 200 000 KWh. Szóval igen, rohadt sok vállalkozást érint.
-
haxiboy
veterán
válasz
Hohocali
üzenetére
Faterom esztergályos, a munkaköltségeik az egekbe fognak szökni...
De amikor én akartam vállalkozásként ampert bővíteni és be akartak terelni az Audax alá, még idén év elején akkor is 80ft/kw nettó áron akarták rámsózni + a sallang.
Nem beszélve arról hogy 1M ft körül lett volna csak a bővítés díja, de azt nem tudták megmondani hogy kb mikorra lenne meg.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
koko52
üzenetére
Így van. Ez hány %-a a cégeknek?
Te kötöttél volna ennyiért? Vagy megkötötted volna korábban, vagy kivársz, vagy megoldod ideiglenesen máshogy?
Tudsz olyanról, akinek tényleg számít az áram ára (tehát nem egy iroda lámpával, PC-vel, meg kávéfőzővel), és ennyiért kötött? Mert addig ez csak rémhír...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- E-book olvasók
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Trollok komolyan
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- További aktív témák...
- WELOCK smart lock ToucA51 okoszár
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 7700 XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD / 650w Gold!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB Cream használt, karcos kijelző 6 hónap garancia
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
- 27% - ÚJ GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5090 / 48GB 6000MHz / 2TB NVMe / 1250W Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

....mintha rémlene valami LHR dolog
(valszeg ez lesz, márcsak az áram ár miatt is)
), amiből ment a zsé a haverokhoz, bailoutok az arra nem érdemes cégek esetében, felpumpált tőzsdék, és a lockdownok miatt visszafogott pénzforgás, így az infláció nem jelentkezett azonnal, a haverok pedig be tudtak vásárolni a plusz zsével egyelőre durva infláció nélküli környezetben.