Hirdetés
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
LuckyL
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
azt azért ne felejtsd el hogy ezek a szép nagy inflációs számok a múltat tükrözik
ezekhez már nem most kell okosnak lenni, korábban kellett volnaszámtek cuccok pl fele annyiba kerülnek pl mint fél éve, forintban
szóval attól is függ mire költessz, ha minden pénzeden kaját veszel akkor szar jah#84445Kiskokó
felőlem bármire költheted a pénzed, én csak annyit írtam nem 2 hanem 15
-
LuckyL
őstag
-
LuckyL
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
elmagyarázom neked, nem bonyolult
minden "olcsó" most nem csak a crypto
ha bízol benne hogy 1-2-3 év mulva megint pénzbőség lesz akkor sokmindent vehetsz, ami jó megtérülést hoz majd
cryptot vagy mást isés egyébként ha elolvasod honnan indult a beszélgetés, akkor láthatod hogy hardverek kapcsán
-
-
LuckyL
őstag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
-
LuckyL
őstag
válasz
Fox Mulder
üzenetére
ez egy óriási kavar a fejekben hogy le kell váltani a rendes pénzt, fogalmam sincs ki találta ezt ki először
a crypto egy remekül működő alternativ rendszer már most is, nem kell leváltania semmit sem szerintem
az viszont biztos hogy a belépés egyre könnyebb lesz, az utóbbi 1-2 évben remek appok vannak már -
LuckyL
őstag
-
LuckyL
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
-
LuckyL
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
mindenki volt kezdő
-
LuckyL
őstag
válasz
zsoltictrl
üzenetére
kellene eth is a tárcára hogy fedezze a gas fee-t
-
LuckyL
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
csak ugye 99% jeleneti ezeket az invoiceokat, mint ahogy a fórumtárs is látszik hogy jelentette, ha pedig jön 10-20 report akkor gondolom egyből zárolják a fiókot
tehát kell legyen valami megoldás hogy a rendszeren kívülről küldenek paypal invoicet, érdekes kérdés ez majd utánanézek -
LuckyL
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
egy valamit nem értek még, hogy hogyan csináltak "Coinbase" néven paypal fiókot, és hogy nem törli a fiókot a paypal
persze feltételezem, hogy csak paypal fiókkal lehet invoicot küldeni, de lehet hogy van erre valamiféle más megoldás
mert azt hogy feltört coinbase fiókból küldték azért zárom ki, mert kizárt hogy iylen alacsony szám lenne az invoice number -
LuckyL
őstag
válasz
LuckyL
üzenetére
ahh rákeresetem a telefonszámra alul, biztos hogy scam, ha beirod googlbe, az első találat írja hogy fake paypal invoicokat küldözgetnek
viszont azt akkor csak rosszul írtad, hogy ez nem a paypal fiókodon belül van, hanem külön kaptad mailben igaz???
szerk: közben arra is rájöttem, hogy nem a paypal írja az automatikus terhelést, haenm a fake invoiceban van benne kommentben
baromi jól elbeszélgetek magammal, de mostmár értem az egészet
-
LuckyL
őstag
ha megnézed a Bill to menüpontot, a "Dear, " alatt az látszik hogy nem tudják a nevedet, mert csak egy mailcím van beírva
tehát átverős email szerintem
illetve az invoice number nél a 60 ezer körüli sorszám meglehetősen fura lenne egy coinbasenél, főleg hogy évszám sincs benne
tehát azt jelentené, hogy ez a 60 ezredik (kb) coinbase számla, mióta működnek, ami ha belegondolsz elég fura lenne
közbe most olvasom hogy paypalra kaptad, ez viszont nem változtat a dolgon, mert bárki küldhet paypal invoicet, ha tudom a mailcímedet én is tudnék küldeni neked
esetleg még az jutott eszembe, hogy feltörték akár valaki másnak a coinbase fiókját és megpróbálnak paypal címeket hozzáadogatni, hátha fizet valaki
de ilyet meg nemigen láttam még hogy automatikusan elutalja a paypal az invoiceot ha nem törlödna szóval a fene tudja
-
LuckyL
őstag
válasz
Maxximus
üzenetére
én most kezdtem el szétszedegetni a maradék 6600-as amds gépeimet, még van egy pár darab, de szépen fokozatosan megszabadulok tőlük
az a helyzet hogy még ingyen árammal is csak jelképes pénzt hoznak, nem éri meg foglalkozni vele
paradoxon ez, mert lehet hogy majd sokat fognak érni a coinok ha lesz megint bull market, csakhogy sokkal egyszerűbb megvenni pénzért mint bányászni
lehet egy párat megtartok hátha ezeknek is felmegy majd az ára ha megint profitos lesz a mining, de nem látom hogy lenne élet eth után sajnos, pedig sokáig bíztam a dologban
-
LuckyL
őstag
válasz
Nerazim
üzenetére
megnyitottam a fő oldalt, kiírták soha nem volt egyetlen negatív eredményes napjuk sem
röviden annyit tudok mondani, hogy azt a pénzt bízd rájuk, amit soha többet nem szeretnél viszont látni!
nem tudom hány éves vagy, én közel 40, és 20 éve látom ezt a fajta "csoda kereskedőrobot" -os átbaszást részvény, devizapárok és egyebek kapcsán
mindenki minden pénzét elveszti vele általában amit befizet, itt csak annyi az újdonság, hogy crpytoval basznak át, és így még az a minimális jogorvoslat is kizárt, ami egyébként más esetben sem hoz eredményt -
LuckyL
őstag
válasz
phanzetomox
üzenetére
miért nem olvasod le a villanyórát
-
LuckyL
őstag
-
LuckyL
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
a btc is privát lenne, ha nem kapcsolódnának a címek KYC-s centralizált tőzsdei accountokhoz, és kizártnak tartom hogy satoshinak ez lett volna a célja.
azért ki ne találd már hogy az volt a célja a bitcoinal hogy midnenféle céges szereplők felhalmozzák, meg spekulációs eszköz legyen
szabadság nincs anonimitás nélkül, az hogy nem kell rejtegetned valamit, nem azt jelenti hogy meg kell osztani másokkaligenis állítom, hogy a monero az "igazi bitcoin", ahogy lennie kellett volna eredetileg, csak akkor még nem állt az a tudás rendelkezésre
-
LuckyL
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
a cryptot nem lehet szabályozni
az usa megszabhatja hogy a cégei mibe fektethetnek, milyen centralizált tőzsdék szolgáltathatnak amerikaiaknak, de ennyi
onnantól hogy valaki hozzájutott a btchez vagy valami stabilcoinhoz, azt csinál vele amit akar, nyugodtan hozzáfér más projektekhez is
ez az egész szabályozási dilemma csak abból a szempontból lényeges, hogy mibe tud áramolni a jövőben a kevésbé hozzáértő emberek pénze, mert őket lehet "bekorlátozni"előre látom hogy az lesz a vége, hogy mindenféle szarokat fognak szép papirmunkával eladni a VC-k, a jó projektek meg, ahol nincs ennyi kezdőtőke maradnak kicsik
-
LuckyL
őstag
válasz
xzeebyt
üzenetére
nem történik vele semmi
az idők végezetéig ott lesz érintetlenül
mostanában nem olvastam erről friss cikket, de tudom hogy a btc supply jelentős része elveszett ilyen módon, főleg a régi időkből, amikor még nem ért semmit és nem vigyáztak rá,
ez a többiek btc-ének növeli az árát, hiszen amikor felmegy az ár, nem adnak bele a piacba, ezáltal még magasabbra mehet#83721dannyl
vannak programok, amikkel lehet 100% os másolatot készíteni a driveról kikódolás nélkül, és ezután lehetne próbálkozni a feltöréssel anélkül a kockázat nélkül hogy megsérül az adat -
LuckyL
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
semmi ilyesmi nincs, remélem nem volt bent pénzed, de ha volt ne számíts egy fillérre sem
már közben a maradékot is ellopták "hackertámadással", de belsős munka volt, követem twitteren a storyt -
LuckyL
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
az alapján amit én olvastam, azokat már rég ellopták, csak eddig nem volt "bankrun" és nem derült ki
-
LuckyL
őstag
-
LuckyL
őstag
válasz
Celithrandi
üzenetére
szia, ha jól emlékszem, az még több hónap innen, mire a merge előtt stakelt eth beváltható lesz
-
LuckyL
őstag
válasz
xzeebyt
üzenetére
ha arra fogadsz hogy vége a világnak, akkor bunkert építs és tartósélelmiszert tárolj be
ha arra fogadsz, hogy mint minden válságnak ennek is vége lesz, akkor oylasmit vegyél, aminek jelentősen lement az ára a csúcshoz képest és benne van a profit lehetősége
pl részvény, cryptoha kivárnál még az is lehet jó, és nézhetsz majd ingatlant, ha lesz áresés, én pl itt debrecenben és kornyékén már látok olyan ajánlatokat, amiket tavaly pillanatok alatt elvittek volna
ilyen festmény, ritka autó témával én óvatos lennék, alapos piacismeret nélkül nem vágnék bele
arannyal óvatos lennék, dollárban pont annyit ér mint 10 évvel ezelőtt
-
LuckyL
őstag
érdekes az autóhoz hasonlítani
amit legutóbb vettem furgont 3.4 nettoért 17-ben, az most 5 fölött ér nettoban
5 évesen, garancia nélkül#83128kwzatz
nem azt mondom hogy nem igaz amit írsz, azt mondom hogy nem te fingtad a passzátszelet és ezeket már beárazta a piac
nyílván kártyánként változik a helyzet, akinek van még karija az majd mérlegel, megnézi a számokat
én is lehet hogy fogok eladni nvidiából, majd meglátom -
LuckyL
őstag
azt az amortizáció dolgot szerintem gondold át, most annyira lent vannak az árak, hogy akár karácsonyig simán megérheti tartani a karikat, majd akkor elviszik
ráadásul egy garanciális elektronikai eszköznél a mostani inflációs környzetben nem is értem miről beszélsz amortizáció címén...
kicsit azt érzem, hogy szerinted az az okos aki eladja a cuccát most, pedig ez a legnagyobb butaság véleményem szerint -
LuckyL
őstag
A mostani használt árak sztem még legalább le fognak feleződni.
5 év crypto bányászati tapasztalattal és 15+ év hardver kereskedéssel a hátam mögött mondom neked hogy ez kizárt
annyira alacsony már a mostani bázis és akkora az infláció, hogy ez teljesen esélytelen
konkrét modellekről lehet esetleg vitatkozni, de hogy pl egy szuperjó (mostanáig) bányászkártya rx 6600 40-50 ezer ft ért menjen, azt én nem látom bele a piacba -
-
LuckyL
őstag
válasz
üzenetére
a legutóbbi 2018-as példa alapján ha csak a polcon tárolta volna valaki 2-3 évig a vga-t és nem bányászik vele többet, akkor is hatalmas haszonnal adhatta volna el 21-ben
nekem konkrétan volt valami hirdetésem még 2017ből valami gagyi magyar cryptos hirdetőoldalon, amihez már elvesztettem a hozzáférést, ezért nem tudtam letörölni
ha nem írt rám 2021 ben 150 ember tavaly a 4 évvel azelőtti hirdetésre akkor egy sem
mivel a jövőbe nem lát senki, ezért csak múltbeli példából indulhatunk ki, ez alapján pedig azt mondom türelem
lesz itt megint bull market amikor a madarakra rá lehet sózni mindent, coint, kártyát 10x áronbiztos? dehogy
megéri az iszonyat profit a kockázatot? nekem biztos
ha nem fogja megérni bányászni, az én kártyáim akkor sem mennek piacra pánikból -
LuckyL
őstag
jajj nem akarok vészmadárkodni, de 250ft a céges áram
nem lepne meg ha felemelnék a lakosságnak is a 70 ft limit feletti árat
fidesz módra 10 perces határidővel.... -
LuckyL
őstag
válasz
koko52
üzenetére
ilyenkor ha jelentősen csökken az ár, akkor sem léphetsz ki a szerződésből, akár kötbérrel?
mi van ha szerződésed van, de átiratod másik cégre az órát?nem azt mondom, hogy csökkenni fog, csak kiváncsi vagyok, én még nem kötöttem piaci szerződést és nem tudom hogyan működik
-
LuckyL
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
the greater the risk, greater the reward...
minden ár és odds kérdése, ezen múlik a hosszútávú nyereség, akárcsak a sportfogadásbante azt mondod kizárt hogy történjen valami
én azt mondom adok rá oddsot
kérdés hogy te oda mered e tenni a pénzed a véleményed mellé vagy csak kibicelszpl te meg vagy győződve róla hogy lesz merge 1 hónap mulva
én azt mondom nem lesz, pedig mindenki azt hiszi
na de mivel te kibicelsz, nem fogsz adni egy 5x szorzót a pénzemrehogy tudok mégis fogadni rá?
veszek egy 50 ezres bányagépet 10 ezerért
érted már?
ez csak példa, de azthiszem érthető
-
LuckyL
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
van pow fork, azthiszem ez az talán [link]
ha van eth-t, megkaptad airdropbanvalóban nem rózsásak a kilátások, de mindent az ár függvényében kell értelmezni
ha szuper kilátások lennének akkor ez a miner nem 10k dollár lenne hanem 50
és mint látjuk a bitmain honlapján sold out így is -
-
LuckyL
őstag
válasz
varmi2
üzenetére
példák, spekulációk
-merget elhalasztják, akkor ez egy extrém hatékony és profitábilis gép marad
-lesz hozzá etc firmware, vagy az új eth pow fork felfutígy hirtelen ez a kettő jut eszembe, de mindig meglep a crypto
már csak abba gondolj bele hogy magának a gépnek az értéke is azonnal 5x lesz, ha valami pozitív történne, bányászni sem kell vele, ha eladnád inkább
én nem hülyézném le aki ilyet vesz, számomra az a hülye, aki tavaly az őrületben (május, november) nem profitot realizált, hanem bevásárolt
Új hozzászólás Aktív témák
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vicces képek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest