Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• EQMontoya

veterán

Felmerult bennem egy ideje, hogy lehet-e vajon lakaskompatibilis (azaz csendes es zart) banyaszgepet epiteni.
    Ez aztan akkor oltott benne vegkepp eros elhatarozast, amikor azt lattam, hogy ebayen boven olcsobban lehet vizesblokkal szerelt kartyakat venni, mint a simakat.
    Nyilvan az atlag banyasznak nem tul jok.
    Viszont az igy 2-3 kartyan fogott penzbol boven kijon egy pumpa, meg par radi.

Szoval igy lett 2db vega56 (a nano verzio) Biksky blokkal, meg egy Vega 64 referencia Alphacool blokkal, amit aztan flasheltem Vega 56-ra.

Oke, kellene egy haz, amiben elfer sok radi. Itt egy [Lian Li O11 XL] -re esett a valasztas, foleg, mert apron mostansag ezeket meglepoen barati aron lehet kapni.

Radiatorbol sikerult beszerezni a 280*60-ast (ez ment alulra), egy 140*30-ast (ez felulre), meg egy 120*60-ast (ez hatra, de vegul inkabb kivulre). Egy Alphacool pumpa egybeepitve egy tartallya, es sok Alphacool cso.
    Utobbiakbol az a verzio, ami kozepen osszecsavaros. Ez azert jo, mert ha a csovet szetszedi az ember kozepen, akkor a vegdarabokban a nyomas automatikusan lezarja a csovek veget, tehat barmelyik komponens (akar radi, akar kartya) kiveheto a rendszerbol anelkul, hogy elfolyna a viz.

Igy nez ki a cucc belul:
    [belso kep]
    Hatul a tap es ventik kabelezese:
    [hatso kep]
    Teton a szellozes:
    [teto kep]
    Es rendesen osszerakva:
    [kép] [kép]

A vegere pedig a szamok: a 3 Vega egyuttes termelese 155 MH/s. A teljes rendszer falbol mert fogyasztasa 560W korul alakul.
    Az osszes venti fordulatszamszabalyzottan megy biosbol. A zajszint: nehez viszonyitani, nem teljesen nema, de halkabb, mint a viszonylag modern Fujitsu klima belterije. Szoval egy nappaliban siman hasznalhato, a legtobb ember szerintem kenyelmesen tud aludni mellette, de nyilvan van, aki erzekenyebb erre.

A homersekletek:
    [kép]
    Ez mar tobb ora futas utan keszult, tehat atmelegedett a viz, a radik, minden.
    Ennel ki lehetne sokkal alacsonyabbakat hozni, ha maxon mennenek a ventik, de itt inkabb a csend es az esztetikus kinezet volt a cel.

Szoval a kerdesre a valasz: sok melo, de megoldhato. :)

Disclaimer: ne csinald utanam, sok vele a szopas! :D

Új hozzászólás Aktív témák