- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megvan a Xiaomi 17 és 17 Ultra európai ára
- kompakt csúcstablettel készül a Lenovo
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Mert a chown után kellett volna egy -R , anélkül csak azt az egy könyvtárat állította át, a tartalmát (alkönyvtárak, fájlok) nem ;-) Tehát: chown -R felhasználó könyvtár
-
Vasti74
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ha a jogosultságok passzolnak, akkor hozzá kell férned! ;-) Csatolás előtt vedd tulajdonba a könyvtárat, ahová csatolod. Utána meg nézd meg a felcsatolt meghajtón lévő fájlok tulajdonosát, mert lehet, hogy nem te vagy... ;-) Ezt egyszer kell megcsinálni, aztán onnantól boldogság.
Nálam is volt már olyan, hogy valamikor más volt az uid-je a felhasználómnak, és az akkor használt külső vinyón lévő fájlokhoz nem fértem hozzá később másik rendszeren - ez tök normális, így működnek a jogosultságok, sőt, ezért vannak ;-)
-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Gnome Commander start --> rákattintasz a megfelelelő meghajtóra --> kész. A legegyszerűbb, nem szükséges parancssorban matatni.
-
VikMorroHun
őstag
Sziasztok!
Van egy Ext4 partíció, és sehogy nem tudom rendesen csatolni /etc/fstab-ban. Van, amikor sikerül, csak nincs hozzá írási jog (SteamLibrary-t akarok rakni rá).
Pontosan mit kellene beírni az engedélyekhez? -
nubreed
nagyúr
Foobar2000 illetve Hwinfo64 alternetíva létezik Linuxra? Az Audacious-t a Rhytmbox -ot is próbálgatom de egyik sem jön közelébe sem a Foobar testre szabhatóságának pl.
Illetve létezik-e olyan video lejátszó ami támogatja a külső filterek használatát Linux alatt, gondolok itt a LAV Audio és Video filterekre?
-
válasz
Petya XT
üzenetére
Akkor evvel tartoztam. HD7970 bepakolva.
Win11 belövés kész.
És akkor jöjjön a Linux.
HD7970 :
GTX1650 :
A kártya-váltó a tálcán van a systray oldalon. -
nubreed
nagyúr
válasz
NeoPampalini
üzenetére
Tökéletesen működik, köszönöm!
-
NeoPampalini
senior tag
-
nubreed
nagyúr
A Panel -en megjelenő program ikonokat ki lehet szélesíteni valahogy? Erre gondolok:
Így szeretném, ahogy ezen a Windows 11 screenshoton van.Más: Cinnamenut használok a default menü helyett és van arra lehetőség, hogy valahogy megjelenítsem a recent programokat a használatuk időrendjében?
-
Zó
senior tag
válasz
Vasti74
üzenetére
Az eszközeltávolítós ikon végre ott a tálcán, és működik, SSD-vel is :-)
Ez nálam is megjavult tegnap vagy tegnapelőtt. A többi említett meg nem volt. Viszont ettől még belefér, hogy többféle konfigon többféle disztrót tartok, mondhatni, élesben tesztelek. Nekem mindhárom főbb gépemre úgy ment fel háromféle disztró, hogy legyalultam a Windowst (ami nem is feltétlen saját volt), és egyből élesben mentek fel, és mind maradt azóta is. Nem mondom, hogy ez az ajánlott, de lehet veszélyesen is élni

-
Vasti74
senior tag
válasz
Vasti74
üzenetére
Valamit dolgoznak a fejlesztők, az tuti ;-) Ma vettem észre, hogy a 200%-ra méretezett 4k kijelzőmön bejelentkezés után most az van, hogy:
- a FF jól méretezett marad, amíg új lapot nem nyitok. Az már mintha 400%-on lenne, amíg teljes méretűre nem teszem az ablakot, aztán meg vissza.
- a Chrome viszont 100%-ra méretezettként jelenik meg (nagyon apró minden) egy pillanatra, aztán átáll magától a megfelelőre.Az eszközeltávolítós ikon végre ott a tálcán, és működik, SSD-vel is :-)
Alakul, alakul... Pedig most hozta meg a postás a kis tesztmasinámat a disztróváltáshoz ;-)
-
válasz
Petya XT
üzenetére
Kiemeltem, most tettem a megpusztult HD6870 helyére pont egy HD 7970- et. Lezárom, aztán megy a helyére, belövés, teszt, majd dobok be képeket.
SLI/CF- el nem foglalkozom(kivétel a Voodoo2). A 7970 XP/(Linux)- hoz kell, a GTX meg csak Win11-Linux, persze mindkettő megy Linux alatt is. A 7970 még kell DOS/Win3.11 alá is - tudom, a modernizált DOS/Win3.11/Win98 drivereket, utilokat sokan nem értik minek is modern gépben, a madness retró egyfajta hobbi.
Itt pld Win11 alatt a Radeon+NV - [link] , de akkor lesz Linux alatt is egy összesítő kép, és mindkét kártyával teszt.
Suspendet nem próbálom, nekem nem kell, alapból tiltom az ilyesmit.
-
Petya XT
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
...és akkor ne sétáljak neki a Tiszának... Idedobod a képet erről a finoman szólva is egzotikus gépről, ahol patikán megy a 22-es Mint.
Ha megkérdezhetem, miért kell a két kártya? Vagy csak kíváncsiság? SLI-ben nem gondolkodtál két Nvidiával? Tudom, hogy ezek az újabbak már nem tudják, de szerintem a 900-as széria még ilyen. Volt nekem annak idején egy HD 7970-em, de valamiért nem voltam vele megelégedve. Melegedett, zabált, de igazi teljesítmény nem volt mögötte....vagy én úgy érzékeltem, hogy nincs. Többet vártam tőle, el is passzoltam. Nem ASUS volt, hanem XFX.
Suspend, Mint 21. Semmi probléma. Végre.
-
válasz
Petya XT
üzenetére
Relatív. Az elsődleges kártya amelyik a PCIe x 16 /1 slotban tanyázik, persze a Taichi lapon ez is felülbírálható, lehet a /2 x16 slot is (hasonlóan mint a szerver chipsetes X99- ben). Bár Linux vs Win szempontból mindegy melyikkel jelentkezik be az oprendszer, Win alatt a driverben, Linux alatt a váltóban állítható a tükrözés, kiterjesztés, avagy az elsődleges kijelző. Két külön monitoron annyi, hogy realtime látható, 1 monitorra 2 csatival meg visszaszámol a jóváhagyás, addig kell átkapcsolni, jóváhagyni, amíg le nem telik az idő.
A két kártya egyidejüleg működik tehát, feltéve ha különbözőek, ha az egyik NV a másik Radeon, akkor semmi gond. Két NV is megoldható, de ott csak az egyik fog működni, ha a másik kell, akkor arra kell rábootolni UEFI- ből. Az már részletkérdés hogy 1 vagy 2 monitoron játszuk ezt.
Ezen a fotón pld látható hogy a félretró Radeon van az elsődleges slotban, a modernebb NV pedig a másodlagosban, de ezen a lapon mindegy, mindkét slot teljesértékű x16 lanes.
-
Petya XT
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
...számomra ideg(igen). Egyszerű Intel brand, de így működni rendszert én még nem láttam, mióta Mintet használok. Azért ugrottam visszafelé, mert lehetett volna Manjaro Cinnamon is, de ott is sok a bug. Meló után nem feltételenül egy összeomlott rendszert szeretnék látni. Valakinél biztos patika, nálam semmi extra hardver tekintetében, nem egy összekukázott gép, de mégsem megy rendesen. És eljött a pont, amikor elég.
-
Petya XT
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Azt nem tudom, mert az Nvidia Prime-ot eddig csak Intel--->Nvidia kombinációval próbáltam ki. Nekem sincsen két DP portom az Nvidián, így a Dell alap 2 kimenetére van dugva, de a kis Nvidia dolgozik alájuk.
Ez tényleg érdekes dolog, írd már be légyszíves, hogy sikerült e váltogatni a két kártya között. -
válasz
Petya XT
üzenetére
Kössz az instrukciót
HD6870 jó volt amúgy, de megpusztult (ebben a gépben ; X99- ben még jó a 3 ventis Giga verzió).
Meglássuk, az átkapcsolgató felmegy magától NVidia<>Radeon, aztán majd kiderül, hogy az egyel későbbi Ati széria mit is tud felmutatni. -
Petya XT
senior tag
Lezárult a 22-es Mint. A soha viszont nem látásra. Soha nem írtam még ilyet linuxról, de egyszer minden eljön.
-
Petya XT
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nem biztos, hogy zökkenőmentes lesz. Lehet, hogy a radeon driver helyett az amdgpu-t kell ráerőszakolni. Én egy régi AMD kártyával így jártam. Ha teljesítménybeli romlást tapasztalsz, akár videó lejátszás alatt is, akkor erre érdemes ránézni, hogy mit használ kernelszinten.
-
Érkezik a HD7970 3 slotos szörnyecske.
A GTX1650 áramtermelő mellé lesz, azért ennek a fogyasztása már amolyan mérhető kategória
Még jó hogy a géphez 850W FSP- t választottam.
Meglátjuk mit flexel MINT alatt
-
vallas
őstag
válasz
vallas
üzenetére
chatgpt barátunknak beadtam a hibám, ezt írta...
Cinnamon
AMD integrált (5700G / Vega)
200% skálázás
asztali gép, hosszú idle
Idle közben az amdgpu driver energiatakarékos állapotba vált, a Cinnamon meg nem számolja újra rendesen a DPI-t.
Firefox érzékenyebb rá, ezért ott látod először.
Az, hogy ablak átméretezésre javul, 100% bizonyíték erre.adott 3 javaslatot, az egyikben firefoxban kell kikapcsolni a
❌ Ajánlott teljesítménybeállítások
❌ Hardveres gyorsítás használataezt most megpróbálom, aztán jelzek...
-
Petya XT
senior tag
Ez a suspend dolog csak nem akar helyreállni. Tegnap volt Cinnamon frissítés is, és sok más is. Ébredéskor csonttá fagy a Cinnamon, aztán összeomlik. Befejeztem a sz@rakodást ezzel. Megy vissza a 21.3 ezen a gépen.
-
-
-
Vasti74
senior tag
Valaki nemrég írta, hogy néha csontra fagy a gépe. Én meg azt állítottam, hogy azért ilyet nem szokott csinálni egy linux...
Jelentem, de ;-)
Elkezdte nem is tudom, úgy egy hete a gépem. És ami az érdekes: nálam soha, az asszonynál meg (természetesen ugyanaz a gép, csak másik felhasználó) rendszeresen az van, hogy bejelentkezik, és vége, az egérmutató mozog, és ennyit tud a rendszer. Kikapcs, bekapcs, aztán jó. Egy ideig - néhány bejelentkezésig, mert még csak nem is következetes, hogy akkor most már mindig lefagy ;-)
Cooooool :-)
-
nubreed
nagyúr
Logitech G502 Lightspeed egérhez való Logitech G Hub szoftver alternatívát keresek Mint alá. Tudnátok esetleg ajánlani valamit? Játék profilok nem kellenek, de legalább annyit tudjon ez az alternetíva, hogy az egér gombjait testre lehessen szabni, például Firefox alatt Windows alatt arra volt beállítva, hogy Tab -ot váltson. Vagy egy másik programban bezárja az ablakot. Ilyesmikre gondolok, van ilyen program vagy esetleg beállítás Mint alá?
-
Petya XT
senior tag
válasz
Vasti74
üzenetére
Ez azért most hosszú idő után változott hirtelen, sokat. Az sem segített, hogy nem LTS kernelen van a 22.3, hanem magasabb verziószámon. Így előfordul az az abszúrd helyzet, hogy két gép közül az egyik 6.8.x-en van, a másik 6.14.x-en. Opcionális hibaforrás. Az appletek meg csúnya szóval élve, el vannak maradva. Van olyan amihez évek óta nem nyúltak hozzá, mert minek, úgysem változik a Cinnamon.....Nah ezekkel van most probléma. De ez az applet hiba legyen a legkevesebb, a suspend, HDMI hang...ezek már fajsúlyosabb hibák. Én is végigjártam vele már mindent. GRUB szerkesztést az Intel driverre, UEFI S4,S5 Deep sleep controlon át mindent. Nem boldogultam vele. Az Nvidiát is visszaléptették 580-as driverről, a régi, 535-ös verzióra a 22-es Mintben. Manjaro-n 590...
Egyre nagyobb itt a káosz, én úgy veszem észre. Nem csak Mintnél, hanem általában is bonyolultabb lett az élet. Manjaro-n is látok olyan dolgokat, amik eddig nem voltak.
De tényleg mindegy....Ha jó a rendszer, akkor majd én b@szom el, ha más, az fáj...
-
Zó
senior tag
válasz
nubreed
üzenetére
Pont Minten nincs sok tapasztaaltom Nvidiával, de más disztróval nincsenek vészes tapasztaltaim. Teljesítményesés van, mert a 3060 benéz így a 6600 szintje alá, de amúgy jól funkcionál. Arra is volt példa, hogy Nvidiával bele kellett túrnom a játék konfigfájlába, hogy fusson, nem mintha fájdalmas lett volna bemásolni a pár sort.
-
syler123
veterán
Nektek sem megy a Sleep mode az újabb frissítések után? Korábban ment, de most nem, sőt, ha rákattintok a felfüggesztésre, akkor utána már a kikapcsolós menü sem jön be többet, a Shutdown paranccsal tudom csak kikapcsolni a gépet.
Ha pedig az automatikus sleep mód lép érvénybe, akkor meg nem ébred fel a gép.
-
Vasti74
senior tag
válasz
Petya XT
üzenetére
Azért az egy kicsit elgondolkodtató, hogy egy rendszer frissül, de egyes, amúgy szerves részét képező elemei meg nem, és nem is kompatibilisek az új akármikkel.
Jó alaposan kiforralták és letesztelték a cuccost, mielőtt élesítették ;-)
Gondolták falura jó lesz: kép van a monitoron, a böngésző elindul (aztán meg baromságokat csinál, de az már részletkérdés, működik, ne elégedetlenkedjünk) , a többi majd. Egyszer. Talán. Csak hát közben meg jön egy új verzió, új hibákkal, még mielőtt az előző elkezdene rendesen működni ;-) -
nubreed
nagyúr
Szia,
Köszönöm a választ! Nekem nVidia rtx 4070 Super kártyám van és úgy tudom (ahogy utána mentem a dolgoknak), hogy az nv kártyák még bizonyos esetekben hátrányban vannak Linux alatti játékoknál az AMD kártyákhoz képest, de folyamatosan fejlődik a dolog és lehet, hogy ez már egy outdated információ. Egy próbát mindenképp teszek, a héten biztos felrakom valamelyik nap a gépemre a Mint -et, egy külön 500 gigás ssd-re (a Windows egyelőre marad a másik ssd-n) aztán meglátjuk.
-
Vasti74
senior tag
válasz
Petya XT
üzenetére
És tényleg :-) Nem használtam mostanában pendrájvot, ezért nem vettem észre, hogy azzal működik! Megjelenik az ikon, és le lehet választani. SSD-vel nem... Sőt szerintem vinyónál sem, mintha azt is dugtam volna rá.
Rendszerváltás... Próbálgattam Plasma-s disztrókat, de még több minden zavart - idegesített bennük ;-) Kompromisszum az élet. De éppen azon filóztam, hogy veszek valami olcsó mini gépet próbálgatni ezt-azt, hátha éppen belefutottam egy problémásabb életszakaszába a Plasma-nak ;-) De a gépemet csak úgy nem kezdem el újratelepítgetni: majd ha találok valami olyat, ami jó. Bár persze ez is necces: mert veszek valami 8.gen Intel-es minit, minden szép és jó, aztán amikor a Ryzen 5 procis gépemen is átállok, akkor meg kezdődnek a bajok... ;-)
Én Windows-t az elmúlt kb. 14 évben csak a gyerekeim gépein láttam, de amíg megfrissítem, meg persze párszor már újra is telepítettem a különböző gépeket, na annyi elég is volt a Windows-os életből ;-)
Pár napja éppen a nagyobbik hozta haza a laptopját, HP Elitebook 8.gen i7 procival, 16GB memória, nvme SSD-vel. Mivel rég láttam, 23Hakármi W11 volt rajta, volt pendrájvon friss telepítőm, rádugtam, megfrissítettem, meg utána ami maradt, aztán az Office-t, meg a böngészőket, stb. 14 órakor álltam neki, valamikor 19-20 óra között végzett... Noormáááális?! ;-) -
Zó
senior tag
válasz
nubreed
üzenetére
Rendszeresen játszom MInten (bár jellemzően nem a legfrissebb játékokkal, de olyannal se volt még gondom), teljesen alkalmas rá, Radeonnal a legtöbb játékban nem érzékelek érdemi teljesítményvesztést sem a windowsos benchmarkokhoz képest. KOntrollerek is működnek.
Ettől még hozhat valamit egy Arch-alapú disztró vele szemben (használok azt is, de másik gépen Nvidiával), de nem érzem azt, hogy muszáj lenne miatta váltani, ha nem fontos szempont a HDR.
-
Petya XT
senior tag
Igen, nem tökéletes még. Azt mondjuk nem értem, hogy mi különbség a pendrive és egy külső SSD között, ebből a szempontból. Van, hogy leválasztás után is "beragad", nem tűnik el a panelikon. A Mint fórumán is téma ez a bug, valószínűleg hamarosan javításra kerül. Annyiból problémás, ha valaki ehhez szokott, és nem választja le normálisan mondjuk az NTFS lemezét, jó eséllyel javíthat utána fájlrendszert is.
Vasti74: Azóta sokszor sok minden frissült, de minden nálam állandóan jelentkező hiba maradt.
Ezért írtam a múltkor, hogy sokszor nincs más megoldás, csak a rendszerváltás. Nálam is olyan hibák vannak, amik a hardvereimre vezethetőek vissza, így nem is lesz jobb. Ha nem járt volna le a 20.3/20.04 támogatása, pakolnám is vissza.... vagy lehet menekülni előre. De mindegyiken lesz valami. Tegnap kipróbáltam a kis AMD kártyám miatt, hogy mit csinál Windows 11 alatt. Fél óra sem kellett és ordítva menekültem vissza. Akkor rájöttem, hogy nem is olyan bugos a Mint sem.

-
Vasti74
senior tag
-
Tim82
félisten
válasz
Petya XT
üzenetére
Azért, ha van kedved nézd meg az öreg masinákon.
Na, odáig még nem jutottam el.
De egy Ryzen 5 4650U procis Thinkpad-re telepítettem teljesen tisztán, már 22.3 ISO-ból Mint-et és az eszközleválasztás nem jelent meg itt sem az első pár napban. Most, hogy írom ezt a hsz.-t az érintett notiról, kipróbáltam - most már igen, de ugye az eltelt pár napban jött pár frissítés. -
nubreed
nagyúr
Sziasztok!
Én is szeretnék áttérni Linuxra, a Windows 11 -ből kezd nagyon elegem lenni. A Linux Mint lenne az első kiszemelt választottam, Live USB-ről pár próbálgatom pár napja és alapvetően nagyon szimpatikus, de lévén, hogy live usb igazán komoly dolgokba még nem mentem bele. De nekem fontos lenne az is, hogy a Steam játékok a lehető legjobban menjenek. Azonban ebből a szempontból kicsit elbizonytalanodtam, sokan a neten inkább ajánlják a CachyOS -t játékra mint a Mintet. Mennyire valós ez? Itt vannak olyanok akik napi/heti szinten játszanak legalább a Minten? Ha igen, szívesen olvasnám az ő tapasztalataikat ebben a témában.
-
zizidor
őstag
Nem ez a probléma, hanem összeakad az IGP és a GPU. A hardveres dekódolást munkára lehet fogni, de nem jelenik meg a kép. A Gemini szerint (elég részletesen elmagyarázza minden jelenség technikai okát) a kernel ismert hibája miatt elveszik a dekódolt kép. Felvetettem neki, hogy más programoknál (pl. VLC, Celluloid) csont nélkül működik. A válasz az volt, hogy ezek egyszerű lejátszók, a dekódolt képkocka egyből megy ki a megjelenítőre. A böngészőknél viszont nem, azok visszaolvassák a memóriából utófeldolgozásra, ezután az oldal leképezésével kerül a helyére. A visszaolvasásnál van a probléma, vagy rossz helyre küldi a szoftver, vagy rossz helyről próbálja visszaolvasni.
Ezt még meg lehet oldani, ha az Nvidia GPU-t takarékos vagy igény szerinti módra állítom. Ilyenkor csak az IGP dolgozik, nincs keveredés, szépen működik is ahogy kell. (Van egy másik laptop, abban csak az IGP van, nincs is probléma). Csak ilyenkor a játékok is az IGP-n futnak. Ha meg úgy indítom, hogy futtatás dedikált GPU-val, vagy a prime-run scripttel, akkor jönnek a különféle hibák, többnyire el sem indul, mert nem találja a GPU-t.
-
syler123
veterán
Én most nem tudom megállapítani, hogy van-e hardware-es gyorsításom, mert a cpu terhelés végülis alacsony, de van néhány dropped frame, amit nem értek. Fél percenként bedob 1-2-t, pedig ezt semmi nem indokolja. Ez egy gmktec k12 mini pc.
-
zizidor
őstag
Na, volt egy újabb csörtém az MI-vel. A probléma onnan indult, hogy a böngészőben nem működik a hardveres videó-dekódolás, erre mondjon valami okosat. Mondott is, javasolt különböző beállításokat, amire a böngésző full szoftveres üzemmódra váltott. Jöttek az újabb beállítások és indítási paraméterek, vagy tizenötféle, különböző kombinációkban. Aztán a böngésző bővítmények. Natív és flatpak változatok. Aztán az nvidia üzemmód váltások és a grafikus driver visszaállítása egy jóval régebbire. Sikerült is összehozni, de igen komoly kompromisszumok árán. Csak így a játékok is kizárólag az IGP használatával működtek, ami nagyon nem ugyanaz, mint a dedikált GPU. Innentől jöttek a bűvészkedések, paraméterezések, scriptek a játékok futtatásához. A legtöbb esetben el sem tudtak indulni, ha mégis, akkor is csak az IGP-vel. Végül, úgy 6-7 órányi b*szakodás után visszaállítottam a drivert, kitöröltem az indítási paramétereket, és lemondtam a hardveres dekódolásról. Egy prémium 1080p videó dekódolása is csak 20% CPU terheléssel jár, úgyhogy lesz***m.
Köszi ha esetleg elolvastad, nem várok rá választ, csak legalább kiírtam magamból ezt az újabb bosszúságot. Levontam a tanulságot is: Lehet hogy más disztrók igen, de a Mint ezen a gépen nem alkalmas erre a feladatra.
[i5-10300H, GTX-1650, 16 GB RAM, 6.14 kernel] -
Vasti74
senior tag
Két újdonságot is hozott nálam a 22.3 :-)
- Ha felhasználóváltás - készenlét stb. után bejelentkezek, a Parcellite nem működik, hiába kattintgatok rá. Ki kell lőnöm (parancssorból) és újra elindítanom.
- A megnyitott böngésző tartalma elcsúszik, lásd mellékelt képek. Ha teljes méretűre teszem és vissza, akkor helyreáll.
Ja, a Videóletöltő is megszűnt működni, pedig a legújabb yt-dlp bináris van a gépemen...
De legalább az eddigi hibák is megmaradtak, plusz a dizájn is tér-idő ugrást hajtott végre, szóval marad ez a kedvenc rendszerem ;-)

-
zizidor
őstag
válasz
Petya XT
üzenetére
Köszi. Túl gyakran nincs szükség rá, ezért nem akartam automatikus frissítésen hagyni, de sehogy nem csinálta meg. Úgy sem, ha beállítottam egy napi fix időpontra. Terminálból indítva látszott hogy próbálkozik, elvileg le is töltött valamit, aztán mégsem volt jó neki.
-
Petya XT
senior tag
válasz
DarthSun
üzenetére
Nézd, ez is egy olyan dolog, hogy aki meg Arch-al kezdett, nem is akar a Debianról hallani sem. Mindenkinek az a jó rendszer, ahol nincsenek problémái. De évek alatt bele fogsz szaladni néhányba, ez egész biztos. És meg is fogsz ismerni pár rendszert, így össze is tudod őket hasonlítani.
Ha jó a Minted, használni kell és jónapot.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Path of Exile 2
- Yettel topik
- EA Sports WRC '23
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- SzoftverPremium.hu
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Beszámítás! Acer Predator Helios Neo 16 notebook-i9 14900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Új HP 17 FHD IPS AMD Ryzen5 7520U 4.3Ghz 8GB DDR5 256GB SSD AMD Radeon 610M Graphics Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Linux/3DM01/HD7970 :

A kártya-váltó a tálcán van a systray oldalon.

A GTX1650 áramtermelő mellé lesz, azért ennek a fogyasztása már amolyan mérhető kategória
De egy Ryzen 5 4650U procis Thinkpad-re telepítettem teljesen tisztán, már 22.3 ISO-ból Mint-et és az eszközleválasztás nem jelent meg itt sem az első pár napban. Most, hogy írom ezt a hsz.-t az érintett notiról, kipróbáltam - most már igen, de ugye az eltelt pár napban jött pár frissítés.