- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csixy #101313 üzenetére
Nálam nem ez nem fog menni, mert szigetelő szalaggal leragasztom a kamerát.
Ööö...kicsit félreértetted, de csináljunk egy kísérletet. Told közelebb a szemgolyódat a kijelzőhöz, akkor nagyobb betűméretet látsz! Erre gondoltam ezzel a bioscaling-gal.Tényleg durva, mennyire mumificante szekció vagyunk itt a fórumon!
-
-
Warton
őstag
válasz
csixy #101178 üzenetére
Nem kezdtél bele az átállásba??
Azért ez ne úgy legyen már beállítva, mintha ez a folyamat heteket/hónapokat venne igénybe és nem kb. 5 percet!
Egy kicsit túl van pörgetve ez az egész. Megy a vergődés, hogy az Ügyfélkapus belépéshez mostantól már kell egy okostelefon egy autentikátor appal. Úristen!!!!
És ha be akarsz lépni az Ügyfélkapu+-odba akkor a felhasználónév jelszó után be kell írni azt a 6 számot, amit az autentikátor kiböfög magából! Csak ezt NE!!!!
-
válasz
csixy #100958 üzenetére
Itt nem a tervezett elavulás van. tényleg nem.
2013-mas tv.
Az akkori hardvert jelenleg kétvállra fektetné egy 144p YT. videó, vagy egy bármilyen közepes weboldal.
A tévékbe amúgy is mindig az akkor éppencsakhogy működni képes hardvert teszik bele, gondolj bele ha ez már akkor is az alja volt, mit csinálna most 2024-ben?Ezt elkerülendő, a gyártó fokozatosan kivezeti azokat a funkciókat amik úgymond a felhasználói élmény drasztikus csökkenésével járhatnak.
Magyarul a felhasználó ne kezdje el szidni meg fikázni a márkát, gyártót hogy:
'rohaggyámeg nem akadozik a faszbúk meg a yuttub meg a netfix, szar ez a Samsung legközelebb nem ilyet veszek.
Ez nem jó az imagenek.
Meg a felhasználónak semErgo egy 2013-ban is legalja hardveren ma perpill a dvb-t és koax tévén, és a hdmi-n beküldött tartalmon kívül mást nem is lehetne amúgy se nézni.
-
urandom0
senior tag
válasz
csixy #100940 üzenetére
Hát, én most végignéztem mindkét programot, még a beállításaik is tökéletesen azonosak. Kb. mintha frissen forkolták volna a gThumbot. Amúgy Tumbleweed alatt repóból telepíthető a Pix is, és a gThumb pedig elérhető Flathubról. És mindkét program telepíthető distrobox konténerbe, ha kellene valakinek, én is onnan futtatom a Pixet.
-
válasz
csixy #100918 üzenetére
Semmi gond nem lesz vele, ha nem találja a beállított Timeshift mentési utata akkor felhasználói bevatkozásra vár hogy megadd neki az újat.
Ha ez nem történik meg, nem menteget nem keresgél hanem tnyugton marad.
Csak ezt nem látod, csak akkor ha megnyitod a GUIT mivel a Timeshift semiről nem tudósít, nem dobál popupokat semmit. -
Petya XT
senior tag
válasz
csixy #100916 üzenetére
Nézegettem egy kicsit, a probléma az NTFS3 driverhez köthető Mint alatt valamiért. Debian alatt senkinél sem jelentkezik ez az NTFS csatolás hiba. Érdekes. A korábbi Mint verziókban más driver volt?
Tibi: Sikerült eltávolítanom a snapet, de most olyan screen tearing van VLC alatt, hogy tényleg nagyon gáz. Lehet, hogy mégsem az alap Ubi lesz az én rendszerem.
-
Black&White
addikt
válasz
csixy #100904 üzenetére
Tegnap ügyködtem Windows alatt, aztán egyszer csak szólt a HP Support Assistant, hogy elérhető egy újabb BIOS, telepítem e?
Igenre nyomtam, le is zajlott a frissítés, viszont ma, mikor Ubi-ra bootoltam, szólt a Lemezhasználat-elemző app, hogy alig van hely az EFI partíción, nézzek rá.
Ezt látom:
Ezeket (firmware, Realtek.bin) lehet törölni minden gond nélkül, ugye?
-
válasz
csixy #100764 üzenetére
Az a fő gondom ezekkel a konzumer noticsodákkal, hogy a belső paraméterek bőven jók női user használatra, de a strapabírásuk nulla. Félévente kéne újat venni, ezért is írtam, hogy már az újabb használtüzletik sem olyanok, mint a régebbiek. Konkrétan a Dell Precision M4700 meg a HP Elitebook 8560w az medveagyonütésre is alkalmas.
De még a 8570p töltőöble is 5 év valóban intenzív használat után, hurcibálás után kezdett vacakolni és amikor én használni kezdtem, már volt benne 4-5 év üzleti használat.
Egyetlen hibája, hogy a linux telepítők minden verzióját visszaöklendezi.
Azér' az elég durva hiba, gyakorlatilag nálam repüljpáva lenne első napon.
-
válasz
csixy #100542 üzenetére
Én nem azt mondom, hogy én minden leírt mondatomban kétséget kizáróan tudom, hogy mikor mi a helyes nyelvtani alak, vagy éppen milyen szabályt kell alkalmazni, csak ha már leírtad, hogy technikai fórum (vagy méginkább szakmai), akkor legalább annyit tartsunk be, hogy törekszünk a helyesírásra. Elhiszem, hogy néha nem sikerül, nekem is volt olyan, amiért mások szóltak, például: #150947
Nem besérülni kell, hanem tanulni. -
válasz
csixy #100536 üzenetére
Az enyém a biciglis láttán úgy haptákba vágja magát, hogy az orrom kénytelen vagyok a szélvédőbe törölni!
Na ilyen nem kéne, pont az volt most is jó, hogy nevelőcélzattal azért picit meg tudtam ugrasztani a komát! De mondjuk ugyanezt eltátszotta volna, mikor kicsit hócsúszkás az aszfalt... Szerencse, hogy itt a kanyart mindig szemből levágják a lakótelepi vietkongok, így nagyon óvatosan közlekedek, plusz az egyenes részen van a trafik is, ahonnan mindig átgyalogol valami elmeroggyant körülnézés nélkül.
growler
Jajjj ez a nyelvtannácizás!
Én szeretem biciglinek írni, osztjónapot.
-
-
válasz
csixy #100520 üzenetére
Nem cseréltem le, megvan a cinnamon is.
Akkor jó, legalább látod, mi mennyire használható!
Amúgy meg opelsosekopel!
Persze ehhez hozzá tartozik a régenmindenjobbvót!
Amúgy ez az ElementaryOS is aranyos, de nagyon herélt/korlátozott rendszer alapból. Mindig az EndlessOS ugrik be emellé emlékeimben...
-
válasz
csixy #100285 üzenetére
Jót tesz persze, de enélkül is mocorog bőven.
Ha más nincs, akkor ez a karácsony fedőnevű készülődésre felkészülés is itt van. Ma már keresgélés volt, ajtódísz, asztali koszorú és átnézni, mik vannak, nyilván ami padlóra borulta magát, azt meg Ördi kezdte rágcsálni bőszen.... szóval van itt adrenalin eléggé.
-
válasz
csixy #100154 üzenetére
Én köszi a kiegészítést.
Viszont antagonisztikus ellentét van kibontakozóbanamit szerencsére párbaj nélkül megoldunk. Esetleg sör-virsli verseny
Te a leírt módszert preferálod, tudod hogy én meg ezt elinézem a Supergrubdisc2-vel.
Mivel ez amúgy is ott figyel (több más rendszermentő, klónozó, buheráló iso-val együtt) a Ventoyon.
És nem minig van a környéken másik Linux hogy felvetessem a grub menüjébe.
Dobd rá a [Supergrubot] a Ventoy partícióra és próbáld ki, 23MB az egész.
Nem tartom kizártnak hogy Timeshift-függés után Supergrub függőség lesz kialakulóbanÉljen a svájcibicska
-
válasz
csixy #100142 üzenetére
Csincsilla!? Na apám, látszik, hogy nem állatorvos vagy! Mondjuk én épp attól tudtam meg, hogy holland törpe Rex a nyuszi fajtája.
Azóta sokat olvastam, hogy a törpenyuszihoz kell aztán kemény idegrendszer, pedig nem. Én olyan nyugodt vagyok utóbbi időkben, lehet azért, mert már mindent meggyilkolt, amit lehetett!?
-
válasz
csixy #100099 üzenetére
Az tartalék ha valami fejlövésem lenne megint.
Mentések már 2 éve egy külső 2TB 3,5" hdd-re történnek, amikor eszembe jut, mindenről.
winről linuxról adatpartíciókról stb. kb. 2 havonta.
A hdd jelenleg egy antisztatikus zacsiba puha szivacságyon pihen a polcon, csak erre van használva. -
-
válasz
csixy #100068 üzenetére
Biztosan nem fogunk összeveszni, mert nem is értem, amit látok. Kicsit úgy vagyok ezzel a mostani projekteddel, mint Picasso legtöbb festményével, ott a Girl before a Mirror is, nyilván nem véletlenül ábrázolta úgy a lányt tükör előtt, hogy azt senki ne tudja értelmezni, mit is lát, pedig lehetett volna ábrázolni normálisan is.
Direkt egy egyszerűbb művét említettem.
-
válasz
csixy #100052 üzenetére
Fura dolgokat operatívkodtok megint Tibikomámmal egyetemben.
még a "partíció mellőzése" hadműveletet is elkövettem
Ennek sok értelme van!
Anno, mikor csináltam külön /EFI-t, a Linux Mint telepítősegéd particionáló részénél erre az EFI-re duplakattintottam, bejelöltem és ezt akkor vettem elfogadottnak, mikor a particionáló újra frissítette a jelöléseket és megjelent az aktív jel az általam kijelölt EFI-nél. Ezt több disztróval is csináltam, de persze mind normál telepítés volt, nem ilyen Ventoyos saját farkába harapó kígyós install.
Ti amúgy Tibikomámmal mindig azon vagytok, hogy miként lehetne odáig eljutni egy jól működő systemben, hogy már ne akarjon működni, inkább suicidolja meg magát hamar!
Egyszer csekkoltam ezt a csuda Ventoy-toyt, de kampeca lett...de mondtátok is, hogy igen hamar megromlanak rajta a disztrók.
-
válasz
csixy #100049 üzenetére
Igen ez ismerős, nekem se oda tete a cuccait hová én kértem pedig 5x megnéztem a telepítésnél mindent.
Cigam,
de van opció, mint fentebb írtam kínosan ügyeltem hogy a hova tegye a rendszerindító...blabla szövegnél az efi2-őt adjam meg.
Az már más kérdés hogy nem oda tette
Szerncsére a Ventoy efit nálam se bántotta, ez érdekes. -
válasz
csixy #100031 üzenetére
Ahaaa, leesett a tantusz, akkor arról fog elindulni a Mint.
Ezt is elteszem a tarsolyba de most nem jó, meg a supergrub használatát már ismeri az emberem akit távsegítek Viberen
Nekem is frissítenem kella Ventoyos Supergrubot, most nézem teljesen emberbarát funkciókkal bővült és a manually-boot menüje meg az os listája nagyon jó lett, sokkal barátságosabb és könnyebben kezelhető. -
válasz
csixy #100029 üzenetére
Szerintem simán, de a puding próbája az evés.
Magát a telepítést így még nem próbáltam, de a 2. EFI+Ubuntu klónozást azt igen és működik.
Sőt ilyen módszerrel klónoztam W10-et is a Ventoyos ssd-re, az elhasalt a bootnál hiába klónoztam az eredeti EFI tartalmát, de kis gépészkedés után (bcdedit, meg diskpart macerák) indul így már a Win is.Dejó hogy látlak, pont ma este macerálok egy laptopot távsegítséggel.
Ugye MBR esetén a most telepítendő W7 fölülcsapja a MBR-t és így csak a W7 fog indulni.
A rajta lévő Linuxmintet simán tudjuk indítani a Supergrubdisc-el, nem kell chroot.
ugye ezek kellenek hogy a grub legyen megint a MBR-be:sudo grub-install /dev/sda
sudo grub-install --recheck /dev/sda
sudo update-grub
-
A Dell Precisionon most LMDE6-os van az echte debian miatt mert ebből buidelgettem a live linux konzervjeimet, de most, fixre beizzítottam (amitől nagyon rinyáltam, de mégis sikerült) ezen is az Nvidia kártyát és már így is marad , ez is nagyon stabil jó rendszer, csak két lépéssel régebbi kernelekkel.
Teljesen jó és stabil a Debian alapú Mint is, de mint tapasztalod, azzal többet kell bíbelődni, mint az Ubuntu alapúval, persze ha nincs dVGA a gépben, mint nálam, akkor kb mindegy melyiket rakja fel a user. Az meg tök mindegy estünkben, hogy kettővel ezelőtti kernelt használ a rendszer, nincs olyan hardver a Precisionban, ami miatt kéne a legújabb.
mert ez csak echte debianon hajlandó stabilan működni, máshol (pl Ubuntuban, vagy Linux Minten)egyből nem megy az egér például, más rendszereken meg egyáltalán nem érdemes hozzákezdeni.
Azért időközben akár ez változhatott is, én simán bevállalnám valamelyik Mint-et, hátha.
Úgyis szereted a lehetetlen küldetéseket! (bár ez inkább Ubuntuval lenne esélyesebb)
-
-
Azt gondoltam, már rég beleerőszakoltad LMDE-t a Precisionba! De megy itt minden, először gyorsan olvastam és úgy értettem, hogy vakon gépelgetsz bele, de látom ez csak a lightdm-re vonatkozik! Az is egy fura madár, régen egy configot tudtam szerkeszteni, most meg szanaszét vannak apró config fájlok.
Ezer éve volt már, hogy szerkesztettem a lightdm-et.
Egyébként azon kívül, hogy egyiket bütykörészned kell, tapasztalsz valami különbséget a Linux Mint és a LMDE6 között?
-
Mindig ezt a Lugosi témát látom nálad, nekem is ezek tetszenek, ez a Adapta-Nokto is nagyon hasonló. Ezt a vertikális panelt viszont sose használom, mert akkor azt hinném, Ubuntu van fenn!
Viszont még a transparent panelt nem raktam fel, ahogy látom!
Sokan szeretik ha a desktop egy űrbázis HUD-jára hasonlít, nekem bőven elég egy-két terminal ablak, ha felnyitom a gépet...kicsit átlátszóra állítva kihúzva a méretét úgy, hogy teljes desktopot takar, tök megnyugtató. Most nyilván nem úgy van.
-
Juhúúú, ez még annál is jobb, mint amire számítottam! Ahogy nézem, kedveli a Mint az 550-es zárt drivert is, de még az i915-ös Intel driver helyett is a Crocus-t használná. Ez akkor jól sikerült, szerencsédre babrálásban meg már rutinos vagy, nekem tippem se lenne, mit kezdjek a lelógó képszélekkel.
Azért bíztam benne, hogy az Ubuntu alapú Mint jobb lesz, mert a kezdetekkor, ha valakinek megjelenítési problémája volt, mindig ezt javasolták, mivel outofbox a Linux Mint volt a legjobban default driverezett disztró.
-
Aham, tényleg van valami integrity probléma, kár, hogy az Intel IGP-t sem használja, mert az is elég lehetne amúgy.
Ez a telepítő probléma is szokatlan, sose volt ilyen nyűgöm iso-val. Mindig a minststick pendrive íróval írom ki ezeket.
Meglátjuk, mit mutat az Ubuntu alapú Minttel, hátha működne. Ha nem, akkor le kell vadászni a megfelelő zárt drivert, nincs mese.
Csak tipp, de BIOS-ban nincs valami opció, amivel variálhatnál?
-
No várjunk...szerintem inkább abban a cipőben jársz most, amiben belekavarodsz a dologba, mint majom a házicérnába!
A vesa emlékeim szerint csak egy megjelenítő azokra az esetekre, mikor semmilyen drivert nem talál a rendszer. A nyílt nVidia driver az a nouvaeu, azzal azért megfelelő a médialejátszás.
#99590 csixy
Ez a vesa fentiekben is említett módon nyilván nem fog médiát megfelelően lejátszani, de hol van legalább a nyílt nouveau drivered? Elsőre azt mondanám, hogy miért ne működne LMDE6-on is, ami Linux Mint-en működik, de Debian alapon nemrég volt hasonló gond.
Itt is szóba került hasonló.Mielőtt átcuppannál Ubuntu alapú Mint-re, érdemes lenne utánajárnod a nouveau drivernek meg annak is, pontosan milyen zért driver kéne ahhoz a VGA-hoz. Benéznék ezek előtt a Rendszerbeállítások / Illesztőprogram-kezelőbe is, megnézném fenn van-e ez a bumblebee optimusos valami, nouveau-firmware, felraknám a panelappot is, amivel lehet váltogatni a driverek között. Nyilván ha Ubuntu alapú Mint vann fenn, akkor ilyenek nem szükségesek, de a Debian alapú LMDE ilyenekben inkább Debian, mint Mint!
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Köszi a videót, viszont már a 720p-ben is meg-megakad a kép, látszik mielőtt felváltasz 1080p-be. Értem, hogy ezt így meg lehet szokni, de ezt ki tudná váltani egy tablettel, ahol nem akad meg a kép.
Pityu.: sok szempontból jobb, de nem gyorsabb. És a legtöbb embernek a gyorsaság a lényeg.
-
Igaz de ha egyszer elindult a bios akármilyen módba, onnantól nincs átjárás bios és uefi között.
Vagyis pl. mint nálam pont ilyen ez a pc amiről most írok.Van benne egy mbr és egy gpt ssd.
A bios CSM/legacy módban van azaz képes felismerni, kezelni mindkét módot.
A mbr lemezen lévő Ubuntu nem tudja felvenni a grubjába a gpt/efi Ubuntut és Windows, és vicaverza, és nem is tudják egymást indítani ezért. A gpt/efis Ubuntu látja és indítja a gpt/efis W10-et és saját magát, valamint az összes EFI-be telepített tesztdisztrót. de a mbr-es Ubit nem is látja. -
cigam
titán
Pl. update-el 10-re aztán 11-re. Ha mbr séma lenne, akkor minek hozott létre esp partíciót. Igaz 100MB-osnak kéne lennie, de át is méretezhette. Plusz a lemez végén lévő kutyulás simán eltüntethette a lemez végi "recovery" partíciót. A lemezvégi több GB üres terület alapján is gyanús, hogy ez már egy sokat megélt partíciós rendszer. Bármi előfordulhat vele. No meg azt írta: "A BIOS UEFI-s".
-
tusi_
addikt
Köszi. Egyelöre meg csak a 4x% van hasznalva, ha gond lenne raprobalok.
Viszont lenne egy kerdesem. Honnan tudom, melyik ttySx portot hasznalja a gep? Konzol kabellel csatlakozom egy eszkozhoz es puttyn keresztul kapcsolodnek usb-->serialon.
Itt hol tudom megnezni, melyik USB melyik session? Egy USBA --> mini usb csati. Winen ment COM3-on.
-
Az előzőhöz még egy morzsa. Ha a linux telepítő kérdezi (az esetek nagy részében szokta), hogy hova telepítse a bootloadert , akkor a /dev/sdX (az sdX attól függ , hogy a pendrájvot hogy ismeri fel a linux telepítő) legyen megadva, erre a telepítés utolsó előtti mozzanatában mégegyszer nézz rá, mert sok huncut linux telepítő, menet közben átírja azt amit korábban Te megadtál és ezt korrigálni kell.
-
Rákeresve elég sok flatpak nevű mappa meg fájl van, de ebben volt több giga valami, ami már csak 80MB:
/var/lib/flatpak
Az is valami, az apró szemetek elférnek, fene se emlékszik már erre a tartalék Linux Mint-re, hogy miket buzerálgattam vele. Azért volt egy megérzésem, hogy nem a Mint 22-re próbáltam ráflatpakolni!
Ezek a mappák maradtak, de nincs 90MB az egész, meg pár fájl van még...
Köszi mindkettőtöknek a helpet, egyelőre az ilyen marad. Ha frissebb leszek, kicsit olvasgatok flatpak témában, mert azzal is úgy fogok járni, mint az UEFI-vel, hogy egyszer csak rákényszerülök a használatára.
-
IstvánLászló
őstag
+1 igen.
Atz ki lehet választani, hogy grub, vagy systemd boot legyen.
Detto drirekt élesben tegnap teszteltem,: UEFI-biosos az alaplapom ami AMD Ryzen-es és egy külsö Usb-s hdd-n a grubbot választottam, ami remekül is müködik, anomáliákat idáig nem is tapasztalok.Az installer automatikusan telepiti a yay-t...
A pacman frissült a pacman-7.0.0.r3.g7736133-1 verzióra.
Az pamac-aur helpere hiányára,kerestem megoldást és itt a megoldásom.
yay -Syyu pamac-flatpak --noconfirm,ezután érdemes rebootolni a gépet és ezután minden is a megszokottaknak az alapján jól müködik.A tesztelése idáig okés...
Üdv:István
-
5leteseN
senior tag
Nem vagyok hívő, az is biztos jó(nem használtam még).
Mikor kezdtem(-folytattam az UHU-Linux után) ezt az utat(Linux), akkor még az MX elődje volt a kezdésem, ahonnan az egyszerűbben használható MX-es leagázás következett folytatásként.
Akkor még nem volt ilyen jó(és népszerű) a Mint. A megszokott, megismert, jól használható "Jó"-ról meg ok nélkül nem szokok átnyergelgetni.Maradtam/maradok az MX-nél még.
"Tájékoztatás vége." -
Szerintem a p1-p4 mehet a levesbe nyugodtan, amúgy a notebookban lévő pici SSD-n volt rajta a Win, nem használtam túl sokáig.
Ezen a meghajtón van amúgy a Linux Mint 22, ami az aktív GRUB-ot tartalmazza, a 2230-as SSD-t akár ki is szedhetem a gépből, nem kell sokat gépészkednem utána.
Eszköz Start Vége Szektorok Size Típus
/dev/nvme0n1p1 2048 1050623 1048576 512M EFI System
/dev/nvme0n1p2 1050624 105908223 104857600 50G Linux filesystem
/dev/nvme0n1p3 105908224 210765823 104857600 50G Linux filesystem
/dev/nvme0n1p4 210765824 315623245 104857422 50G Linux filesystem
/dev/nvme0n1p5 315623424 420481023 104857600 50G Linux filesystem
/dev/nvme0n1p6 420481024 525338623 104857600 50G Linux filesystem
/dev/nvme0n1p7 525338624 986712063 461373440 220G Linux filesystemEz a neofetch elég béna képet ad amúgy...
-
Ez igen kedves tőled!
Egyre jobban tetszik ez a Windows, fel is hívtad rá a figyelmem, a kisebb SSD-n jól elfoglal 75GB helyet, meg is nézem elvan-e a Dell Latitude enélkül is vagy sírni fog, ha megpurgálom kissé...
Eszköz Start Vége Szektorok Size Típus
/dev/nvme1n1p1 2048 206847 204800 100M EFI System
/dev/nvme1n1p2 206848 239615 32768 16M Microsoft reserved
/dev/nvme1n1p3 239616 156772546 156532931 74,6G Microsoft basic data
/dev/nvme1n1p4 498554880 500115455 1560576 762M Windows recovery environment
/dev/nvme1n1p5 156774400 261631999 104857600 50G Linux filesystem
/dev/nvme1n1p6 261632000 345518079 83886080 40G Linux filesystem
/dev/nvme1n1p7 345518080 418918399 73400320 35G Linux filesystem
/dev/nvme1n1p8 418918400 492318719 73400320 35G Linux filesystem -
Para volt nálad is, mi?
Nem akartad kideríteni, miket is frissít az új fw? Én még próbálom értelmezni, mi micsoda benne, ráadásul két újabb is van már, azt se tudom, kihagyjam-e a 137-est, mert a 138-as is elég...no majd kiderül. Anno első desktopomnál volt elég rizikós a BIOS frissítés, ha tudtam volna, hogyan kell, tuti nyomtam volna egy rövid imát is közben.
Érdekes, mennyivel nyugodtabb az ember, amíg nem is tudja, van ilyen is a gépéhez.
(#98043) totron
Anno az imént említett desktopomnál nekem is volt gond a bekapcs gombbal, meg mindennel, ami egy alap olcsó háznak a sajátossága.
Amíg ez a LFS megmarad, addig nem kell félned a konténeres szörnyűségektől. Mondjuk még nem olvastam itt a fórumon, hogy valaki ebből kreált volna disztrót magának...
-
paolinho
őstag
Okay, megcsináltam, de nem változott semmi sajna.
Kipróbáltam ubyegon2 által ajánlott boot-repair-t is, de ezután is megmaradt a legelől felugró "Failed to open \EFI\ubuntu\ - Not Found" szöveg. Plusz bejött még egy újabb ablak is valami GNU GRUB 2.1.2, ami a Linux Mint valamiféle indítója lehet, de ha nem bántom akkor tovább lép, és feláll a rendszer.
-
Ettől függetlenül a a Linux-féle függőségek a rendszer legnagyobb rákfenéje, és a visszafelé kompatibilitás ellensége.
sh4d0w jól leírta ezt nemrégiben.
Lényeg, felpakolsz valamit aminek kell a libakarmi1.1, az legyalulja a libakarmi1.0 -t, és a csomagkezelő legyalulja azt a 5-10 programodat aminek a ez a függősége. Ez így brilliáns.
Meg lehet igen kerülni de nem fehér embernek való módon.
Ékes saját példám, legyalultam egyszer a KDE vágólapját, Klipper, 1 azaz EGY darab szoftverről van szó! és elvitte a 3/4 Plasmát. Hát ez tényleg tökfasza így.Winen ezt megoldották, hátránya van az biztos, 30-80GB winsxs könyvtár.
Viszont W11-n fut a W2000 programok fele legalább.
Uby, nem, nem erre vágyom mielőtt a szokásost megkapom tőledcsak leírtam.
A konténerbe (legalábbis Snap vonalon) nem vagyok tisztába az igazi függőségekkel.
De szerintem minden csomagba minden benne van amit ő használ, benne kell lennie. Mivel ha nem, ha szintén egy rendszert épít a rendszeren belül egymásra támaszkodó függőségekkel, akkor ezt is megette a fene. -
paolinho
őstag
A file system alatt mit értesz? Illetve ezt az efibootmgr kimenetet hol találom?
-
urandom0
senior tag
Azt ne kapcsold ki, hanem tekerj lejjebb az ablakban, a jobb alsó sarokban ott a jelszókezelő elindítása gomb. Arra klikk rá, az ablakban lesz olyan, hogy jelszó megváltoztatása. Arra klikk, és itt van a trükk: nem szabad jelszót megadni, akkor sem, ha hápog, hogy túl gyenge a jelszó. Csak okézd le az üres ablakot.
-
hogy lehet ezt a jelszókezelőt végleg kussoltatni benne?
Hívd elő a Kwallet ablakot, ott ki tudod kapcsolni szerintem. Lehet be kell menned a Beállításokba, ez a képen lévő Bezárás nem tudom, mit csinál...
más
Minap raktál fel cigam ft-nek egy videót a sovány EFI partició növeléséről és volt már pár hasonló megoldásod, szerintem ezeket egy blogban érdemes lenne összegyűjtened, mivel hasznosak, de így topik hsz-ként eltűnnek ezek a süllyesztőben!
-
Azt írta hogy a telepítés után soha nem is akarja látni a rendszert. Az meg vagy teljes frissítés tiltás, nagyon nem ajánlott, vagy minden automatára állítva.
Kb. 4-5 ve megy az Ubuntumon az auto frissítés. Nekem még bajom nem volt belőle.
Volt nálam is hogy le akartam állítani, visítozott hogy ő most épp frissítget, úgyhagytam és mikor végzett leállt.
Konkrét megoldást nem tudok mert a Mint számomra ismeretlen. Nade majd mindjárt érkezik Uby és ő vérprofi a Mintbe -
cigam
titán
Simán készíthetnél oktatóvideókat, tippeket, trükköket bemutatva. Jól követhető, érthető volt.
Nagyon érdekes volt megtapasztalni a "funkcionális rögzítettség"et. Mivel az EFI volt az első partíció, azt akartam, hogy annak a mérete nőjön, és eszembe nem jutott készíteni(másolni) a lemez szabad területére egy másik nagyobbat.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Háztartási gépek
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest